قند چگونه می‌تواند آسیب‌های موقتی به بدن وارد کند؟

دوشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۹ - ۲۳:۱۵
مطالعه 3 دقیقه
قند می‌تواند موقتا سیستم ایمنی بدن را ضعیف کند؛ اما چقدر قند برای تضعیف سیستم ایمنی کافی است؟
تبلیغات

 قوی نگه‌داشتن سیستم ایمنی بدن کاری زمان‌بر است. کارهایی مثل ورزش روزانه، عادت خواب مناسب، مصرف مکمل، مدیریت استرس و تغذیه‌ی مناسب گام‌های کوچکی نیستند؛ اما به زمان و تلاش زیادی نیاز دارند و می‌توان با خوردن غذایی نامناسب، تمام این تلاش‌ها را به‌باد داد.

اگر در مدت قرنطینه ذائقه‌ی شیرینی‌دوستی شما بازگشت، باید به نکاتی توجه کنید. طبق پژوهش‌های دانشمندان علوم تغذیه و به‌نقل از کارشناسان سلامت، باید درباره‌ی عادت مصرف شیرینی خود تجدیدنظر کنید. دکتر مایکل رویزن، پزشک و مدیر عملیاتی کلینیک Cleveland می‌گوید:

مصرف زیاد قند باعث می‌شود باکتری‌ها یا ویروس‌ها بیشتر از گذشته منتشر شوند؛ زیرا ممکن است سیستم ایمنی ذاتی بدن به‌خوبی کار نکند؛ به‌همین‌دلیل، افراد مبتلا به دیابت بیشتر درمعرض خطر هستند.

درادامه، به تأثیر قند بر سیستم ایمنی بدن و توصیه‌های علمی اشاره شده است.

مصرف قند
کپی لینک

قند چگونه بر سیستم ایمنی تأثیر می‌گذارد؟

قند علاوه‌بر‌اینکه محرک اصلی بیماری‌های مزمن مثل دیابت و بیماری‌ قلبی است، می‌تواند بر توانایی سیستم ایمنی بدن برای مبارزه با ویروس‌ها و دیگر آلودگی‌های بدن هم تأثیر بگذارد. بدن برای مبارزه با ویروس‌های عفونی به سلول‌های مشخصی نیاز دارد. سلول‌های خونی سفید معروف به سلول‌های قاتل به‌شدت تحت‌تأثیر مصرف قند قرار می‌گیرند. به‌نقل از دکتر رویزن، براساس پژوهشی روی کرم‌های میوه، قند مانعی برای سیستم ایمنی بدن است؛ زیرا سلول‌های خونی سفید دیگر نمی‌تواند به کارش ادامه دهد و باکتری‌ها و ویروس‌های بد را نابود کند.

طبق پژوهشی دیگر، قندخون زیاد بر مکانیزم‌های دفاعی بدن در افراد مبتلا به دیابت تأثیر می‌گذارد. رژیم‌های غذایی پرقند رابطه‌ی مستقیم با دیابت نوع دو دارد؛ زیرا مصرف قند زیاد می‌تواند به ابتلا به دیابت منجر شود. در چنین وضعیتی، بیمار به‌شدت تحت‌تأثیر مشکلات جدید کووید ۱۹ هم قرار خواهد گرفت.

کپی لینک

چقدر قند می‌تواند واکنش ایمنی بدن را تضعیف کند؟

طبق پژوهش‌های جدید غذایی، تقریبا ۷۵ گرم قند برای تضعیف سیستم ایمنی بدن کافی است. پس از آنکه سلول‌های سفید خونی تحت‌تأثیر قرار گرفت، سیستم ایمنی تا پنج ساعت ضعیف خواهد ماند. این یعنی حتی اگر شخصی هشت ساعت در روز بخوابد و مکمل مصرف کند و به‌طورجدی ورزش کند، با خوردن چند لیوان نوشابه یا آب‌نبات یا دسرهای شیرین در طول روز، عملکرد سیستم ایمنی خود را مختل خواهد کرد.

نتایج پژوهش یادشده در دهه‌ی ۱۹۷۰ منتشر شد؛ اما در سال ۲۰۱۱، پژوهش دیگری آن را تعمیم کرد. طبق این پژوهش، قند به‌ویژه فروکتوز، قند موجود در شیره‌ی ذرت، تأثیر منفی بر واکنش ایمنی به ویروس‌ها و باکتری‌ها خواهد گذاشت؛ اما چگونه ۷۵ گرم قند اضافه می‌شود:

  • هر قوطی نوشابه معادل ۴۰ گرم قند است.
  • ماست شیرین کم‌چرب ۴۷ گرم قند دارد.
  • هر کاپ‌کیک تقریبا حاوی ۴۶ گرم قند است.
  • نوشیدنی‌های ورزشی و انرژی زا هم تقریبا ۳۵ گرم قند دارد.
کپی لینک

مصرف حداکثر چقدر قند ضرری ندارد؟

به توصیه‌ی مرکز پیشگیری از بیماری در ایالات متحده و سازمان جهانی بهداشت، بهتر است کمتر از ۱۰ درصد کالری روزانه از قند تأمین شود. روشی دیگر برای رسیدن به این میزان قند، محدود‌کردن جذب قند به کمتر از ۶ قاشق چای‌خوری یا ۲۵ گرم است. این میزان می‌تواند شامل شکری باشد که به قهوه‌ی خود اضافه می‌کنید یا شکر موجود در شکلات یا قند پنهان در غذاهای سالم مثل اسموتی‌ها و گرانولا باشد.

درپایان، اگر به رژیمی متعادل پایبند باشید و مصرف قند خود را بررسی کنید (محدود به ۲۵ گرم در روز)، سیستم ایمنی شما عملکرد بهتری خواهد داشت و از شما دربرابر بیماری‌ها محافظت خواهد کرد. حالا زمان پخت دسر نیست و سعی کنید به‌ندرت دسر بخوررید. تعادل عامل سلامتی است.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات