دلایل عمده پایین بودن سرعت اینترنت
سالها پیش وقتی به اینترنت وصل میشدیم، انتظار پنج دقیقهای یا بیشتر برای برقراری ارتباط کاملا معمول و طبیعی بود؛ اما امروزه وقتی بارگذاری یک صفحه بیش از چند ثانیه طول میکشد کلافه میشویم.
در شرایطی که آنتن ضعیف است و تقریبا سیگنالی وجود ندارد، طبیعی است که صفحات دیر باز شوند و امکان اشتراکگذاری تصاویر در شبکههای اجتماعی وجود نداشته باشد؛ اما در مواردی، سیگنال وایفای قوی است، ولی همچنان صفحات دیر باز میشوند. در این مطلب به دلایل فنی احتمالی بروز چنین اتفاقی میپردازیم.
در محیط خانه
ممکن است طرح اینترنتی که خریداری کردهاید مناسب مصرف شما نباشد. بهتر است با تأمینکنندهی اینترنت خود تماس بگیرید و بهترین طرح را متناسب با نیاز خود تهیه کنید. بعد از این کار احتمالا شاهد افزایش محسوس سرعت اینترنت خود خواهید شد؛ هرچند که ممکن است در مقایسه با قبل، متحمل هزینهی بیشتری شوید.
یکی دیگر از دلایل پایین بودن سرعت اینترنت در منزل، میتواند دور بودن از مودم وایفای باشد. گاهی برای خانههای بزرگ، یک روتر به تنهایی جوابگو نیست. در این موارد، ابتدا سعی کنید روتر را در مرکز خانه و در ارتفاع قرار دهید. در صورتی که همچنان سیگنال ضعیف بود، توصیه میشود از تقویت کنندههای سیگنال وایفای استفاده کنید به شبکهی مش رو بیاورید.
اگر روتر خود را سالها پیش خریداری کردهاید، ممکن است روتر شما قدیمی شده و به جدیدترین استانداردهای ارتباطی مجهز نباشد. مثلا 802.11ac که سرعت بیشتری را ارائه میدهد در روترهای قدیمی پشتیبانی نمیشود. بنابراین، توصیه میشود مشخصات روتر خود را بررسی کنید و در صورت لزوم روتر بهروزتری تهیه کنید.
تداخل امواج
از دیگر عوامل کاهش سرعت، میتوان به تداخل امواج اشاره کرد. موردی که تقریبا از کنترل شما خارج است؛ چرا که بسیاری از لوازم الکترونیکی در منزل مانند دستگاههایی که از بلوتوث استفاده میکنند، گجتهای خانگی هوشمند و حتی مایکروفرها از همان فرکانس ۲.۴ گیگاهرتزی استفاده میکنند که روتر شما برای برقراری ارتباط از آن استفاده میکند. چنانچه در یک آپارتمان زندگی میکنید، احتمال دارد امواج وایرلس خانههای مجاور نیز بر کیفیت اتصال شما تأثیرگذار باشند. خوشبختانه، بیشتر روترهای جدید دارای باند پنج گیگاهرتز هستند و در صورتی که از این باند استفاده کنید تداخل بسیار کمتری را تجربه خواهید کرد. میتوانید از یک ابزار تحلیل وایفای برای بررسی بهترین کانال وایفای استفاده کنید و سپس از طریق تنظیمات ادمین روتر به صورت دستی کانال را روی پنج گیگاهرتز تنظیم کنید.
اینترنت گوشی
صرفا به این دلیل که در یکی از شهرهای بزرگ زندگی میکنید، نمیتوانید انتظار داشته باشید که ویدیوی یوتیوب را بدون تأخیر تماشا کنید. چنانچه سرعت اینترنت گوشی شما پایین است، قبل از اینکه گوشی خود و سازندهی آن را سرزنش کنید، بهتر است اقدامات زیر را جهت پیدا کردن دلیل اصلی انجام دهید.
ممکن است در یک منطقهی ضعیف از لحاظ پوشش سیگنال قرار داشته باشید. نماد آنتن گوشی شما همیشه دقیق کار نمیکند. برای اینکه قدرت سیگنال دریافتی را بهتر بررسی کنید، باید به قسمتی از گوشی بروید که این مقدار را با dBm یا دسیبل میلیوات نشان میدهد. کافی است در گوشیهای اندرویدی به قسمت تنظیمات و سپس به About phone رفته و از آنجا وارد Status شوید. البته این مسیر در مورد اندروید خالص صدق میکند و ممکن است در رامهای مختلف، بسته به سازنده تفاوت جزئی داشته باشد. قدرت سیگنال شما در بازهی 50dBm- تا 120dBm- است. هر چه این مقدار به 50dBm- نزدیکتر باشد، سیگنال قویتر است. در مورد گوشیهای آیفون متأسفانه، اپل قابلیت مشاهدهی قدرت سیگنال را در iOS از قسمت Field Test حذف کرده است.
در صورتی که در یک مکان بزرگ مانند کنسرت موسیقی یا استادیوم ورزشی هستید که جمعیت زیادی از مردم حضور دارند، به دلیل اتصال دستگاههای زیاد به یک دکل مخابراتی میتواند باعث ایجاد گلوگاه شود. به همین دلیل است که در جشنوارههای بزرگ نمیتوانید برای پیدا کردن دوست خود با او تماس بگیرید. برای حل این مشکل معمولا چارهای جز ترک محل و فاصله گرفتن از جمعیت ندارید.
برخی مواقع با وجود اینکه طرح خریداری شده از نوع نامحدود است، اپراتور این حق را برای خود قائل است در صورتی که بیشتر از میزان مشخصی از اینترنت استفاده کنید، سرعت شما را تا تمدید بعدی کاهش دهد.
در شبکههای وایفای عمومی
گاهی برای کار یا مطالعه به یک کافیشاپ در محل زندگی خود میروید؛ اما متوجه میشوید که سرعت اینترنت در آنجا بسیار پایین و آزاردهنده است. چند دلیل برای وقوع این مسئله وجود دارد.
از بارزترین دلایل آن اتصال همزمان تعداد زیادی کاربر به شبکه مخصوصا در زمانهای شلوغ کافیشاپ است. این موضوع شبیه همان اتفاقی است که در مکانهای بزرگ مانند سالن کنسرت و استادیوم ورزشی رخ میدهد. در این مورد نیز کار خاصی نمیتوانید انجام دهید؛ جز اینکه به کافیشاپ خلوتتری که وایفای رایگان ارائه میکند بروید.
دلیل دیگر میتواند این باشد که اینترنت ارائه شده در آن مغازه به خودی خود کمسرعت باشد. این مورد در مواقعی که با مغازههای کوچک طرف هستیم بسیار محتمل است. اتصال همزمان چندین کاربر به یک شبکه با اینترنت کمسرعت بدیهی است که تجربهی خوبی از کار با اینترنت را به دست نمیدهد.
در صورتی که از نبود مشکلات فوق مطمئن هستید، این احتمال وجود دارد که فاصلهی شما تا نقطهی دستیابی یا اکسس پوینت زیاد باشد. این موضوع به شدت روی سرعت تأثیر منفی میگذارد. بنابراین، سعی کنید میز خود را عوض کنید و در محلی نزدیکتر به منبع اینترنت بنشینید.
امیدواریم از این مطلب استفادهی کافی را برده باشید. دیدگاههای خود را در خصوص سرعت اینترنت و عوامل مؤثر بر آن با زومیت به اشتراک بگذارید.
نظرات