استفاده بیشتر از تلفن همراه با کاهش تعداد اسپرم ارتباط دارد

پنج‌شنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۲ - ۱۹:۳۰
مطالعه 2 دقیقه
استفاده از تلفن همراه
دانشمندان سوئیسی با انجام مطالعه‌ای روی سربازان متوجه شده‌اند مردانی که بیشتر از موبایل استفاده می‌کنند، تعداد اسپرم کمتری دارند.
تبلیغات

مطالعه‌ای روی حدود ۳۰۰۰ مرد سوئیسی در طول ۱۳ سال، ارتباط بین استفاده مکرر از تلفن همراه و کاهش تعداد اسپرم را نشان داده است. علاوه‌براین، به‌نظر می‌رسد تأثیر شبکه‌های نسل چهارم (4G) و نسل پنجم (5G) نسبت‌به فناوری‌های ارتباطی قدیمی‌تر کمتر باشد.

به‌گزارش نیواطلس، پژوهشگران دانشگاه ژنو برای انجام مطالعه‌ی جدیدشان، داده‌های مربوط به ۲۸۸۶ مرد دارای سن ۱۸ تا ۲۲ سال را بررسی کردند. شرکت‌کنندگان بین سال‌های ۲۰۰۵ تا ۲۰۱۸ در شش پایگاه نظامی خدمت می‌کردند.

میانگین تعداد اسپرم مردانی که بیش از ۲۰ بار در روز از تلفن همراه خود استفاده می‌کردند، ۴۴٫۵ میلیون در میلی‌لیتر بود. این میزان ۲۱ درصد کمتر از تعداد اسپرم در مردانی بود که فقط یک بار در هفته از تلفن خود استفاده می‌کردند و میانگین تعداد اسپرم آن‌ها ۵۶٫۵ میلیون در میلی‌لیتر بود. تحرک و شکل اسپرم تحت‌تأثیر میزان استفاده از تلفن همراه قرار نگرفت.

مطالعه در سه مرحله زمانی مختلف انجام شد و هربار ارتباط بین استفاده مکرر از تلفن همراه و تعداد کمتر اسپرم در طول زمان نامحسوس‌تر می‌شد. فناوری‌های قدیمی‌تر تلفن همراه مانند 2G و 3G نسبت‌به تلفن‌های امروزی قدرت انتقال بیشتری داشتند و احتمالاً میدان‌های الکترومغناطیسی حاصل می‌تواند موجب کاهش تعداد اسپرم شود.

میزان استفاده از تلفن همراه به کمک پرسشنامه ارزیابی شده است؛ درنتیجه این مشکل را دارد که گزارش خود افراد ممکن است دقیق نباشد. به‌گفته‌ی پژوهشگران ارتباط مشاهده‌شده بین میزان استفاده از تلفن همراه و کاهش تعداد اسپرم لزوماً رابطه علی و معلولی نیست و با اطمینان نمی‌توان گفت استفاده بیشتر از تلفن همراه تعداد اسپرم را کاهش می‌دهد، زیرا عوامل دیگری نیز می‌توانند نقش داشته باشند.

مردان نباید از نتایج مطالعه جدید وحشت‌زده شوند یا میزان استفاده از تلفن همراه خود را به شدت تغییر دهند. برای تأیید نتایج به مطالعات بیشتری نیاز است.

مردانی که قصد بچه‌دار شدن دارند و می‌خواهند سلامت اسپرم خود را بهبود بخشند، باید ورزش کنند (اما ناحیه کشاله ران آن‌ها بیش از حد گرم نشود)، رژیم غذایی متعادلی را دنبال کنند، وزن مناسب را حفظ کنند، از سیگار کشیدن و مصرف الکل اجتناب کنند و اگر مشکل باروری دارند، به متخصص ناباروری مراجعه کنند.

یافته‌های پژوهش در مجله‌ی Fertility & Sterility منتشر شده است.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات