سازمان بهداشت جهانی سرانجام تاثیر ماسک در پیشگیری از انتقال ویروس کرونا را تایید کرد

یک‌شنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۹ - ۰۸:۳۰
مطالعه 2 دقیقه
سازمان بهداشت جهانی حتی پس از آنکه دولت‌های جهان پوشیدن ماسک را برای عموم توصیه کردند، مخالف استفاده‌ی تمام مردم از این روش محافظتی برای پیشگیری از انتقال ویروس کرونا بود.
تبلیغات

مدت‌ها پس از آنکه اغلب کشورها از شهروندانشان خواستند ماسک بزنند و پس از ماه‌ها بحث و گفتگوهای طولانی درباره‌ی کیفیت شواهد موجود، سازمان بهداشت جهانی (WHO) سرانجام روز جمعه، استفاده‌ از ماسک‌های صورت به‌دست مردم را برای کاهش انتقال ویروس کرونا تأیید کرد.

از زمان آغاز دنیاگیری کووید ۱۹، سازمان بهداشت جهانی درکمال تعجب از توصیه به عموم برای استفاده از ماسک اجتناب کرد. به‌گفته‌ی منتقدان، ازآنجا که پوشیدن ماسک اقدام پیشگیرانه‌ی ارزان و راحتی به‌شمار می‌آید، اطلاعیه‌ی جدید سازمان بهداشت جهانی بسیار دیرهنگام است. این سازمان حتی در جدیدترین دستورالعملش، با ابراز آشکار بی‌میلی خود می‌گوید «هنوز شواهد علمی مستقیم و باکیفیت بالا» از سودمندی ماسک‌های صورت پشتیبانی نکرده‌اند؛ اما به‌دلیل «رشد مجموعه‌ای از شواهد مشاهده‌ای»، دولت‌ها باید پوشیدن ماسک را تشویق کنند.

سازمان بهداشت جهانی همچنین فهرستی جامع از معایب احتمالی پوشیدن ماسک ارائه داده است؛ ازجمله «دشواری در برقراری ارتباط شفاف» و «ناراحتی احتمالی». مطالعه‌ای به پشتیبانی این سازمان در هفته‌ی گذشته، نتیجه گرفت که ماسک‌های تنفسی نظیر N95 برای کارکنان مراقبت‌های بهداشتی بهتر از ماسک‌های جراحی هستند. این پژوهش همچنین نشان داد که محافظ صورت و عینک ایمنی می‌توانند محافظت بیشتر را دربرابر ویروس کرونا ارائه دهند.

اینفوگرافی: نحوه پوشیدن ماسک پارچه ای غیرپزشکی

اما سازمان بهداشت جهانی کماکان از توصیه‌های پیشین خود برای کادر پزشکی عقب‌نشینی نکرده است و می‌گوید استفاده از ماسک‌های تنفسی تنها درصورتی لازم است که کارکنان مراکز بهداشتی، درگیر رویه‌هایی هستند که آئروسل‌های حامل ویروس یا ذراتی کوچک‌تر از ۵ میکرون را تولید می‌کند. به‌گفته‌ی دکتر بندتا آلگرانزی، متخصص بیماری‌های عفونی و سرپرست فنی در سازمان بهداشت جهانی، صرف‌نظر از شرایط یادشده، انتقال ویروس تاکنون فقط ازطریق قطرات کوچک و تماس ثابت شده است.

دکتر آلگرانزی افزود هرچند مطالعات نشان داده که در برخی محیط‌های بیمارستانی، RNA ویروس در هوا وجود دارد، انتقال ویروس ازطریق هوا هنوز اثبات نشده است. دیوید مایکلز، همه‌گیرشناس در دانشگاه جورج واشنگتن می‌گوید: «ناامیدکننده است که سازمان بهداشت جهانی آخرین شواهدی را نادیده می‌گیرد که نشان می‌دهند ماسک‌های N95 در محافظت از کارکنان مراقبت‌های بهداشتی دربرابر کووید ۱۹، بسیار کارامدتر از ماسک‌های جراحی هستند. او افزود اگر مشکل، کمبود ماسک‌های N95 است، سازمان بهداشت جهانی باید ضمن اذعان به آن، وانمود نکند که ماسک‌های جراحی تأثیری برابر با انواع N95 دارند.»

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات