انویدیا احتمالاً با فروش تراشه هوش مصنوعی به چین، ۱۲ میلیارد دلار درآمد کسب می‌کند

شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳ - ۱۲:۰۰
مطالعه 2 دقیقه
پردازنده گرافیکی هوش مصنوعی انویدیا
انویدیا با ترفندی زیرکانه، همچنان در بازار پردازنده‌های گرافیکی هوش مصنوعی چین می‌درخشد.
تبلیغات

اگرچه محدودیت‌های سختگیرانه‌ای از سمت دولت آمریکا روی صادرات پردازنده‌های گرافیکی هوش مصنوعی به چین وجود دارد، جدید‌ترین پردازنده‌ی گرافیکی هوش مصنوعی انویدیا به‌طور خاص برای کشور چین طراحی شده است و با قوانین محدودکننده‌ی دولت آمریکا مطابقت دارد. پردازنده‌های سری HGX H20 رقیبی سرسخت برای پردازنده‌های بومی هوش مصنوعی چینی هستند.

بر اساس گزارش‌ Financial Times، انویدیا به‌لطف تقاضای بالا در چین، می‌تواند از فروش پردازنده‌های سری HGX H20 خود به مشتریان چینی، حدود ۱۲ میلیارد دلار درآمد کسب کند.

انویدیا انتظار دارد که تعداد پردازنده‌های ارسالی از سری HGX H20 به چین، به‌میزان قابل توجهی از فروش پیش‌بینی‌شده‌ی پردازنده‌ی هوش مصنوعی Ascend 910B شرکت هواوی بیشتر باشد.

بر اساس داده‌های منتشرشده، فروش پردازنده‌های Ascend 910B هواوی در سال ۲۰۲۴ حدود ۵۵۰،۰۰۰ عدد تخمین زده می‌شود. با در نظر گرفتن قیمت ۱۲ تا ۱۳ هزار دلاری هر عدد از پردازنده‌های HGX H20، درآمد حاصل از فروش آن‌ها در چین می‌تواند به بیش از ۱۲ میلیارد دلار برسد.

پردازنده‌های سری HGX H20 انویدیا، با وجود مطابقت با قوانین صادراتی آمریکا، همچنان عملکرد قابل توجهی در اجرای برنامه‌های هوش مصنوعی دارند. این پردازنده‌ها قادر به ارائه‌ی حداکثر ۲۹۶ ترافلاپس قدرت پردازش، ۹۶ گیگابایت حافظه‌ی HBM3 و حداکثر ۴ ترابایت‌برثانیه پهنای باند حافظه هستند. چنین عملکردی، پردازنده‌های ساخت انویدیا را به رقیبی جدی برای تمام پردازنده‌های هوش مصنوعی میان‌رده تبدیل می‌کند.

دیلن پاتل از شرکت SemiAnalysis می‌گوید که با وجود قدرت کمتر HGX H20 روی کاغذ، این پردازنده به‌دلیل عملکرد بهتر حافظه، در کاربردهای عملی از پردازنده‌های هوش مصنوعی هواوی پیشی می‌گیرد.

بسیاری از شرکت‌های هوش مصنوعی چینی، اکوسیستم اپلیکیشن‌های خود را بر بستر CUDA شرکت انویدیا بنا کرده‌اند و این موضوع، تغییر پلتفرم شرکت‌ها به بستر پردازنده‌های گرافیکی هواوی را پرهزینه و زمان‌بر می‌کند. پشتیبانی کامل پردازنده‌ی گرافیکی HGX H20 از پلتفرم CUDA انویدیا، آن را به انتخاب اول بسیاری از شرکت‌ها و کاربرها تبدیل می‌کند.

محدودیت‌های آمریکا به‌دلیل نگرانی‌های امنیت ملی و رقابت اقتصادی و با هدف محدود کردن دسترسی چین به پردازنده‌های هوش مصنوعی قدرتمند اعمال شده است.

محدودیت‌های صادراتی تأثیر قابل توجهی بر تجارت انویدیا در چین داشته و سهم درآمد آن‌ها را از این منطقه کاهش داده است. درحال‌حاضر، چین تنها ۹ درصد از کل درآمد انویدیا را تشکیل می‌دهد، درحالی که این عدد در سال گذشته ۲۲ درصد بود.

داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات