تمرکز دستگاه موبایل تاشوی مایکروسافت بر رایانش مبتنی بر قلم است

جمعه ۵ آبان ۱۳۹۶ - ۲۲:۴۵
مطالعه 5 دقیقه
بر اساس گزارش وب‌سایت ویندوز سنترال، مایکروسافت مشغول ساخت دستگاهی تاشو با تأکید بر عملکرد قلم و جوهر دیجیتال و مجهز به ویندوز ۱۰ است.
تبلیغات

هرچند تلاش‌های مایکروسافت در حوزه‌ی موبایل و در رابطه با ویندوز ۱۰ موبایل به شکست انجامیده؛ اما این شرکت به‌طور کامل دست از حضور در این بخش نکشیده است. درحالی‌که ویندوز روی گوشی‌های هوشمند دیگر جایگاهی ندارد، مایکروسافت امیدوار به خلق یک دستگاه در شاخه‌ای جدید و برای کاربرانی کاملا جدید است. دستگاهی که هسته‌ی اصلی تجربه‌ی کاربری آن متکی به قلم و رایانش مبتنی بر آن است.

مقاله‌های مرتبط:

    وب‌سایت ویندوز سنترال، پیش از این اخبار مربوط به دو پروژه‌ی در حال پیشرفت داخلی در مایکروسافت یعنی سی‌شل و ویندوز کور اواس را پوشش داده بود. هر دوی این پروژه‌ها نقش مهمی در دستگاه موبایل بعدی مایکروسافت ایفا می‌کنند. اخیرا در سطح اینترنت از این دستگاه پر رمز و راز مایکروسافت با عنوان «اندرومدا» یاد می‌شود.

    اما دستگاه اندرومدا دقیقا چیست و چرا توجه به آن ضروری است؟

    کپی لینک

    موشکافی ماهیت دستگاه تاشوی اندرومدای مایکروسافت

    بر اساس منابع ویندوز سنترال، اندرومدا، نمونه‌ی اولیه‌ی یک دستگاه است. یک تبلت تاشو که سیستم‌عامل ویندوز ۱۰ را به همراه ویندوز کور اواس و در کنار رابط کاربری سی‌شل اجرا می‌کند و به واسطه‌ی آن از مزیت نمایشگر تاشو بهره‌مند می‌شود. ویندوز سنترال بر این باور است که سی‌شل نقش مهمی در جنبه‌ی انعطاف‌پذیری این دستگاه ایفا می‌کند. از آنجایی که این دستگاه تا می‌شود، تبلت بودن هدف اصلی آن نیست؛ بلکه به گونه‌ای طراحی شده است که در هنگام تا شدن، جابجایی و حمل آن در جیب همانند یک گوشی تلفن فراهم باشد.

    علت مقایسه با گوشی تلفن این است که بر اساس شایعات، این دستگاه از قابلیت‌های یک تلفن همراه نیز برخوردار است. در نتیجه می‌توانید آن را با گوشی هوشمند خود جایگزین کنید و همچنان قادر به برقراری تماس و ارسال پیام‌های متنی باشید. با این وجود، منابع ویندوز سنترال تأکید می‌کنند که این دستگاه قرار نیست جایگزینی برای گوشی‌ هوشمند باشد؛ بلکه دستگاهی مشابه پروژه‌ی ناتمام مایکروسافت کوریر خواهد بود. به‌طور خلاصه، اندرومدا یک لپ‌تاپ جیبی دیجیتال است.

    کپی لینک

    تمرکز اصلی بر رایانش مبتنی بر قلم است

    ویندوز سنترال ادعا می‌کند که هسته‌ی اصلی تجربه‌ی کاربری این دستگاه، متکی به قلم و رایانش مبتنی بر آن است. همچنین، برخی از نمونه‌های اولیه‌ی این دستگاه امکان اجرای اپلیکیشن نوت‌بوکی را دارند که متصل به وان‌نوت است و قابلیت پشتیبانی از گزینه‌های مربوط به قلم را در ویندوز اینک دارد. این اپلیکشن نوت‌بوک به گونه‌ای طراحی شده است که استفاده از آن با صفحات مجازی موجود در دستگاه تاشو، تداعی‌کننده‌ی نوشتن در یک دفترچه‌ی واقعی خواهد بود. البته از آنجایی که این دستگاه ویندوز را اجرا می‌کند، از منو و صفحه‌ی استارت نیز برخوردار است و همچنین قابلیت اجرای اپلیکیشن‌هایی نظیر اج یا تصاویر را هم دارد.

    Windows Ink

    احتمال می‌رود که اندرومدا روی پردازنده‌ی آرم اجرا شود. بنابراین، این دستگاه به همراه آخرین نسل پردازنده‌ی اسنپدراگون موجود در زمان عرضه، معرفی خواهد شد. هنوز مشخص نیست که این دستگاه امکان اجرای برنامه‌های win32 را خواهد داشت یا نه و این موضوع همچنان در هاله‌ای از ابهام باقی مانده است. با این حال، اندرومدا بدون شک اپلیکیشن‌های واقعی یونیورسال ویندوز را اجرا خواهد کرد.

    مایکروسافت این دستگاه را برای مصرف‌کننده‌ی عادی نخواهد ساخت. این دستگاه، اگر روزی به بازار عرضه شود، رقیب آیفون یا اندروید نخواهد بود؛ زیرا همان‌طور که مایکروسافت پیش از این اقرار کرده، زمان برای رقابت با این دو پلتفرم از دست رفته است.

    در عوض، مایکروسافت تلاش می‌کند تبازار جدیدی برای کسانی که نیازمند چنین دستگاهی هستند، خلق کند. تصور اینکه اندرومدا به‌عنوان یک دفترچه‌ی دیجیتال برای افراد سازمانی یا آموزشی بازاریابی شود، آنچنان دشوار نیست.

    اکثر جزئیاتی که به آن‌ها اشاره کردیم، اطلاعات غیر منتظره‌ای به‌حساب نمی‌آیند. کاربرانی که اخبار پیشین مایکروسافت را از نزدیک دنبال کرده باشند، می‌دانند که مایکروسافت در چند سال گذشته، پتنت‌هایی برای دستگاه‌هایی تاشو ثبت کرده است. ما همچنین درباره‌ی رابط کاربری سی‌شل و ویندوز کور اواس اطلاع داریم و می‌دانیم که بر اساس اعلام رسمی مایکروسافت، اگر آن‌ها روزی به دنیای موبایل بازگردند، بازگشتشان با عرضه‌ی نوعی دستگاه جدید همراه خواهد بود. تصور اینکه مایکروسافت مشغول ساخت چنین چیزی باشد چندان دشوار نیست.

    Foldable Tablet Patent

    ویندور سنترال معتقد است که شرکای سخت‌افزاری مایکروسافت نیز قادر به ساخت نمونه‌ی اختصاصی خودشان با قالبی مشابه دستگاه‌های تاشو خواهند بود. به نظر می‌رسد مایکروسافت مشغول توسعه‌ی محصول اختصاصی خود تحت عنوان سرفیس است تا همانند دیگر محصولات پیشین سرفیس به سازندگان سخت‌افزار نشان دهد که شاخه جدید مد نظرش چه مشخصاتی باید داشته باشد. در نتیجه، با این اقدام قلمرو و حیطه‌ی جدیدی خلق خواهد شد. اما آیا احتمال دارد نام این دستگاه جدید «سرفیس نوت» یا «سرفیس ژورنال» باشد؟

    کپی لینک

    پرسش‌های بی‌جواب

    هنوز از جزئیات کامل این دستگاه، اطلاعات چندانی در دست نیست. برای مثال، ما نمی‌دانیم آیا این دستگاه از یک نمایشگر یکپارچه برخوردار است که از وسط تا می‌شود یا مجهز به دو یا چند نمایشگر جداگانه است که توسط نوعی مکانیزم لولایی به یکدیگر متصل شده‌اند. ما همچنین هیچ اطلاعی درباره‌ی مشخصات فنی، ابعاد واقعی، قیمت، ظاهر و نام این دستگاه در اختیار نداریم.

    منابع ویندوز سنترال ادعا می‌کنند که اگر روزی این دستگاه رنگ واقعیت به خود ببیند، رونمایی از آن در سال ۲۰۱۸ اتفاق خواهد افتاد. به نظر می‌رسد، مایکروسافت در خوشبینانه‌ترین حالت ممکن، در حال تعیین زمانی در سال آینده‌ی میلادی است. در نتیجه، جای تعجب نخواهد بود اگر رونمایی از آن به تعویق بیافتد. البته، از آنجایی که ساخت این دستگاه هرگز رسما از سوی مایکروسافت تأیید نشده است، این شرکت می‌تواند همانند گذشته، هر زمان که بخواهد، برنامه‌های خود را درباره‌ی آن لغو کند یا تغییر دهد.

    اگر فرض کنیم مایکروسافت برنامه‌های خود را درباره‌ی این محصول پر از حرف و حدیث لغو نکند، اقدامات آتی آن‌ها در حوزه‌ی موبایل قطعا هیجان‌انگیز خواهد بود. آیا سرانجام قادر به خرید مایکروسافت کوریر، دستگاهی که همیشه خواهان آن بودیم، خواهیم بود؟ تنها زمان، می‌تواند این را بگوید. با این حال، تا آن موقع، قطعا از شنیدن درباره‌ی یک لپ‌تاپ تاشو که ویندوز ۱۰ را اجرا می‌کند و از قابلیت‌های یک تلفن نیز برخوردار است، به وجد خواهیم آمد.

    مقاله رو دوست داشتی؟
    نظرت چیه؟
    داغ‌ترین مطالب روز
    تبلیغات

    نظرات