چین از فناوری تشخیص چهره برای نظارت بر اقلیتهای قومی خود استفاده میکند
چین درحال افزودن حالت تشخیص چهره به سیستمهای نظارتی خود در شینجیانگ، منطقه مسلماننشین غرب دور این کشور است. منتقدین معتقدند که این منطقه تحت کنترلهای امنیتی ناعادلانهای است. طبق گفتهی یک منبع بینام به بلومبرگ، اگر افراد از منطقهی امن ۳۰۰ متری گذر کنند، ابزارهای جغرافیایی به مقامات خبر میدهند.
پروژهی هشدار که توسط پیمانکار دفاعی دولتی مدیریت میشود، چهرهها را طبق فهرست پیگیری مظنونین ازطریق دوربینهای نظارتی بررسی میکند. این سیستم ازسوی کمپانی تلاش میکند تا با جمعآوری دادههای بیومتریک میلیونها شهروند، حملات تروریستی را خنثی کند. طیف سنی شهروندان بین ۱۲ تا ۶۵ سال است. این دادههای بیومتریک به ادارهی ثبت احوال چین برای صدور کارتهای شناسایی متصل میشود.
پکن روی اقدامات امنیتی برای روبهرو شدن با حوادث خشونتآمیز و ناآرامیهایی که مرتبط با افراطگرایان اسلامی میداند، تاکید و اصرار دارد. از طرفی هم فعالانی مانند دیدبان حقوق بشر این سیاستها را بهعنوان تخطی و نقض حقوق بین المللی بشر محکوم میکنند. کشور چین همچنین برای محدود کردن آزادیهای مذهبی قوم ۱۰ میلیون نفری اویغورها که اکثر آنها مسلمان هستند، اقداماتی صورت داده است و از سویی افراد این قوم را ازنظر سفر در محدودیتهایی قرار میدهد.
حکومت چین با داشتن حدود ۱۷۰ میلیون دوربین مداربسته در قلمروی خود، بزرگترین سیستم نظارتی دنیا را دراختیار دارد و قصد دارد در سه سال آینده ۴۰۰ میلیون دوربین جدید به این تعداد اضافه کند. چین درحالحاضر قصد دارد با بهکارگیری حالت تشخیص چهره و کمک شرکتهای هوش مصنوعی به جمعآوری و درک شواهد ویدیویی بپردازد و موارد مشکوک را ردیابی و حتی جنایات را پیشبینی کند؛ روشی که از آن گاهی با تعبیر سبک ماینوریتی ریپورت یاد میکنند.
نظرات