تقریباً هیچکس این آیکون کوچک را در مرورگرها نمیشناسد
آیا میدانید علامت قفلی که در نوار آدرس مرورگر اینترنت شما روی کامپیوتر و لپ تاپ و گوشی وجود دارد، به چه معنا است؟ اگر نمیدانید، شما تنها نیستید. پژوهش جدیدی نشان میدهد فقط ۵ درصد از بزرگسالان در بریتانیا درباره اهمیت این قفل میدانند.
نماد قفل در مرورگر وب به این معنا است که دادههایی که بین سرور وب و کامپیوتر کاربر ارسال میشود، رمزگذاری شده و توسط دیگران قابل خواندن نیست؛ اما وقتی پژوهشگران از مردم پرسیدند که معنای آن چیست، مجموعهای از پاسخهای نادرست را دریافت کردند.
نماد قفل در مرورگر وب نشان میدهد دادههایی که بین سرور وب و کامپیوتر کاربر ارسال میشود، توسط دیگران قابل خواندن نیست
پژوهشگران در مطالعهی خود از گروهی متشکل از ۵۲۸ کاربر وب ۱۸ تا ۸۶ ساله که بیشتر آنها تحصیلات دانشگاهی داشتند، تعدادی سؤال درباره اینترنت پرسیدند. یکی از سؤالات این بود که میدانید آیکون قفل در نوار مرورگر گوگل کروم به چه معنا است؟
از ۴۶۳ شرکتکنندهای که پاسخ دادند، ۶۳ درصد اظهار داشتند که میدانند نماد قفل در مرورگر وب آنها به چه معنا است، اما فقط ۷ درصد معنای درست را ذکر کردند.
پاسخدهندگان طیف وسیعی از تفسیرهای نادرست را ارائه کردند. برخی معتقد بودند قفل نشاندهنده صفحه وب امن یا اینکه نشانگر وبسایت امن و عدم ویروس یا پیوندهای مشکوک است. برخی دیگر معتقد بودند این نماد به معنای قابل اعتماد بودن وبسایت است و نشان میدهد وبسایت خطرناک نیست.
فیونا کارول در وبسایت کانورسیشن مینویسد درک نکردن نمادهایی مانند آیکون قفل میتواند برای کاربران اینترنت مشکلاتی همچون افزایش خطرات ایمنی و جلوگیری از استفاده کارآمد از فناوری را ایجاد کند.
گوگل در ماه سپتامبر (شهریور و مهر) آیکون قفل را با آیکون Tune جایگزین کرد و امید دارد با انجام این کار سوءبرداشتهایی را که نماد قفل ایجاد کرده است، از بین ببرد. اگرچه به روزرسانیهای گوگل اکنون این سؤال را ایجاد میکند که آیا سایر شرکتهای مرورگر وب نیز همین کار را انجام میدهند تا از سردرگمی کاربران جلوگیری شود.
تکامل مرورگر وب
در دنیای امروز، مرورگر به بخش جداییناپذیری از زندگی روزمره ما تبدیل شده و نقطه ورود ما به شبکه جهانی وب است، بنابراین شرکتهای طراح مرورگرهای وب مسئولیت زیادی بر دوش دارند.
نگاه کردن به گذشته و دنبال کردن تکامل طراحی وب از اوایل دهه ۱۹۹۰ تا جایی که امروز هستیم، جذاب است. ایجاد نرمافزاری که مردم تمایل داشتند از آن استفاده کنند و آن را کارآمد میدانستند، در قلب این تکامل قرار داشت. ایجاد رابطهای کاربری کارآمد، رضایتبخش و از همه مهمتر طراحی مداوم رابطهای کاربری هدفی مهم در دهه ۱۹۹۰ بود. درواقع، در آن روزهای اولیه هدف ایجاد طرحهای رابط وب بود که کاربران برای درک نحوه کار آنها به فکر کردن زیاد نیاز نداشته باشند.
امروزه داستان فرق میکند، زیرا مردم باید قبل از تعامل آنلاین فکر کنند. با توجه به این مسئله، عجیب بهنظر میرسد که طراحی مرورگر وب همچنان با عدم اطمینان همراه است. بدتر اینکه بین ارائهدهندگان مختلف نیز ناسازگاری وجود دارد. این امر از جنگ مرورگرها در اواسط دهه ۱۹۹۰ منشا میگیرد یعنی زمانی که شرکتهایی مانند مایکروسافت و نتاسکیپ (شرکت نرمافزاری سابق) سعی کردند با محصولات سریعتر، بهتر و منحصربهفردتر از هم پیشی بگیرند. رقابت برای متمایز بودن به معنای ناسازگاری بین محصولات بود.
ایمنی اینترنت
ارائه طرحهای متمایز مرورگر میتواند منجر به سردرگمی، برداشت اشتباه و احساس امنیت کاذب کاربر شود. کارشناسان از این موضوع ابراز نگرانی میکنند که برخی از شرکتهای مرورگر همچنان دستورالعملهای تعیینشده برای کاربردپذیری را نادیده میگیرند.
در دنیایی که مرورگرهای وب درها را به خطرات اجتماعی بالقوه بزرگتری باز میکنند، ایجاد رویکردی ثابت برای پرداختن به این خطرات بسیار مهم است. ما به شرکتهای مرورگر وب نیاز داریم که در تلاشی هماهنگ برای محافظت از کابران یا حداقل افزایش آگاهی آنها برای مقابله با خطرات آنلاین با هم همکاری کنند. رویکرد آنها باید شامل ایجاد طرح یکپارچهای باشد که تجربه کاربری غنی و ایمن را فراهم کند.
چهارشنبه ساعت ۲۰:۱۵ پوشش زندهی رویداد آنپکد ۲۰۲۵ را از زومیت دنبال کرده و شانستان برای برندهشدن یکی از ۱۰ شمش طلای زرپاد را امتحان کنید.
ارسال پیامهای دارای اسپویلر تلگرام بهخصوص در کانالهای عمومی برای مخفیکردن بخشی از متن یا حتی تصاویر، کاربرد دارد.
در مقالهی پیش رو با در نظر گرفتن پارامترهای تأثیرگذار بر تجربهی کاربر، بهترین گوشیهای بازار ایران را در بازههای قیمتی مختلف معرفی میکنیم.
ظاهراً سامسونگ قصد دارد گلکسی S25 اولترا مجهز به رم ۱۶ گیگابایتی را فقط در برخی کشورها عرضه کند.
سم آلتمن میگوید که مردم باید توقعات خود از هوش مصنوعی را ۱۰۰ برابر کمتر کنند.
فاصلهی زیادی تا آنپکد ۲۰۲۵ نداریم؛ مراسمی هیجانانگیز با محوریت گلکسی S25 اولترا که زومیت آن را بهشکلی متفاوت پوشش خواهد داد.
اقامتگاههای لوکس حفاری شده در کوههای حجاز عربستان قدم دیگری برای تبدیل این کشور به قطب گردشگری جهانی و کاهش وابستگی به نفت است.