ترکیب ویتامین سی و آنتی‌ بیوتیک برای مبارزه با سرطان

دوشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۶ - ۱۹:۴۵
مطالعه 3 دقیقه
دانشمندان با ساخت دارویی مرکب از ویتامین سی و آنتی‌بیوتیک، موفق به کشتن سلول‌های بنیادی سرطانی شدند.
تبلیغات

دانشمندان موفق به یافتن راهی جدید برای مبارزه با سلول‌های بنیادی سرطانی شده‌اند؛ در روش جدید ترکیبی از ویتامین سی و آنتی‌بیوتیک به بیمار تجویز می‌شود. این روش قادر به از بین بردن تومورها و همچنین کاهش شانس بازگشت دوباره بیماری خواهد بود. دستاورد تحقیق حاضر بر پایه‌ی مطالعات گذشته‌ی همین تیم تحقیقاتی در دانشگاه سالفورد بریتانیا است. در مطالعه‌ی قبلی تأثیر ویتامین سی بر کشتن سلول‌های بنیادی سرطانی به‌وسیله‌ی توقف میتوکندری در فعالیت‌های سلولی مورد آزمایش قرار گرفت. 

در روش جدید، محققین ویتامین C را با مقداری داکسیسایکلین ترکیب کردند؛ ترکیب ساخته‌شده در تست‌های آزمایشگاهی تا ۱۰۰ برابر در مبارزه با سلول‌های بنیادی سرطانی در مقایسه با دیگر داروهای‌ ضد سرطانی موفق‌تر ظاهر شده است. در مرحله‌ی اول، آنتی‌بیوتیک راه تبادل انرژی را در سلول‌های سرطانی می‌گیرد و این سلول‌ها برای بقا تنها محتاج به گلوکوز می‌شوند. در نتیجه سوخت و ساز سلولی به‌سختی صورت می‌گیرد و این حالت برای از بین بردن تعدادی از سلول‌های سرطانی کافی است. با این حال این مرحله به‌تنهایی نمی‌تواند تمامی سلول‌ها را از پای دربیاورد؛ زیرا سلول‌ها به‌طور طبیعی خود را با شرایط جدید وفق می‌دهند، به دنبال منابع تغذیه‌ای جایگزین می‌گردند و در نهایت نسبت به دارو مقاوم می‌شوند.

در مرحله‌ی دوم، ویتامین سی نقش خود را ایفا می‌کند. این ویتامین با گرفتن منابع گلوکوز از سلول‌ها، سوخت‌و‌ساز آن‌ها را مختل می‌کند. فدریکا سوتگیا، از اعضای تیم تحقیقاتی بیان می‌کند:

در مرحله‌ی دوم ویتامین سی نقش بازدارنده را برای گلیکولیز بازی می‌کند. گلیکولیز یا قند‌کافت مجموعه‌ای از واکنش‌ها است که منبع تأمین سوخت برای میتوکندری به‌حساب می‌آید.

خوشبختانه داکسی‌سایکلین جزو آنتی‌بیوتیک‌های کم‌خطر و ویتامین سی دارای منشأ طبیعی است؛ در نتیجه‌ فرآیند درمان کمترین عوارض جانبی را در بر خواهد داشت. با تمام این تفاسیر، روش جدید تست‌های آزمایشگاهی را پشت سرمی‌گذارد و باید برای تأیید اثربخشی نهایی روش، منتظر تست‌های حیوانی و بالینی ماند. بنابراین لطفا با خواندن این خبر تصمیم به خوددرمانی نگیرید.

این روش مراحل توسعه‌ی خود را طی می‌کند و می‌تواند آینده‌ی درمان بیماری‌های سرطانی را تغییر دهد. سلول‌های بنیادی سرطانی نقش مهمی در بزرگ شدن تومور‌ها، بازگشت دوباره‌ی بیماری و حتی مقاومت بیماری در برابر درمان‌های رایج دارند.

ویژگی‌ اصلی سلول‌های بنیادی توانایی آن‌ها در تبدیل شدن به سلول‌های دیگر است که در بازسازی و ترمیم بافت‌های آسیب‌دیده مؤثر واقع می‌شود. این ویژگی‌ را برای سلول‌های بنیادی سرطانی هم می‌توان در نظر گرفت که در ایجاد و بازسازی تومور‌های سرطانی ایفاگر نقش مهمی هستند. بنابراین حمله با این سلول‌ها، حمله به مرکز فرماندهی سرطان به‌حساب می‌آید.

مرحله‌ی دوم تحقیق شامل شروع آزمایش در بدن حیوانات و آزمایشات بالینی روی بدن انسان‌ها می‌شود. میشل لیسانتی، عضو دیگر تیم تحقیقاتی می‌گوید:

تحقیقات ما نشان می‌دهند که ترکیب ویتامین سی با دیگر داروهای غیر سمی در مبارزه با سرطان بسیار مؤثر است. این نتایج پشتوانه‌ی قوی برای شروع آزمایشات بالینی و توسعه‌ی روش‌های درمانی مؤثرتر برای مبارزه با سرطان و جلوگیری از متاستاز (گسترش سلول‌های سرطانی) به‌حساب می‌آیند.

نتایج این پژوهش علمی در نشریه‌ی Oncotarget به چاپ رسیده است.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات