سازمان جهانی بهداشت منشا ویروس کرونا را بررسی میکند
اندکی بیش از یک سال پس از هشدار سازمان جهانی بهداشت (WHO) درمورد ظهور بیماری تنفسی مرموز در چین، کارشناسان آژانس روز پنجشنبه برای بررسی منشا ویروس کرونای جدید وارد چین میشوند.
منشا ویروس کرونا که اکنون بیش از ۹۰٫۳ میلیون نفر را در سراسر جهان عفونی کرده و جان ۱٫۹ میلیون نفر را گرفته، موجب گمانهزنی زیادی شده است و حتی تئوریپردازان توطئه مدعی شدهاند که ویروس از آزمایشگاهی در چین منشا گرفته که به گفتهی دانشمندان، بسیار بعید است.
به گزارش لایو ساینس، براساس پژوهشها و دادههای زیاد، SARS-CoV-2 از ویروس کرونایی تکامل یافته است که بهطور طبیعی خفاشها و پانگولینها را در آسیا و جنوب شرقی آسیا آلوده میکند. به گزارش آسوشیتد پرس، اتفاق نظر کلی این است که ویروس کرونا در ابتدا در میان خفاشها در گردش بود و احتمالا از طریق گونهی واسطی که هنوز شناسایی نشده و ممکن است در بازارهای چین فروخته شده باشد، به انسان منتقل شده است.
دانشمندان واکسن کرونا را با سرعت بیسابقهای ساختهاند؛ اما کسی نتوانسته است مشخص کند که دنیاگیری چگونه آغاز شد. از دلایل این امر آن است که دولت چین پژوهش در این مورد را بهشدت کنترل میکند. به گزارش آسوشیتد پرس، دولت چین از دانشمندان در جنوب این کشور حمایت مالی میکند تا در مورد منشا ویروس بررسی کنند، اما همچنین بر یافتهها نظارت میکند و انتشار نتایج باید با تأیید دولت صورت بگیرد.
به گزارش بیبیسی، به دو عضو سازمان جهانی بهداشت که قبلا سفر به چین را آغاز کرده بودند، هفتهی گذشته اجازه ورود داده نشد. تدروس آدهانوم، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت، هفتهی گذشته در کنفرانس مطبوعاتی گفت از اینکه چین مجوز ورود اعضای سازمان به کشور را نهایی نکرده بود، ناامید شده است. چین اکنون مجور بازدید کارشناسان سازمان جهانی بهداشت را صادر کرده است که این هفته برای دیدار با کارشناسانی از کمیسیون بهداشت ملی چین وارد این کشور میشوند.
ژائو لیجیان، سخنگوی وزارت خارجه چین، میگوید این فرصتی برای تبادل نظر با متخصصان پزشکی و دانشمندان چینی در مورد همکاری علمی در زمینهی ردیابی منشا ویروس کرونای جدید است. پژوهشگران میگویند درک منشا دنیاگیری کووید ۱۹ اهمیت بسیار زیادی دارد. علت آن است که اگر متوجه نشویم چگونه این اتفاق افتاده است، بهراحتی میتواند دوباره تکرار شود. ویروسهای زیادی با توانایی عفونی کردن انسان وجود دارند که هماکنون در حیوانات درحال گردش هستند؛ بنابراین یافتن و نظارت بر این مخازن از نظر پیشگیری از وقوع دنیاگیریهای آینده حیاتی است.
همانطور که با مرگومیر روزافزون و آشفتگی اجتماعی ناشی از دنیاگیری کووید ۱۹ مواجه هستیم، نباید از چگونگی آغاز دنیاگیری و اینکه چگونه و چرا علائم هشداردهنده را از دست دادیم و چه کاری میتوانیم انجام بدهیم تا از وقوع مجدد این اتفاق پیشگیری کنیم، غافل شویم.
نظرات