Miracast: همه چیز در مورد انتقال تصویر از ابزارهای اندرویدی به صفحات نمایش بزرگ
پس از مدتی از زمان عرضهی Miracast، اندروید نیز بهجمع استفاده کنندگان از این فناوری اضافه شد. این فناوری به آرامی در حال گسترش است بطوریکه احتمالا سایر استانداردهای موجود در این زمینه به آرامی میدان رقابت را در اندروید مارکت ترک خواهند کرد.
میراکست را میتوان بهکارگیری رابط HDMI بصورت بیسیم نامید. این فناوری، صفحات نمایش دیگر، همچون تلویزیون شما را بهعنوان صفحهی نمایش بزرگتری با کیفیت بالا برای پخش صوت و تصویر مورد استفاده قرار میدهد. پس از فعال کردن این ویژگی، میتوانید تلویزیون خود را بدون نیاز به اتصال سیم مابین تلویزیون و گوشی بهعنوان صفحهی نمایش استفاده کنید و تمامی فعالیتهای خود اعم از کار با اپلیکیشنها، تماشای ویدئو و انجام بازیها را در تلویزیون مشاهده نمایید.
این فناوری از WiFi موجود در خانهی شما استفاده نمیکند. اما نمیتوان این تکنولوزی را معجزه نامید. در ادامه به بررسی نحوهی کار این تکنولوژی نوپا خواهیم پرداخت.
در پشت صحنه چه میگذرد؟
شاید جالب باشد تا بدانید که Miracast براساس فناوری نهچندان محبوب ارتباط مستقیم با بیسیم (WiFi Direct Technology) توسعه داده شده است. این فناوری برای اولین بار در اندروید نسخهی 4.0 توسعه داده شده بود که از طریق آن امکان ایجاد یک شبکهی ad-hoc وجود داشت که کاربران دیگر میتوانستند با ابزارهای اندرویدی خود به آن متصل شده و فایلهای خود را به اشتراک بگذارند. این فناوری چندان مورد استفاده و استقبال کاربران و کارشناسان قرار نگرفت اما راه را برای توسعهی فناوری نوینی بر اساس آن باز کرد.
با توجه به اینکه این تکنولوژی بر پایه فناوری مستقیم با بیسیم است، در نتیجه این فناوری نیازی به سیستم بیسیم موجود در منزل شما ندارد چراکه در این فناوری تلویزیون شما یک شبکهی بیسبم ad-hoc ایجاد میکند که گوشی یا تبلت شما به آن متصل میشود. پس از برقراری این اتصال، دادهها براحتی میان این دو وسیله تبادل میشود.
این فناوری، گزینههای فراوانی را برای پخش پیش روی شما قرار میدهد. این فناوری با استفاده از کدک H.264 قادر است ویدئوهایی را با کیفیت HD و سیستم صوتی Surround 5.1 بر روی تلویزیون شما نمایش دهد. همچنین با استفاده از لایه DRM، میتوان فایلهای حفاظت شدهای همچون دیویدی و فایلهای صوتی را نیز مورد استفاده قرار داد.
آیا این فناوری شبیه کرومکست است؟
خیر، این فناوری به هیچوجه شباهتی با کرومکست ندارد چراکه در تمام مدت فعال بودن این فناوری تلویزیون شما در ارتباط مستقیم با گوشی یا تبلت شماست و به عبارتی دیگر به آن وابسته است. برای مثال اگر گوشی شما به حالت Sleep برود، صفحهی تلویزیون شما نیز چیزی را نمایش نخواهد داد. این وابستگی دارای مزایا و معایبی است که میتوان آن را نقاط ضعف یا قوت Miracast نامید، برای نمونه کارکرد باتری یکی از این معایب حساب میشود.
در حالی که کرومکست فقط در برقراری اولین ارتباط خود به به دستگاه مویایل نیاز دارد. زمانی که ارتباط گیرندهی کرومکست برقرار شد و این دستگاه اطلاعات مورد نیاز برای محتویاتی که باید پخش شود، دریافت کرد، میتوان از دیگر کاربردهای دستگاه موبایل استفاده کرد، چراکه خللی در روند پخش تصاویر که توسط کرومکست دریافت و برروی صفحهی تلویزیون نمایش داده میشوند، وارد نمیشود.
کرومکست به اندازهی میراکست انعطافپذیر نیست و فقط قابلیت پخش ویدئوها و فایلهای صوتی خاصی را دارد. همچنین این فناوری توانایی پخش فایلهایی که با استفاده از DRM حفاظت میشوند را ندارد. در مورد اپلیکیشن ها نیز، کرومکست فقط تصاویر مرورگر کروم را به تلویزیون شما انتقال میدهد.
چگونه از میراکست استفاده کنیم؟
برای استفاده از این فناوری شما باید یک ابزار اندرویدی سازگار با فناوری میراکست به همرا تلویزیون میراکست یا دانگل میراکست در اختیار داشته باشید.در صورتی که گوشی یا تبلت شما حاوی نسخهی 4.2 یا بالاتر از آن باشد، شما میتوانید از این فناوری استفاده نمایید که با نام Wireless Display نیز شناخته میشود.
در این مرحله شما باید دستگاه گیرندهی خود را تنظیم نمایید. بهدلیل جدید بودن این فناوری برخی از تلویزیونهای موجود همچون سونی، الجی و پاناسونیک این فناوری را در محصولات خود گنجاندهاند، اما اگر تلویزیون خود را سال پیش تهیه کردهاید، به احتمال بسیار زیاد، این فناوری در تلویزیون شما وجود ندارد. اما نگران نباشید، میتوانید با تهیه دانگل میراکست، از این تکنولوژی استفاده کنید.
اگر سری به فروشگاههای اینترنتی موجود بزنید، میتوانید با صرف هزینهای در حدود 40 تا 60 دلار این دانگل را تهیه کنید که فقط برای انتقال تصاویر از ابزار شما به تلویزیون بهکار میروند.
پس از اتصال این دانگل به تلویزیون خود، کافی است در ابزار اندرویدی خود با مراجعه به Setting>Display>Wireless display شبکهی ایجاد شده توسط دانگل موجود را یافته و به آن متصل شوید. پس از یافتن نام دانگل خود در لیست مورد نظر، با انتخاب آن و برقراری آن، میتوانید تصاویر صفحهی نمایش گوشی یا تبلت را برروی تلویزیون تماشا کنید.
هماکنون شما میتوانید فیلمهای 1080p را در تلویزیون تماشا کنید و یا انجام بازیهای خود را در اندازه بزرگتر تجربه کنید. باید توجه داشته باشید که اگر صفحهی گوشیتان را قفل کنید، انتقال تصاویر به تلویزیون نیز قطع خواهد شد. در نتیجه بهتر است در زمان تماشای فیلم، گوشی خود را به شارژر متصل کنید.
نتیجه گیری
میراکست تنها فناوری موجود در زمینهی انتقال تصاویر گوشی به تلویزیون است که هنوز جای رشد و توسعهی فراوانی دارد. شاید بتوان بزرگترین نقطهی ضعف آن را عدم پشتیبانی از چند وظیفهگی نامید چراکه در زمان اتصال شما قادر به استفاده از سایر ویژگیهای گوشی خود نیستید. اما این ویژگی در گوشیهای جدید ارائه شده به بازار همچون LG G2، Sony Xperia Z، LG Optimus G Pro گنجانده شده است بطوریکه میتوان همزمان با پخش تصاویر از کاربردهای دیگر گوشی نیز استفاده کرد.
اما با همهی پیشرفتهای حاصل شده، بازهم این فناوری در ابتدای راه بوده و ضعفهای فراوانی دارد که از جملهی آن میتوان به ایجاد تاخیر در پخش تصاویر و یا ایجاد مشکل در زمان اتصال به دانگل اشاره کرد. اما میتوان قابلیت این فناوری در انتقال هر نوع تصویری را بزرگترین قابلیت آن عنوان کرد.
آیا این فناوری راهی بهسوی موفقیت خواهد گشود؟