D1-lg

SSD چیست و چگونه کار می‌کند؟

شنبه ۲۳ دی ۱۴۰۲ - ۱۸:۳۰
مطالعه 6 دقیقه
درایو SSD ای دیتا XPG GAMMIX S70 BLADE روی مادربرد
اگر می‌خواهید با پرسرعت‌ترین فضای ذخیره‌سازی دنیای امروز بیشتر آشنا شوید، این مقاله از زومیت برای شماست!
تبلیغات
D4-mci

فضای ذخیره‌سازی اس اس دی که در بین عموم کاربران به‌اشتباه هارد SSD شناخته می‌شود، در کامپیوتر‌ها و لپ‌تاپ‌های پرسرعت امروزی یکی از قطعات بسیار حیاتی برای افزایش سرعت سیستم محسوب می‌شود.

همان‌طور‌که می‌دانید، قیمت SSD از قیمت هارد معمولی گران‌تر است؛ از‌این‌رو، قیمت لپ تاپ یا کیس‌هایی که به این نوع فضای ذخیره‌سازی مجهزند، نیز افزایش می‌یابد. حال برای اینکه بدانید SSD چیست و چه عملکردی در سیستم‌های مختلف دارد، تا پایان این مقاله با زومیت همراه باشید.

کپی لینک

SSD چیست؟

SSD یا Solid-State Drive (درایو حالت جامد) نوعی ابزار ذخیره‌سازی است که در کامپیوترها استفاده می‌شود و در ۱۰ سال اخیر کم‌کم جایگزین‌ هارد درایو‌های سنتی شده است و همان عملکرد‌های اولیه هارد‌ها را با سرعت بسیار بیشتری انجام می‌دهد. با SSD سیستم‌عامل دستگاه با سرعت بیشتری بوت می‌شود و فایل‌ها سریع‌تر ذخیره و برنامه‌ها سریع‌تر بارگیری می‌شوند.

برای اطلاعات بیشتر، همان‌طور‌که در عکس زیر مشخص است، هاردهای سنتی یا HDD دیسک چرخان و بازوی مکانیکی دارند که از همین طریق کار خواندن و نوشتن اطلاعات را در سیستم‌ها انجام می‌دهند؛ پس در‌مقابل ضربه حساسیت بسیار بیشتری از SSD‌ها دارند.

درایو هارد

SSD نیز اجزای مختلفی دارد که البته حجم بسیار کمتری اشغال می‌کنند و در‌مقابل ضربه و جریان‌های الکتریکی مقاوم‌تر هستند.

  • فلش مموری NAND: حافظه‌ی فلش NAND جایی است که اطلاعات در میان میلیون‌ها سلول ذخیره می‌شود و سرعت خواندن آن بسیار زیاد است؛ اما سرعت نوشتن یا پاک‌کردن در آن کمی کمتر است. انواع مختلف حافظه‌های NAND عبارت‌اند از: SLC ،MLC ،TLC و QLC. این‌ها از‌نظر عملکرد و دوام و هزینه تفاوت‌هایی دارند.
  • کنترلر یا کنترل‌کننده: کنترلر مغز SSD است که ارتباط بین دستگاه میزبان و فلش مموری را مدیریت می‌کند. کنترلر عملکردهایی مانند تصحیح خطا، تراز سایش، رمزگذاری و جمع‌آوری زباله را نیز انجام می‌دهد.
  • DRAM :DRAM به‌عنوان کش یا بافر SSD عمل می‌کند و به عملیات‌های خواندن و نوشتن سرعت می‌بخشد. در SSD‌هایی که DRAM ندارند، بخشی از فضای ذخیره‌سازی به‌عنوان کش استفاده می‌شود.
  • رابط: رابط‌ها ارتباط فیزیکی و منطقی بین SSD و دستگاه میزبان را تعیین می‌کنند که برخی از انواع رایج آن عبارت‌اند از: SATA ،PCIe ،NVMe ،M.2 و USB125.
اس اس دی M.2 و ۳/۵ اینچی
  • Firmware: فرم‌ویر نرم‌افزاری است که روی کنترلر اجرا می‌شود و عملکرد SSD را کنترل می‌کند و می‌توان آن را آپدیت کرد.
کپی لینک

نحوه‌ی عملکرد SSD

همان‌طورکه گفتیم، فضای ذخیره‌سازی SSD از چندین تراشه فلش مموری تشکیل شده است که هر تراشه حاوی چندین سلول برای ذخیره‌کردن اطلاعات است. برای نوشتن اطلاعات در SSD، کنترلر ولتاژی را روی یک سلول اعمال می‌کند که باعث باقی‌ماندن الکترون در گیت شناور سلول و در‌نهایت شارژ‌شدن سلول می‌شود.

برای خواندن اطلاعات از SSD، کنترلر مجدداً ولتاژی را روی یک سلول اعمال می‌کند و اگر الکترونی در گیت شناور سلول وجود داشته باشد، ولتاژ گیت شناور درمقایسه‌با حالت قبلی تغییر می‌کند. این تغییر ولتاژ به‌واسطه‌ی کنترلر SSD تشخیص داده و به‌عنوان یک بیت اطلاعات تفسیر می‌شود.

کپی لینک

معایب و مزایای SSD دربرابر هارد دیسک

به‌طور‌کلی مزایا و معایب ۲ نوع رایج فضا‌های ذخیره‌سازی عبارت‌اند از:

کپی لینک

مزایای SSD درمقایسه‌با HDD

  • سرعت خواندن و نوشتن بیشتر
  • سرعت بوت بیشتر و عملکرد بهتر سیستم
  • مقاومت بیشتر
  • مصرف برق کمتر
  • بدون تولید صدای اضافه
  • اندازه کوچک‌تر
کپی لینک

معایب SSD درمقایسه‌با HDD

  • قیمت گران‌تر
  • عمر کمتر برخی از SSD‌های مجهز به تراشه فلش مموری NAND
  • حجم ذخیره‌سازی کمتر SSD از HDD در بازه‌ی قیمتی یکسان
  • بازیابی (ریکاوری) سخت‌تر اطلاعات پس از قطع برق
  • محدودیت در تعداد چرخه‌های نوشتن در طولانی‌مدت
کپی لینک

انواع SSD

درایوهای حالت جامد (SSD) صنعت ذخیره‌سازی را متحول کرده‌اند و در‌مقایسه‌با هارد دیسک‌های سنتی (HDD)، پیشرفت‌های چشمگیری در عملکرد و مصرف انرژی و سطح نویز ارائه می‌دهند. پیشرفت در فناوری SSD به توسعه‌ی انواع مختلفی از SSD‌ها منجر شده است که هرکدام ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد خود را دارند.

قیمت

عملکرد

فرم فاکتور

رابط

نوع SSD

مقرون‌به‌صرفه

متوسط

۲٫۵ اینچی

SATA

SATA SSD

مناسب

متوسط به بالا

M.2

SATA

M.2 SATA SSD

نسبتا گران

بالا

M.2

NVMe

M.2 NVMe SSD

گران

بالاترین

PCIe

NVMe

PCIe SSD

گران‌ترین

بالاترین

۲٫۵ یا ۳٫۵ اینچی

SAS

SAS SSD

  • SSD‌های ۲٫۵ اینچی SATA: رایج‌ترین نوع اس‌اس‌دی، SSD‌های ۲٫۵ اینچی SATA هستند که ازلحاظ ظاهری، نسخه‌ی کوچک‌تر هارد دیسک‌های معمولی محسوب می‌شوند. این نوع SSD از رابط ساتا استفاده می‌کند که به‌طور گسترده برای اتصال دستگاه‌های ذخیره‌سازی به کامپیوترها استفاده می‌شود و با لپ‌تاپ‌ها و سیستم‌های رومیزی سازگار است.
  • SSD‌های M.2: این مدل از SSD‌ها اندازه فشرده و کوچک‌تری دارند و بسته به سازگاری مادربرد، در لپ‌تاپ‌ها و دسکتاپ‌ها استفاده می‌شوند و از رابط‌های SATA یا NVMe استفاده می‌کنند.
SSD از نوع NVMe
  • SSD‌های NVMe: اس‌اس‌دی‌های NVMe نشان‌دهنده‌ی اوج عملکرد ذخیره‌ساز‌های SSD هستند و سرعت خواندن و نوشتن بسیار بیشتری از SSD‌های ساتا ارائه می‌دهند. چنین عملکردی به‌دلیل پذیرش پروتکل NVMe است که به‌طور خاص برای SSD طراحی شده و از رابط PCIe با سرعت بیشتر استفاده می‌کند. SSD‌های NVMe برای برنامه‌های کاربردی مانند ویرایش ویدئو و بازی و حجم کاری فشرده بسیار ایدئال هستند.
  • SSD‌های PCIe: این نوع SSD که با نام PCIe NVMe SSD نیز شناخته می‌شود، پیشرفته‌ترین و سریع‌ترین نوع SSD موجود است. آن‌ها مستقیماً به گذرگاه PCIe متصل می‌شوند که بیشترین پهنای باند و توان عملیاتی را برای انتقال داده‌ها فراهم می‌کند. درایوهای SSD PCIe معمولاً در ایستگاه‌های کاری پیشرفته و سرورها و محیط‌های حرفه‌ای استفاده می‌شوند که مقوله سرعت بسیار مهم است.
SSD از نوع SAS
  • SSD‌های SAS: این اس‌اس‌دی‌ها برای برنامه‌های در سطح سازمانی طراحی شده‌اند که عملکرد و مقیاس‌پذیری و قابلیت اطمینان فراوان را می‌طلبند. رابط SAS (Serial Attached SCSI) پهنای باند بیشتر و یکپارچگی داده بهتر را در‌مقایسه‌با SATA ارائه می‌دهد. SSD‌های SAS معمولاً در مراکز داده و آرایه‌های ذخیره‌سازی و برنامه‌های کاربردی حیاتی استفاده می‌شوند.
کپی لینک

کاربردهای SSD

SSD‌ها در دستگاه‌ها و سیستم‌عامل‌های مختلفی کاربرد دارند؛ ازجمله:

  • کامپیوتر‌های شخصی و لپ‌تاپ‌ها: SSDها در کامپیوترهای رومیزی و لپ‌تاپ‌ها می‌توانند سرعت بوت سیستم‌عامل و انتقال داده‌ها و اجرای برنامه‌ها را افزایش دهند. همچنین، یکی از مهم‌ترین کاربردهای SSD در صنعت گیمینگ است که زمان لود‌شدن و انتظار در بازی‌ها را به حداقل‌ترین حالت ممکن می‌رساند.
  • سرور‌ها: SSD‌ها در سرورها نیز برای بهبود عملکرد و کارایی استفاده می‌شوند. آن‌ها می‌توانند به کاهش تأخیر در پایگاه داده‌ها و برنامه‌های کاربردی وب و سایر برنامه‌های حساس به زمان کمک کنند.
  • تجهیزات ذخیره‌سازی شبکه: SSD‌ها در تجهیزات ذخیره‌سازی شبکه مانند NAS و SAN‌ها برای افزایش سرعت و کارایی استفاده می‌شوند. آن‌ها می‌توانند به بهبود عملکرد اشتراک‌گذاری فایل‌ها و پشتیبان‌گیری و بازیابی اطلاعات کمک کنند.
  • دستگاه‌های الکترونیکی مصرفی: بسیاری از دستگاه‌های الکترونیکی مانند دوربین‌های دیجیتال و پخش‌کننده‌های رسانه‌ای و به‌خصوص کنسول‌های بازی برای بهبود عملکرد و کارایی خود از فضاهای ذخیره‌سازی SSD استفاده می‌کنند که تأثیرات آن در بازی‌های جدید کاملاً مشهود است.

SSDها به‌دلیل سرعت زیادشان حتی در سیستم‌های قدیمی نیز سرعت و عملکرد سیستم‌عامل را چند برابر می‌کنند. در این مقاله، تفاوت‌های SSD با هاردهای معمولی و سنتی را بیان کردیم و از کاربردهای SSD در وظایف مختلف سخن گفتیم. شما کاربران زومیت از کدام نوع فضای ذخیره‌سازی استفاده می‌کنید؟

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
حذف جیمیل از گوشی آیفون و سامسونگ و شیائومی
چگونه جیمیل را از گوشی سامسونگ، شیائومی و آیفون حذف کنیم؟

اگر می‌پرسید چگونه جیمیل را حذف کنیم، در این مقاله روش‌ های ساده و سریع برای انجام این کار را توضیح داده‌ایم.

0
یک روز پیش
تراموا در تهران
تراموا برای آزمایش‌های اولیه به خیابان‌های تهران رسید

آزمایش‌های اولیه تراموا در پایتخت به‌صورت شبانه در حال انجام است تا در صورت مناسب بودن این وسیله حمل‌ونقل، مورد استفاده قرار بگیرد.

88
2 روز پیش
چگونه در تلگرام پوشه درست کنیم؟

پوشه‌بندی چت‌ها در تلگرام یک روش کاربردی برای دسترسی سریع به چت‌های مختلف، دسته‌بندی و نظم بخشیدن به آن‌ها است.

10
یک روز پیش
نمای جلویی گلکسی S25 اولترا / Galaxy S25 Ultra
سامسونگ دو نرم‌افزار اختصاصی گوشی‌هایش را آپدیت کرد

کره‌ای‌ها به‌روزرسانی این دو نرم‌افزار اختصاصی گوشی‌های گلکسی را با تغییرات کم، اما مهم منتشر کرده‌اند.

27
یک روز پیش
پرچم ایران داخل لوگو هوش مصنوعی
یکی از مدیران مایکروسافت از قدرت‌گرفتن ایران در حوزه سایبری می‌گوید

یکی از مدیران بلندپایه‌ی مایکروسافت از پیشرفت ایران در حوزه‌ی سایبری می‌گوید.

165
2 روز پیش
چند مرد و زن دور یک تابوت در صحنه ای از فصل ۳ سریال اسکویید گیم
فصل آخر سریال اسکویید گیم نتفلیکس احتمالاً ۶ قسمتی خواهد بود

یک انجمن آنلاین کره‌ای می‌گوید که هیجان‌انگیزترین سریال نتفلکیس قرار است با بودجه‌ی حدود ۷۰ میلیون‌دلاری سرنوشت این بازی‌های مرگبار را تعیین کند.

11
یک روز پیش
خودرو سایبرتراک تسلا / Cybertruck در بیایان
تسلا و انبوهی از سایبرتراک‌هایی که فروش نمی‌روند؛ حتی تخفیف ۶۰۰۰ دلاری هم کارساز نیست

سایبرتراک‌های تسلا زمانی به‌عنوان خودروهای پیکاپ انقلابی معرفی می‌شدند، اما حالا دیگر مثل قبل طرفدار ندارند.

60
20 ساعت پیش

نظرات

39 دیدگاه ثبت شده، نظر تو چیه؟

برای درج نظر وارد شو یا ثبت‌نام کن

numex9 سال پیش

مقاله خیلی تخصصی بود

راسته که عمر ssd ها از hdd ها کمتر هست? اگه درسته چقدر کمتر هست?

14
amin40009 سال پیش

Ssd های سامسونگ فعلا بهترین سرعت و کارایی رو دارن و هنوزم گرونن و اشکالاتی هم دارن که باید در نسل های بعدی بهبود پیدا کنن و بنظرم توی کارهای تجاری فعلا نمیشه استفاده کرد

14
hanish9 سال پیش

ممنون اقای طولابی ، واقعا خسته نباشید :)

فقط دو جا جمله‌هاتون ایهام داشت که فکر کنم کاربرا رو به اشتباه انداخته، البته بنده منظور شما رو متوجه شدم ولی یه توضیحی میدم که سوتفاهم نشه

یکی این قسمت که فرمودید:

*/یک SSD تقریبا پر، به احتمال بسیار زیاد باید برای نوشتن اطلاعات، چندین بار چرخه‌ی نوشتن و پاک‌کردن (program/erase cycle) بالا را طی کند و به همین دلیل سرعتش پایین می‌آید/*

حافظه‌های فلش(حالا چه NAND چه NOR) تا زمانی که به عمر مفیدشون برسن (محدودیت تعداد دفعات نوشتن و پاک کردن) هیچگونه کاهش سرعتی پیدا نمیکنن!

مساله آینه که وقتی شخص ssd اکبند رو خریداری میکنه و روش بنچمارک میگیره ، امتیاز بنچمارک در دفعات بعدی به مرور کاهش پیدا میکنه و این تصور رو میکنه که سرعت ssd کاهش پیدا کرده

درصورتی که دلیلش اینه که وقتی ssd اکبند هست عملیات پاک کردن(erase) در داخل کارخونه روش انجام شده و به مرور زمان که عملیات نوشتن(program) انجام میشه باعث میشه بلاک‌های خام(منظور بلاک‌هایی که اماده نوشتن هستن) به مرور کاهش پیدا کنه و برای نوشتن نیاز به طی کردن سیکل اضافی erase هستش

خلاصه اینکه سرعت ssd کاهش پیدا نکرده بلکه یه سیکل اضافه به عملیات نوشتن اضافه شده که خیلی مساله طبیعی هستش

در مورد این قسمت که فرمودید:

*/ یکی از مشکلات SSDها این است که اگرچه می‌توانند اطلاعات را با سرعتی بسیار بالا در درایوهای خالی بنویسند، اما در صورت نوشتن مقادیر زیادی از اطلاعات، به مرور زمان دچار کندی می‌شوند./*

ببینید مسئله کندشدن حافظه‌های ssd علی‌الخصوص زمانی که فضای استفاده شدشون خیلی پر هستش به این علته که در این حالت کنترلر به علت کمبود صفحات خالی مجبوره که به دنبال بلاک‌هایی که به عنوان پاک‌شده برچسب خوردن ولی هنوز به طور فیزیکی پاک نشدن بگرده و این زمان جستجو (و بالطبع پاک کردنش)خودش باعث کاهش سرعت و افزایش تاخیر میشه

ختم کلام اینکه اینکه بگیم سرعت ssd به مرور زمان کاهش میکنه درحالت کلی درست نیست و این کاهش سرعت هم بخاطر ذات حافظه فلش نیست بلکه به خاطر مکانیسم و معماری اون هستش ، در نتیجه دوستان نیازی نیست آنچنان نگران کاهش سرعت باشن فقط باید سعی کنن فضای آزاد کافی داخل ssd در نظر بگیرن

12
sina_solt9 سال پیش

SSD ها توی بوت سیستم عامل فوق العاده ان.

9
mhd13679 سال پیش

درسته که از بعضی لحاظ ها عمر SSD از HDD کمتر هستش اما دقت کنید که به معنی این نیست که شما مجبور باشید مرتب حافظه تون رو عوض کنید فکر کنم الان اکثر SSD ها حداقل ده سال عمر رو دارند. در ضمن بخاطر نبود قطعات مکانیکی و حرکت در SSD مقاومت این درایو ها به ضربه بسیار بیشتر از HDD هاست. در کل این مقاله تا به اینجا یه جوری نوشته شده که من که قصد خرید SSD داشتم یکم پشیمون شدم!

6
Moez_Programmer9 سال پیش

من به تازگی یه لپتاپ Asus n552vw خریدم که کانفیگ خیلی بالایی هم داره،

یه هارد ssd با حجم 128 گیگ هم داره کنار 2 ترا هارد معمولی،

ویندوز 10 رو روی هارد ssd نصب کردم، با تمام برنامه های لازم ، تقریبا 8 ثانیه ای ویندوز و برنامه ها آماده بکار میشن، سرعت فوق العاده خوبی داره،

اوایل این مقاله کمی نگران شدم !

اما فکر کنم یه 10 سالی همین ssd جوابگو باشه، در حالی که لپتاپ قبلیه من فقط 6 سال عمر کرد !

درسته ؟ نباید نگران خراب شدنش به این راحتی بود...

6
Fariborzkhan9 سال پیش

من یه samsung m.2 950 pro 512GB رو سیستمم گذاشتم برای سیستم عامل مثل فشنگ کار میکنه سرعت خواندنش به 2500 مگا بایت در ثانیه و نوشتنش 1500 مگا بایت بر ثانیه البته بصورت اسمی میرسه

5
amir_saniyan9 سال پیش

تقریبا بهترین ترکیب اینه که یک SSD که سیستم‌عامل و برنامه‌ها روش نصب بشند تهیه کنیم (مثلا 128 یا 256 گیگابیتی) و یک یا چند هارد HDD برای بقیه اطلاعات مثل فیلم و موسیقی و ... با ظرفیتی معادل چندین ترابایت در نظر گرفته بشه.

5
MILAD19869 سال پیش

SSD =چند چيپ ناند كه به صورت موازي به هم وصل هستند مانند چند فلش درايو

نكته : شركتي مثل اپل به SSD ميگويد فلش ! پس اگر عبارت فلش را به عنوان حافظه داخلي مكبوك پرو رتينا ديديد تعجب نكنيد ! و بدانيد سرعتش به بيش از يك گيگابايت در ثانيه ميرسد در حالي كه سرعت معمول SSD حدود ٥١٢ مگابايت در ثانيه است

4
nmr619 سال پیش

عالی بود. در عین سادگی، فوق العاده کامل توضیح دادید. ممنون

4
تبلیغات
D7-zoomitproduct
D7-bmsd
آخرین ویدیوها
پخش از رسانه
عکس بهزاد با میکروفون زومیت در دست و ماشین لباس‌شویی پاکشوما
برند پاکشوما در تولد ۵۰ سالگی خودش، ری‌برند شد
00:12:44
نسل دوم انحصار؟ 📦 آنباکس داریا باند ۲
نسل دوم انحصار؟ 📦 آنباکس داریا باند ۲
00:17:09
عکس آقای مصحفی با دو تا ماه در دست و زمین در پشت سر او
چی می‌شد اگه زمین ۲ تا ماه داشت؟
00:06:23
آموزش نصب لینوکس روی اندروید
آموزش نصب لینوکس روی گوشی‌های اندروید
00:30:39
عکس گوشی گلکسی اس ۲۵ و اس ۲۵ پلاس در کنار هم
بررسی گلکسی اس ۲۵ و اس ۲۵ پلاس
00:13:47
هوش مصنوعی سامسونگ
بررسی قابلیت‌های هوش مصنوعی سامسونگ در اس ۲۵
00:20:23
آینده تکنولوژی با ترامپ چطور خواهد شد؟
ترامپ با آینده تکنولوژی چی کار می‌کنه؟
01:14:29
عکس کاور خبرنگار زومیت و مدیرعامل زرپاد
قبل از خرید طلای آنلاین این ویدیو رو تماشا کنید!
00:01:12
همه چیز درباره دیپ سیک
دیپ سیک؛ انقلاب هوش مصنوعی از چین 🇨🇳⚡💻
00:23:37
بررسی گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ
بررسی گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ؛ چاقوی کند سامسونگ 🔪🔥
00:19:41
گوشی اشتراکی
گوشی اشتراکی؟! دیگه گوشیت مال خودت نیست! 😳📱
00:09:55
عکس پلتفرم ابرآمد در رویداد ابری‌گپ
گزارش زومیت از رویداد «ابری‌گپ»
00:08:39
عکس امیرمحمد سلیمانی و میکروفون زومیت در دستانش
پشت صحنه اولین دورهمی حضوری زومیت
00:16:35
چیزایی که سامسونگ توی رویداد آنپکد بهتون نگفت!
چیزایی که سامسونگ توی رویداد آنپکد بهتون نگفت!
00:07:56
اولین گردهمایی زومیت و پوشش زنده‌ی رویداد آنپکد سامسونگ
نسخه آفلاین پوشش زنده دورهمی زومیت
03:04:03
عکس سری گلکسی اس ۲۵ سامسونگ در دست بهزاد
نگاه نزدیک زومیت به خانواده گلکسی اس ۲۵
00:08:52
۴ مرد جوان در کاور مراسم رونمایی گلکسی اس ۲۵
پوشش زنده دورهمی زومیت؛ مراسم معرفی سری گلکسی اس ۲۵ سامسونگ
03:00:00
انتظارات از رویداد معرفی گلکسی اس ۲۵ سامسونگ و دورهمی زومیت
انتظارات از رویداد معرفی سری اس ۲۵ سامسونگ و دورهمی زومیت
00:11:31
عکس بهزاد در ماشین پرنده و لوگو CES
۱۰ فناوری برتر امسال که آینده رو تغییر می‌دن
00:11:52
کاور دورهمی زومیت
اولین دورهمی حضوری زومیت؛ گردهمایی بزرگ عاشقان فناوری 🎉
00:01:04
انتظارات زومیت از دوربین گلکسی اس ۲۵ اولترا سامسونگ
گلکسی اس ۲۵ اولترا تو راهه؛ از دوربین این گوشی چی می‌دونیم؟
00:09:51
عکس بهزاد و هادی با جعبه‌های دیجی‌کالا و لوگوی بیسوس
آنباکس ۴۰ میلیونی کالاهای متنوع بیسوس
01:13:38
کامپیوترهای کوانتومی و جهان های موازی
همه چیز درباره کامپیوترهای کوانتومی
00:13:43
عکس کاور دیجی پی
گزارش غرفه‌ی دیجی‌پی در نمایشگاه بین‌المللی ریتیل شو تهران
00:08:40
گلکسی اس ۲۴ اولترا نه، اس ۲۵ اولترا خوبه
اس۲۴ اولترا نخر؛ اس۲۵ اولترا داره میاد!!! 🤯
00:08:54
کیس خوب چه ویژگی‌هایی داره؟
قبل از خرید کیس کامپیوتر به این نکات توجه کنید ⚠️
00:07:56
بررسی کاور فر تو کار ال جی
معرفی فر تو کار ال‌جی؛ مدل ۷۶ لیتری LG InstaView
00:04:55
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ Stealth GS77 ام اس آی / MSI Stealth GS77 Review
بررسی لپ تاپ Stealth GS77 ام اس آی / MSI Stealth GS77 Review
00:09:22
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ ROG Zephyrus G14 ایسوس / ASUS ROG Zephyrus G14 Review
بررسی لپ تاپ ROG Zephyrus G14 ایسوس / Zephyrus G14 Review
00:10:58
کاور ویدئو برررسی شیائومی 12T و 12T پرو / Xiaomi 12T & 12T Pro Review
برررسی شیائومی 12T و 12T پرو / Xiaomi 12T & 12T Pro Review
00:09:07
کاور ویدئو بررسی سرفیس پرو 9 مایکروسافت / Surface Pro 9 Review
بررسی سرفیس پرو 9 مایکروسافت / Surface Pro 9 Review
00:11:32
کاور ویدئو بررسی کیس اسمبل شده MEG Aegis Ti5 ام اس آی / MSI MEG Aegis Ti5 Review
بررسی کیس اسمبل شده MEG Aegis Ti5 ام اس آی / MEG Aegis Ti5
00:09:54
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ Spectre x360 اچ پی | HP Spectre x360 Review
بررسی لپ تاپ Spectre x360 اچ پی | HP Spectre x360 Review
00:13:00
کاور ویدئو بررسی گلکسی تب اس 8 اولترا سامسونگ / Samsung Galaxy Tab S8 Ultra Review
بررسی گلکسی تب اس 8 اولترا سامسونگ / Tab S8 Ultra Review
00:12:44
کاور ویدئو بررسی اندروید باکس نت باکس شاین / NETBOX Shine Review
بررسی اندروید باکس نت باکس شاین / NETBOX Shine Review
00:10:48
کاور ویدئو بررسی لپ تاپ ROG FLOW Z13 ایسوس / ASUS ROG FLOW Z13 Review
بررسی لپ تاپ ROG FLOW Z13 ایسوس / ASUS ROG FLOW Z13 Review
00:08:43
کاور ویدئو بررسی آنر 70 / HONOR 70 Review
بررسی آنر 70 / HONOR 70 Review
00:09:37
کاور ویدئو جعبه‌گشایی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Unboxing
جعبه‌گشایی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Unboxing
00:05:58
کاور ویدئو بررسی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Review
بررسی پیکسل 7 پرو گوگل / Google Pixel 7 Pro Review
00:11:47
کاور ویدئو مقایسه دوربین 14 پرو مکس، اس 22 اولترا و پیکسل 7 پرو / Google Pixel 7 Pro vs Samsung Galaxy S22 Ultra 5G vs Apple iPhone 14 Pro Max Camera Test
مقایسه دوربین 14 پرو مکس، اس 22 اولترا و پیکسل 7 پرو
00:09:00
کاور ویدئو مقایسه دوربین گلکسی اس 23 و اس 22 اولترا و آیفون 14 پرو مکس
مقایسه دوربین گلکسی اس 23 و اس 22 اولترا و آیفون 14 پرو مکس
00:12:34
کاور ویدئو بررسی گلکسی اس 23 اولترا سامسونگ / Galaxy S23 Ultra Review
بررسی گلکسی اس 23 اولترا سامسونگ / Galaxy S23 Ultra Review
00:18:17
کاور ویدئو آنباکس و نگاه نزدیک زومیت به گلکسی اس 23 اولترا / Samsung Galaxy S23 Ultra Unboxing
آنباکس و نگاه نزدیک زومیت به گلکسی اس 23 اولترا
00:13:10
کاور ویدئو مقایسه عملکرد آیفون 14 پرو مکس اپل و گلکسی اس 23 اولترا / Samsung Galaxy S23 Ultra vs Apple iPhone 14 Pro Max Performance Comparison
مقایسه عملکرد آیفون 14 پرو مکس اپل و گلکسی اس 23 اولترا
00:09:42
کاور ویدئو بررسی گوشی وان پلاس 11 / OnePlus 11 Review
بررسی گوشی وان پلاس 11 / OnePlus 11 Review
00:10:19
کاور ویدئو نگاه نزدیک و آنباکس گلکسی A14 سامسونگ / Samsung Galaxy A14 Unboxing
نگاه نزدیک و آنباکس گلکسی A14 سامسونگ / Galaxy A14 Unboxing
00:07:55
کاور ویدئو بررسی و مقایسه گلکسی S23 و S23 پلاس / Samsung Galaxy S23 & S23 Plus Review
بررسی و مقایسه گلکسی اس ۲۳ و اس ۲۳ پلاس سامسونگ
00:13:54
کاور ویدئو بررسی گلکسی A14 سامسونگ / Samsung Galaxy A14 Review
بررسی گلکسی A14 سامسونگ / Samsung Galaxy A14 Review
00:05:57
کاور ویدئو آنباکس و نگاه نزدیک گلکسی A54 و A34 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 And A34 Unboxing
آنباکس و نگاه نزدیک گلکسی A54 و A34 سامسونگ
00:07:10
کاور ویدئو بررسی گلکسی A54 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 Review
بررسی گلکسی A54 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 Review
00:09:07
40 مطلب
کالکشن بیوگرافی
بیوگرافی بزرگان علم و فناوری با زندگی و دستاوردهای استادان نوآوری و شکل‌دهندگان دنیای علم و تکنولوژی آشنا شوید.
56 مطلب
لوگوی اندروید
ترفند ها و آموزش های اندروید در مجموعه مطالعاتی آموزش اندروید با برترین و کاربردی‌ ترین ترفند های اندروید آشنا خواهید شد و صفر تا صد تبلت و گوشی اندرویدی خود را آموزش می‌بینید.
44 مطلب
کره لاس وگاس درکنار شاتل فضایی
مهندسی بی‌نهایت داستان ساخت پیچیده‌ترین و خلاقانه‌ترین سازه‌های مهندسی دنیا، از آسمان‌خراش‌های بلند تا شاتل‌های فضایی را در بخش مهندسی بی‌نهایت دنبال کنید.
14 مطلب
طرح مفهومی سخت‌افزار
شیرجه در سخت افزار با مقالات سخت‌افزاری زومیت در دریای هیجان‌انگیز سخت‌افزار از CPU و GPU تا هوش مصنوعی و شرکت‌های فناوری پیشرو شیرجه بزنید.
18 مطلب
پیکان زرد در کنار کنسول گیم‌بوی و نوکیا 6600
ماشین زمان با مقالات «ماشین زمان» به گذشته دنیای فناوری سفر کنید و همراه ما محصولات و تکنولوژی‌های نوستالژیک را مرور کنید.

مقایسه قیمت و مشخصات 🛒

4.4
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 25 سامسونگ سرمه ای / Samsung Galaxy S25
گلکسی اس 25 سامسونگ

از99,900,000تومان

3.5
پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 اپل آبی / Apple iPhone 16
آیفون 16 اپل

از69,550,000تومان

3.8
پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو مکس اپل مشکی / Apple iPhone 16 Pro Max
آیفون 16 پرو مکس اپل

از116,800,000تومان

4.3
پنل جلو و پشت گوشی موبایل آیفون 16 پرو اپل بژ / Apple iPhone 16 Pro
آیفون 16 پرو اپل

از96,400,000تومان

4
کنسول بازی پلی استیشن 5 پرو سونی / Sony PlayStation 5 Pro
3
اپل ایرپادز 4 به همراه کیس
اپل ایرپاد 4

از13,400,000تومان

4.2
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A55 سامسونگ آبی روشن / Samsung Galaxy A55
گلکسی A55 سامسونگ

از22,730,000تومان

4.3
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A15 سامسونگ سرمه ای تیره / Samsung Galaxy A15
گلکسی A15 سامسونگ

از10,499,000تومان

4.3
پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco X6 Pro
پوکو X6 پرو شیائومی

از22,495,000تومان

4
پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو X6 شیائومی سفید / Xiaomi Poco X6
پوکو X6 شیائومی

از17,999,000تومان

4.6
پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 شیائومی تیتانیوم / Xiaomi Poco F6
پوکو F6 شیائومی

از30,390,000تومان

4.5
پنل جلو و پشت گوشی موبایل پوکو F6 پرو شیائومی مشکی / Xiaomi Poco F6 Pro
پوکو F6 پرو شیائومی

از39,000,000تومان

4.3
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی A35 سامسونگ بنفش روشن / Samsung Galaxy A35
گلکسی A35 سامسونگ

از18,220,000تومان

3.7
پنل جلو و پشت تبلت آیپد پرو 13 اپل نسخه 2024 مشکی / Apple iPad Pro 13 2024
4.1
موبایل آیفون 13 اپل / Apple iPhone 13
آیفون 13 اپل

از49,633,000تومان

4.5
گوشی موبایل ردمی نوت 13 پرو شیائومی / Xiaomi Redmi Note 13 Pro سفید
4.4
پنل جلو و پشت گوشی موبایل گلکسی اس 24 سامسونگ زرد / Samsung Galaxy S24
گلکسی اس 24 سامسونگ

از70,000,000تومان

3.5
موبایل آیفون 13 پرو مکس اپل آبی / APPLE IPHONE 13 PRO MAX Sierra blue
آیفون 13 پرو مکس اپل

از80,630,000تومان

3.8
موبایل آیفون 11 اپل بنفش / Apple iPhone 11 Purple
آیفون 11 اپل

از42,999,000تومان

3.4
موبایل آیفون 12 پرو اپل / Apple iPhone 12 Pro
آیفون 12 پرو اپل

از65,990,000تومان

4
گوشی موبایل آیفون 13 پرو اپل / Apple iPhone 13 Pro آبی
آیفون 13 پرو اپل

از61,000,000تومان

3.7
Xiaomi Poco X4 Pro 5G / گوشی موبایل پوکو X4 پرو شیائومی 5G خاکستری
پوکو X4 پرو شیائومی 5G

از14,699,000تومان

4.1
گوشی موبایل ردمی نوت 12 پرو شیائومی / Xiaomi Redmi Note 12 Pro بنفش
4.3
گوشی موبایل گلکسی A54 سامسونگ / Samsung Galaxy A54 سبز لیمویی
گلکسی A54 سامسونگ

از24,250,000تومان

4.2
گوشی موبایل شیائومی 12 پرو / Xiaomi 12 Pro سبز
شیائومی 12 پرو

از29,999,000تومان

3.6
موبایل ردمی 9A شیائومی / Xiaomi Redmi 9A
ردمی 9A شیائومی

از6,400,000تومان

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات