۹۹ درصد مرگ‌و‌میر ناشی از کووید ۱۹ در آمریکا مربوط به افراد واکسینه‌نشده است

شنبه ۲ مرداد ۱۴۰۰ - ۱۲:۰۰
مطالعه 6 دقیقه
مدیر مرکز کنترل و پیشگیری بیماری ایالات متحده می‌گوید موارد ابتلا و مرگ‌و‌میر ناشی از کووید ۱۹ در جمعیت واکسینه‌نشده در حال افزایش است.
تبلیغات

موارد ابتلا به کووید، بستری و مرگ دوباره در حال افزایش است؛ چراکه گونه بسیار مسری دلتای ویروس کرونا در ایالات متحده به سویه‌ی غالب تبدیل شده. در مناطقی از این کشور نسبت‌ به زمستان گذشته، یعنی اوج دنیاگیری، موارد ابتلا و بستری شدن بیشتری وجود دارد.

به گفته‌ی مقامات بهداشت عمومی آمریکا، بیشتر افرادی که به علت کووید بستری شده یا براثر این بیماری از دنیا می‌روند، به‌طور کامل واکسینه نشده‌اند. دکتر روشل والنسکی، مدیر مرکز کنترل و پیشگیری بیماری آمریکا، می‌گوید در حال‌ حاضر بیش از ۹۷ درصد بستری‌های ناشی از کووید مربوط به افراد واکسینه‌نشده و کووید ۱۹ در حال تبدیل شدن به دنیاگیری واکسینه‌نشده‌ها است. در اوایل ماه جولای، دکتر آنتونی فائوچی، مشاور ارشد پزشکی رئیس‌ جمهوُر به شبکه سی‌بی‌اس گفته بود ۹۹٫۲ درصد از موارد مرگ‌و‌میر ناشی از کووید اکنون در افراد واکسینه‌نشده است.

طبق گزارش‌ها، در ایالت تگزاس ۹۹٫۵ درصد از مردمی که بر اثر کووید از فوریه تا ۱۴ جولای از دنیا رفتند، واکسن نزده بودند. واکسن‌ در اوایل ماه مارس در دسترس بزرگ‌سالان این ایالت قرار گرفت و افراد در معرض خطر زودتر توانستند واکسن دریافت کنند. به گزارش آتلانتیک، در جنوب میزوری، منطقه‌ای که به‌عنوان یکی از کانون‌های انتشار گونه دلتا شناخته می‌شود، تقریبا تمام بیماران مبتلا به کووید در بیمارستان‌های اسپرینگ فیلد کسانی هستند که واکسن نزده‌اند. بر اساس این گزارش، چند موردی که واکسن زده و به کووید مبتلا شده بودند، افراد سالخورده یا کسانی بودند که سیستم ایمنی ضعیفی داشتند و مطالعات هم نشان داده واکسن‌ ممکن است روی آن‌ها اثر کمتری داشته باشد.

اسکات گوتلیب، رئیس سازمان غذا و دارو در دوران دولت ترامپ، به CBS گفت گونه‌ی دلتای ویروس کرونا به‌قدری مسری است که بیشتر افراد اگر واکسن نزده یا قبلاً به کووید مبتلا نشده باشند، به آن دچار خواهند شد. گوتلیب گفت: «برای بیشتر افرادی که به نوع دلتا دچار می‌شوند، ازنظر بیماری که با خطر بستری شدن در بیمارستان همراه است، این جدی‌ترین ویروسی است که در زندگی خود با آن رو‌به‌رو می‌شوند.»

کپی لینک

هیچ واکسنی کامل نیست

سه واکسن کووید موجود در ایالات متحده (مدرنا، فایزر و جانسون اند جانسون) در برابر تمام گونه‌های ویروس کرونای در گردش، از جمله گونه دلتا، مؤثر هستند. این واکسن‌ها بر اساس کارآزمایی‌های بالینی، ازنظر کارایی اندکی با هم فرق دارند؛ اما نرخ کارایی همه‌ی آن‌ها وقتی در جامعه استفاده شدند، از نرخ کارایی معمول واکسن‌ها فراتر بود. مثلاً واکسن آنفلوانزا هر فصل حدود ۴۰ تا ۶۰ درصد مؤثر است. نکته‌ی مهم اینکه هر سه واکسن در برابر بیماری شدید ناشی از گونه دلتا مؤثر هستند.

دکتر آنتونی فائوچی در مصاحبه‌ای با شبکه پی‌بی‌اس گفت انتظار می‌رود با وجود دریافت واکسن یا در افرادی که پس از دریافت واکسن، آزمایش کووید در آن‌ها مثبت می‌شود، مواردی از عفونت وجود داشته باشد؛ اما افراد واکسینه‌شده‌ای که عفونی می‌شوند، به‌طور‌کلی علائمی ندارند یا دچار علائم خفیفی می‌شوند؛ درحالی‌که افراد واکسینه‌نشده به بیماری قابل‌ توجهی مبتلا می‌شوند.

از ماه می، مرکز کنترل و پیشگیری بیماری، موارد عفونت با وجود دریافت واکسن را فقط اگر به بستری شدن یا مرگ منجر شوند، مورد پیگیری قرار می‌دهد. برخی کارشناسان مخالف این رویکرد هستند و می‌گویند به‌منظور دستیابی به تصویر کاملی از مقدار اثربخشی واکسن‌ها و مشخص کردن اینکه آیا به تقویت‌کننده نیاز دارند یا نه، باید تمام موارد را دنبال کنیم.

کپی لینک

خطرات واکسن‌ها در مقابل مزیت‌ها و کاهش امید به زندگی

یکی از دلایلی که بسیاری از افراد از دریافت واکسن خودداری کرده‌اند، جدید بودن واکسن‌های ویروس کرونا یا این واقعیت است که مجوز واکسن برخلاف حالت معمول، مجوز استفاده‌ی اضطراری است.

تمامی واکسن‌ها آزمایش‌های بالینی را پشت سر گذاشته‌اند و بی‌خطر بودن آن‌ها نشان داده شده است؛ اما احتیاط افراد در مورد عوارض جانبی آن‌ها ممکن است آن‌ها را دریافت واکسن بازدارد. عوارض جانبی گزارش‌شده‌ای که موجب بیشترین نگرانی می‌شوند، بسیار نادر هستند و توسط مقامات بهداشتی مورد بررسی قرار گرفته‌اند و نظارت بر آن‌ها ادامه دارد.

عوارض مذکور شامل خطر میوکاردیت یا التهاب قلبی در واکسن‌های فایزر یا مدرنا (که عمدتاً در مردان زیر ۳۰ سال رخ می‌دهد و بیشتر موارد خفیف است) و نیز اختلال لخته شدن خون و اختلال خودایمنی مرتبط با واکسن جانسون اند جانسون است.

کمیته‌ی مشورتی مرکز کنترل و پیشگیری بیماری در مورد اقدامات ایمن‌سازی (ACIP) در جلسه‌ی ماه گذشته‌ی خود نتیجه‌گیری کرد که مزیت‌های واکسن‌های mRNA از خطر بروز میوکاردیت بیشتر است؛ زیرا درنهایت حتی در مردان کمتر از ۳۰ سال و پس از دریافت دوز دوم، از بستری شدن پیشگیری می‌کند. از ۱۱ ژوئن یعنی از زمانی که داده‌های ACIP جمع‌آوری شده، ۶۳۶ مورد میوکاردیت گزارش‌شده از ۱۳۳ میلیون دوز دوم واکسن mRNA وجود داشته است.

اختلال نادر لخته شدن خون همراه با واکسن جانسون اند جانسون برخی کارشناسان بهداشتی را بر آن داشت تا توصیه کنند که زنان دارای سن کمتر از ۵۰ سال (گروهی که در بیشتر موارد تحت‌ تأثیر قرار گرفته بودند) اگر می‌توانند به‌جای این واکسن، واکسن فایزر یا مدرنا را دریافت کنند. خطر ابتلا به کووید شدید در زنان زیر ۵۰ سال به‌طور متوسط کم است، بنابراین ارزش دارد که به‌ جای دریافت واکسن جانسون اند جانسون، منتظر واکسن دیگری بمانند. البته باید گفت خطر لخته شدن خون پس از دریافت واکسن جانسون اند جانسون در جمعیت عمومی بسیار پایین و به‌سختی بیش از یک مورد در یک میلیون است.

بنا به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری بیماری، سندرم گیلن-باره، اختلال عصبی و عارضه‌ی جانبی نادر دیگر مرتبط با واکسن جانسون اند جانسون تقریبا از هر یک میلیون دوز واکسن، در ۸ مورد رخ می‌دهد و مزیت‌های واکسیناسیون از خطرات آن بیشتر است. البته افرادی که دارای سابقه‌ی این اختلال عصبی هستند، باید یکی از واکسن‌های mRNA را انتخاب کنند.

واکسن‌ها مانند انواع دیگر داروها تقریبا همیشه با مزیت‌ها و خطراتی همراه هستند. دلیل اصرار مقامات بهداشت عمومی برای واکسیناسیون در برابر کووید ۱۹ شدت بیماری و مرگ‌و‌میر ناشی از آن است.

گزارش جدیدی از مرکز ملی آمارهای بهداشت مرکز کنترل و پیشگیری بیماری حاکی از آن است که امید به زندگی در آمریکا در سال ۲۰۲۰، ۱٫۵ سال کاهش پیدا کرده است: بیشترین کاهشی که پس از زمان جنگ جهانی دوم رخ می‌دهد.

کپی لینک

ناباروری، ریزتراشه‌ها و سایر اطلاعات غلط

علت دیگری که برخی افراد از دریافت واکسن خودداری می‌کند، اطلاعات غلطی است که در مورد واکسیناسیون به‌صورت آنلاین در گردش است.

هیچ مدرکی در حمایت از این ادعا وجود ندارد که واکسن‌های فایزر و مدرنا با ناباروری زنان ارتباطی دارند. بسیاری از افرادی که واکسن mRNA را دریافت کرده‌اند، پس از دریافت واکسن همچنان باردار شده‌اند یا هنگام دریافت واکسن باردار بوده‌اند. ادعای دروغ دیگر آن است که واکسن‌ها حاوی ریزتراشه هستند.

جو بایدن، رئیس‌ جمهور آمریکا و ویوک مورتی، جراح کل، اخیرا بحثی در مورد نقش شرکت‌های رسانه‌های اجتماعی در انتشار اطلاعات کاذب بهداشت عمومی داشتند و بایدن گفت شرکت‌های فناوری که اجازه می‌دهند انتشارات غلط به‌صورت آنلاین در جامعه به گردش درآید، موجب مرگ مردم می‌شوند.

در میان غوغای نظرات مخالف و موافق درباره واکسن‌ها و کووید، واقعیت ناگواری که تغییر نمی‌کند تعداد افراد واکسینه‌نشده‌ای است که براثر کووید ۱۹ بیمار می‌شوند یا جان خود را از دست می‌دهند. البته در جوامعی از آمریکا که مردم شاهد افزایش بیماری، بستری یا مرگ اعضای جامعه هستند، حتی اگر قبلاً تمایلی به دریافت واکسن نداشتند، اکنون واکسن زدن را انتخاب می‌کنند.

اطلاعات ارائه‌شده در این مقاله جنبه‌ی آموزشی و اطلاع‌رسانی دارد و توصیه پزشکی نیست.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات