هر آنچه راجع به ایکس باکس وان ایکس باید بدانید

دوشنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۶ - ۲۳:۳۰
مطالعه 6 دقیقه
مایکروسافت روز گذشته در خلال کنفرانس اختصاصی خود در رویداد E3، از جدیدترین و قدرتمند‌ترین کنسول دنیای بازی رونمایی کرد.
تبلیغات
مقاله‌های مرتبط:

    کنسول‌های بازی همواره به دلیل توان پردازشی کمتر و عدم امکان اجرای بازی‌ها با رزولوشن بالا و نرخ فریم مناسب، همواره تحت انتقادات گسترده‌ای قرار داشتند؛ اما شاهد بروز تغییر گسترده‌ای در این رابطه هستیم. دیگر اجرای بازی‌های روز با رزولوشن 4K و جزئیات بالا امری دور از دسترس نبوده و نیازی به خرید سیستم‌های کامپیوتری قدرتمند با برچسب‌های چند هزار دلاری در این خصوص نیست. 

    شب گذشته مایکروسافت از کنسول بازی جدید خود با نام ایکس باکس وان ایکس رونمایی کرد. بنا به اعلام مایکروسافت با قدرتمند‌ترین کنسول بازی روبه‌رو هستیم که توانایی اجرای استاندارد بازی‌ها با رزولوشن 4K را خواهد داشت؛ اما جدیدترین محصول مایکروسافت در بازار امروز دنیای بازی چه جایگاهی دارد و آیا می‌‌توان برای آن آینده‌ای روشن متصور شد. در ادامه با زومیت همراه باشید تا به‌طور گسترده به بررسی ایکس باکس وان ایکس بپردازیم.

    ایکس باکس وان ایکس XBOX ONE X
    کپی لینک

    مشخصات فنی

    مشخصات / کنسول

    ایکس‌باکس وان ایکس

    ایکس ‌باکس وان اس

    ایکس‌ باکس وان

    پلی استیشن 4

    پلی استیشن 4 پرو

    اندازه

    30x24x6cm

    29.5x23x6.5cm

    34.3x26.3x8cm

    30.7x27.4x5.1cm

    32.5x29.5x5.3cm

    وزن

    ۳.۸ کیلوگرم

    ۲.۹ کیلوگرم

    ۳.۵ کیلوگرم

    ۲.۸ کیلوگرم

    ۳.۳ کیلوگرم

    پردازنده

    مدل سفارشی AMD ۲.۳ گیگاهرتز، هشت هسته

    مدل سفارشی هسته‌ی جگوار ۱.۷۵ گیگاهرتز، هشت هسته

    مدل سفارشی هسته‌ی جگوار ۱.۷۵ گیگاهرتز، هشت هسته

    مدل سفارشی هسته‌ی جگوار ۱.۶ گیگاهرتز، هشت هسته

    مدل سفارشی هسته‌ی جگوار  ۲.۱ گیگاهرتز، هشت هسته

    پردازنده

    گرافیکی

    مدل سفارشی

    ۱.۱۷۲ گیگاهرتز، ۴۰ واحد پردازشی معماری 

    Polaris، توان 

    ۶ ترافلاپس

    مدل سفارشی ۹۱۴ مگاهرتز، ۱۲ واحد پردازشی، 

    ۱.۴ ترافلاپس

    مدل سفارشی ۸۵۳ مگاهرتز، ۱۲ واحد پردازشی، 

    ۱.۳ ترافلاپس

    مدل سفارشی ۸۰۰ مگاهرتز، 

    ۱.۸۴ ترافلاپس

    مدل سفارشی معماری پلاریس، ۴.۲ ترافلاپس

    حافظه

    ۱۲ گیگابایت 

    GDDR5،

    سرعت ۳۲۶ گیگابایت بر ثانیه

    ۸ گیگابایت DDR3، سرعت ۶۸ 

    گیگابایت بر ثانیه 

    ۳۲ مگابایت ESRAM سرعت ۲۱۸ 

    گیگابایت بر ثانیه

    ۸ گیگابایت DDR3

    سرعت ۶۸ 

    گیگابایت بر ثانیه، 

    ۳۲ مگابایت ESRAM سرعت ۲۰۴ 

    گیگابایت بر ثانیه

    ۸ گیگابایت GDDR5

    ۸ گیگابایت GDDR5

    حافظه داخلی

    یک ترابایت HDD

    ۵۰۰ گیگابایت، یک ترابایت، دو ترابایت HDD

    ۵۰۰ گیگابایت، یک ترابایت HDD

    ۵۰۰ گیگابایت

    یک ترابایت HDD

    دیسک نوری

    بلوری 

    4K UHD

    بلوری 

    4K UHD

    بلوری

    بلوری

    بلوری

    رزولوشن و نرخ نوسازی

    2160p و ۶۰ هرتز، 

    AMD FreeSync

    2160p و ۶۰ هرتز

    1080p و ۶۰ هرتز

    1080p و ۶۰ هرتز

    2160p و ۶۰ هرتز

    پشتیبانی از

    HDR10

    بله

    بله

    خیر

    بله

    بله

    پورت USB

    سه پورت 

    USB 3.0

    سه پورت 

    USB 3.0

    سه پورت 

    USB 3.0

    دو پورت 

    USB 3.0

    سه پورت USB 3.1

    خروجی HDMI

    2.0b

    2.0a

    1.4b

    -

    -

    ورودی HDMI

    1.4b

    1.4b

    1.4b

    خیر

    خیر

    S/PDIF

    بله

    بله

    بله

    بله

    خیر

    IR Blaster

    بله

    بله

    خیر

    خیر

    خیر

    قیمت کنونی

    ۴۹۹ دلار

    ۲۹۹ دلار

    ۲۴۹ دلار

    ۳۴۹ دلار

    ۳۹۹ دلار

    جدیدترین محصول ردموند در دنیای بازی، ایکس باکس وان ایکس نام دارد؛ البته این موضوع به‌معنی نسل جدید کنسول‌های بازی نیست و وان ایکس به‌عنوان یکی از دستگاه‌های میان‌نسلی به شمار می‌آید. این کنسول همانند برادر خود، وان اس، توانایی اجرای دیسک‌های بلوری 4K UHD را نیز در کنار اجرای بازی‌ها دارد؛ امری که پلی استیشن ۴ از انجام آن عاجز است. محصول جدید مایکروسافت در دنیای بازی از استاندارد HDR نیز پشتیبانی می‌کند تا گیمرها علاوه‌بر تماشای رنگ‌های جذاب‌ و البته واقعی‌تر، جزئیات بیشتری نیز در سایه‌ها و بخش‌های روشن تصویر به لطف الگوریتم‌های افزایش گستره‌ی دینامیکی مشاهده کنند. 

    برخلاف ایکس باکس وان اس، کنسول جدید ایکس باکس وان ایکس توانایی ارتقای رزولوشن بازی‌های قدیمی به 4K‌ را دارد. قدرت پردازشی بالای این کنسول حتی در تلویزیون‌های 1080Pنیز تأثیرگذار خواهد بود و کاربران تصاویر باکیفیت‌ و جذاب‌تری را نسبت به وان اس دریافت خواهند کرد.

    کپی لینک

    طراحی 

    به گفته‌ی مایکروسافت، وان ایکس کوچک‌ترین ایکس باکس تولید شده توسط این شرکت است. ساختار کلی طراحی این کنسول شباهت زیادی به زبان طراحی ساده و جعبه‌ای وان اس دارد. بااین‌حال رنگ تیره‌ی آن نشان از تفاوت‌های فاحش وان ایکس با برادر خود دارد. در حال حاضر وان ایکس تنها با حافظه‌ی ذخیره‌سازی ۱ ترابایتی عرضه می‌شود و مایکروسافت صحبتی از نسخه‌های دیگر آن به میان نیاورده است.

    ایکس باکس وان ایکس XBOX ONE X
    کپی لینک

    توان پردازشی

    وان ایکس به‌عنوان یک کنسول بازی خانگی بسیار قدرتمند و سریع است. پردازنده‌ی به‌کاررفته در این دستگاه سریع‌ترین نمونه‌ در دنیای بازی است. مایکروسافت برای تعبیه‌ی این پردازنده‌ی قدرتمند در بدنه‌ای کوچک از خنک‌کننده‌ی مایع بهره برده است تا دمای کاری بالای پردازنده مشکلی در روند عملکرد آن ایجاد نکند.

    در کنار تجهیز به پردازنده‌ای متشکل از ۷ میلیارد ترانزیستور، وان ایکس از ۱۲ گیگابایت رم سریع GDDR5 بهره می‌برد و واحد‌های پردازش گرافیکی آن نیز در فرکانس ۱.۱۷۲ گیگاهرتز فعالیت می‌کنند. موارد یادشده به معنای توان پردازشی ۶ ترافلاپس است. برای مقایسه بد نیست بدانید کارت گرافیک فوق‌العاده قدرتمند انویدیا 1080Ti به‌عنوان پرچم‌دار کارت‌های گرافیک خانگی، با برچسب قیمت ۸۰۰ دلاری ۱۱.۳ ترافلاپس توان پردازشی به همراه دارد. پلی استیشن ۴ پرو نیز به‌عنوان قدرتمند‌ترین کنسول بازی سونی با توانایی اجرای بازی‌های با رزولوشن 4K، توانی برابر با ۴.۱۲ ترافلاپس دارد. ایکس باکس وان نیز با ۱.۳۱ ترافلاپس به‌عنوان اولین کنسول نسل هشتمی معرفی شده بود که تفاوت فاحش توان پردازشی آن با وان ایکس نشان از تغییرات گسترده در ساختار عرضه‌ی کنسول‌های بازی در هر نسل دارد. 

    کپی لینک

    بازی‌ها

    تمام بازی‌هایی که اکنون روی ایکس‌باکس وان و وان اس وجود دارند، توسط کنسول وان ایکس نیز قابل اجرا هستند. به این تعداد باید ۴۲ بازی جدید معرفی شده در کنفرانس مایکروسافت را نیز اضافه کرد که ۲۲ عدد از آن‌ها به‌صورت انحصاری برای خانواده‌ی ایکس باکس عرضه می‌شوند. 

    کاربران باید در نظر داشته باشند که مایکروسافت بازی‌های جدید را با عناوین مختلفی همراه می‌کند؛ Launch Exclusive به معنای عرضه‌ی بازی برای ایکس باکس وان در وهله‌ی اول است و سپس در ادامه برای پلی استیشن ۴ عرضه خواهد شد. عنوان Microsoft-Exlclusive نیز به معنای انحصاری‌بودن بازی برای پلتفرم ایکس‌باکس و کامپیوتر‌های شخصی مجهز به ویندوز ۱۰ است.

    فورزا موتوراسپرت ۷ اولین عنوان انحصاری ایکس باکس وان ایکس خواهد بود که به‌صورت طبیعی با رزولوشن 4K و نرخ ۶۰ فریم‌بر‌ثانیه اجرا خواهد شد. عناوین گیرز آو وار ۴، فورزا هواریزن ۳، هیلو وارز ۲، کیلر اینستینکت و ماینکرافت نیز به‌رایگان در کنسول وان ایکس با رزولوشن طبیعی 4K پخش خواهند شد.

    کپی لینک

    واقعیت مجازی

    متاسفانه در کنفرانس مایکروسافت در E3 هیچ سخنی در رابطه با پشتیبانی وان ایکس از واقعیت مجازی نشد؛ به همین دلیل نمی‌توان در این خصوص اظهار نظری کرد؛ بااین‌حال در آینده‌ی نزدیک نباید منتظر این قابلیت روی کنسول بازی مایکروسافت بود.

    کپی لینک

    سایر قابلیت‌ها

    ایکس باکس وان ایکس نیز از قابلیت backwards compatiblity پشتیبانی می‌کند؛ این موضوع به‌معنی اجرای بازی‌های مربوط به کنسول‌های قدیمی مایکروسافت روی وان ایکس است. فیل اسپنسر شب گذشته سورپرایز ویژه‌ای نیز برای طرفداران این قابلیت داشت و آن‌ هم اضافه‌شدن بازی‌های ایکس باکس اولیه به سایر عناوین این دسته است. 

    تمام لوازم جانبی سایر نسخه‌های ایکس باکس وان نیز با وان ایکس سازگاری کامل دارند و کاربران می‌توانند از آن‌ها بهره ببرند.

    ایکس باکس وان ایکس XBOX ONE X
    کپی لینک

    قیمت و زمان عرضه

    قیمت ایکس باکس وان ایکس قیمت ۵۰۰ دلار است و از ۱۶ آبان (۷ نوامبر) در دسترس علاقه‌مندان قرار خواهد گرفت. ایکس باکس وان اس نیز همچنان با قیمت ۲۵۰ دلار به فروش خود ادامه خواهد داد.

    کپی لینک

    آینده ایکس باکس وان ایکس

    مسلما محصول جدید و توانمند مایکروسافت حرف‌های زیادی برای گفتن دارد و انقلابی در دنیای کنسول‌های بازی به وجود خواهد آورد. عملکرد فوق‌العاده‌ توانمند این دستگاه، آن را در میان رقبای خود بی‌همتا می‌کند. اما نکته‌ای که وجود دارد، کمبود محتوای انحصاری مایکروسافت است؛ جایی که سونی رقیب قدرتمند این شرکت در آن می‌تازد. آینده‌ی وان ایکس بدون عناوین انحصاری و درجه یک در سایه‌ای از ابهام باقی خواهد ماند و شاید بسیاری از گیمرها قابلیت ارتقای رزولوشن پلی استیشن ۴ پرو را در کنار عناوین انحصاری فوق‌العاده‌ی سونی به پخش طبیعی بازی‌ها در رزولوشن 4K ایکس‌باکس وان ایکس ترجیح دهند. بدون شک تا کنفرانس E3 سال آینده‌ی مایکروسافت نمی‌توان توقع معرفی عناوین بزرگی از این غول فناوری را داشت؛ به همین دلیل با وجود توانایی‌ و قابلیت‌های متعدد وان ایکس، باید منتظر عملکرد غول فناوری ردموند در تولید محتوای انحصاری برای کنسول‌های بازی خود بود.

    مقاله رو دوست داشتی؟
    نظرت چیه؟
    داغ‌ترین مطالب روز
    تبلیغات

    نظرات