مصرف بیشازحد سیگار ممکن است به بینایی آسیب بزند
پژوهشی دربارهی تأثیرات زیانبار سیگارکشیدن مستمر بر دیدرنگی و دیدفضایی نشان میدهد بیش از ۲۰ نخ سیگارکشیدن در روز ممکن است به بینایی آسیب بزند. مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ایالات متحدهی آمریکا تخمین زده درحالحاضر، ۳۴.۳ میلیون فرد بالغ در این کشور سیگار میکشند و بیش از ۱۶ میلیون نفر با بیماریهای مرتبط با سیگار، بهخصوص بیماری قلبیوعروقی دستوپنجه نرم میکنند.
این پژوهش ۷۱ فرد سالم را شامل میشد که در کل زندگیشان، کمتر از ۱۵ نخ سیگار کشیده بودند و ۶۳ نفر که بیش از ۲۰ نخ سیگار در روز میکشیدند. افراد گروه دوم «معتاد به تنباکو» شناخته شده بودند که قصدی برای ترک سیگار نداشتند. سن شرکتکنندگان بین ۲۵ تا ۴۵ سال بود که هنگام بررسی با نمودار استاندارد بینایی، بینایی طبیعی داشتند یا بینایی آنها اصلاح و طبیعی شده بود. درحالیکه شرکتکنندگان در ۱.۵ متری مانیتوری ۱۹ اینچی لامپ پرتوی کاتدی نشسته بودند که محرکها را نشان میداد، پژوهشگران همزمان هر دو چشم آنها را بررسی میکردند و میخواستند ببینند شرکتکنندگان چگونه سطوح کنتراست (تفاوتهای جزئی در سایهها) و رنگها را از یکدیگر تشخیص میدهند.
یافتهها از تغییرات چشمگیر در بیناییرنگی زردآبی و سبزقرمز حکایت میکردند که نشان میدادند مصرف موادشیمیایی مخدر اعصاب، نظیر محتویات سیگار، ممکن است به ازبینرفتن کامل بیناییرنگی منجر شود. افزونبراین، پژوهشگران دریافتند مصرف بیشازحد سیگار درمقایسهبا افراد غیرسیگاری باعث کاهش توانایی تشخیص کنتراستها و رنگها میشود. استیون سیلورستین، از دانشگاه راتگرز میگوید:
دود سیگار حاوی ترکیبات متعدد مضر برای سلامتی است، با کاهش ضخامت لایههای مغز و ضایعات مغزی ارتباط دارد، بخشهایی نظیر لوب پیشانی را درگیر میکند که نقش مهمی در حرکتهای اختیاری و کنترل تفکر دارد و به کاهش فعالیت در بخشهایی از مغز منجر میشود که به پردازش بینایی مشغول است. پژوهشهای قبلی نشان دادهاند سیگارکشیدن مستمر خطر تباهی لکهی زرد (دژنراسیون ماکولا) را دوبرابر میکند. نتایج پژوهشهای ما حاکی از آن است که مصرفکردن بیشازحد سیگار یا قرارگرفتن بلندمدت درمعرض ترکیبات سیگار ممکن است بر تشخیص بصری تأثیر بگذارد و درنتیجه، ناتوانی پردازش بصری ناشی از اعتیاد به دخانیات را تأیید میکند.
پژوهشگران توضیح فیزیولوژیکی برای یافتههای خود ارائه نمیکنند؛ اما استیون سیلورستین میگوید:
باتوجهبه آسیب نیکوتین و سیگار به سیستم عروقی، پس این پژوهش نیز به آسیب آنها به عروق خونی و رشتههای عصبی شبکیه اشاره کرده است. همچنین، یافتههای این پژوهش نشان میدهد در بررسی اختلالات پردازش بصری در سایر گروهها، نظیر افراد مبتلا به اسکیزوفرنی که اغلب مصرف سیگارشان بیشازحد است، باید میزان سیگارکشیدن آنها محاسبه شود یا بهصورت مستقل افراد سیگاری و غیرسیگاری با یکدیگر مقایسه و بررسی شوند.