پنج اقدام ‌احتیاطی غیرضروری در زمان دنیاگیری کرونا

دوشنبه ۱۷ شهریور ۱۳۹۹ - ۲۳:۲۵
مطالعه 3 دقیقه
گاهی زیاده‌روی در اقدامات مراقبتی برای پیشگیری از کرونا آزاردهنده و زمان‌بر است و تأثیری بر پیشگیری از شیوع ویروس نمی‌گذارد.
تبلیغات

بهترین روش‌های پیشگیری از ابتلا به کووید ۱۹ کاملا مشخص و شناخته‌شده هستند: پوشیدن ماسک و حفظ فاصله‌ی اجتماعی و اجتناب از رفتن به مناطق شلوغ به‌ویژه فضاهای داخلی. همچنین، پژوهشگران به‌مرورزمان متوجه شدند بسیاری از اقدامات احتیاطی برای پیشگیری از کووید ۱۹ غیرضروری هستند و اصلا ارزش صرف وقت را ندارند. برای مثال به‌نقل از راشل گراهام، همه‌گیرشناس دانشگاه کارولینای‌شمالی، قراردادن نامه‌ها و بسته‌ها چند روز بیرون از خانه کاری غیرضروری است. درادامه، به پنج اقدام احتیاطی غیرضروری اشاره شده است که لازم نیست خود را به خاطرشان آزار دهید.

کپی لینک

۱. برای خرید از فروشگاه به دستکش نیازی ندارید

به‌نقل از مرکز پیشگیری و کنترل بیماری (CDC)، ویروس کرونا به‌آسانی ازطریق سطوح آلوده منتقل نمی‌شود. اشخاص، تنها درصورتی مبتلا می‌شوند که بلافاصله پس از لمس سطح آلوده یا شیء حاوی ذرات ویروسی، دهان، بینی یا چشم خود را لمس کنند.

شاید به‌نظر برسد استفاده از دستکش یک‌بارمصرف یا انواع دیگر دستکش، روشی آسان برای پیشگیری از آلودگی‌های احتمالی در فروشگاه‌ها است؛ اما طبق راهبردهای CDC، استفاده از دستکش برای خریدهای کوتاه توصیه نمی‌شود. پاول ولدبرگ، همه‌گیرشناس دانشگاه کالیفرنیا، بیان می‌کند: «در فروشگاه از دستکش استفاده نمی‌کنم؛ اما قبل و بعد از خرید دست‌های خود را می‌شویم.»

برخی کارشناسان نگران حس امنیت کاذبی هستند که به‌دلیل پوشیدن دستکش به‌وجود می‌آید. راوینا کولار، همه‌گیرشناس انجمن بیماری‌های عفونی آمریکا، اعتقاد دارد: «مردم تصور می‌کنند دستکش‌ها، سپرهای سحرآمیز هستند؛ درحالی‌که این‌طور نیست.»

کپی لینک

۲. نگران ضدعفونی بسته‌های غذایی نباشید

ماه آگوست، مقام‌های چینی ردپاهایی از ویروس کرونا را در بسته‌های غذایی منجمد پیدا کردند؛ اما به‌نقل از مایکل رایان، مدیر اجرایی برنامه‌های فوریتی سازمان جهانی بهداشت، این یافته‌ها جای نگرانی ندارند. او می‌گوید: «مردم نباید از غذا یا بسته‌بندی غذایی یا به‌طور کلی فرایند تولید و انتقال غذا ترسی داشته باشند.»

کتلین هاول، مهندس بیوپزشکی و شیمییایی دانشگاه ماین، هم معتقد است ویروس‌ها در غذاهای منجمد دوام نمی‌آورند. او می‌‌افزاید:

احتمال نشستن ویروس‌ها روی بسته‌های غذایی وجود دارد؛ اما معمولا ویروس در خارج از بدن انسان چندان پایدار نیست. منجمد یا فریز کردن ویروس می‌تواند به افزایش طول عمر یا مسری‌بودن آن کمک کند؛ اما حتی اگر سطوح آلوده منجمد باشند، انتقال ازطریق سطوح به‌ندرت رخ می‌دهد.

الیزابت کنیک، ایمنی‌شناس دانشگاه آریزونا، معتقد است به ضدعفونی یا شست‌وشوی بسته‌های غذایی منجمد یا غیرمنجمد نیازی نیست. او می‌افزاید:

یک هفته تمام بسته‌های غذایی را می‌شستم؛ اما با خود فکر کردم اگر ویروس واقعا از این راه منتقل می‌شد، قطعا آمار ابتلا بیش از آمار فعلی بود. فکر نمی‌کنم تعداد زیادی از ویروس‌ها بتوانند به بسته‌ها بچسبند.
کپی لینک

۳. به قرنطینه‌ی کتاب‌های کتابخانه به‌مدت سه روز نیازی نیست

طول عمر ویروس روی اشیاء به جنس شیء وابسته است. طبق پژوهش‌ها، معمولا ویروس می‌تواند سه ساعت روی کاغذهای چاپی دوام بیاورد. باتوجه‌به این مسئله کتابخانه‌ها نباید زیاد نگران قرنطینه‌‌کردن کتاب‌ها باشند. دانشمندان با امتحان انواع جلد و صفحات کتاب و جلدهای پلاستیکی DVD متوجه شدند پس از یک روز ویروس از روی آن‌ها پاک می‌شود.

به‌گفته‌ی گراهام، احتمال وجود ذرات ویروسی کافی روی پاکت نامه‌ها بسیار اندک است؛ به‌همین‌دلیل، قرنطینه‌ی نامه‌ها امری ضروری نیست. علاوه‌براین، نامه‌ها معمولا در طول گرمای تابستان حمل می‌شوند و بدین‌ترتیب، ویروس‌ها (درصورت وجود) خاصیت عفونی خود را از دست می‌دهند.

کپی لینک

۵. اجازه دهید تعمیرکارها یا نظافتچی‌ها به خانه بیایند

از زمان شروع دنیاگیری کرونا، افراد از پذیرفتن میهمان به خانه‌های خود اجتناب کردند؛ اما به‌گفته‌ی اغلب کارشناسان، گاهی اوقات ورود نظافت‌چی‌ها یا تعمیرکارها به داخل خانه اشکالی ندارد. آنتونی فوچی، رئیس مؤسسه‌ی ملی آلرژی و بیماری‌های عفونی، معتقد است درصورت رعایت پروتکل‌های بهداشتی مثل استفاده از دستکش و ماسک، آمدن نظافتچی به خانه هر دو هفته یا هفته‌ای یک‌بار اشکالی ندارد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات