D1-kifpool

دانشمندان موفق به تبدیل سلول‌های بنیادی به نورون‌های لمسی شدند

دوشنبه ۳۰ بهمن ۱۳۹۶ - ۰۹:۳۰
مطالعه 4 دقیقه
با تبدیل سلول‌های بنیادی به نورون‌های رابط حسی، امید تازه ای در درمان از دست رفتن حس لامسه در افراد مبتلا به فلج پیدا شده است.
تبلیغات
D4-mci

این مطالعه اولین گام به سوی بازسازی عملکردی مجدد ستون فقرات آسیب دیده از طریق بازسازی اتصالات حسی که باعث می‌شود بیمار آسیب‌دیده‌ی محرک‌های خارجی را درک کند، است. درمان‌های جایگزین سلولی برای مشکلات عصبی از سلول‌های بنیادی جنینی انسان (hESC) یا سلول‌های بنیادی چند توان القا شده (hiPSC) استفاده می‌کنند تا جایگزین سلول‌های آسیب دیده شوند. در زمینه‌ی نخاع، پیشرفت قابل توجهی در تولید نورون‌های حرکتی مورد نیاز برای بازیابی حرکات هماهنگ در شرایط آزمایشگاه اتفاق افتاده است. با این حال هنوز هیچ پروتکلی برای تولید نورون‌های رابط حسی در شرایط آزمایشگاه که امکان درک محیط پیرامون را بدهد، ارائه نشده است. در اینجا مختصری در مورد نتیجه‌ی مطالعه‌ای در مورد توسعه یک پروتکل هدایت شده برای به دست آوردن نورون‌های رابط حسی هم برای استخراج hESCs و هم برای hiPSCs بحث می‌شود. دو عامل مرتبط با رشد، اسید رتینوئیک در ترکیب با پروتئین مورفوژنتیک استخوان چهار، می‌تواند برای تولید کلاس‌های مختلف نورون‌های رابط حسی استفاده شود. این پروتکل، درمان‌های جایگزین سلولی برای ترمیم ارتباطات حسی در بیماران را ممکن می‌سازد.

حس لامسه

نورون‌های رابط حسی (اینترنورون‌های حسی)، سلول‌هایی که حس لامسه را موجب می شوند، به ما اجازه می‌دهند که جهان را از طریق تجربه‌های لمسی درک کنیم. در مورد فلج این توانایی ممکن است از بین برود.

این حس منحصربه‌فرد نه‌تنها تجربیات زندگی ما را می‌سازد، بلکه به امنیت ما نیز کمک می‌کند. این چیزی است که ما را قادر می‌سازد تا خطر بالقوه‌ی چیزی مانند جسم داغ یا لبه تیز را حس کنیم. مطالعه‌ی جدیدی که به بررسی این سلول‌ها می‌پردازد، امیدوار است راهی برای بازگرداندن توانایی حسی به افرادی که مبتلا به فلج هستند، پیدا کند. نتیجه‌ی مطالعه‌ی انجام شده در دانشگاه کالیفرنیا، که در ژورنال Stem Cell Reports منتشر شده است، منحصربه‌فرد بود: پژوهشگران با موفقیت سلول‌های بنیادی انسان را به نورون‌های رابط حسی تبدیل کردند. این مطالعه در ادامه‌ی کار قبلی منتشر شده توسط باتلر و همکارانش انجام شد.

در مطالعه‌ی قبلی، باتلر و تیم او به بررسی اینکه چگونه برخی از پروتئین‌ها در توسعه نورون‌های رابط حسی در جنین‌های مرغ نقش دارند، پرداخته بودند. در آخرین مطالعه‌ی آنها، اصول و اطلاعات مطالعه قبلی، در مورد سلول‌های بنیادی انسان به کار برده شد.

این تیم به سلول‌های بنیادی جنینی انسان پروتئین‌های سازنده ساختار استخوان را به اضافه‌ی یک ملکول سیگنال دهنده اضافه کردند. این ترکیب، دو نوع متفاوت از نورون‌های رابط حسی را ایجاد کرد: اینترنورون‌های حسی dl1 که در تعیین محلی از بدن که در معرض عامل بیرونی قرار گرفته است، نقش دارند و اینترنورون‌های حسی dl3 که به ما توانایی احساس فشار را می‌دهند.

تبدیل سلول‌های بنیادی به نورون‌ها

نورون‌های حاصل از سلول‌های بنیادی جنینی انسان (سبز) با هسته‌های آبی رنگ. تصویر هر طرف نشان دهنده‌ی ترکیب متفاوتی از سلول‌های بنیادی در حال ساخت نورون‌های حسی‌ است.

بازگرداندن حس لامسه

تیم پژوهشی همچنین دریافتند که می‌توانند مخلوط نورون‌های رابط حسی را با اضافه کردن مولکول‌های سیگنال‌دهنده به سلول‌های بنیادی چند توان القاشده، تولید کنند. سلول‌های بنیادی چند توان القاشده از سلول‌های خود بیمار ساخته می‌شوند و سپس مجددا در جهت اهداف خاص برنامه‌ریزی می‌شوند. این موضوع می‌تواند توانایی درمان‌های ترمیم کننده‌ای را که با بدن بیمار مرتبط هستند، بهبود بخشد و احتمال رد کردن درمان را کاهش داده یا از بین ببرد.

در حالی که این حوزه‌ی پژوهش اغلب روی کمک به بیماران فلج برای راه رفتن دوباره کار می‌کند؛ ولی هدف تیم باتلر بازگرداندن گسترده‌تر تجربیات ناشی از حس لامسه بیماران است. باتلر می‌گوید:

این حوزه از مطالعه‌ی سالهاست روی راه رفتن دوباره افراد مبتلا تمرکز کرده است. اما برای راه رفتن، باید بتوانید بدن خود را در فضا حس کنید. این دو فرایند (راه رفتن و حس کردن) واقعا ارتباط نزدیکی با هم دارند و برگرداندن توانایی حس کردن از دست رفته بیمار مهم است.

به‌گفته‌ی او این تیم، امیدوار است که پژوهش‌ها در زمینه توسعه درما‌ن‌های ترمیم کننده برای بیماران مبتلا به فلج مفید باشد. بنا به گفته‌ی باتلر:

این مسیر طولانی است. ما هنوز مشکل برگرداندن حس لامسه به بیمار را، حل نکرده‌ایم اما قدم بزرگی در این راستا با ایجاد پروتکل‌هایی برای تولید نورون‌های رابط حسی، برداشته‌ایم.

با این حال هرچند پیشرفت مهمی در این زمینه به‌دست‌ آمده، هنوز تحقیقات بیشتری لازم است. باتلر و تیم او امیدوارند که بتوانند شرایطی را که موجب تبدیل سلول‌های بنیادی به نورون‌های رابط حسی مختلف می‌شود، به‌طور دقیق درک کنند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
فراموشی رمز عبور Two Step Verification در تلگرام
چگونه تأیید دو مرحله‌ ای تلگرام را فعال کنیم و اگر رمز تلگرام را فراموش کردیم چه کنیم؟

Two Step Verification یکی از بهترین قابلیت‌های تلگرام است که توسط رمز عبور اضافه، باعث افزایش امنیت و جلوگیری از دسترسی افراد دیگر به حساب شما ...

9
2 روز پیش
سه پسر جوان نشسته روی صندلی در حال نگاه به دوربین
استارتاپ تحت مدیریت جوان ۲۱ ساله، ۲ میلیارد دلار ارزش‌گذاری شد

Mercor، استارتاپ هوش مصنوعی تحت مدیریت جوانی ۲۱ ساله، به ارزش دو میلیارد دلاری رسید.

32
یک روز پیش
لوگو اینستاگرام تردز / Instagram Threads روی آیفون ۱۳ پرو مکس
تردز چیست؛ تمام قابلیت های Threads، شبکه اجتماعی متنی اینستاگرام

اپلیکیشن جنجالی تردز از زمان انتشار سروصدای زیادی به‌پا کرده است؛ اما تردز چیست؟ با نحوه استفاده، دانلود و همه چیز درمورد Threads آشنا شوید.

10
10 ساعت پیش
طراحی قسمت جلوی گلکسی A54
گلکسی A54 سامسونگ حالا گوشی ایمن‌تری است

آپدیت نرم‌افزاری جدید سامسونگ، مشکلات ایمنی گوشی گلکسی A54 را برطرف خواهد کرد.

32
2 روز پیش
سرویس دهنده های اینترنت ایران
مقایسه تعرفه اینترنت ADSL، فیبرنوری و TDLTE؛ از زیتل و پیشگامان تا شاتل و مبین‌نت

در این مطلب، تعرفه‌ی سرویس‌‌های مختلف اینترنت از ADSL تا TDLTE و VDSL را مقایسه و به نکات مهم در خرید بهترین اینترنت خانگی اشاره می‌کنیم.

734
12 ساعت پیش
چطور آیفون گم‌ شده یا دزدیده شده را پیدا کنیم؟

یکی از امکانات امنیتی و مهم گوشی‌های هوشمند، قابلیت ردیابی و کنترل آن‌ها از راه دور است؛ اما چطور باید آن را فعال و استفاده کرد؟

18
16 ساعت پیش
یک مرد خندان از نمای رو به رو
میلیونر خودساخته از اشتباه بزرگ ۹۰ درصد مردم می‌گوید

یک میلیونر خودساخته، چندین راهکار مؤثر برای کاهش هزینه‌های مردم ارائه می‌دهد.

27
یک روز پیش

نظرات

0 دیدگاه ثبت شده، نظر تو چیه؟

برای درج نظر وارد شو یا ثبت‌نام کن

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات