تشخیص بیماری اسکیزوفرنی از جریان خون مغز توسط هوش مصنوعی آی بی ام

یک‌شنبه ۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۳:۰۰
مطالعه 2 دقیقه
هوش مصنوعی آی‌بی‌ام به محققان دانشگاه آلبرتا کمک کرده است که علائم شروع و شدت بیماری اسکیزوفرنی را با دقت ۷۴ درصد، تشخیص دهند.
تبلیغات

روان‌گسیختگی، اسکیزوفرنی یا شیزوفرنی (Schizophrenia) یکی از بیماری‌های نادر مغزی است که منجر به از کار افتادگی فرایند‌های فکری بیمار می‌شود و قدرت پاسخگویی عاطفی او را ضعیف می‌کند. در حال حاضر، نزدیک به ۳.۲ میلیون نفر از کل جمعیت آمریکا، از این بیماری رنج می‌برند؛ این بیماری نادر می‌تواند زندگی هر شخصی را فلج کند. به‌زودی، فناوری هوش مصنوعی شرکت IBM در کنار تحقیقات دانشگاه آلبرتای کانادا به پزشکان کمک می‌کند که علائم شروع و شدت این بیماری را با یک آزمایش ام‌آرآی و بررسی جریان خون مغر توسط یک شبکه‌ی عصبی ساخته‌شده، تشخیص دهند.

دکتر سردار دارسون، پروفسور روان‌پزشکی و علوم اعصاب دانشگاه آلبرتا می‌گوید:

این رویکرد خاص و نوین، به ما کمک می‌کند که با نگرشی جدید به عصب‌شناسی بیماری اسکیزوفرنی نگاه کنیم؛ این نگرش جدید، میزان درک ما را در مورد این بیماری افزایش می‌دهد و ممکن است به مدیریت و درنهایت، درمان این بیماری منتهی شود.

گروه تحقیق، در ابتدا این شبکه‌ی عصبی را روی تصاویر fMRI اسکن شده از مغز ۹۵ نفر امتحان کرد؛ تعدادی از این ۹۵ نفر از بیماری اسکیزوفرنی رنج می‌برده‌اند و بقیه سالم بودند. این تصاویر، وضعیت جریان خون را در قسمت‌های مختلف مغز، هنگام انجام ورزش‌های ساده‌ی صوتی نشان می‌دهد. شبکه‌ی عصبی ساخته‌شده توانست بیماران مبتلا به اسکیزوفرنی را با دقت ۷۴ درصد مشخص کند.

اسکیزوفرنی

دکتر دارسون می‌گوید:

ما چند ارتباطات کاملا غیرطبیعی را در مغر پیدا کردیم که قطعا در آینده، آن‌ها را بررسی می‌کنیم. هوش مصنوعی ساخته‌شده ما را یک قدم به پیدا کردن الگوهای عصبی برای پیشگیری و درمان اسکیزوفرنی نزدیک کرد.

به‌علاوه، هوش مصنوعی IBM می‌توان میزان وخامت اسکیزوفرنی را در بیماران مبتلا، تشخیص دهد. این مورد می‌توان به محققان کمک کند که ابزارهای کارآمدتری برای تشخیص و درمان بیماری، آماده کنند. هوش مصنوعی معروف IBM که واتسون نام دارد پیش‌تر نشان داده بود که شبکه‌های عصبی مرجع خوبی برای پیدا کردن رژیم‌های درمانی سرطان است.

به نظر شما آیا هوش مصنوعی می‌تواند جایگزین پزشکان در آینده‌ی نزدیک شود؟

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات