DJI دو پهپاد مویک 2 پرو و مویک 2 زوم را با قابلیتهای جدید رونمایی کرد
پهپاد مویک پرو،در سال ۲۰۱۶، بهعنوان محصولی انقلابی در بازار پهپادهای سبک وزن و قابلحمل معرفی شد. با اینکه در همان زمان هم این پهپاد تاشو، محصولی تمام و کامل نبود؛ ولی دورهی جدیدی را برای دیجیآی و در کل در صنعت تولید پهپاد رقم زد.
اولین مدل مویک، پهپادی قابلحمل و با قابلیتهای خوبی همچون در دسترس بودن را بهنمایش میگذاشت و در عین حال جرقهای برای تولید Mavic Air و Mavic Spark محسوب میشد. دو سال بعد، بزرگترین سازندهی پهپاد، محصول بعدی و جانشین مویک اصلی را معرفی کرد. یکی از مهمترین ویژگیهای مویک پرو، قدرت فیلمبرداری و دوربین آن بود. اکنون با معرفی مویک ۲ پرو و مویک ۲ زوم، بهعنوان محصولات بعدی و جایگزین مویک ۲، ظاهرا DJI تمرکز بیشتری روی دوربین آنبورد پهپاد دارد. در اصل یکی از ویژگیهای کلیدی که نسل بعدی مویک را از نسل قبلی آن متمایز میکرد، دوربین آنبورد پهپاد است.
از نظر دیجیآی دوربین یکی از مهمترین قسمتهای پهپاد محسوب میشود؛ بههمین دلیل مدل ارتقا یافتهی مویک ۲، بهغیر از ارتقا و بروز رسانی دوربین، تغییر دیگری نکرده است. در اصل دیجیآی، با ارتقا و بهروز رسانی دوربینهای پهپاد، سعی کرد کاری کند تا پهپاد برای مسئولیت و وظیفهی اصلی که طراحی شده، بهبود پیدا کند. روز گذشته شرکت دیجیآی به یکی از رسانههای نیویورک اعلام کرد که پهپاد جدید با بهروز رسانی دوربین، یکی از پیشرفتهترین انواع پهپاد محسوب میشود. برخی از ویژگیهای دوربین آنبورد، مثل افزایش گسترهی دینامیکی برای گرفتن تصاویر بهتر در تنظیمات نور مختلف، بهبود یافته است. مویک ۲ پرو، همانطوری که از نامش پیداست، نسبت به دو مدل قبلی ارتقا یافتهتر است. این اولین مدل پهپادی است که از سال ۲۰۱۷ با دوربینهای هسلبلاد، به بازار معرفی میشود؛ و میتواند با قدرت زوم بالایی که دارد، تصاویری با کیفیتی را نسبت به مدل قبلی خود ارائه بدهد. دوربین این پهپاد تصاویر ۲۰ مگاپیکسلی را ضبط میکند و از تکنولوژی اختصاصی رنگ طبیعی (HNCS) هسلبلاد برای ایجاد تصاویری با رنگ دقیقتر بهره میبرد. دیافراگم این دوربین قابلتنظیم است و برای شرایط نوردهی مختلف میتواند بین f/2.8-f/11 تنظیم شود.
قدرت فوکوس مویک زوم ۲ بهتر از آن چیزی است که تصورش را بکنید. زوم اپتیکال دو برابری یعنی ۲۴-۲۸ میلیمتر و زوم دیجیتال دو برابری، برای شبیهسازی تاثیرات لنز ۹۶ میلیمتری جزو مشخصات آن است. دوربین ۱۲ مگاپیکسلی این پهپاد از ویژگی جدیدی بهنام Super Resolution برای ایجاد ۹ زوم در تصاویر برای شات با رزولوشن بالای ۴۸ مگاپیکسل بهره میبرد و برای عکسبرداری هدفمند بسیار کاربرد دارد. نزدیک شدن پهپاد به سوژه برای گرفتن تصاویر مناسب، گاهی امکانپذیر نیست و Zoom میتواند این کار را بدون نیاز به نزدیک شدن بیش از حد به سوژه، بهخوبی بهانجام برساند.
همچنین حالتی بهنام Dolly Zoom برای پهپاد تعریف شده است که میتواند بسیار هیجانانگیز باشد. این حالت، میتواند حتی زوم بیشتری را روی سوژه داشته باشد. همچنین امکان Hyperlapse برنامهریزی شده روی برد دوربین وجود دارد. DJI ویژگیهای جدید پهپاد را بدین صورت توصیف میکند:
Free - حین راهبرد پهپاد، بهصورت دستی، میتوانید به Hyperlapse ویدئوهای گرفته شده بپردازید.
Circle - بهصورت اتوماتیک میتوانید در الگوی دایرهای شکلی اطراف سوژهی مورد نظر حرکت کنید و ویدئوهای بدون تاخیر خود را تهیه کنید.
Course Lock - دوربین بهصورت ثابت از سوژه فیلمبرداری میکند و پهپاد در مسیر مستقیمی به پرواز در میآید تا بتواند از سوژه تصاویر خاص و منحصربه فردی تهیه کند.
Waypoint - برنامهریزی مسیر پرواز بر اساس ارتفاع و مختصات GPS برای گرفتن عکسهای خاص و پیچیده.
DJI این ویژگیهای جدید را تنها با یک کلیک در اختیار کاربر قرار میدهد تا احساس یک فیلمبردار حرفهای کاملا به فردی که با پهپاد کار میکند، منتقل شود. از سوی دیگر باید اضافه کنیم که دوربینها قابل تعویض نیستند. بههمین دلیل، DJI تصمیم گرفت که دو SKU متمایز در پهپاد قرار دهد. شاید چنین شرایطی کمی آزاردهنده باشد ولی یک سیستم دوربین ماژولار مطمئنا میتواند در آینده ارتقا پیدا کند.
بدنهی پهپاد، بهصورت آئرودینامیکی ساخته شده است. دیجیآی معتقد است که طراحی جدید باعث میشود تا کشش بدنه تا ۱۹ درصد کاهش پیدا کند و باعث میشود تا پهپاد تا سرعت ۷۰ کیلومتر بر ساعت بتواند پرواز کند. ساخت پهپادهای بزرگتر، یکی از موضوعاتی است که بدان پرداخته میشود، ولی پهپاد بزرگتر بهمعنی وزن بیشتر است و پرواز کردن پهپاد سنگینتر با وزن بیشتر یکی از مسایلی است که دیجیآی به آن میپردازد.
پروانههای پهپاد روی عقب بال های آن طراحی شدهاند تا حین پرواز صدای کمتری ایجاد شود. بههمین دلیل، پهپاد جدید صدای کمتری نسبت به مدل اولیهی مویک تولید میکند و برای تصویربرداری در موقعیتهایی که نمیخواهید سوژه متوجه شود، بسیار بهتر است. ظرفیت باتری مدل جدید نیز، کمی افزایش یافته است. در حال حاضر پهپاد میتواند بهمدت ۳۱ دقیقه با یک بار شارژ شدن پرواز کند. مدل قبلی با یک بار شارژ شدن، میتوانست ۲۸ دقیقه پرواز کند.قدرت عدم برخورد با مانع نیز در مدل جدید بهبود پیدا کرده است. با ارتقا سیستم پیشرفتهی APAS، پهپاد کمتر در معرض خطر برخورد با موانع قرار دارد. همچنین برای فرود بهتر پهپاد در نور کم، چراغهایی برای پهپاد مدل جدید در نظر گرفته شده است.
در عین حال، ActiveTrack، در حال حاضر از سه دوربین در قسمت جلویی برخوردار است تا بتواند نقشهی سه بعدی در اختیار داشته باشد و سوژه را بهتر دنبال کند. از سوی دیگر باید اضافه کنیم، بعد از تست پهپاد در منهتن، مشخص شد که قدرت کنترل آن نسبت به نسل قبلی بهبود پیدا کرده است. یکی از ویژگیهای خوب پهپاد آن است که وقتی در حال نزدیک شدن به مانع است، حتی قبل از رسیدن به مانع هشدار میدهد.
مویک ۲ پرو با قیمت ۱٫۴۹۹ دلار و مویک ۲ زوم با قیمت ۱٫۲۴۹ دلار به فروش میرسند. همچنین علاقهمندان میتوانند یک کیت استاندارد DJI Fly More با قیمت ۳۱۹ دلار خریداری کنند که شامل دو عدد باتری، هاب شارژ برای شارژ چند باتری، پروانههای اضافی و ساک حمل این ملزومات است.
نظرات