D1-kifpool

ترکیب تمرینات هوازی و قدرتی اکسیر سلامت مغز در دوران کهن‌سالی است

دوشنبه ۱۷ مهر ۱۴۰۲ - ۱۶:۵۵
مطالعه 3 دقیقه
فعالیت بدنی در پیری
بیشتر مردم دوران پیری را با ناتوانی و کاهش فعالیت بدنی همراه می‌دانند؛ اما یافته‌ی اخیر محققان این کلیشه‌ی قدیمی را رد می‌کند.
تبلیغات
D4-mci

براساس یافته‌ی جدید محققان که در ژورنال گروساینس منتشر شده است، افرادی که پیرترین مرحله‌ی زندگی خود را سپری می‌کنند و به‌طور منظم تمرینات هوازی و قدرتی انجام می‌دهند، درمقایسه‌با افراد کم‌تحرک یا کسانی که فقط تمرینات هوازی دارند، عملکرد بهتری در آزمون‌های شناختی از خود نشان می‌دهند.

محققان در مطالعه‌ی اخیر خود، ۱۸۴ فرد سالم ازنظر شناختی را ارزیابی کردند که در محدوده‌ی سنی ۸۵ تا ۹۹ سال قرار داشتند. هریک از این شرکت‌کنندگان پس از گزارش عادات ورزشی خود، تحت مجموعه‌ای از تست‌های عصب‌روان‌شناسی قرار گرفتند که برای ارزیابی ابعاد مختلف عملکرد شناختی طراحی شده بودند.

بررسی‌های پژوهشگران نشان داد افرادی که هم تمرینات هوازی (مانند شنا و دوچرخه‌سواری) و هم تمرینات قدرتی (مانند وزنه‌برداری) را در برنامه‌ی ورزشی خود گنجانده بودند، بدون توجه به شدت و زمان این تمرینات، علاوه‌بر تیزهوشی، تفکر سریع‌تر و توانایی بیشتری برای تغییر یا تطبیق تفکر خود داشتند.

محققان با استفاده از ابزار غربالگری شناختی معروفی به‌ نام «آزمون ارزیابی شناختی مونترال» که دید متعادلی از بسیاری از جنبه‌های شناختی ارائه می‌دهد، امتیاز شرکت‌کنندگان را محاسبه کردند. به‌گفته‌ی آن‌ها، افرادی که تمرین بدنی خاصی در طول روز انجام نمی‌دادند، درمقایسه‌با افرادی با تمرینات هوازی و قدرتی امتیاز کمتری کسب کردند. این تفاوت حتی هنگام کنترل عواملی مانند تحصیلات و شدت ورزش نیز جزئی، اما مهم بود.

علاوه‌بر امتیاز بیشتر در آزمون ارزیابی شناختی مونترال، افرادی که هر دو گروه از تمرینات هوازی و قدرتی را در برنامه‌ی خود داشتند، در فعالیت‌های شناختی خاص مانند رمزگذاری نمادین نیز فراتر از نتایج غربالگری ظاهر شدند و عملکرد بسیار بهتری از خود نشان دادند.

انجام تمرینات قدرتی و هوازی، عملکرد شناختی افراد را در پیری بهبود می‌بخشد

توجه به این نکته بسیار مهم است که با وجود نقش مطالعه‌ی اخیر در برقراری ارتباط بین ترکیب تمرینات هوازی و قدرتی و کسب نمره‌ی بیشتر در آزمون شناختی، طراحی این مطالعه به محققان کمک نکرده است تا رابطه‌ی علّی در این زمینه برقرار کنند؛ باوجوداین‌، مطالعه‌ی جدید نشان می‌دهد که داشتن برنامه‌ی ورزشی متنوع با بهبود عملکرد شناختی افراد در اواخر دهه‌ی ۸۰ زندگی و بیشتر از آن مرتبط است.

کپی لینک

یافته اخیر چه اهمیتی دارد؟

پیری جمعیت جهان سلامت شناختی افراد را به مسئله‌ای ضروری تبدیل می‌کند. براساس پیش‌بینی‌ها، تعداد بیماران مبتلا به آلزایمر در ایالات متحده‌ آمریکا تا سال ۲۰۶۰ به ۱۴ میلیون نفر خواهد رسید. ناگفته نماند که تا سال ۲۰۲۰، این تعداد ۶ میلیون نفر بود. یافته‌های اخیر محققان علاوه‌بر افزایش امید به پیری سالم‌تر در جامعه، رویکردی عملی برای حفظ یا حتی افزایش سلامت شناختی افراد در دهه‌های آخر زندگی هم ارائه می‌دهد.

نتایج اخیر فقط تعدادی رقم نیستند؛ بلکه بیانگر توانایی‌های تفکر دنیای واقعی هستند و نشان می‌دهند که این توانایی‌های چگونه می‌توانند کیفیت زندگی افرادی را تحت‌تأثیر قرار دهند که وارد سال‌های طلایی زندگی خود شده‌اند. نزدیک به ۷۰ درصد از شرکت‌کنندگان قبل از ثبت‌نام در مطالعه‌ی اخیر تمرینات ورزشی را در برنامه‌‌شان داشتند که این واقعیت کلیشه‌ی همراه‌بودن پیری با نداشتن فعالیت بدنی را رد می‌کند.

یافته‌های پژوهش جدید پایه‌ای از شواهد را برای ارائه‌دهندگان مراقبت‌های بهداشتی ارائه می‌کند تا ترکیب تمرینات هوازی و قدرتی را به‌عنوان بخشی از برنامه‌های تندرستی بیماران خود در نظر بگیرند. مطالعات نشان می‌دهند که پیروی از چنین برنامه‌ای ضمن کُند‌کردن روند اختلال شناختی و بهبود کیفیت زندگی افراد، هزینه‌های صرف‌شده برای دریافت مراقبت‌های پزشکی را نیز کاهش می‌دهد.

کپی لینک

چشم‌انداز آینده

محققان امیدوارند تا در آینده بتوانند جواب‌های مناسبی برای این سؤالات ارائه دهند: چه نوع تمرینات هوازی و قدرتی برای سلامت شناختی مؤثرترند؟ آیا پیاده‌روی به اندازه‌ی دویدن مؤثر است؟ آیا وزنه‌زدن تأثیری مشابه انجام تمرینات بدنی با کش مقاومتی دارد؟ برای مشاهده‌ی مزایای شناختی مهم، چقدر باید ورزش کرد؟

یکی دیگر از سؤالات بسیار مهمی که محققان به‌دنبال یافتن جواب برای آن هستند، قابلیت ورزش به‌عنوان درمانی برای اختلالات عصبی‌شناختی در افراد مسن است. نتایج پژوهش اخیر نشان می‌دهند که فعالیت بدنی اقدامی پیش‌گیرانه در این زمینه به‌شمار می‌رود؛ اما آیا می‌تواند درمانی فعال برای اختلال شناختی هم باشد؟ یافتن پاسخ این پرسش‌ها پیشرفت هیجان‌انگیزی است که فرصت جدیدی برای داشتن زندگی کامل در تمام طول عمر در‌اختیار افراد قرار می‌دهد.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
پیام متنی تلگرام با قابلیت اسپویلر فعال
قابلیت اسپویلر تلگرام چیست و چگونه می‌توان از آن استفاده کرد؟

ارسال پیام‌های دارای اسپویلر تلگرام به‌خصوص در کانال‌های عمومی برای مخفی‌کردن بخشی از متن یا حتی تصاویر، کاربرد دارد.

18
2 روز پیش
طراحی پشت شیائومی ۱۴ اولترا ۲
شیائومی ۱۵ اولترا در بازارهای جهانی عرضه می‌شود

طبق گزارش‌ها، مدل جهانی پرچمدار بعدی شیائومی یعنی شیائومی ۱۵ اولترا مثل نسل قبل مدت کوتاهی پس‌از معرفی نسخه‌ی چینی از راه می‌رسد.

37
یک روز پیش
صفحه نمایش همیشه روشن در گلکسی اس ۲۴ اولترا
گلکسی S25 اولترا؛ پرچمدار قدرتمندی که امشب «در کنار هم» ملاقاتش خواهیم کرد

فاصله‌ی زیادی تا آنپکد ۲۰۲۵ نداریم؛ مراسمی هیجان‌انگیز با محوریت گلکسی S25 اولترا که زومیت آن را به‌شکلی متفاوت پوشش خواهد داد.

103
یک روز پیش
گلکسی S25 اولترا / اس ۲۵ اولترا از نمای پشت نزدیک دوربین
گلکسی S25 اولترا رونمایی شد؛ پرقدرت، غول‌پیکر و مستحکم برای زهر چشم‌ گرفتن از آیفون

گلکسی S25 اولترا رسماً رونمایی شد؛ مهاجم پرقدرت و غول‌پیکری که توجه ویژه‌ای به هوش مصنوعی دارد و از حالا برای آیفون ۲۰۲۵ رجزخوانی می‌کند.

145
18 ساعت پیش
پوشش زنده زومیت از رویداد معرفی گلکسی S25
پخش زنده مراسم معرفی گلکسی S25 به‌همراه جوایز نفیس [به پایان رسید]

چهارشنبه ساعت ۲۰:۱۵ پوشش زنده‌ی رویداد آنپکد ۲۰۲۵ را از زومیت دنبال کرده و شانس‌تان برای برنده‌شدن یکی از ۱۰ شمش طلای زرپاد را امتحان کنید.

575
18 ساعت پیش
ویلای لبه صخره
تازه‌ترین ابرپروژه عربستان با اقامتگاه‌های کوهستانی در لبه صخره‌ها افتتاح شد

اقامتگاه‌های لوکس حفاری شده در کوه‌های حجاز عربستان قدم دیگری برای تبدیل این کشور به قطب گردشگری جهانی و کاهش وابستگی به نفت است.

36
2 روز پیش
بهترین گوشی های ۲۰۲۴
بهترین گوشی های موبایل بازار ایران [بهمن ۱۴۰۳]

در مقاله‌ی پیش‌ رو با در نظر گرفتن پارامترهای تأثیرگذار بر تجربه‌ی کاربر، بهترین گوشی‌های بازار ایران را در بازه‌های قیمتی مختلف معرفی می‌کنیم.

3559
2 روز پیش
تبلیغات
DN-Snap

نظرات

با چشم باز خرید کنید
زومیت شما را برای انتخاب بهتر و خرید ارزان‌تر راهنمایی می‌کند
ورود به بخش محصولات