نتایج امیدبخش واکسن کرونای شرکت آسترازنکا و دانشگاه آکسفورد

دوشنبه ۳۰ تیر ۱۳۹۹ - ۲۲:۳۰
مطالعه 2 دقیقه
کارآزمایی بالینی اولیه حاکی ‌از آن است که یکی از واکسن‌های کرونای در دست تولید با عوارض جانبی جدی و خطرناکی همراه نیست.
تبلیغات

طبق کارآزمایی‌های بالینی اولیه، واکسنی که شرکت آسترازنکا و دانشگاه آکسفورد بریتانیا در حال تولیدش است، به‌نظر می‌رسد بی‌خطر باشد. این نتایج پیشرفت امیدوارکننده‌ای در رقابت درزمینه‌ی تولید واکسنی علیه ویروس کرونا به‌شمار می‌رود؛ اگرچه هنوز باید مشخص شود آیا این واکسن از انسان دربرابر ویروس محافظت می‌کند.

کارآزمایی‌های واکسن شامل ۱،۰۷۷ داوطلب بزرگ‌سال سالم بین ماه‌های آوریل تا مه، نشان داد تزریق این واکسن موجب آغاز تولید آنتی‌بادی‌ها و سلول‌های سفید خون می‌شود که با ویروس کرونا مبارزه می‌کنند. مطالعه‌ی مذکور که در مجله‌ی پزشکی لنست منتشر شد، نشان می‌دهد این واکسن عوارض جانبی جدی یا خطرناکی ندارد؛ هرچند سردرد و تبی که برخی شرکت‌کنندگان دچارش شدند، با پاراستامول (استامینوفن) درمان شد.

واکسنی که AZD1222 نامیده می‌شود، برای آزمایش این مسئله باید در کارآزمایی‌های بزرگ‌تری آزمایش شود که آیا می‌تواند حفاظتی علیه ویروس کرونا فراهم کند یا نه. بریتانیا در حال تهیه‌ی ذخیره‌ای شامل ۱۰۰ میلیون دُز از این واکسن است که با سرعت بی‌سابقه‌ای در دست ساخت است. کارآزمایی‌های مرحله‌ی دوم و سوم پروژه‌ی آکسفورد ماه مه آغاز شد.

واکسن یادشده از ویروسی ساخته شده که به‌کمک مهندسی ژنتیک دچار تغییر شده است: یعنی مانند ویروس کرونا به‌نظر می‌رسد؛ اما نمی‌تواند موجب عفونت انسان شود. درعوض، سیستم ایمنی را با هدف حمله به ویروس آموزش می‌دهد.

اندرو پولارد، از دانشگاه آکسفورد و نویسنده‌ی اصلی این مطالعه، گفت:

امیدواریم این بدان معنا باشد که سیستم ایمنی ویروس را به‌خاطر می‌آورد؛ به‌طوری که واکسن برای مدت طولانی از انسان محافظت کند. قبل از اینکه بتوانیم ثابت کنیم واکسن به‌طور مؤثری دربرابر عفونت SARS-CoV-2 (ویروس عامل کووید ۱۹) محافظت می‌کند و برای تعیین مدت محافظت، به انجام پژوهش‌های بیشتری نیاز داریم.

پژوهشگرانی که روی این واکسن کار می‌کنند، می‌گویند انتظار دارند واکسن آن‌ها از اکتبر امسال، یعنی ماه‌ها زودتر از پیش‌‌بینی کارشناسان ارائه شود. کارشناسان گفته‌اند یافتن واکسن مؤثر حداقل تا سال ۲۰۲۱ طول می‌کشد. بیش از ۲۰ واکسن کرونا در کارآزمایی‌های انسانی قرار دارند و اگر حفاظت آن‌ها دربرابر ویروس اثبات شود، انتظار می‌رود نقش مهمی در کمک به بازگشت زندگی به روال معمول و حفاظت از کارکنان خط‌مقدم و نجات جان انسان‌ها ایفا کند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات