جمعیت زمین تا سال ۲۰۵۰ به چه مقداری خواهد رسید؟
پیشرفتهای سریع و متعدد در علوم دارویی سبب شده است که انسانها مدتزمان طولانیتری زندگی کنند و همچنین کودکانی تندرستتر متولد شوند. بهتازگی دپارتمان اقتصادی و علوم اجتماعی سازمان ملل متحد گزارش داده است که روند افزایش جمعیت جهان همچنان ادامه دارد و تا سال ۲۰۵۰ به رقمی بالغ بر ۹.۷ میلیارد نفر خواهد رسید. همچنین این سازمان پیشبینی میکند که تا سال ۲۰۳۰، جمعیت جهان به ۸.۵ میلیارد نفر برسد.
این روند افزایش در حالی ادامه پیدا میکند که نرخ باروری تقریباً در تمامی مناطق جهان پایین است؛ با این حال افزایش امید به زندگی در میان انسانها سبب شده است که رشد جمعیت به روند افزایشی خود ادامه دهد؛ هرچند این روند با افزایش افراد مسن جامعه همراه است. از طرف دیگر منابع حیات ما روی زمین با محدودیتهایی روبهرو هستند. در این میان ضروری است که گفتمانهایی برای تطبیق این منابع با نیاز کنونی بشریت بهصورت عادلانه و با توجه روند سریع رشد جمعیت، شکل گیرد.
در سال ۲۰۱۳ دیوید آتنبورو، طبیعت شناس معروف انگلیسی، در مصاحبه با برنامهی رادیو تایمز با موضوع رونق جمعیت، بیان کرد که «انسانها همانند طاعون» هستند. او همچنین هشدار داد درصورتیکه روند افزایش جمعیت توسط ما کنترل نشود، طبیعت این روند را برای ما کنترل خواهد کرد. او معتقد است درصورتیکه روند تغییرات آب و هوایی به همین صورت پیش برود، این تغییرات یکی از مواردی است که عصر بشریت در زمین را محدود خواهد کرد.
استیون هاوکینگ نیز نظر مشابهی دارد و حتی پا را فراتر گذاشته است و بیان میکند که بشریت تنها ۱۰۰ سال دیگر فرصت زندگی در این سیاره خواهد داشت.
صرفنظر از اینکه آیا شرایط همانطور است که آتنبورو و هاوکینگ به آن اعتقاد دارند یا خیر، روند کنونی رشد جمعیت کرهی زمین در صورت در نظر نگرفتن تدابیر مناسب، دستورالعملی برای وقوع فاجعهای جهانی خواهد بود.