موارد جهانی ابتلا به سرخک به‌طرز نگران‌کننده رو به افزایش است

چهارشنبه ۱۸ بهمن ۱۴۰۲ - ۱۹:۴۰
مطالعه 3 دقیقه
کودک مبتلا به سرخک
اختلال در روند واکسیناسیون کودکان و نوجوانان درطول دنیاگیری کرونا به شیوع گسترده‌ سرخک در جهان منجر شده و پزشکان را در حالت آماده‌باش قرار داده است.
تبلیغات

مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری ایالات متحده (CDC)، در بحبوحه‌ی افزایش شیوع جهانی سرخک، پزشکان را درمورد خطر فزاینده‌ی موارد این بیماری در حالت آماده‌باش قرار داده است. CDC در پیامی که ابتدای ماه جاری ارسال شد، به پزشکان هشدار داد که مراقب‌های لازم را در خصوص بیمارانی که راش‌های پوستی همراه با تب و سایر علائم سرخک دارند و همچنین افرادی که به‌تازگی به کشورهایی با شیوع بالای این بیماری سفر کرده‌اند انجام دهند.

CDC در پیام خود اشاره می‌کند که بین یکم دسامبر ۲۰۲۳ (دهم آذر) تا بیست‌وسوم ژانویه ۲۰۲۴ (سوم بهمن) ۲۳ مورد تایید‌شده سرخک در ایالات متحده شناسایی شده است. از این تعداد، هفت مورد به‌طور مستقیم توسط مسافران بین‌المللی وارد خاک این کشور شده است و دو شیوع دیگر نیز وجود داشت که هرکدام بیش از پنج مورد را شامل می‌شدند. لازم به ذکر است که بیشتر موارد شناسایی‌شده شامل کودکان و نوجوانان واکسینه‌نشده بودند.

شیوع سرخک در ایالات متحده معمولا توسط شهروندان واکسینه‌نشده یا کمتر واکسینه‌شده‌ی این کشور آغاز شده است. این افراد عفونت را از خارج از کشور دریافت و پس از بازگشت، بیماری را به افراد واکسینه‌نشده یا کمتر واکسینه‌شده‌ی جوامع خود منتقل می‌کنند.

در سال‌های اخیر نرخ واکسیناسیون علیه سرخک و تزریق واکسن‌ MMR که از بیماری‌های سرخک، اوریون و سرخچه پیشگیری می‌کند، در سطح جهانی و همچنین ایالات متحده کاهش یافته است. این کاهش در نتیجه‌ی اختلال ایجادشده در مراقبت‌های بهداشتی مرتبط با دنیاگیری کووید و تردید افراد در تزریق واکسن به‌دلیل انتشار اطلاعات غلط اتفاق افتاده است.

در پیام اطلاع‌رسانی CDC با عنوان «برای موارد سرخک هوشیار باشید» این‌طور آمده است: «افزایش ورود مبتلایان به سرخک که در هفته‌های اخیر مشاهده شد، منعکس‌کننده‌ی افزایش موارد جهانی سرخک و تهدید جهانی فزاینده‌ی ناشی از این بیماری است.»

براساس داده‌های سازمان بهداشت جهانی، منطقه یورو در سال ۲۰۲۳ در مقایسه با سال ۲۰۲۲ افزایشی ۴۰ برابری را در موارد ابتلا به سرخک تجربه کرده است. این منطقه در سال گذشته بیش از ۴۲٬۲۰۰ مورد ابتلا به سرخک را ثبت کرد؛ درحالی‌که این رقم در سال ۲۰۲۲ تنها ۹۴۱ مورد بود.

سازمان بهداشت جهانی (WHO) از تشدید سریع موارد ابتلا به سرخک در قزاقستان (که WHO آن را بخشی از منطقه یورو می‌داند) خبر داد. قزاقستان با ۱۳٬۶۷۷ مورد ابتلا در سال ۲۰۲۳، بیشترین موارد ابتلا به سرخک را در منطقه به ثبت رسانده است. این آمار مربوط به ۶۳۹ مورد در هر یک میلیون نفر است. وزیر بهداشت قزاقستان در بیانیه‌ای خبری گفت: «درحال‌حاضر ۲۱۶۷ کودک مبتلا به سرخک در بیمارستان‌های این کشور بستری هستند که وضعیت ۲۷ نفر از آن‌ها وخیم است.»

۶۵ درصد از مبتلایان سرخک کودکان زیر ۵ سال هستند

شیوع بیماری سرخک تا حدود زیادی از کودکان واکسینه‌نشده‌ای نشئت می‌گیرد که روند واکسیناسیون معمول آن‌ها درطول دنیاگیری کووید مختل شد. به‌گفته‌ی سازمان جهانی بهداشت، ۶۵ درصد از موارد گزارش‌شده‌ی سرخک کودکان زیر ۵ سال را شامل می‌شود. قزاقستان هم‌اکنون در تلاش است با واکسینه‌کردن کودکان، از شیوع بیماری سرخک جلوگیری کند.

هانس هنری پی گلوکه، مدیر منطقه‌ای سازمان جهانی بهداشت در اروپا می‌گوید: «بیماری سرخک بسیار عفونی است؛ اما خوشبختانه با کمک واکسیناسیون می‌توان به‌طور موثری از آن پیشگیری کرد. من از قزاقستان به‌دلیل اقدامات فوری برای پیشگیری از گسترش این بیماری خطرناک قدردانی می‌کنم.»

سرخک در بسیاری از مناطق دیگر جهان نیز شعله‌ور است. آژانس امنیت بهداشتی بریتانیا، هفته‌ی گذشته درباره‌ی احتمال شیوع مداوم سرخک هشدار داد. از اکتبر ۲۰۲۳ تا ۱۸ ژانویه ۲۰۲۴ (۲۸ دی) ۲۱۶ مورد تاییدشده و ۱۰۳ مورد احتمالی در منطقه‌ی میدلندز غربی شناسایی شده‌اند. مقامات هشدار می‌دهند که مناطقی با نرخ واکسیناسیون پایین ام‌ام‌آر، در معرض خطر شیوع قرار دارند.

اکثر قریب‌به‌اتفاق آمریکایی‌ها واکسن‌های ام‌ام‌آر خود را طبق برنامه دریافت کرده‌اند. دو دوز واکسن استاندارد توصیه‌شده، ۹۷ درصد دربرابر سرخک موثر است و به‌عنوان محافظ مادام‌العمر درنظر گرفته می‌شود؛ اما افرادی که درمقابل این بیماری واکسینه نشده یا تعداد دوزهای کافی را دریافت نکرده باشند، در معرض خطر بالای عفونت قرار دارند.

CDC خاطرنشان می کند که ویروس سرخک قادر است تا دو ساعت پس از خروج فرد آلوده از محیط، در هوا باقی بماند. این بیماری بسیار عفونی است و تا ۹۰ درصد افراد واکسینه‌نشده‌ای که در معرض آن قرار می‌گیرند، بیمار می‌شوند. افراد پس از ابتلا به بیماری، از ۴ روز پیش از بروز بثورات جلدی تا ۴ روز پس از بروز این بثورات، ناقل ویروس هستند و می‌توانند دیگران را آلوده کنند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات