تأثیر مثبت ورزش شدید بر بهبود عملکرد قلب افراد مبتلا به دیابت نوع ۲

سه‌شنبه ۷ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۳۰
مطالعه 2 دقیقه
انجام تمرین‌های فاصله‌ای شدید موجب معکوس‌شدن روند تضعیف عملکرد قلب در افراد مبتلا به دیابت نوع ۲ می‌شود.
تبلیغات

پژوهشگران دانشگاه اوتاگو کشف کرده‌اند ورزش شدید می‌تواند روند تضعیف عملکرد قلب را که در دیابت نوع ۲ ایجاد می‌شود، آهسته یا معکوس کند. این مطالعه نشان داد سه ماه پس از انجام تمرین‌های فاصله‌ای شدید (HIIT)، عملکرد قلب در افراد بالغ مبتلا به دیابت نوع ۲ بدون هیچ تغییری در داروها و رژیم غذایی بهبود پیدا کرد. نتایح این مطالعه در مجله‌ی Medicine & Science in Sports & Exercise منتشر شده است.

جنویو ویلسون، یکی از پژوهشگر مطالعه، توضیح می‌دهد این مطالعه مهم است؛ زیرا درحالی‌که پژوهش‌های پیشین نشان می‌دهند بهبود کنترل قندخون و تغییر در سبک زندگی می‌تواند نتایج سودمندی در بیماران مبتلا به دیابت داشته باشد، تاکنون کاهش در بیماری قلبی‌عروقی تحقق پیدا نکرده بود. این در حالی است که بیماری‌های قلبی‌عروقی علت اصلی مرگ در این بیماران است. او می‌گوید:

پژوهش ما نشان می‌دهد ورزش شدید ممکن است روشی عملی و ارزان برای معکوس‌کردن یا کاهش‌دادن روند تضعیف عملکرد قلب ناشی از دیابت نوع ۲ باشد.

تمرین‌های فاصله‌ای شدید فواصل کوتاه از ورزش با حداکثر توان ممکن (بیش از ۹۰ درصد از حداکثر تلاش ممکن) مانند دویدن سریع یا بالارفتن از پله‌ها را شامل می‌شود که با فواصلی از ورزش با شدت متوسط نظیر پیاده‌روی سریع جدا می‌شود. هدف این بود که افراد در دوره‌ی تمرینی ۲۵ دقیقه‌ای، ۱۰ دقیقه ورزش شدید انجام دهند. کریس بالدی، یکی دیگر از پژوهشگران مطالعه، دراین‌باره می‌گوید:

شیوع دیابت نوع ۲ همچنان افزایش پیدا خواهد کرد و مدیریت طولانی‌مدت این بیماری بار سنگینی بر دوش سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی در سرتاسر جهان است.

افزایش ظرفیت هوازی ازطریق ورزش، مسلما بهترین راه برای پیشگیری از بیماری قلبی است و ورزش اساس درمان دیابت محسوب می‌شود. عملکرد ضعیف قلب دیابتی اغلب موجب می‌شود افراد مبتلا به دیابت نتوانند به‌خوبی ورزش کنند و تاکنون مشخص نبود آیا آن‌ها می‌توانند با این شدت ورزش کنند یا خیر. بااین‌حال، نتایج مطالعه‌ی جدید نشان داد برنامه‌ی ورزشی با شدت زیاد برای افراد بالغ میان‌سال مبتلا به دیابت نوع ۲ پذیرفتنی و بی‌خطر بود و میزان پذیرش آن در میان شرکت‌کنندگان در سه ماه، بیش از ۸۰ درصد بود. بالدی توضیح می‌دهد:

این پژوهش دو پیام بالینی مهم به‌همراه دارد: ۱. افراد بالغ مبتلا به دیابت نوع ۲ می‌توانند تمرین‌های فاصله‌ای شدید را دنبال کنند و ظرفیت هوازی خود را افزایش دهند و پاسخ ورزشی بطنی آن‌ها مانند افرادی باشد که مبتلا به دیابت نیستند؛ ۲. ورزش شدید می‌تواند برخی از تغییرات در عملکرد قلب را معکوس کند که به‌نظر می‌رسد مقدمه‌ی بیماری قلبی دیابتی باشد.
مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات