رزبری پای پیکو با پردازنده اختصاصی RP2040 و قیمت ۴ دلار معرفی شد

شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۰۹:۳۰
مطالعه 3 دقیقه
رزبری پای پیکو جدیدترین محصول بنیاد رزبری پای است که در دسته‌ی رایانه‌های تک‌برد جای نمی‌گیرد؛ بلکه نخستین تلاش در حوزه‌ی ریزکنترلرها محسوب می‌شود.
تبلیغات

رایانه‌های کوچک بنیاد رزبری پای را می‌توان برای اهداف متنوعی نظیر تولید دوربین مورد استفاده قرار داد. بنیاد رزبری پای به‌صورت رسمی اعلام کرده است که قصد دارد وارد صنعت ریزکنترلرها (Microcontroller) و پردازنده‌های سفارشی شود. رزبری پای پیکو (Raspberry Pi Pico) نخستین قدم بنیاد رزبری پای در این مسیر است.

رزبری پای پیکو ریزکنترلر چهار دلاری جدیدی است که ابعادی کوچک‌تر از بردهای عادی رزبری پای دارد و به تراشه‌ی سفارشی مجهز شده است. براساس گزارش ورج به‌ نقل از بنیاد رزبری پای، تراشه‌ی سفارشی رزبری پای پیکو به ‌اندازه‌ی کافی قدرتمند است تا بتوان از آن در پروژه‌های یادگیری ماشین استفاده کرد. 

بنیاد رزبری پای می‌گوید رزبری پای‌های امروزی عموما به ‌همراه ریزکنترلری کوچک‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرند. رزبری پای رایانش‌های سنگین انجام می‌دهد، دسترسی به شبکه را ممکن می‌کند و در تأمین و مدیریت حافظه‌ی ذخیره‌سازی نقش دارد. از طرفی دیگر، ریزکنترلر ورودی‌های آنالوگ و I/O با تأخیر کم را مدیریت می‌کند و گاهی اوقات حالت استندبای بسیار کم‌مصرف ارائه می‌دهد. در همین راستا بنیاد رزبری پای تصمیم گرفت ریزکنترلر اختصاصی بسازد. 

رزبری پای پیکو قدرت خود را از تراشه‌ای دریافت می‌کند که به‌صورت اختصاصی توسط بنیاد رزبری پای طراحی شده است و RP2040 نام دارد. بُرد رزبری پای پیکو شامل تراشه‌ی RP2040، دو مگابایت حافظه‌ی فلش، یک دکمه‌ی قابل ‌کلیک و یک درگاه Micro USB Type B است. 

بنیاد رزبری پای می‌گوید تراشه‌ی RP2040 از دو هسته‌ی +Arm Cortex-M0 با سرعت کلاک ۱۳۳ مگاهرتز استفاده می‌کند، ۲۶۴ کیلوبایت حافظه‌ی رم اختصاصی دارد، از حداکثر ۱۶ مگابایت حافظه‌ی فلش (در خارج از تراشه) از طریق باس اختصاصی QSPI پشتیبانی می‌کند و از کنترلر DMA بهره می‌برد.

تراشه‌ی رزبری پای دارای ۳۰ پین GPIO است که می‌توان از چهار مورد از آن‌ها به‌عنوان ورودی آنالوگ بهره گرفت. در تراشه‌ی RP2040 شاهد استفاده از دو UART، کنترلر SPI و دو کنترلر I2C به ‌همراه ۱۶ کانال PWM و یک کنترلر USB 1.1 و PHY هستیم. بنیاد رزبری پای از حضور هشت PIO رزبری پای (Raspberry Pi Programmable I/O) در RP2040 خبر می‌دهد و می‌گوید این تراشه از حالت بوت USB با پشتیبانی از UF2 بهره می‌برد. 

این مشخصات قطعا برای شمار زیادی از کاربران نامفهوم است. بهترین راه برای دیدن پتانسیل‌های رزبری پای‌های جدید، دیدن آن‌ها در محصولات متفاوت و جالب است. بنیاد رزبری پای از همکاری با شرکت‌هایی نظیر Arduino، Adafruit و Pimoroni خبر داده است؛ به ‌موجب این همکاری ، تراشه‌ی RP2040 به دیگر بردها و گجت‌ها نیز راه پیدا می‌کند.

تعداد زیادی از محصولات قرار است به این تراشه‌ی مجهز شوند که از بین آن‌ها می‌توانیم به کنسول بازی Pimoroni’s PicoSystem،ابرد Feather RP 2040 شرکت Adafruit و Nano RP2040 Connect شرکت Arduino اشاره کنیم. 

ریزکنترلر رزبری پای پیکو ‌اکنون در خرده‌فروشی‌های مورد تأیید بنیاد رزبری پای با قیمت چهار دلار در دسترس قرار دارد. این ریزکنترلر قرار است به‌رایگان در ماه آینده‌ی میلادی به‌ همراه آخرین نسخه از مجله‌ی HackSpace ارائه شود. 

شما کاربران زومیت چه دیدگاهی درباره‌ی رزبری پای میکرو دارید؟

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات