D1-kifpool

بزرگ‌ترین ماشین دنیای علم: دانشمندان در تلاش برای ساخت قوی‌ترین برخورددهنده ذرات دنیا

پنج‌شنبه ۱۴ فروردین ۱۴۰۴ - ۱۹:۰۰
مطالعه 10 دقیقه
برخورد دهنده ذرات
آزمایشگاه فیزیک سازمان اروپایی پژوهش‌های هسته‌ای قصد دارد تا سال ۲۰۷۰ برخورددهنده عظیمی را بسازد.
تبلیغات
D4-mci

در آزمایشگاه سازمان اروپایی پژوهش‌های هسته‌ای یا سرن (CERN) در مرز سوئیس و فرانسه بحث‌ها و تلاش‌های جدی درباره برنامه‌های آینده فیزیک ذرات در جریان است. رهبران سرن قصد دارند بزرگ‌ترین ماشین روی زمین را بسازند: برخورد‌دهنده عظیم اف‌سی‌سی (FCC) که قرار است در سال ۲۰۷۰ افتتاح شود و به‌قدری بزرگ خواهد بود که برخورددهنده هادرونی بزرگ (LHC) که هم‌اکنون مهم‌ترین تأسیسات این آزمایشگاه است، در مقایسه با آن بسیار کوچک خواهد بود.

طرح برخورددهنده اف‌سی‌سی (FCC) منحصر‌به‌فرد و بی‌سابقه است. این دستگاه قرار است در تونلی زیرزمینی به محیط ۹۱ کیلومتر، یعنی سه برابر تونل فعلی برخورددهنده هادرونی بزرگ قرار گیرد.

ساخت برخورددهنده اف‌سی‌سی حداقل ۳۰ میلیارد دلار هزینه خواهد داشت. این برخورددهنده قرار است پروتون‌ها را با انرژی هشت برابر انرژی برخورددهنده هادرونی بزرگ به یکدیگر برخورد دهد. با افزایش انرژی برخورد ذرات، ممکن است ذرات جدیدی کشف شوند. این ذرات می‌توانند به حل سوالات مهمی درمورد مدل استاندارد (بهترین نظریه فعلی فیزیک در مورد میدان‌ها و ذرات بنیادی مختلف جهان) کمک کنند. همچنین این کشفیات ممکن است به حل برخی از بزرگ‌ترین معماهای فیزیک مانند ماهیت ماده تاریک کمک کنند.

هنوز فناوری‌های لازم برای دستیابی به چنین انرژی‌های بالایی آماده نشده است. بنابراین، به جای ساخت دستگاه پیچیده برای دستیابی به این انرژی‌ها، ابتدا تونل حفر و دستگاه ساده‌تری در آن نصب می‌شود. این دستگاه قرار است از حدود سال ۲۰۴۵ شروع به برخورد الکترون‌ها و پادذرات آن‌ها یعنی پوزیترون‌ها کند.

برخورددهنده موقت قرار است تعداد زیادی ذره بنیادی به نام «بوزون هیگز» تولید کند و دانشمندان با بررسی این ذرات به نقش آن‌ها در طبیعت پی می‌برند. پس از اتمام تحقیقات، شتاب‌دهنده موقت (که به آن کارخانه هیگز گفته می‌شود) جمع‌آوری و تخریب خواهد شد.

طرح دو مرحله‌ای برخورددهنده اف‌سی‌سی مورد حمایت فیزیکدانان زیادی قرار دارد. برای مثال، فابیولا جیانوتی، مدیرکل سرن و مارک تامسون که قرار است ژانویه ۲۰۲۶ جانشین وی شود، از حامیان طرح هستند. جیانوتی در بیانیه‌ای به نیچر گفته است چنانچه طرح تصویب شود، اف‌سی‌سی به قدرتمندترین ابزار برای مطالعه قوانین طبیعت در بنیادی‌ترین سطح تبدیل خواهد شد.

طرح اف‌سی‌سی منتقدان زیادی دارد

طرح اف‌سی‌سی منتقدان زیادی دارد. دلیل انتقاد آن‌ها این است که پروژه مدت زمان زیادی طول خواهد کشید تا به نتیجه برسد و تخصیص منابع زیاد به این پروژه ممکن است باعث شود ایده‌ها و پروژه‌های مفید دیگر کنار گذاشته شوند.

هالینا  آبراموویچ، فیزیکدان ذرات می‌گوید آیا جامعه علمی آماده است ۵۰ سال آینده را صرف پروژه‌ای کند که ممکن است حاصلی نداشته باشد. از سوی دیگر، منتقدان بیان می‌کنند که رهبران سرن بدون مشورت کافی با جامعه علمی از پروژه اف‌سی‌سی حمایت می‌کنند.

در پروژه‌های بزرگ و پیچیده‌ای که شامل سرمایه‌گذاری مالی کشورهای مختلف عضو سرن و نظرات هزاران محقق می‌شود، طبیعی است اختلاف‌نظرهایی پیش آید. با‌این‌حال، درمورد پروژه اف‌سی‌سی نارضایتی‌ها به حد بی‌سابقه‌ای رسیده است.

هنوز مشخص نیست که آیا کشورهای عضو سرن هزینه پروژه اف‌سی‌سی را تأمین خواهند کرد یا نه. برای مثال، آلمان اعلام کرده است کمک‌های مالی خود را افزایش نمی‌دهد. علاوه‌براین، پروژه‌های مشابهی که در کشورهایی مانند چین درحال اجرا هستند، می‌توانند ضرورت ساخت اف‌سی‌سی را زیر سؤال ببرند.

سال آینده تصمیمات مهمی درمورد آینده پروژه گرفته خواهد شد. تا دسامبر، کارگروهی که به بررسی استراتژی پروژه پرداخته است، نتایج بررسی‌های خود را به شورای سرن ارائه خواهد داد. تصمیم‌گیری درباره این پروژه عظیم نه تنها تأثیر زیادی بر خود آزمایش دارد، بلکه بر حرفه و کار فیزیکدانان نسل‌های آینده و همچنین بر جایگاه اروپا در فیزیک ذرات در طول سال‌های باقیمانده قرن تأثیر خواهد گذاشت.

کپی لینک

دهه‌ها برخورد دایره‌ای

سرن پس از جنگ جهانی دوم به‌عنوان بخشی از تلاش‌های عمدی برای استفاده از علم به‌منظور ترویج صلح تأسیس شد. از آن زمان، سرن به مرکز مهمی برای تحقیقات در زمینه فیزیک ذرات تبدیل شده است.

بودجه سالانه سرن حدود ۱٫۷ میلیارد دلار‌ است. این بودجه از کشورهای عضو سرن و همچنین کشورهای غیرعضو مانند ایالات متحده و ژاپن تأمین می‌شود.  

سرن نزدیک ۲۰ سال میزبان برخورددهنده هادرونی بزرگ بوده است که بزرگ‌ترین و قدرتمندترین شتاب‌دهنده ذرات در جهان است. قبل از برخورددهنده هادرونی بزرگ برخورد‌دهنده‌ای به نام LEP در همان تونل، وجود داشت که دهه ۱۹۸۰ ساخته شده بود.

علاوه بر برخورددهنده هادرونی بزرگ، سرن پروژه‌ها و برنامه‌های فناوری دیگری نیز دارد که شامل مطالعه درزمینه‌ی پادماده، پرتوهای کیهانی، سایر فناوری‌های شتاب‌دهنده، آهنرباهای پیشرفته و ایزوتوپ‌ها برای استفاده‌های پزشکی می‌شود.

در سال ۲۰۱۲، فابیولا جیانوتی کشف بوزون هیگز را اعلام کرد. این کشف را می‌توان بزرگ‌ترین دستاورد سرن دانست، چرا که بوزون هیگز نقش مهمی در مدل استاندارد فیزیک ذرات دارد.

کشف بوزون هیگز اولین شاهد مستقیم وجود «میدان هیگز» است که در سراسر کیهان وجود دارد. تعاملات متفاوت میدان مذکور با سایر ذرات بنیادی باعث می‌شود ذرات جرم‌های مختلفی داشته باشند.

برخورددهنده هادرونی بزرگ نتوانسته است کشفی مانند بوزون هیگز را تکرار کند. بوزون هیگز با برخورد پروتون‌ها در انرژی‌های بالا کشف شد، اما برخورددهنده تاکنون موفق نشده است به کشف‌های مهم دیگری مانند ماهیت ماده تاریک دست پیدا کند. با توجه به اینکه عمر LHC قرار است در سال ۲۰۴۰ به پایان برسد، از دهه ۲۰۱۰ ایده‌ها و برنامه‌هایی برای ساخت برخورددهنده جانشین آن درحال شکل‌گیری بوده است.

برخورددهنده هادرونی بزرگ نتوانسته است کشفی مانند بوزون هیگز را تکرار کند

مدل استاندارد فیزیک ذرات نمی‌تواند به برخی از سوالات مهم و اساسی فیزیک ذرات مانند ماهیت ماده تاریک یا ذرات ناشناسی که ویژگی‌های میدان هیگز را مشخص می‌کنند، پاسخ دهد. اما از مدل‌های نظری که فیزیکدانان ارائه داده‌اند، هنوز مشخص نیست که آیا با برخورد پروتون‌ها در انرژی‌های بالاتر، ذرات جدید و بسیار سنگینی پیدا خواهند شد که بتوانند به سوالات علمی مانند ماهیت ماده تاریک یا دیگر مسائل پاسخ بدهند یا خیر.

بسیاری از پژوهشگران معتقدند این بررسی‌ها ارزشمند است. فابیولا جیانوتی توضیح می‌دهد این کاوش به ما کمک می‌کند درک بهتری از فیزیک در مقیاس‌های بسیار کوچک پیدا کنیم که این درک با فیزیک جهان در مقیاس‌های بزرگ (مانند ساختار کلی جهان) ارتباط نزدیکی دارد. به عبارت دیگر، بررسی فیزیک در مقیاس‌های کوچک می‌تواند به ما کمک کند مفاهیم بزرگ‌تر و پیچیده‌تر جهان را بهتر درک کنیم. پیرلوئیجی کامپانا، فیزیکدان ذرات، کاوش در حوزه‌ی انرژی‌های بالا را به اکتشافات اولین کاوشگرانی تشبیه می‌کند که اقیانوس آرام را با قایق‌های خود پیمودند و جزایر مختلف آن را پیدا کردند.

مفهوم برخورددهنده دو مرحله‌ای اف‌سی‌سی اولین بار در سال ۲۰۱۹ معرفی شد. طبق این ایده، در مرحله اول پروژه یعنی «کارخانه هیگز»، ممکن است انحرافاتی از پیش‌بینی‌های مدل استاندارد فیزیک ذرات مشاهده شود. این انحرافات می‌تواند نشان‌دهنده وجود ذرات جدید باشد و به دانشمندان کمک کند جرم این ذرات را تعیین کنند.

این سوال با معمایی در مدل استاندارد فیزیک ذرات مرتبط است: چگونه بوزون هیگز تقارن میان دو مورد از سه نیروی بنیادین (یعنی نیروی الکترومغناطیسی و نیروی هسته‌ای ضعیف) در مدل استاندارد را می‌شکند. در انرژی‌های بسیار بالا که بلافاصله پس از بیگ‌بنگ وجود داشت، این دو نیرو یکی بودند. اما با کاهش انرژی، این دو نیرو از هم جدا شدند و ویژگی‌های متفاوتی پیدا کردند. بوزون هیگز نقشی کلیدی در این فرآیند دارد و به‌وسیله‌ی آن، تقارن بین این دو نیرو شکسته و باعث می‌شود هریک از نیروها ویژگی‌های خاص خود را پیدا کند.

پس از پیشرفت‌های تحقیقاتی در تکنولوژی‌های لازم، مانند چگونگی ساخت آهنرباهای ابررسانا با قدرت کافی که بتوانند پرتوهای ذرات را هدایت و متمرکز کنند، مرحله دوم برخورددهنده اف‌سی‌سی ساخته خواهد شد تا ذرات جدید را کشف کند. به عبارت دیگر، برای ساخت مرحله دوم این شتاب‌دهنده، ابتدا باید تکنولوژی‌های مناسب به دست آید تا بتوان از آن برای کشف ذرات جدید استفاده کرد (برخی از فیزیکدانان می‌گویند ذرات جدید می‌توانند شامل اجزای تشکیل‌دهنده ماده تاریک باشند، اما بسیاری از نظریه‌پردازان فکر می‌کنند چنین ذراتی احتمالاً بسیار سبک‌تر از محدوده‌ای هستند که LHC قبلاً جستجو کرده است).

کپی لینک

برخورددهنده پرهزینه

گرچه اکثر فیزیکدانان ذرات معتقدند که داشتن برخورد دهنده اف‌سی‌سی مفید خواهد بود، هزینه‌های ساخت آن‌ها بسیار بالا است. هنوز برآورد دقیقی از هزینه‌ها وجود ندارد، اما اسناد سرن نشان می‌دهند فقط فاز اول پروژه ممکن است حدود ۱۷ میلیارد دلار هزینه داشته باشد.

برآوردهای ولادیمیر شیلتسف و همکارانش حاکی از آن است که هزینه واقعی پروژه اف‌سی‌سی بیشتر از پیش‌بینی‌ها است. آن‌ها می‌گویند ۱۷ میلیارد دلار فقط هزینه حداقلی فاز اول است و مجموع دو فاز پروژه می‌تواند حداقل ۳۰ میلیارد دلار هزینه داشته باشد.

محققان چندین طرح دیگر برای برخورددهنده‌های آینده پیشنهاد کرده‌اند. برای مدت طولانی، یکی از مهم‌ترین پیشنهادها برای ساخت «کارخانه هیگز»، برخورددهنده‌ای خطی به نام برخورددهنده خطی بین‌المللی (International Linear Collider) بود. طرح برخورددهنده خطی  به‌طور دقیق مورد بررسی قرار گرفت و قرار بود در ژاپن ساخته شود، اما ژاپن پروژه را تایید نکرد.

برای مدت طولانی، یکی از مهم‌ترین پیشنهادها برای ساخت «کارخانه هیگز»، برخورددهنده خطی بین‌المللی بود

حامیان مدل خطی معتقدند این مدل می‌تواند همان پژوهش‌های مدل دایره‌ای را با هزینه و زمان کمتری انجام دهد. جنی لیست، فیزیکدان آلمانی می‌گوید هزینه ساخت دستگاهی با تونلی به طول ۲۱ تا ۳۳ کیلومتر، ممکن است کمتر از نصف هزینه مرحله اول پروژه اف‌سی‌سی باشد.

طرح خطی همچنین می‌تواند نحوه تعامل میان دو ذره هیگز را مطالعه کند. مایکل پسکین، فیزیکدان نظری می‌گوید انجام چنین مطالعه‌ای به‌طور مستقیم در اف‌سی‌سی امکان‌پذیر نیست و این مطالعه برای درک ماهیت میدان هیگز مهم است. او می‌افزاید ساخت نسخه خطی بهتر است؛ چرا که هم درمورد نحوه ساخت آن به خوبی اطلاع داریم و هم هزینه معقولی دارد و می‌تواند در پایان پروژه برخورددهنده هادرونی بزرگ اجرا شود.

فیزیکدان‌ها می‌گویند گزینه‌های خطی و دایره‌ای هرکدام نقاط قوت و ضعف خود را دارند. حامیان طرح اف‌سی‌سی می‌گویند تونل خطی پس از انجام وظیفه به‌عنوان کارخانه هیگز دیگر کاربردی نخواهد داشت. اما جنی لیست معتقد است برخلاف نظر حامیان طرح اف‌اف‌سی، برخورددهنده خطی می‌تواند پس از ساخت و استفاده اولیه، با افزایش طول تونل به‌تدریج ارتقا پیدا کند. آبراموویچ با اشاره به هزینه بالای برق کارخانه‌های دایره‌ای می‌گوید دلیلی برای ساخت کارخانه هیگز دایره‌ای به جای کارخانه هیگز خطی وجود ندارد.  

برخی محققان بر این باورند که بهتر است به‌جای آنکه پژوهشگران آینده را مجبور کنیم تا سال ۲۰۷۰  فقط مسیر پرهزینه‌ای مانند اف‌سی‌سی را دنبال کنند، گزینه‌های مختلف را بررسی کنیم؛ چرا که هنوز مشخص نیست آیا اف‌سی‌سی واقعا ابزار مناسبی برای پاسخگویی به سوالات فیزیکدانان خواهد بود یا خیر.

یوهان شیک، فیزیکدان آکادمی علوم اتریش در وین و عضو شورای سرن می‌گوید بسیار ناعادلانه است که پروژه‌های فیزیک را از حالا بر پژوهشگران نسل آینده تحمیل کنیم. از سوی دیگر، برای بسیاری از فیزیکدان‌ها، یکی از دلایل قانع‌کننده برای حمایت از پروژه اف‌سی‌سی این است که پروژه یادشده می‌تواند به حمایت از جامعه بزرگ ۱۵ هزار نفری پژوهشگران و کارکنانی که حول آزمایش‌های LHC رشد کرده‌اند، ادامه دهد.

آبراموویچ معتقد است که دلیل اصلی حمایت بسیاری از افراد از مدل برخورددهنده دایره‌ای این است که این نوع برخورددهنده می‌تواند در چهار نقطه مختلف به‌طور همزمان برخورد ایجاد کند. در هر یک از این نقاط، برخورددهنده بزرگی وجود دارد که داده‌های حاصل از آن می‌تواند به همکاری تعداد زیادی فیزیکدان منجر شود. درمقابل، برخورددهنده خطی در هر زمان فقط یک آزمایش را انجام می‌دهد و فیزیکدان کمتری می‌توانند در آن مشارکت داشته باشند.

کپی لینک

افزایش سرعت رسیدن به انرژی‌های بالا

برخی محققان دراین‌باره نگران هستند که پروژه‌ای مانند اف‌سی‌سی تا سال ۲۰۷۰ آماده فعالیت نشود و بنابراین ممکن است نتوانند در دوران کاری خود شاهد پیشرفت‌های بزرگ در زمینه انرژی‌های جدید باشند.

برخی معتقدند سرن باید درزمینه‌ی تحقیق و توسعه فناوری‌های پیشرفته شتاب‌دهنده‌ها تلاش کند تا امکان رسیدن به انرژی‌های بالاتر زودتر فراهم شود. بررسی فناوری‌های مغناطیسی برای پروژه اف‌سی‌سی و همچنین ایده‌های جدید و غیر اثبات‌شده مانند استفاده از میون‌ها (ذراتی که مشابه الکترون‌ها هستند اما سنگین‌تر) برای برخورد از این دست پژوهش‌ها است.

جان وومرسلی پیشنهاد می‌کند مدت زمان فعالیت برخورددهنده هادرونی بزرگ تا سال ۲۰۳۵ کاهش یابد و به جای آن از بودجه‌ای که برای این برخورددهنده اختصاص یافته است، برای توسعه فناوری‌های مرحله دوم پروژه اف‌‌سی‌سی استفاده شود.

سخنگوی سرن می‌گوید داده‌های جدیدی که از برخورددهنده هادرونی ارتقایافته به‌دست می‌آید، فرصت خوبی برای پژوهشگران تازه‌کار فراهم می‌کند تا به کمک فناوری‌های جدیدتر به تحقیقات خود ادامه دهند. همچنین، اگر همه‌چیز طبق برنامه پیش برود، تنها چند سال پس از پایان این برنامه، یک برخورددهنده الکترون-پوزیترون در اواسط دهه ۲۰۴۰ شروع به کار خواهد کرد. به عبارت دیگر، محققان می‌توانند در آینده‌ای نزدیک با فناوری‌های جدیدتری به تحقیقات خود ادامه دهند.

کپی لینک

منتقدان چه می‌گویند

برخی معتقدند سرن قبل از طراحی طرح اف‌سی‌سی به نظرات و نیازهای جامعه علمی به اندازه کافی توجه نکرده است. همچنین، آن‌ها اشاره دارند که منابع مالی و انسانی که برای بررسی امکان‌پذیری پروژه اف‌سی‌سی اختصاص داده شده، بیشتر از سرمایه‌گذاری‌هایی است که در زمینه برنامه‌های دیگر مانند تحقیقات در حوزه شتاب‌دهنده‌های پیشرفته صورت گرفته است.

برخی اختلافات مربوط به نحوه تفسیر سند مهمی است که سال ۲۰۲۰ پس از برگزاری گردهمایی در شهر باد هونف آلمان منتشر شد. این گردهمایی توسط کارگروهی که از طرف شورای سرن منصوب شده و ریاست آن بر عهده آبراموویچ بوده، برگزار شد. هدف سمپوزیوم به‌روزرسانی استراتژی فیزیک ذرات اروپا و تعیین آینده سرن بود.

برخی معتقدند سرن قبل از طراحی طرح اف‌سی‌سی به نظرات و نیازهای جامعه علمی به اندازه کافی توجه نکرده است

برخی معتقدند سند منتشرشده مصالحه‌ای مبهم بین افراد طرفدار طرح دو مرحله‌ای اف‌سی‌سی  و افرادی بود که سناریوهای جایگزین را مدنظر داشتند. در این سند، کارخانه هیگز به‌عنوان اولویت اول معرفی شد، اما هرچند اولویت‌های دیگر نیز ذکر شدند، رده‌بندی مشخصی برای آن‌ها انجام نشد.

در سند منتشرشده، مواردی شامل بررسی امکان ساخت برخورددهنده هادرونی در سرن بررسی شده بود، با این احتمال که کارخانه هیگز مرحله اول این پروژه باشد. همچنین، بر افزایش تلاش‌ برای توسعه فناوری‌های لازم جهت ساخت شتاب‌دهنده‌های آینده نیز تاکید شده بود.

برخی از پژوهشگرانی که در فرآیند تدوین استراتژی مشارکت داشتند، معتقدند سند منتشرشده به‌گونه‌ای نوشته شده که اجازه دهد طرح‌های جایگزین برای کارخانه هیگز درنظر گرفته شوند و پروژه دو مرحله‌ای اف‌سی‌سی به‌عنوان اولویت اصلی تعیین نشود. برخی از محققان معتقدند سرن می‌توانست تلاش بیشتری برای بررسی گزینه برخورددهنده خطی انجام دهد و منابع بیشتری را برای توسعه فناوری‌های پیشرفته شتاب‌دهنده‌ها اختصاص دهد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
رفع بلاک لایک اینستاگرام
رفع بلاک لایک اینستاگرام؛ چگونه از محدود شدن در اینستاگرام خارج شویم؟

اینستاگرام فعالیت‌هایی مثل لایک و کامنت را برای برخی از حساب‌ها محدود می‌کند. چگونه می‌توانیم بلاک لایک اینستاگرام را برداریم؟

12
8 ساعت پیش
افزایش امنیت اینستاگرام: چگونه از هک شدن اکانت اینستاگرام خود جلوگیری کنیم؟

برای حفظ حریم شخصی و تأمین امنیت در اینستاگرام، روش های ایمن‌ کردن حساب کاربری از مهم‌ترین کارهایی است که پس از ساخت اکانت اینستاگرام باید انجام داد.

34
5 ساعت پیش
تصویرسازی هواپیمای مسافربری ایرباس زیرو با سوخت هیدروژنی در آسمان
نوآوری‌های شگرف ایرباس در صنعت هوانوردی: پرواز به سمت آینده با بال‌های پرندگان

ایرباس، با فناوری‌های نوین مانند بال‌های پرنده‌مانند و موتورهای هیبریدی، آینده‌ی هوانوردی تجاری را بازتعریف و صنعت هوایی را متحول خواهد کرد.

36
21 ساعت پیش
داستان برند مایکروسافت
داستان برند مایکروسافت؛ سفری ۵۰ ساله از «گاراژ» تا «آژور»

از ویندوز و آفیس تا هوش مصنوعی و آژور، سفر پنجاه ساله مایکروسافت در خلق ابزارهایی که جهان با آن‌ها می‌اندیشد، می‌سازد و ارتباط می‌گیرد.

27
7 ساعت پیش
ساعت مچی ژژه لکوتر با طرح شاهنامه نمای جلو روی میز
شاهنامه فردوسی در ساعت‌های ۱۴ میلیارد تومانی ژژه لکولتر؛ هنر و ادب ایرانی، صنعت سوئیسی

کلکسیون جدید ژژه لکولتر، شامل ساعت‌های چشم‌نوازی با طرح‌هایی از داستان‌های شاهنامه است.

85
یک روز پیش
تبدیل ورد به پاورپوینت
چگونه فایل ورد را به پاورپوینت تبدیل کنیم؟

اگر قصد دارید مطالبتان را ساده‌تر و جذاب‌تر و در قالب اسلاید به دیگران نمایش دهید، با تبدیل فایل ورد به پاورپوینت، این کار برایتان ممکن خواهد شد.

6
یک روز پیش
بهترین ساعت های صفحه گرد بازار
بهترین ساعت هوشمند صفحه گرد [فروردین ۱۴۰۴]

با بهترین ساعت‌های هوشمند صفحه‌گرد از برندهای سامسونگ، شیائومی و گوگل آشنا شوید.

25
7 ساعت پیش
تبلیغات
DN-DNShatel

نظرات

تبلیغات
D7-B6Snappshop
D7-zoomitproduct
آخرین ویدیوها
پخش از رسانه
تبلت یا لپ‌تاپ؛ کدوم برای شما مناسب‌تره؟ 🏆
تبلت یا لپ‌تاپ؛ کدوم برای شما مناسب‌تره؟ 🏆
00:26:47
با Kling AI ویدیو بساز
آموزش جامع ساخت ویدیو و عکس با هوش مصنوعی Kling AI
00:31:26
آموزش کامل و جامع نصب ویندوز ۱۱ + پارتیشن‌بندی و ...
آموزش کامل و جامع نصب ویندوز ۱۱ + پارتیشن‌بندی و ...
00:38:14
LG QNED86 TV
بهترین انتخاب برای گیم و فیلم! بررسی تلویزیون ۸۶ اینچی ال‌جی
00:12:39
عکس ابزارهای ذخیره‌سازی فایل از قدیم تا جدید
سفر شگفت‌انگیز دنیای ذخیره‌سازی اطلاعات؛ از گذشته تا امروز!
00:14:56
عکس وان‌پلاس ۱۳ رنگ مشکی در دست
وان پلاس ۱۳؛ ارزشمندتر از گلکسی اس ۲۵ اولترا؟
00:16:13
عکس لوح نقره‌ای یوتیوب زومیت در ابعاد جدید
آنباکس لوح نقره‌ای یوتیوب زومیت به بهانه نوروز ۱۴۰۴
00:23:39
عکس یخچال MoodUp ال‌جی
این یخچال با روح و روانت بازی می‌کنه 🧊
00:05:48
بررسی هدفون سونی WF-1000XM5
بررسی هدفون توگوشی XM5 سونی
00:10:23
عکس گوشی ردمی نوت ۱۴ پرو و ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس
بررسی ردمی نوت ۱۴ پرو و ۱۴ پرو پلاس 5G
00:13:31
زومکست با مدیرعامل جاباما
گفتگو با مدیرعامل جاباما؛ فرصتی برای دیدن ناشناخته‌های ایران
00:38:48
دیگه گلس نخر در حال شکستن یک گلس
شیشه‌های ضد خش گوشی چطوری ساخته می‌شن؟
00:13:15
نگاه نزدیک به ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس و ردمی نوت ۱۴ پرو شیائومی
نگاه نزدیک به ردمی نوت ۱۴ پرو پلاس و ردمی نوت ۱۴ پرو شیائومی
00:14:33
عکس بهزاد مرعشیان و امیر خاوران در کنار هم
سرویس تحقیقات بازار دیجی‌کالا چیه؟
00:30:05
موشک استارشیپ روی سکوی پرتاب در تاسیسات استاربیس
پخش زنده پرتاب آزمایشی هشتم موشک استارشیپ
02:00:00
عکس مهرداد با قطعات داخلی آل این وان gt624 گرین
بررسی آل این وان گرین مدل GT624
00:35:45
عکس گوشی پوکو X7 پرو در دست
بررسی گوشی پوکو X7 پرو
00:10:50
عکس مسعود یوسف‌نژاد در کنار بهزاد اکبری
عقب‌گرد اکوسیستم استارتاپی بر اثر فیلترینگ
00:36:29
عکس گوشی‌های پوکو ایکس ۶ پرو و داریا باند ۲ در کنار هم
مقایسه گوشی داریا باند ۲ با پوکو X6 Pro
00:11:29
عکس گلکسی اس ۲۵ اولترا و آیفون ۱۶ پرومکس در کنار هم و مقایسه دوربین
مقایسه دوربین گلکسی S25 اولترا و آیفون 16 پرو مکس
00:47:42
عکس ری‌برندینگ همراه اول و ساین جدید این اپراتور
مراسم ری‌برندینگ همراه اول؛ هویت جدید چه فرقی کرده؟
00:07:27
زومیت چطور بررسی می‌کنه؟
محصولات چطور تو زومیت بررسی می‌شن؟ 🔍📦
00:10:48
پشت پرده بزرگ‌ترین هک تاریخ کریپتو
پشت پرده بزرگ‌ترین هک تاریخ کریپتو
00:06:49
عکس مسعود یوسف نژاد و پشوتن پورپزشک درکنارهم و موضوع فیلترینگ اینستاگرام
شکست ۳ ساله فیلترینگ اینستاگرام؛ رشد ۳ برابری فروش ایرانی‌ها
00:32:59
آیفون ۱۶ ای و بی معنا
جایگزین آیفون اس ای معرفی شد؛ قلبی جدید با قیمت بالا 🔻
00:09:24
تصویر شادان با مکبوک و لوگو نرم افزارهایی که روی مک نصب می شوند و نمیشوند
قبل از خرید مک‌بوک این ویدیو رو ببین!
00:13:44
عکس بهزاد با میکروفون زومیت در دست و ماشین لباس‌شویی پاکشوما
برند پاکشوما در تولد ۵۰ سالگی خودش، ری‌برند شد
00:12:44
نسل دوم انحصار؟ 📦 آنباکس داریا باند ۲
نسل دوم انحصار؟ 📦 آنباکس داریا باند ۲
00:17:09
عکس آقای مصحفی با دو تا ماه در دست و زمین در پشت سر او
چی می‌شد اگه زمین ۲ تا ماه داشت؟
00:06:23
آموزش نصب لینوکس روی اندروید
آموزش نصب لینوکس روی گوشی‌های اندروید
00:30:39
عکس گوشی گلکسی اس ۲۵ و اس ۲۵ پلاس در کنار هم
بررسی گلکسی اس ۲۵ و اس ۲۵ پلاس
00:13:47
هوش مصنوعی سامسونگ
بررسی قابلیت‌های هوش مصنوعی سامسونگ در اس ۲۵
00:20:23
آینده تکنولوژی با ترامپ چطور خواهد شد؟
ترامپ با آینده تکنولوژی چی کار می‌کنه؟
01:14:29
عکس کاور خبرنگار زومیت و مدیرعامل زرپاد
قبل از خرید طلای آنلاین این ویدیو رو تماشا کنید!
00:01:12
همه چیز درباره دیپ سیک
دیپ سیک؛ انقلاب هوش مصنوعی از چین 🇨🇳⚡💻
00:23:37
بررسی گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ
بررسی گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ؛ چاقوی کند سامسونگ 🔪🔥
00:19:41
گوشی اشتراکی
گوشی اشتراکی؟! دیگه گوشیت مال خودت نیست! 😳📱
00:09:55
عکس پلتفرم ابرآمد در رویداد ابری‌گپ
گزارش زومیت از رویداد «ابری‌گپ»
00:08:39
عکس امیرمحمد سلیمانی و میکروفون زومیت در دستانش
پشت صحنه اولین دورهمی حضوری زومیت
00:16:35
چیزایی که سامسونگ توی رویداد آنپکد بهتون نگفت!
چیزایی که سامسونگ توی رویداد آنپکد بهتون نگفت!
00:07:56
اولین گردهمایی زومیت و پوشش زنده‌ی رویداد آنپکد سامسونگ
نسخه آفلاین پوشش زنده دورهمی زومیت
03:04:03
عکس سری گلکسی اس ۲۵ سامسونگ در دست بهزاد
نگاه نزدیک زومیت به خانواده گلکسی اس ۲۵
00:08:52
۴ مرد جوان در کاور مراسم رونمایی گلکسی اس ۲۵
پوشش زنده دورهمی زومیت؛ مراسم معرفی سری گلکسی اس ۲۵ سامسونگ
03:00:00
انتظارات از رویداد معرفی گلکسی اس ۲۵ سامسونگ و دورهمی زومیت
انتظارات از رویداد معرفی سری اس ۲۵ سامسونگ و دورهمی زومیت
00:11:31
عکس بهزاد در ماشین پرنده و لوگو CES
۱۰ فناوری برتر امسال که آینده رو تغییر می‌دن
00:11:52
کاور دورهمی زومیت
اولین دورهمی حضوری زومیت؛ گردهمایی بزرگ عاشقان فناوری 🎉
00:01:04
انتظارات زومیت از دوربین گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ
گلکسی اس ۲۵ اولترا تو راهه؛ از دوربین این گوشی چی می‌دونیم؟
00:09:51
عکس بهزاد و هادی با جعبه‌های دیجی‌کالا و لوگوی بیسوس
آنباکس ۴۰ میلیونی کالاهای متنوع بیسوس
01:13:38
کامپیوترهای کوانتومی و جهان های موازی
همه چیز درباره کامپیوترهای کوانتومی
00:13:43
عکس کاور دیجی پی
گزارش غرفه‌ی دیجی‌پی در نمایشگاه بین‌المللی ریتیل شو تهران
00:08:40
coming soon...

مقایسه قیمت و مشخصات 🛒

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ ارغوانی / Samsung Galaxy A36پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A36 سامسونگ ارغوانی / Samsung Galaxy A36
3.9
گلکسی A36 سامسونگ

از29,633,300تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A56 سامسونگ زیتونی / Samsung Galaxy A56پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A56 سامسونگ زیتونی / Samsung Galaxy A56
3.9
گلکسی A56 سامسونگ

از36,793,300تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7
3.7
پوکو X7 شیائومی

از26,282,200تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 پرو شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X7 پرو شیائومی مشکی و زرد / Xiaomi Poco X7 Pro
4.7
پوکو X7 پرو شیائومی

از28,450,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 25 سامسونگ سرمه ای / Samsung Galaxy S25پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 25 سامسونگ سرمه ای / Samsung Galaxy S25
4.4
گلکسی اس 25 سامسونگ

از76,899,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16
3.6
آیفون 16 اپل

از76,700,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Maxپنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Max
3.8
آیفون 16 پرو مکس اپل

از124,500,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Pro
4.4
آیفون 16 پرو اپل

از108,000,000تومان

کنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Proکنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Pro
4
اپل ایرپادز 4 به همراه کیساپل ایرپادز 4 به همراه کیس
3
اپل ایرپاد 4

از12,880,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A55 سامسونگ آبی روشن / Samsung Galaxy A55پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A55 سامسونگ آبی روشن / Samsung Galaxy A55
4.2
گلکسی A55 سامسونگ

از26,899,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A15 سامسونگ سرمه ای تیره / Samsung Galaxy A15پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A15 سامسونگ سرمه ای تیره / Samsung Galaxy A15
4.4
گلکسی A15 سامسونگ

از12,399,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco X6 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco X6 Pro
4.3
پوکو X6 پرو شیائومی

از28,199,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 شیائومی سفید / Xiaomi Poco X6پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 شیائومی سفید / Xiaomi Poco X6
4
پوکو X6 شیائومی

از25,000,000تومان

پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco F6 Proپنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco F6 Pro
4.5
پوکو F6 پرو شیائومی

از41,999,900تومان

گوشی موبایل گلکسی زد فولد 6 سامسونگ صورتی / Samsung Galaxy Z Fold6گوشی موبایل گلکسی زد فولد 6 سامسونگ صورتی / Samsung Galaxy Z Fold6
4.1
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A35 سامسونگ بنفش روشن / Samsung Galaxy A35پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A35 سامسونگ بنفش روشن / Samsung Galaxy A35
4.3
گلکسی A35 سامسونگ

از23,249,000تومان

پنل جلو و پشت تبلت آیپد پرو 13 اپل نسخه 2024 مشکی / Apple iPad Pro 13 2024پنل جلو و پشت تبلت آیپد پرو 13 اپل نسخه 2024 مشکی / Apple iPad Pro 13 2024
3.8
موبایل آیفون 13 اپل / Apple iPhone 13موبایل آیفون 13 اپل / Apple iPhone 13
4.1
آیفون 13 اپل

از54,442,200تومان

گوشی موبایل ردمی نوت 13 پرو شیائومی / Xiaomi Redmi Note 13 Pro سفیدگوشی موبایل ردمی نوت 13 پرو شیائومی / Xiaomi Redmi Note 13 Pro سفید
4.4
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 24 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy S24پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 24 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy S24
4.4
گلکسی اس 24 سامسونگ

از88,998,800تومان

موبایل آیفون 13 پرو مکس اپل آبی / APPLE IPHONE 13 PRO MAX Sierra blueموبایل آیفون 13 پرو مکس اپل آبی / APPLE IPHONE 13 PRO MAX Sierra blue
3.5
آیفون 13 پرو مکس اپل

از87,600,000تومان

موبایل آیفون 12 اپل مشکی / Apple iPhone 12 blackموبایل آیفون 12 اپل مشکی / Apple iPhone 12 black
3.9
آیفون 12 اپل

از48,500,000تومان

گوشی موبایل آیفون 13 پرو اپل / Apple iPhone 13 Pro آبیگوشی موبایل آیفون 13 پرو اپل / Apple iPhone 13 Pro آبی
4
آیفون 13 پرو اپل

از79,900,000تومان

Xiaomi Poco X4 Pro 5G / گوشی موبایل پوکو X4 پرو شیائومی 5G خاکستریXiaomi Poco X4 Pro 5G / گوشی موبایل پوکو X4 پرو شیائومی 5G خاکستری
3.7
پوکو X4 پرو شیائومی 5G

از20,599,000تومان

آیفون 11 پرو مکس - نمای جلو و پشت  / Iphone 11 Pro Maxآیفون 11 پرو مکس - نمای جلو و پشت  / Iphone 11 Pro Max
4
آیفون 11 پرو اپل

از43,500,000تومان

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات