دانشمندان اسپانیایی رویان هیبریدی میمون و انسان را در چین پرورش دادند

شنبه ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۱:۱۵
مطالعه 3 دقیقه
دانشمندان دست به آزمایش جنجالی جدیدی در چین زده‌اند و به امید امکان‌سنجی پیوند اعضای حیوانات به انسان، رویان‌های هیبریدی انسان و میمون را رشد دادند.
تبلیغات

دانشمندان اعلام کردند که برای اولین‌بار باموفقیت توانسته‌اند رویان هیبریدی از انسان و میمون را در آزمایشگاهی در چین رشد دهند. همچنین دانشمندان اعلام کردند که که دلیل انتخاب چین برای انجام آزمایش‌ها دور زدن منع‌های قانونی در سایر نقاط دنیا بوده است. پژوهشگران این تیم به سرپرستی خوان کارلوس ایزپیسوا، ابتدا ژن‌ها را به هم پیوند دادند تا رویان میمونی با سلول‌های انسانی را در محیط آزمایشگاه رشد دهند.

گفته می‌شود این رویان می‌توانست رشد کند و حتی به دنیا بیاید، اما دانشمندان این روند را متوقف کردند. اعضای تیم مورد بحث را گروهی از دانشمندان «مؤسسه مطالعات زیست‌شناسی سالک» در ایالات متحده و «دانشگاه کاتولیک مورسیا» در اسپانیا تشکیل می‌دهند. این تیم بین‌المللی توانستند با موفقیت رویان میمون را به‌صورت ژنتیکی اصلاح کنند. پژوهشگران توانستند ژن‌هایی که مسئول رشد اعضای بدن هستند را غیرفعال کند و آن‌ها را با سلول‌های بنیادی انسان جایگزین کنند. این امیدواری وجود دارد که روزی این اندام‌های رشد یافته‌ی هیبریدی بتوانند به انسان پیوند داده شوند. در همین حال، اخیرا دانشمندان ژاپنی نیز پیشرفت زیست‌فناوری با همین هدف داشتند و توانستند تأییدیه‌ی لازم برای رشد رویان انسان و موش را دریافت کنند.

خوان کارلوس ایزپیسوا

خوان کارلوس ایزپیسوا که سرپرستی پروژه حاضر را بر عهده داشت، در سال ۲۰۱۸ به‌عنوان یکی از ۵۰ شخصیت برجسته‌ی دنیای پزشکی از سوی نشریه تایم انتخاب شده بود

استرلا نونیز، یکی از اعضای پروژه‌ی حاضر، این آزمایش را امیدبخش وصف کرد. این تیم هنوز یافته‌های خود را منتشر نکردند، اما رویان هیبریدی میمون/ انسان را به تأیید روزنامه «ال‌پایس (EL PAIS)» اسپانیا رسانده‌اند.

ایزپیسوا که در سال ۲۰۱۸ به‌عنوان یکی از ۵۰ شخصیت برجسته‌ی دنیای پزشکی از سوی نشریه تایم انتخاب شد، به روزنامه ال‌پایس گفت:

ما هم‌اکنون نه‌تنها سعی داریم رو به جلو برویم و به آزمایش خود با سلول‌های انسان، موش‌ها و خوک‌ها ادامه دهیم، بلکه می‌خواهیم پژوهش‌های خود را با (آزمایش روی) نخستین‌سانی غیرانسانی نیز پیگیری کنیم.

این دانشمند اسپانیایی قبلا در سال ۲۰۱۷ توانسته بود نخستین رویان هیبریدی انسان/ خوک را رشد دهد. با این حال، ایزپیسوا می‌گوید که نسخه‌ی انسان/ میمون بسیار بهتر از خوک/ انسان است.

پابلو راس، پژوهشگری از دانشگاه کالیفرنیا، دیویس، یکی از اعضای این تیم نیز گفت:

سلول‌های انسانی زنده نمی‌ماندند. ما مشاهده می‌کردیم که (سلول‌های انسان) نقش کمی در رشد رویان ایفا می‌کنند. در واقع، این نسبت چیزی حدود ۱۰ هزار سلول خوک در برابر تنها یک سلول انسان بود.

دانشمندان با امید خلق قلب، چشم و لوزالمعده قابل پیوند، آزمایش‌هایی را با هیبریدهای انسان با پرندگان و موش انجام دادند. مؤسسه ملی سلامت (NIH) ایالات متحده چهار سال قبل از اختصاص بودجه به چنین پروژه‌هایی نظیر تزریق سلول‌های بنیادی انسان به رویان‌های نخستین‌سانان خودداری کرد. در حالی که هم‌اکنون بررسی‌هایی در مورد این قانون در حال انجام است، اما تاکنون، تغییر موضع رسمی صورت نگرفته است. با این حال نونیز نتایج یافته‌های پژوهش خود و همکارانش را امیدبخش می‌داند. اما همان‌طور که انتظار می‌رود، پژوهشگران دیگر نسبت به چنین آزمایش‌هایی هشدار دادند.

آنخل رایا، مدیر مرکز پزشکی ترمیمی بارسلونا در این خصوص گفت:

اگر سلول‌های بنیادی به نحوی بگریزند و سلول‌های عصبی انسان را در مغز حیوانات به وجود بیاورند، چه می‌شود؟ آیا نتیجه خودآگاهی می‌شود؟ و اگر این سلول‌های بنیادی به اسپرم بدل شوند، چه می‌شود؟

با این حال، نونیز می‌گوید که سلول‌های بنیادی «مکانسیم خود تخریبی داخلی» دارند که از وقوع چنین حالتی پیشگیری می‌کند. در همین حال، راس که قبلا در پروژه هیبرید خوک - انسان حضور داشت، به MIT Technology Review گفت که این نوع پژوهش‌ها با چالش‌های بزرگی روبه رو هستند.

همواره تأکید داشته‌ام که ایده‌ی (پیوند اعضای حیوان به انسان) عقلانی نیست. (حیوانات) معمولا بسیار کوچک هستند و نیاز به زمان زیادی برای رشد دارند.
مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات