وزیر بهداشت: پیک کرونا را در روزهای آینده شاهد خواهیم بود

جمعه ۹ اسفند ۱۳۹۸ - ۱۷:۰۵
مطالعه 4 دقیقه
وزیر بهداشت گفت خیز بیماری کووید۱۹ طی هفته‌ی آینده بیشتر است و روزهای سخت بیماری را در پیش داریم.
تبلیغات

وزیر بهداشت اعلام کرد طبق بررسی اپیدمیولوژیک که از رصدهای بین‌المللی و ملی از بیماری کووید19 انجام شده، پیک بیماری را در روزهای آینده شاهد خواهیم بود. وی گفت بااین‌حال، بخش‌های بیمارستانی در سراسر کشور آماده شده و همکاران و تجهیزات لازم به میدان آمده‌اند تا با این روند مقابله کنیم.

سعید نمکی تصریح کرد:

البته این به‌معنی وحشت مردم نیست. با هوشمندی مردم و به صحنه‌آمدن همه‌ی دست‌اندرکاران، رسانه‌ها و خبررسانی دستگاه‌های مختلف و اشراف مدیران ما در همه‌ی عرصه‌ها، این خیز آتی بیماری را به‌خوبی تحت کنترل قرار خواهیم داد. به هر حال مردم باید در جریان روند آتی بیماری باشند.

نمکی گفت تقاضای من از مردم این است که بیشتر همراهی کرده و از ترددها واقعا کم کنند. این اولین درخواست من به‌عنوان وزیر بهداشت از مردم است.

وزیر بهداشت افزود:

امروز در ستاد ملی به جمع بندی‌هایی رسیدیم؛ اولا مقرر شد در ترددها سخت‌گیری کنیم. به قرنطینه‌ی شهرها اعتقاد نداریم و آن را به‌عنوان روش علمی نمی‌شناسیم، اما درصدد تشدید کنترل بر ایاب و ذهاب مردمی هستیم که به مسافرت می‌روند. خواهش ما به حداقل رساندن ترددهاست. اگر هم ضرورتی وجود دارد با اطمینان کافی از اینکه مورد مشکوکی در بین مسافرانشان نیست به سفر بروند.در ورودی و خروجی هر کدام از شهرها اگر مورد مشکوکی ببینیم قطعا به قرنطینه ۱۴ روزه خواهیم برد. با نیروهای مسلح به جمع‌بندی رسیدیم، آن‌ها که همواره در کنار ما بودند به همکاری ارزشمندشان ادامه دهند و در ایجاد فضا و تخت های بیمارستانی برای موارد اورژانسی و ظرفیت جدید و ضدعفونی کردن معابر که نیازمند امکانات ویژه هستیم به ما کمک کنند. از کمک نیروهای پزشکی و پرستاری و خدماتی نیروهای مسلح نیز بهره‌مند خواهیم شد.

نمکی درارتباط‌با اتخاذ تصمیم درمورد کاهش ساعت کاری ادارات گفت:

قرار شد ساعات کار ادارات با تفویض اختیار به ستاد استانی مبارزه با کرونا و با نظر استاندار و اعلام دانشگاه علوم پزشکی به گونه‌ای تنظیم شود که ستاد استانی بتواند در تأخیر دو ساعته یا کوتاه کردن دو ساعته خدمت‌رسانی در استان‌ها به شرطی که خدمات مردم معطل نماند، تصمیم‌گیری شود. همچنین قرار شد کارمندانی که بیماری زمینه‌ای دارند نیز به‌گونه‌ای از چرخه‌ی کار اداری به سمت دورکاری رفته و حضور فیزیکی نداشته باشند و با تشخیص پزشک معتمد سازمان‌ها دورکاری کنند. افرادی که دیابت یا بیماری زمینه‌ای دارند ازجمله‌ی این افراد هستند.همچنین طبق مصوبه ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا مقرر شد با تشخیص پزشک معتمد دستگاه‌ها و سازمان‌ها بتوانند به گونه‌ای با مرخصی یا دورکاری، اقدامات مورد نیاز را انجام دهند.

نمکی گفت تصمیم دیگری که در ستاد کرونا اتخاذ شد این بود که در زندان‌ها با کمک همکاران زندانی‌های کم‌خطر، آنهایی که مشکلات مالی دارند و آنهایی که مشکلاتی از قبیل بیماری‌های مزمن دارند با تشخیص همکاران من و معاونت امور بهداشتی، پس از اطمینان از بی‌خطر بودن این افراد از مرخصی استفاده کنند.

وزیر بهداشت گفت، قرار شده تا ماسک و مواد ضدعفونی‌کننده باتوجه به تسریع توزیع آن، بعد از برطرف‌شدن نیاز بخش دولتی، آزاد شود و داروخانه‌ها و دیگر مراکز ماسک و الکل در اختیار داشته باشند و با نظارت تعزیرات در اختیار مردم قرار بدهند. وی همچنین از بارگیری یک هواپیما حامل ماسک N95 و لوازم دیگر از خارج کشور در روز جاری خبر داد. پیش از این، وزیر صنعت، معدن و تجارت (صمت) از صدور مجوز برای واردات ماسک‌های تنفسی خبر داده و در این مورد گفته بود: «به بانک مرکزی ابلاغ کردیم که واردات ماسک اولویت اول دریافت ارز است و در کنار آن مجوز موقت برای تغییر خطوط تولیدی برخی کارخانه‌ها نیز صادر شده است.»

نمکی خاطرنشان کرد:

وقتی اولین موج‌های ویروس کرونا را در کشور چین دریافت کردم، همکاران خودم و سایر دستگاه‌ها را متوجه این خطر کردم و پیشنهاد قطع پروازها، ممنوعیت صادرات ماسک از کشور و بسیج شدن نیروهای بهداشتی و درمانی را ارائه دادم اما شاید کل کشور این پیام بنده را در دستگاه‌های مختلف دریافت نکردند و جدیت بحث برای همه جا نیفتاد تا اینکه صدای پای کرونا را پشت مرزها شنیدیم و به کشور وارد شد.با ورود ویروس کرونا به کشور، در بازار برخی از محصولات از جمله ماسک، شوینده و محلول‌های ضدعفونی‌کننده، نقصانی به وجود آمد اما در حال حاضر کارخانه‌های داخلی به‌صورت سه شیفت فعالیت دارند و برای افزایش تولید مواد شوینده و ماسک، نیروهای مسلح، بخش خصوصی، نیمه دولتی و دولتی بسیج شدند و در هفته‌ی آینده به وضعیت تعادل خواهیم رسید و به سازمان غذا و دارو ابلاغ کردم که اجازه‌ی توزیع این محصولات را در بخش خصوصی و داروخانه‌ها داده شود.

وزیر بهداشت درخصوص تولید کیت‌های آزمایشگاهی کرونا در کشور نیز یادآور شد:

در این شرایط برای تأیید محصولات داخلی مورد نیاز به‌ویژه در زمان‌های خاص در کشور، منتظر تاییدیه‌های بین‌المللی نمی‌شویم و سازمان غذا و دارو، اداره‌ی کل امور آزمایشگاه‌ها و آزمایشگاه‌های کنترل را در کشور داریم و تعدادی از این کیت‌ها را به این آزمایشگاه ها فرستادیم و خوشبختانه کیت‌ها توانستند تاییدیه بگیرند؛ البته یکی دو مورد بود که همکاران بنده تذکر دادند که مقرر شد رعایت شود و فکر می‌کنیم تا دو سه روز آینده شاهد عرضه‌ی این کیت ها به‌صورت انبوه به‌عنوان یک دستاورد ملی در وزارت دفاع، در کشور توزیع شود و امروز باتوجه به تحویل کیت‌های خارجی باوجود راه‌اندازی ۲۲ آزمایشگاه برای ویروس کرونا، مشکلی به‌نام کمبود کیت نخواهیم داشت و در روزهای آینده وضعیت بهتری هم خواهیم داشت.

آخرین آمار مبتلایان قطعی به ویروس کرونای جدید در کشورمان به‌گفته‌ی کیانوش جهانپور، مدیر مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت، ۳۳۸ مورد و تعداد فوتی‌ها ۳۴ مورد بوده است.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات