افزایش ۷۰ درصدی قیمت کارت‌های گرافیکی AMD و انویدیا درمقایسه‌با قیمت اصلی

چهارشنبه ۳۱ شهریور ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
مطالعه 4 دقیقه
همان‌طورکه پیش‌بینی شده بود، وضعیت دسترسی کاربران به پردازنده‌های گرافیکی انویدیا و AMD در سه‌ماهه چهارم سال ۲۰۲۱ دشوارتر شده و محصولات این دو شرکت با قیمتی به‌مراتب گران‌تر از قیمت اصلی فروخته می‌شوند.
تبلیغات

پس از شیوع بیماری کرونا، مشکلات فراوانی برای بازار کارت‌های گرافیکی پیش آمد؛ اما برای مدت کوتاهی، شرکت‌های سازنده توانستند تعادل را به بازار پرتلاطم کارت‌های گرافیکی بازگردانند. با‌این‌حال آنچه رسانه‌ها خبر می‌دادند، بیشتر شبیه به آرامش پیش از طوفان بود. درواقع، وضعیت فعلی کارت‌های گرافیکی را بسیاری از افراد سرشناس در دنیای سخت‌افزار کامپیوتر پیش‌بینی می‌کردند.

هجوم ماینرها برای خرید کارت‌های گرافیکی و نیز مشکلات به‌وجود‌آمده در تولید تراشه به‌علت شیوع بیماری کرونا سبب شده تا شرکت‌های سازنده کارت‌های گرافیکی نتوانند پاسخ‌گوی نیاز بازار باشند. در همین زمینه، WCCFTech می‌نویسد که ظاهراً وضعیت قیمت‌ها و حجم عرضه و دسترسی خریداران به کارت گرافیک NVIDIA GeForce و AMD Radeon با نزدیک‌شدن به سه‌ماهه چهارم سال جاری میلادی رو به وخامت است. جدیدترین آمار وب‌سایت 3DCenter، این وضعیت را تأیید می‌کند. این منبع اخیراً عملکرد موفقی در ارائه وضعیت بازار اروپا در زمینه کارت گرافیک و سایر محصولات سخت‌افزاری داشته و می‌تواند دید مناسبی از شرایط حاکم بر بازار را دراختیار ما قرار دهد.

در‌حالی‌که به‌نظر می‌رسد وضعیت اقتصاد جهان از زمان آغاز همه‌گیری ویروس کرونا نسبتاً بهبود پیدا کرده است، ظاهراً این شرایط برای قیمت‌ها و وضعیت دسترسی به محصولات انویدیا و AMD صادق نیست و با وجود بهترشدن وضعیت در ماه‌های گذشته، رفته‌رفته شاهد گران‌ترشدن محصولات و تضعیف وضعیت دسترسی برای خریداران هستیم. تقریباً اواسط سه‌ماهه دوم ۲۰۲۱ بود که نشانه‌هایی از بهبود وضعیت بازار در آمارها مشاهده می‌شد؛ اما حالا به نقطه‌ای رسیدیم که انواع کارت گرافیک گیمینگ به‌طور متوسط ۷۰ درصد گران‌تر از قیمت MSRP تولیدکنندگان فروخته می‌شوند.

بازار GPU از زمان شیوع ویروس کرونا و داغ‌شدن تب رمزارزها در تلاش است تا کمبود زنجیره عرضه دربرابر حجم تقاضا را جبران کند. بااین‌همه، تازه‌ترین آمار 3DCenter نشان‌دهنده این است که روند پیشرفت این بازیابی کاملاً متوقف شده است. کارت گرافیک انویدیا در‌مقایسه‌با قیمت‌های ماه اوت حالا به اختلاف ۷۰ درصدی با قیمت‌های مصوب رسیدند که در آن زمان به ۵۹ درصد رسیده بود. محصولات AMD نیز اکنون ۷۳ درصد گران‌تر از قیمت واقعی خود فروخته می‌شوند که درمقایسه‌با اختلاف ۶۴ درصدی ماه اوت، رشد قیمت‌ها در بازار آزاد را نشان می‌دهد. این افزایش قیمت روند نزولی نمودار قیمت‌ها را کاملاً متوقف کرده و بیشترین رشد قیمت در محصولات انویدیا را از ماه می ۲۰۲۱ رقم زده است.

نمودار قیمت کارت های گرافیکی انویدیا و AMD

آنچه می‌تواند شرایط را بدتر کند، ارتباط مستقیم قیمت‌ها با حجم عرضه محصولات است که براین‌اساس، هرچه عرضه محصولات در بازار کمتر، قیمت‌ها بیشتر خواهد شد؛ بنابراین، اگر شرایط فعلی ادامه پیدا کند، می‌توان در سه‌ماهه چهارم سال ۲۰۲۱ انتظار دو برابر شدن قیمت‌ها درمقایسه‌با نرخ مصوب را داشت.

مقاله‌های مرتبط:

    در‌این‌میان، محصولات خاصی مانند Radeon RX 6800 ،Radeon RX 6800 XT ،Radeon RX 6800 XT ،Radeon RX 6600 XT ،GeForce RTX 3070 Ti ،RTX 3080 و RTX 3090 را داریم که درمقایسه‌با سایر مدل‌ها در بازار کمیاب‌ترند. مدل غیر XT کارت گرافیک AMD Radeon RX 6800 و RX 6600 XT نیز تقریباً در بازار نایاب شده‌اند و دسترسی به آن‌ها بسیار سخت شده است. محصولات سری Big Navi RX 6800 نیز گران‌ترین مدل‌ها از نظر اختلاف قیمت با نرخ MSRP هستند که با ۱۰۰ درصد افزایش قیمت مواجه شده‌اند.

    در سمت انویدیا، کارت گرافیک تازه‌عرضه‌شده GeForce RTX 3080 Ti تنها محصولی است که با فاصله کمتر از ۳۰ درصد از قیمت MSRP فروخته می‌‌شود؛ درحالی‌که شرایط برای RTX 3080 ،‌RTX 3070 ،‌RTX 3060 و مدل‌های Ti آن‌ها اصلا مساعد نیست و همگی درحدود ۵۰ درصد گران‌تر فروخته می‌شوند. در‌ادامه، می‌توانید خلاصه‌ای از وضعیت فروش کارت گرافیک گیمینگ در هفته سی‌وهفتم عرضه را ملاحظه کنید.

    • آمار فروش محصولات Nvidia GeForce در هفته سی‌وهفتم: ۱،۸۲۵ معادل ۷۲/۸۵ درصد
    • آمار فروش محصولات AMD Radeon در هفته سی‌وهفتم: ۶۸۰ معادل ۲۷/۱۵ درصد

    پنج مدل پرفروش سری Radeon

    • RX 6600 XT 8GB
    • RX 6700 XT 12GB
    • RX 6900 XT 16GB
    • RX 6800 16GB
    • RX 580 8GB

    پنج مدل پرفروش سری Nvidia GeForce

    • RTX 3060 12GB
    • RTX 3060Ti 8GB
    • RTX 3080Ti 12GB
    • RTX 3080 10GB
    • RTX 3070 8GB

    بر‌‌‌اساس گزارش‌های منتشرشده از وضعیت تولید محصولات گرافیکی، این احتمال وجود دارد که شیوع گونه‌های جدید ویروس کووید-۱۹ مجددا به محدودیت در خطوط تولید کارت گرافیک انویدیا و AMD منجر و درنهایت به توقف روند بازیابی قیمت‌ها ختم شده باشد. مدل‌های عمومی‌تری مانند GeForce RTX 3060 و Radeon RX 6600 XT بیش از سایرین تحت‌تأثیر این اتفاق قرار می‌گیرند. علاوه‌بر‌این، TSMC تصمیم گرفته است قیمت تراشه‌های هفت‌نانومتری خود را افزایش دهد که مطمئناً بر قیمت پردازنده‌های گرافیکی RDNA 2 مؤثر خواهد بود.

    افزایش قیمت کارت گرافیکی انویدیا و AMD

    در سمت مقابل، محصولات انویدیا روی تراشه‌های هشت‌نانومتری سامسونگ تکیه دارند که به تفاوت قیمت محصولات این شرکت با سری Radeon RX 6000 منجر شده است. سامسونگ برخلاف TSMC، تراشه‌های هفت‌نانومتری خود را با حداکثر ظرفیت تولید برای AMD و سایر چیپ‌سازها عرضه نمی‌کند و این محدودیت‌ها کمتر روی خروجی این شرکت تأثیرگذار بوده است.

    از نظر شما کاربران زومیت، آیا شرایط برای خریداران کارت‌های گرافیکی وخیم‌تر خواهد شد یا راهی برای بهبود شرایط بازار کارت‌های گرافیکی وجود دارد؟ فکر می‌کنید ماینرها در افزایش قیمت‌های کارت‌های گرافیکی چقدر دخالت داشته‌اند؟

    مقاله رو دوست داشتی؟
    نظرت چیه؟
    داغ‌ترین مطالب روز
    تبلیغات

    نظرات