بررسی سرفیس لپ تاپ مایکروسافت

چهارشنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۶ - ۲۲:۰۰
مطالعه 22 دقیقه
سرفیس لپ‌تاپ، نخستین محصول از خانواده‌ی سرفیس محسوب می‌شود که به‌معنای واقعی کلمه یک «لپ‌تاپ» است.
تبلیغات

تا همین چند سال پیش، تصور اینکه مایکروسافت روزی به یکی از هیجان‌انگیزترین سازندگان کامپیوترهای شخصی بدل شود، بسیار دیوانه‌وار به‌نظر می‌رسید؛ اما اکنون ردموندی‌ها با گذشت ۵ سال از زمان رونمایی نسخه‌‌‌ی ابتدایی سرفیس پرو (نخستین محصول از خانواده‌ی سرفیس) به یکی از کلیدی‌ترین مهره‌ها در بین سازندگان کامپیوترهای شخصی بدل شده‌اند. آن‌ها ثابت کرده‌اند که اپل تنها شرکت با توانایی برقراری هارمونی بین سخت‌افزار و نرم‌افزار محصولاتش نیست و دستگاه‌های ویندوزی نیز می‌توانند محصولات بی‌نقصی باشند.

سرفیس لپ تاپ / Surface Laptop

سرفیس پرو، سرفیس بوک و سرفیس استودیو هر سه محصولاتی هستند که مایکروسافت با آن‌ها توانایی خود در ترسیم آینده‌ی کامپیوترهای شخصی را به رخ رقبا کشید؛ اما در طول سال‌های گذشته همواره جای خالی یک محصول خاص بین اعضای خانواده‌ی سرفیس حس می‌شد؛ محصولی که نه پایه‌‌ای با قابلیت باز‌شدن تا زاویه‌ی ۱۶۵ درجه دارد و نه نمایشگر آن از پایه‌ جدا می‌شود، محصولی که به‌معنای واقعی کلمه یک «لپ‌تاپ» است. حال، مایکروسافت این جای خالی را با محصولی به‌نام سرفیس لپ‌تاپ پر کرده است. این لپ‌تاپ با طراحی مینیمالیستی و زیبای خود، به‌خوبی ایده‌ی مایکروسافت از یک اولترابوک بی‌نقص را به‌تصویر می‌کشد.

پس از عرضه‌ی کامپیوترهای متعددی که طراحی هر بخش از آن‌ها عبارت «شاهکار مهندسی» را در ذهن تداعی می‌کرد، سرفیس لپ‌تاپ نخستین تلاش مایکروسافت برای ساخت لپ‌تاپی ساده با طراحی مینیمالیستی و برند سرفیس به‌شمار می‌رود. از نقطه‌نظر عملکرد، سرفیس لپ‌تاپ چیزی فراتر از اولترابوک‌های دیگر سال ۲۰۱۷ ارائه نمی‌دهد؛ کیبوردی جزیره‌ای، ترک‌پدی با درایور Precision و مجموعه‌ای بسیار محدود از پورت‌ها در کنار نمایشگر لمسی ۱۳.۵ اینچی، تمام آن چیزی است که در نگاه اول می‌توان در سرفیس لپ‌تاپ یافت.

آنچه که سرفیس لپ‌تاپ را از اولترابوک‌های دیگر موجود در بازار متمایز می‌کند، پوششی است که مایکروسافت برای پایه‌ی آن در نظر گرفته است؛ برخلاف اولترابوک‌های پریمیوم دیگر که معمولا بدنه‌ای یکپارچه از جنس فلز دارند، مایکروسافت روی پایه‌ی سرفیس لپ‌تاپ را با پارچه‌ای به‌نام آلکانترا پوشانده است. این پارچه از جنس ماده‌‌‌ای مصنوعی است که حسی مشابه جیر مرغوب دارد و ظاهرا در تودوزی خودروهای سوپراسپرت نیز به‌کار گرفته می‌شود. 

سرفیس لپ تاپ / Surface Laptop

از جمله‌ی موارد دیگری که سرفیس لپ‌تاپ را از رقبا متمایز می‌کند، نسبت ۳:۲ تصویر نمایشگر این لپ‌تاپ - که به‌نوعی امضای محصولات خانواده‌ی سرفیس محسوب می‌شود - و امکان خرید آن با پردازنده‌ی کمیاب Core i7 7660U و واحد پردازش گرافیکی Iris Plus 640 است. در حال حاضر موارد یادشده در هیچ‌یک از اولترابوک‌های دیگر موجود در بازار یافت نمی‌شود؛ بنابراین مایکروسافت از آن‌ها به‌عنوان برتری‌های سرفیس لپ‌تاپ نسبت به محصولات دیگر این دسته یاد می‌کند.

صرف‌نظر از رنگ‌های متنوعی که مایکروسافت برای سرفیس لپ‌تاپ در نظر گرفته، سرفیس لپ‌تاپ تنها با یکی از دو پردازنده‌ی Core i5 7200U یا Core i7 7660U در کنار مجموعه‌ای محدود از گزینه‌‌ها برای حافظه‌ی رم و حافظه‌ی ذخیره‌سازی قابل سفارش است و تفاوتی بین نسخه‌های مختلف از لحاظ نمایشگر یا تعداد و نوع پورت‌های در دسترس وجود ندارد. مایکروسافت برای نسخه‌ی پایه‌‌ی سرفیس لپ‌تاپ با پردازنده‌ی Core i5، حافظه‌ی رم ۴ گیگابایتی و حافظه‌ی ذخیره‌سازی ۱۲۸ گیگابایتی، برچسب قیمتی نسبتا بالای ۹۹۹ دلاری را در نظر گرفته است.

مایکروسافت مدعی است که سرفیس لپ‌تاپ با وزن ۱.۲۵ کیلوگرمی و عمر باتری ۱۴.۵ ساعته‌ی خود، توازنی بی‌نقص از قابلیت حمل و عملکرد بالا را در اختیار کاربر قرار می‌دهد؛ اما عملکرد سرفیس لپ‌تاپ در دنیای واقعی چگونه است؟ برای یافتن پاسخ این سوال و سوالات مشابه در ادامه با بررسی سرفیس لپ‌تاپ همراه زومیت باشید.

سرفیس لپ‌تاپ مایکروسافت توسط شرکت امتداد پارسه برای بررسی در اختیار زومیت قرار گرفته است.

کپی لینک

مشخصات فنی سرفیس لپ‌تاپ مایکروسافت

کپی لینک

طراحی

سرفیس لپ‌‌تاپ برخلاف سایر محصولات خانواده‌ی سرفیس، تداعی‌گر آینده‌ی دنیای فناوری نیست و احتمالا ردموندی‌ها نیز حین طراحی آن، تلاشی برای پیش‌بینی وضعیت و ظاهر لپ‌تاپ‌ها در سال ۲۰۲۵، پورت‌های پرکاربرد آن سال و فُرم‌فکتور مورد علاقه‌ی کاربران نداشته‌ و در عوض لپ‌تاپی را روانه‌ی بازار کرده‌اند که برای سال ۲۰۱۷ طراحی شده است.

همانند آنچه پیش از این از محصولات خانواده‌ی سرفیس تجربه کرده‌ایم، سرفیس لپ‌تاپ نیز از منظر طراحی و کیفیت ساخت، سرآمد تمام لپ‌تاپ‌های ویندوزی است و از این حیث رقیبی شایسته برای مک‌‌بوک‌های اپل محسوب می‌شود. سرفیس لپ‌تاپ بدنه‌ای آلومینیومی و یکپارچه دارد و نوع پوشش مات بدنه‌ی آن به‌گونه‌ای است که به‌ هیچ‌وجه اثر انگشت کاربر را جذب نمی‌کند.

سرفیس لپ تاپ / Surface Laptop

مایکروسافت از همان خطوط شکسته‌ و زاویه‌ای، لبه‌های تیز و ظاهر جدی خانواده‌ی سرفیس در طراحی لپ‌تاپ جدید خود بهره گرفته است؛ نقطه‌به‌نقطه‌ی سرفیس‌ لپ‌تاپ، از دریچه‌ی هوای واقع در مجاورت لولا گرفته تا لبه‌های پشت نمایشگر، بسیار متقارن و بی‌نقص است. سرفیس لپ‌تاپ ظاهر مینیمالیستی و بسیاری جذابی دارد؛ جای‌جای این لپ‌تاپ، دقت بی‌حد‌و‌حصر مایکروسافت در امر طراحی و مهندسی فوق‌العاده‌ی این کمپانی را به‌نمایش می‌گذارد.

از بین خیل عظیم لپ‌تاپ‌های ویندوزی، سرفیس لپ‌تاپ اولین نمونه‌ای محسوب می‌شود که در آن، توزیع جرم قطعات داخلی و طراحی لولاها به‌گونه‌ای انجام شده است که کاربر می‌تواند به‌راحتی و بدون نگه‌ داشتن پایه، نمایشگر را با یک دست باز کند. لولا‌های کوچک سرفیس لپ‌تاپ، امکان چرخش نمایشگر تا زاویه‌ی ۱۴۰ درجه را فراهم می‌کنند و به خوبی از لرزش نمایشگر حین تایپ جلوگیری می‌کنند؛ به‌گونه‌ای که ارگونومی و تعادل این محصول بسیار بهتر از سرفیس پرو و سرفیس بوک ارزیابی می‌شود.

سرفیس لپ تاپ / Surface Laptop

با باز کردن در لپ‌تاپ، کامپیوتر جدید مایکروسافت از آن طراحی خشن و گونیایی فاصله گرفته و ظاهری «نرم‌تر» به‌خود می‌گیرد؛ چرا که ردموندی‌ها از همان پوشش جیرمانندی برای سطح پایه‌ی این لپ‌تاپ استفاده کرده‌اند که پیش از این نیز نیز شاهد به‌کاررفتن آن در تایپ‌کاورهای سری Signature سرفیس پرو بودیم. ترکیب این بافت مصنوعی با بدنه‌ی فلزی و مات سرفیس لپ‌تاپ، علاوه‌بر آنکه ظاهری لوکس‌ و زیبا به‌ محصول می‌بخشد، بر ارگونومی آن نیز می‌افزاید؛ به‌گونه‌ای که حس گرم و خوشایندی به کاربر القاء می‌کند و تجربه‌ی تایپ لذت‌بخش و راحتی را به‌ارمغان می‌آورد.

این پوشش مصنوعی که مایکروسافت آن را آلکانترا می‌نامد، از ترکیب پلی‌استر و پلی‌اورتان و با هدف ارائه‌ی حسی مشابه جیر و چرم، ساخته شده است. طبق ادعای مایکروسافت، آلکانترا دوام بسیار بالایی دارد و ساختار آن به‌گونه‌ای است که در برابر لکه‌، پاشش قطرات و نفوذ مایعات مختلف، مقاومت بسیار بالایی از خود نشان می‌دهد و از همه مهم‌تر اینکه به راحتی می‌توان آن را پاک کرد؛ اما ممکن است تیزی لبه‌های سرفیس لپ‌تاپ، در طولانی‌مدت باعث ساییده‌شدن پوشش آلکانترا شود.

پایه و بخش نمایشگر سرفیس لپ‌تاپ، استحکام بالایی دارند و استفاده از پوشش لبه‌-تا-لبه‌ و مسطح گوریلا گلس ۳ برای نمایشگر نیز بر مقاومت آن افزوده و باعث شده است تا بخش بالایی لپ‌تاپ بیش از هر محصول دیگری در دسته‌ی اولترابوک‌ها، در برابر خمیدگی مقاوم باشد. صلبیت پایه نیز در حد قابل قبولی است؛ اما فشردن بخش‌های مرکزی کیبورد، کمی باعث فرو رفتن پایه می‌شود که البته این مسئله در خصوص اولترابوک باریک و ظریفی همچون سرفیس‌ لپ‌تاپ، امری کاملا طبیعی است.

سرفیس لپ تاپ / Surface Laptop

مایکروسافت مجموعه‌ای بسیار محدود از پورت‌ها را برای سرفیس لپ‌تاپ در نظر گرفته است. این لپ‌تاپ تنها از یک پورت USB 3.0 نوع A، یک پورت مینی دیسپلی‌پورت و یک جک ۳.۵ میلی‌متری هدفون بهره می‌برد که در لبه‌ی سمت چپ پایه‌ی آن قرار گرفته‌اند و لبه‌ی سمت راست لپ‌‌تاپ نیز میزبان پورت انحصاری Surface Connect است که برای شارژ دستگاه و اتصال دانگل‌های مایکروسافت به‌کار می‌رود. مایکروسافت برای آنتن‌دهی بهتر سیستم وایرلس، دو نوار باریک پلاستیکی و هم‌رنگ بدنه در لبه‌های سمت چپ و راست دستگاه تعبیه کرده است.

به‌طور حتم یکی از معدود ایراداتی که می‌توان به سرفیس لپ‌تاپ گرفت، بهره نبردن آن از پورت USB نوع C است. مایکروسافت مدعی است که USB نوع C پورتی با آپشن‌های بسیار، مانند پشتیبانی از نمایشگر، سطوح بالاتر توان و تاندربولت ۳ محسوب می‌شود و این مسئله می‌تواند باعث سردرگم‌‌شدن کاربر شود، همچنین این موضوع مطرح است که هنوز هم بسیاری از دستگاه‌های کنونی از پورت‌های USB نوع A استفاده می‌کنند. با این حال مایکروسافت می‌توانست در کنار پورت USB-A، یک پورت USB-C با پشتیبانی از تمام موارد یادشده در نظر بگیرد.

کپی لینک

کیبورد

ظاهر و ساختار کیبورد سرفیس لپ‌تاپ شباهت بسیار زیادی به تایپ‌کاور سرفیس پرو دارد؛ گویی مایکروسافت یکی از کیبوردهای سری Signature را روی سرفیس لپ‌تاپ چسبانده باشد! ابعاد کیبورد جزیره‌ای سرفیس لپ‌تاپ، معادل ۱۰ × ۲۷.۵ سانتی‌متر است و با نور سفید پس‌زمینه‌ی سه‌مرحله‌ای خود، تجربه‌ی تایپ نسبتا خوبی را در ساعات مختلف شبانه‌روز در اختیار کاربر قرار می‌دهد.

جنس پلاستیکی کلید‌ها تا حدودی ناامید‌کننده‌ است؛ چرا که پیش از این مایکروسافت با کلیدهای فلزی (منیزیوم) سرفیس بوک، ما را شگفت‌زده کرده است؛ البته این مسئله به‌مفهوم کیفیت پایین کلیدهای سرفیس لپ‌تاپ نیست، شاید هدف مایکروسافت از انتخاب چنین جنسی، هماهنگ کردن حس گرم آلکانترا با کلیدهای کیبورد بوده است.

سرفیس لپ تاپ / Surface Laptop

عمق حرکتی کلیدهای سرفیس لپ‌تاپ با افزایش ۰.۲ میلی‌متری نسبت به تایپ‌کاور سرفیس پرو، معادل ۱.۵ میلی‌متر است و این مسئله بر لذت تایپ با لپ‌تاپ مایکروسافت می‌افزاید. مایکروسافت سرانجام کلیدهایی اختصاصی (F1 و F2) برای تنظیم روشنایی نمایشگر در نظر گرفته است و دیگر نیازی برای فشردن کلیدهای ترکیبی نیست.

از جمله‌ی تغییرات طراحی دیگر در کیبورد سرفیس لپ‌تاپ نسبت به محصولات دیگر مایکروسافت، اضافه‌شدن کلید پاور به آن است. البته این کلید در گوشه‌ی سمت راست کیبورد و در مجاورت کلیدهای پرکاربردی همچون بک‌‌اسپیس، دیلیت، پیج‌دان و +/= قرار گرفته است؛ بنابراین ممکن است گاهی اوقات به اشتباه کلید پاور را فشار دهید.

در حالت کلی کیبورد سرفیس لپ‌تاپ تجربه‌ی تایپ بی‌نقصی را به ارمغان می‌آورد و از این نظر می‌توان محصول جدید مایکروسافت را یکی از بهترین‌های موجود در بازار دانست.

کپی لینک

ترک‌پد

یکی از ویژگی‌های مشترک بین لپ‌تاپ‌های پریمیوم، پوشش شیشه‌ای ترک‌پد آن‌ها است و سرفیس لپ‌تاپ نیز به‌عنوان محصولی بالارده و لوکس از این قاعده مستثنی نیست. ترک‌پد لپ‌تاپ جدید مایکروسافت با ابعاد ۷ × ۱۰.۵ سانتی‌متری خود و پشتیبانی از ۵ انگشت به‌صورت هم‌زمان، فضای مناسبی را برای اجرای ژست‌های حرکتی مختلف ویندوز ارائه می‌دهد.

سرفیس لپ تاپ / Surface Laptop

عملکرد ترک‌پد سرفیس لپ‌تاپ به‌لطف درایور Precision مایکروسافت، بسیار خوب ارزیابی می‌شود؛ به‌طوری که حرکت انگشت روی پوشش شیشه‌ای آن به‌نَرمی صورت می‌پذیرد و تاخیر بین حرکت انگشت و نشان‌گر ماوس بسیار ناچیز و قبال اغماض است، علاوه‌بر این، کلیک‌پذیری کلیدهای این ترک‌پد نیز بسیار بی‌نقص و همراه با صدایی خوشایند است؛ البته برای عملکرد بدون صدا می‌توانید به‌جای کلیک از تپ‌کردن استفاده کنید.

کپی لینک

صفحه نمایش

مایکروسافت همواره بیش از هر تولیدکننده‌ی دیگری روی کیفیت نمایشگر محصولات خود دقت داشته است. ردموندی‌ها طی چند سال گذشته، بهترین نمایشگرها را در محصولات خود به‌کار برده‌اند؛ بنابراین مایه‌ی تعجب نیست؛ اگر سرفیس لپ‌تاپ نیز به یکی از بهترین نمایشگرهای دنیای اولترابوک‌ها مجهز باشد. سرفیس لپ‌‌تاپ از نمایشگری ۱۳.۵ اینچی پیکسل‌سنس با رزولوشن نامتعارف ۱۵۰۴ × ۲۲۵۶ بهره می‌برد؛ چنین رزولوشنی، تراکم پیکسلی ۲۰۱ پیکسل بر اینچ را برای سرفیس لپ‌تاپ به‌ارمغان می‌آورد.

نسبت تصویر ۳:۲ به نوعی امضای محصولات خانواده‌ی سرفیس محسوب می‌شود؛ بنابراین سرفیس لپ‌تاپ نیز از این قاعده مستثنی نیست و نسبت تصویر در آن ۳ به ۲ انتخاب شده است؛ این نسبت تصویر باعث افزایش ارتفاع صفحه‌نمایش سرفیس لپ‌تاپ نسبت به نمونه‌های دیگر می‌شود و این دستگاه را به ابزاری بسیار مناسب برای طراحی و تولید محتوا بدل می‌کند، اما از سوی دیگر از لذت تجربه‌ی مالتی‌مدیا می‌کاهد؛ چرا که حین پخش فیلم، دو نوار مشکی در لبه‌ی بالا و پایین نمایشگر به‌وجود می‌‌آید.

ویندوز 10 مایکروسافت

مایکروسافت از پنل IPS منحصربه‌فرد VVX14T092N00 پاناسونیک در سرفیس لپ‌تاپ استفاده کرده؛ این پنل تاکنون در دستگاه دیگری به‌کار نرفته است. همان‌طور که از پنلی با پوشش براق می‌توان انتظار داشت، نمایشگر سرفیس لپ‌تاپ تصاویر و متون بسیار شفاف و واضحی را به‌نمایش می‌گذارد.

یکی از شاخصه‌های مهم در ارزیابی عملکرد نمایشگر، تراکم پیکسلی است؛ اما موارد مهم‌تر دیگری نظیر دقت رنگ‌ها، میزان روشنایی و کنتراست نیز مطرح هستند. سرفیس لپ‌تاپ در تمام این شاخصه‌ها عملکرد بی‌نقصی را از خود به‌نمایش می‌گذارد؛ نمایشگر ۱۳.۵ اینچی لپ‌تاپ جدید مایکروسافت رنگ‌ها را با دقت بسیار بالایی به تصویر می‌کشد و نسبت کنتراست Native بیشنیه‌ی آن در حالت روشنایی اتوماتیک به عدد ۸۶.۹۶ می‌رسد.

میزان حداکثر روشنایی صفحه‌نمایش سرفیس لپ‌تاپ به عدد بسیار خوب ۳۸۷ نیت می‌رسد؛ بنابراین کار با آن زیر نور مستقیم خورشید نیز چندان دشوار نخواهد بود. برای آن دسته از افرادی که علاقه‌مند به استفاده از تبلت در اتاق‌ تاریک هستند، سرفیس لپ‌تاپ با حداقل روشنایی فوق‌العاده‌ی ۱.۷۱ نیت، گزینه‌‌ی بسیار مناسبی محسوب می‌شود؛ بنابراین کار با لپ‌تاپ در محیط‌های تاریک به‌ هیچ‌وجه باعث بروز سردرد یا آسیب چشمانتان نخواهد شد.

سرفیس لپ تاپ / Surface Laptop

سرفیس لپ‌تاپ در کنار پروفایل رنگ استاندارد sRGB از یک حالت جدید موسوم به Enhanced sRGB نیز بهره می‌برد. در حالت بهبودیافته، رنگ‌ها کمی زنده‌تر به‌نظر می‌رسند؛ اما در حالت‌ عادی، تصاویر کمی رنگ‌‌رفته هستند. طبق ادعای مایکروسافت، حالت Enhanced sRGB، پروفایلی در داخل فضای رنگی sRGB محسوب می‌شود که در آن تُن‌های میانی رنگ‌ها تا حد امکان به طیف رنگی P3-D65 نزدیک می‌شود، در حالی که رنگ پوست در تصاویر بدون تغییر باقی می‌ماند، ضمن آنکه کنتراست کلی تصاویر نیز بهبود پیدا می‌کند. 

همان‌طور که پیش از این در بخش مشخصات فنی ذکر کردیم، نمایشگر سرفیس لپ‌تاپ می‌تواند هم‌زمان، لمس ۱۰ انگشت را تشخیص دهد، علاوه‌بر این با قلم سرفیس پن و ابزار سرفیس دایل نیز سازگار است؛ اما متاسفانه لولاهای نمایشگر به‌اندازه‌ای مستحکم نیستند تا امکان استفاده‌ی راحت از قلم را فراهم کنند، بنابراین نگارش یا طراحی توسط قلم با لرزش قابل توجه نمایشگر همراه است.

در کل نمایشگر سرفیس لپ‌تاپ با نسبت تصویر عالی و کیفیت بسیار خوب آن، باعث می‌شود تا حین استفاده از این لپ‌تاپ نهایت لذت را ببرید و هر زمان که نیاز داشتید از طریق قلم روی آن یادداشت‌برداری یا طراحی کنید.

کپی لینک

اسپیکر

مایکروسافت اسپیکرهای سرفیس پرو و سرفیس بوک در حاشیه‌‌های سمت چپ و راست نمایشگر پنهان کرده بود؛ اما این بار رویه‌ی متفاوتی را در پیش گرفته است. در نگاه اول ممکن است نبود دریچه‌ی اسپیکر در هیچ‌یک از بخش‌های سرفیس لپ‌تاپ متعجب‌تان کند؛ چرا که مایکروسافت طی یک تصمیم عجیب، اسپیکرهای لپ‌تاپ را زیر کیبورد آن پنهان کرده است!

مایکروسافت اسپیکرهای استریو و ۲ واتی سرفیس لپ‌تاپ را Omnisonic می‌نامد و مدعی است که این اسپیکرها با پخش چندسویه‌ی صدا، تجربه‌‌ی صوتی فراگیری را در اختیار کاربر قرار می‌دهد. حجم صدای سرفیس لپ‌تاپ به‌دلیل فضای آکوستیک اسپیکرهای آن، در مقایسه با سرفیس پرو و سرفیس بوک بلندتر است.

صدای تولیدشده توسط سرفیس لپ‌تاپ، شفاف، غنی و رسا است و نویز بسیار پایینی دارد. علاوه‌بر موارد یادشده، مایکروسافت اکنون از استاندارد Dolby Audio Premium در این لپ‌تاپ بهره می‌برد و به‌لطف آن افکت‌‌های صوتی مختلفی را در اختیار کاربر قرار می‌دهد که توسط آن‌ها می‌توان صدای تولیدی را سفارشی‌سازی کرد.

کپی لینک

دوربین

تمام دستگاه‌های مدرن خانواده‌ی سرفیس از قابلیت امنیتی ویندوز هِلوی مایکروسافت (Windows Hello)، برای تشخیص چهره‌ی کاربر بهره می‌برند؛ این قابلیت به کمک ترکیب پرتو مادون قرمز (IR)، یک لنز و دوربین جلوی دستگاه عمل می‌کند. مایکروسافت قابلیت ویندوز هلو را در سرفیس لپ‌تاپ بیش از پیش بهینه‌سازی کرده و نتیجه‌ی این بهینه‌سازی، افزایش قابل توجه سرعت عملکرد آن است.

سرفیس لپ تاپ / Surface Laptop

به محض آنکه کاربر شروع به باز کردن درِ لپ‌تاپ می‌کند، در زاویه‌ی حدود ۱۰ درجه، نمایشگر و دوربین فعال می‌شوند و حین بازشدن در، فرایند جست‌وجوی کاربر نیز آغاز می‌شود و زمانی که درِ لپ‌تاپ به‌‌طور کامل باز شد، شناسایی کاربر نیز به اتمام می‌رسد. دوربین سرفیس لپ‌تاپ برخلاف نمونه‌ی به‌کاررفته در سرفیس پرو، تنها قادر به ضبط ویدیو با رزولوشن اچ‌دی (۷۲۰پی) است. با وجود آنکه تصاویر ثبت‌شده رزولوشن پایینی دارند؛ اما کیفیت آن‌ها در حد قابل قبولی ارزیابی می‌شود.

کپی لینک

نرم‌افزار

یکی از کلیدی‌ترین و در عین حال بحث‌برانگیزترین ویژگی‌های سرفیس لپ‌تاپ در زمان معرفی آن، ویندوز ۱۰ اس، یکی نسخه‌ی ساده‌شده و ایمن از سیستم‌عامل ویندوز ۱۰ بود. این نسخه‌ از سیستم‌عامل محبوب ویندوز تنها اپلیکیشن‌هایی را اجرا می‌کند که از فروشگاه اپلیکیشن ویندوز دانلود شده‌اند. بسیاری از این اپلیکیشن‌ها برای صفحات لمسی بهینه شده‌اند؛ چرا که ویندوز استور در اصل به‌همراه سیستم‌عامل تاچ‌محور ویندوز ۸ راه‌اندازی شده است.

طبق ادعای مایکروسافت، توسعه‌دهندگان می‌توانند اپلیکیشن‌های عادی خود برای ویندوز ۱۰ را به‌سادگی به نمونه‌های سازگار با ویندوز استور پورت کنند؛ اما متاسفانه در حال حاضر، کیفیت اپلیکیشن‌های موجود در فروشگاه ویندوز در اکثر موارد رضایت‌بخش نیست و هنوز هم بسیاری از عناوین مهم در استور موجود نیستند.

سرفیس لپ تاپ / Surface Laptop

سرفیس لپ‌تاپ به‌صورت پیش‌فرض قادر به اجرای اپلیکشن‌های خارج از استور نیست؛ بنابراین نمی‌توانید نرم‌افزارهایی مانند گوگل کروم، فایرفاکس یا نسخه‌ی کامل فتوشاپ را روی آن نصب کنید و حتی بسیاری از بنچمارک‌هایی نیز که معمولا از آن‌ها برای ارزیابی عملکرد لپ‌تاپ‌های ویندوزی استفاده می‌کنیم از فروشگاه مایکروسافت غایب هستند، خوشبختانه مایکروسافت تا پایان سال ۲۰۱۷ به کاربران سرفیس لپ‌تاپ، اجازه‌ی ارتقای رایگان به ویندوز ۱۰ پرو را می‌دهد؛ اما پس از این بازه‌ی زمانی ارتقاء سیستم‌عامل تنها با پرداخت ۴۹ دلار امکان‌پذیر خواهد بود.

مایکروسافت مدعی است که در ویندوز ۱۰ اس روی سادگی و مدیریت آسان این سیستم‌عامل تمرکز دارد و از این رو، آن را انتخابی مناسب برای مراکز آموزشی، سازمان‌ها و مؤسسات مختلف می‌داند؛ چرا که هر ارگانی با صدها یا هزاران دستگاه مبتنی بر ویندوز ۱۰ اس، مانند سرفیس لپ‌تاپ، درگیر مشکلاتی مانند بدافزارهای خطرناک نخواهد شد.

اما برای کاربر عادی، ویندوز ۱۰ اس به هیچ‌وجه انتخاب مناسبی محسوب نمی‌شود؛ شما قادر به استفاده از اپلیکیشن‌های مورد نظرتان نخواهید بود و در ازای این محدودیت، هیچ چیز مثبتی عایدتان نخواهد شد. ویندوز ۱۰ اس حتی امکان استفاده از «regedit» یا «command window» را نیز برای اعمال تغییرات جزئی در سیستم‌عامل به کاربر نمی‌دهد.

کپی لینک

بازده و عملکرد

ردموندی‌ها قلب تپنده‌ی سرفیس لپ‌تاپ را از بین پردازنده‌‌های نسل هفتم اینتل موسوم به کیبی‌لیک انتخاب کرده‌اند. در حال حاضر مدل‌های در دسترس از سرفیس لپ‌تاپ، نمونه‌هایی با پردازنده‌ی Core i5 یا Core i7، حافظه‌ی رم از ۴ تا ۱۶ گیگابایت و حافظه‌ی ذخیره‌سازی از ۱۲۸ تا ۵۱۲ گیگابایت را در بر می‌گیرند؛ اما نکته‌ی جالب این است که مایکروسافت به‌جای استفاده از پردازنده‌ی آشنای Core i7 7600U که در بسیاری از اولترابوک‌های دیگر به‌کار گرفته شده است، مدل نامتعارف Core i7 7660U با واحد پردازش گرافیک قدرتمند‌تر را برای سرفیس لپ‌تاپ برگزیده است.

با وجود آنکه معماری پردازنده در تراشه‌های کبی‌ لیک مشابه اسکای‌لیک است؛ اما بهبود‌های اعمال‌شده در فرایند ساخت ۱۴ نانومتری این تراشه که اینتل آن را +14nm می‌نامد، امکان افزایش فرکانس و مصرف انرژی پایین‌تر را فراهم آورده است. بنابراین تراشه‌های کبی‌ لیک با وجود بهره‌گیری از معماری یکسان با اسکای‌لیک، بهبودهایی را تجربه کرده‌اند.

سرفیس لپ تاپ / Surface Laptop

هیچ‌کدام از مدل‌های در دسترس از پردازنده‌ی گرافیکی مجزا بهره نمی‌برند تا بدین‌ ترتیب از هم‌پوشانی با محصولات سری سرفیس بوک ممانعت شود؛ اما واحد پردازش گرافیکی Iris Plus Graphics 640 موجود در مدل مجهز به پردازنده‌ی Core i7 7660U نسبت به نمونه‌ی HD Graphics 620 موجود در مدل Core i5 عملکرد به مراتب بهتری دارد.

مدل پایه‌ی سرفیس لپ‌تاپ که برای بررسی در اختیار زومیت قرار گرفته است، از پردازنده‌ی رایج‌تر Core i5 7200U، حافظه‌ی رم ۴ گیگابایت و حافظه‌ی ذخیره‌سازی SSD با ظرفیت ۱۲۸ گیگابایت بهره می‌برد. این مدل از سرفیس لپ‌تاپ به واحد پردازش گرافیکی HD Graphics 620 مجهز است. فرکانس پایه‌ی این واحد گرافیکی ۳۰۰ مگاهرتز است؛ اما در حالت توربو به فرکانس ۹۳۳ مگاهرتز نیز می‌رسد.

دمای پردازنده‌ی Core i5 سرفیس لپ‌تاپ در بیشترین حالت و زمانی که زیر بار گرافیکی است به ۳۹ درجه‌ی سلسیوس می‌رسد. سیستم خنک‌کننده‌ی سرفیس لپ‌تاپ از نوع فعال و مبتنی بر فن است؛ اما در استفاده‌ی عادی، به‌ندرت صدای آن به گوش می‌رسد، به‌گونه‌ای که گاهی اوقات در مورد استفاده کردن یا نکردن آن از فن دچار تردید می‌شوید.

طراحی سرفیس لپ‌تاپ به‌گونه‌ای انجام شده که در آن دریچه‌ی ورود هوا با دریچه‌ی خروجی مشترک است؛ این مسئله باعث می‌شود تا زمانی که لپ‌تاپ را روی پای خود می‌گذارید، جریان هوا مسدود نشود و علاوه‌بر این، زیبایی دستگاه نیز تحت تاثیر دریچه‌های متعدد قرار نگیرد؛ چرا که دریچه‌ی هوا پشت لولا پنهان شده است.

مایکروسافت اسلایدری نیز برای تغییر حالت مصرف انرژی سرفیس لپ‌تاپ در نظر گرفته است. برای دسترسی به این اسلایدر باید روی آیکون باتری در تسک‌بار کلیک کنید. اسلایدر Power Mode، حالت‌های «بهترین عمر باتری»، «عملکرد بهتر» و «بهترین عملکرد» را در برمی‌گیرد و به‌صورت پیش‌فرض روی حالت بهترین طول‌عمر باتری تنظیم شده است.

در ادامه می‌توانید برخی از نتایج تست‌های بنچمارک را که توسط زومیت روی این تبلت اجرا شده‌اند، مشاهده کنید: 

لپ‌تاپ / بنچمارک

3DMark06

PCMark7

3DMark11

NovaBench

3DMarkBasic

Ice/Cloud/Fire/Sky

Geekbench

Single/Multi

Geekbench OpenCL

GPU/dGPU

PCMark8

Home/Work/Creative

CineBench

OpenGL/CPU

Surface Laptop

8378

4974

1489

724

37027/5733/736/3646

3760/7434

-/18004

3338/4174/4246

39.81/326

Galaxy Book 10.6

6000

4055

946

643

-/26249/3962/498

2522/3925

-/13889

Surface Pro 2017

12224

4745

897

1103

-/56545/3648/779

4574/9315

-/29527

Surface Book i7

20687

5505

5375

904

-/16486/9023/4345

3511/7191

17980/64218

Surface Pro 4

11038

4895

1389

644

-/39913/5620/791

-

-

iLife ZED Air

1979

2429

185

321

-/14955/1182/-

-

-

Asus ASUSPRO P2430UJ

9016

3053

1709

745

-/41527/5250/994

-

-

Asus Zenbook 3 UX390UA

8205

5215

1564

750

-/14622/5707/840

-

-

(HP Spectre X360 (2016

7885

5397

1304

791

-/36672/4538/731

-

-

Asus K550VX

23052

3507

4700

1231

-/76035/15918/3437

-

-

Acer Aspire E 15

11782

3609

2335

582

-/55907/4979/1193

-

-

Aspire V15 Nitro

13038

4118

3911

639

-/58570/8389/2641

-

-

HP Envy K007NE

11304

3851

2351

-

-/56206/5571/1360

-

-

Microsoft Surface book

15297

5064

1444

831

-/16818/1862/225

-

-

ASUS ROG G551JM

8334

3449

4866

653

82759/5741/2437/-

-

-

ASUS ZENBOOK UX303L

10336

4991

2379

723

17667/5748/1318/-

-

-

ASUS X553

1988

1601

490

684

-

-

-

Lenovo Flex 2

10101

2790

2316

684

47280/5.836/1288/-

-

-

Lenovo Yoga 2 Pro

5711

5274

1373

704

569/3412/23096/-

-

-

Asus ET2321 AIO

8807

3784

1893

654

-/4494/1032/12230

-

-

همان‌طور که از نتایج بنچمارک‌ها نیز پیدا است، سرفیس‌ لپ‌تاپ برای انجام بازی‌های سنگین ساخته نشده است؛ اما به‌راحتی می‌تواند با سایر اولترابوک‌های موجود در بازار برابری کند و حتی در پاره‌ای از موارد از آن‌ها پیشی بگیرد. سرفیس پروی جدید در استفاده‌‌های روزمره و نیمه‌سنگین، به‌راحتی می‌تواند کاربر را راضی نگه دارد.

کپی لینک

بازده و عملکرد حافظه‌ی ذخیره‌سازی

یکی از اصلی‌ترین نقاط ضعف سرفیس لپ‌تاپ را می‌توان عملکرد بسیار ناامید‌کننده‌ی حافظه‌ی ذخیره‌سازی اس‌اس‌دی آن دانست. مایکروسافت برای نسخه‌ی پایه‌ی سرفیس لپ‌تاپ حافظه‌ی ذخیره‌سازی ۱۲۸ گیگابایتی توشیبا با مدل THNSN0128GTYA M.2 1620 و فُرم‌فکتور M.2 را انتخاب کرده است. سرعت خواندن و نوشتن سرفیس لپ‌تاپ حتی از نمونه‌ی ۱۲۸ گیگابایتی ساخت سامسونگ به‌کاررفته در سرفیس پرو ۴ نیز پایین‌تر است.

بسیاری از اولترابوک‌های امروزی، به‌خصوص نمونه‌هایی که از حافظه‌‌هایی با پشتیبانی از رابط NVMe به‌راحتی می‌توانند سرفیس لپ‌تاپ را در این زمینه شکست دهند؛ البته مایکروسافت برای نسخه‌ی ۵۱۲ گیگابایتی و Core i7 سرفیس‌ لپ‌تاپ حافظه‌ی ذخیره‌سازی ساخت سامسونگ با مدل KUS040202M را در نظر گرفته است که به سرعت خواندن و نوشتن بسیار بالای ۱۲۰۰ و ۹۶۰ مگابایت بر ثانیه دست می‌یابد، اما متاسفانه این موضوع در خصوص نسخه‌ی پایه‌ی سرفیس لپ‌تاپ صادق نیست.

 جدول نرخ خواندن داده توسط حافظه

HD Tune Pro

CrystalDiskMark

Maximum MB/s

Minimum MB/s

Average MB/s

Read MB/s

Write MB/s

Surface Laptop (128GB)

170.4

93.7

121.6

425.6

128.2

Galaxy Book 10.6

224.8

66.2

124

272

149

Surface Pro 2017

1045.4

829.4

1017.1

1711

977.2

Surface Book i7

981.5

641.9

917.8

1728

1247

Surface Pro 4

336.7

302.8

321.2

-

-

iLife ZED Air

90.1

38.5

71.0

-

-

Asus ASUSPRO P2430UJ

110.8

47.0

83.4

-

-

Lenovo E5180

114.5

37.6

86.7

-

-

Asus K550VX

132.2

52.9

100

-

-

Surface Book

846.7

206.4

632.9

-

-

Surface Pro 4

336.7

302.8

321.2

-

-

Asus Transformerbook T100TAL

100.1

74.4

89.5

-

-

Aspire Aspire E15

112.3

46.7

87.1

-

-

Aspire V15 Nitro

113.1

26.4

87.4

-

-

HP ENVY 15-K007NE

116.4

55.6

91.4

-

-

Microsoft Surface 3

115.9

74.5

101.2

-

-

ASUS ROG G551JM

294.7

185.8

263

-

-

HP Pavilion 15 P062

110

43.6

86.1

-

-

Asus Zenbook UX303L

426.6

344.3

388.9

-

-

Lenovo Flex 2

116.2

48.5

86.6

-

-

Lenovo Yoga 2 Pro

326.7

207.8

240.6

-

-

Lenovo ThinkPad Tablet 2

54.2

23.9

50.5

-

-

ET2321 INTH

190.2

23

138.5

-

-

Asus N550JV

107.5

18.3

80.5

-

-

Acer Aspire S7 2013

932.6

766.6

915.8

-

-

همان‌طور که مشاهده می‌کنید، نرخ خواندن و نوشتن داده در سرفیس لپ‌تاپ بسیار پایین و ناامیدکننده است؛ به‌طوری که عملکرد آن در برخی از بنچمارک‌ها حتی با نمونه‌های مجهز به حافظه‌ی ‌eMMC نیز قابل مقایسه نیست، اما این موضوع در عملکرد کلی دستگاه، به جز در مواردی مانند کپی فایل‌‌های حجیم، تاثیر چندانی نگذاشته است و ما در طول مدت استفاده‌ی خود از سرفیس لپ‌تاپ، شاهد هیچ‌گونه کندی در آن نبودیم.

کپی لینک

باتری

با وجود آنکه مایکروسافت اشاره‌ای به ظرفیت باتری سرفیس لپ‌تاپ نکرده و تنها به ذکر عمر ۱۴.۵ ساعته‌‌ی باتری بسنده کرده است؛ اما براساس بررسی‌های زومیت، ردموندی‌ها از یک باتری با ظرفیت ۴۷ وات‌ساعت در محصول جدید خود استفاده کرده‌اند؛ چنین ظرفیتی برای یک لپ‌تاپ چندان زیاد محسوب نمی‌شود و حتی از نمونه‌ی به‌کاررفته در مک‌بوک پرو ۱۳ اینچی با ظرفیت ۴۹.۳ وات‌ساعت نیز پایین‌تر است؛  اما باتری این لپ‌تاپ در دنیای واقعی چه عملکردی از خود به نمایش می‌گذارد؟ برای یافتن پاسخ این سؤال، تست‌های روتین زومیت را روی این دستگاه اجرا کردیم.

سرفیس لپ تاپ / Surface Laptop

طبق روال همیشگی بررسی‌های زومیت، ویدیویی با رزولوشن HD را در شرایطی روی سرفیس پرو ۲۰۱۷ پخش کردیم که میزان روشنایی نمایشگر روی ۵۰ درصد قرار داشت، کلیه‌ی ارتباطات بی‌سیم گوشی قطع شده بودند و اسلایدر Power Mode نیز روی حالت Recommended تنظیم شده بود. فرایند پخش ویدیو را تا رسیدن باتری از ۱۰۰ به صفر درصد ادامه دادیم. در این تست، سرفیس لپ‌تاپ توانست قبل از اتمام کامل شارژ، ۱۲.۵ ساعت دوام بیاورد که برای یک کامپیوتر، مدت‌زمان فوق‌العاده‌ای به‌حساب می‌آید؛ اما در آزمایش Battery Eater، سرفیس لپ‌تاپ با ثبت ۱۷۶ دقیقه نسبت به تبلت سرفیس پرو (۲۶۵ دقیقه) عملکرد پایین‌تری را از خود به‌نمایش گذاشت.

اگرچه سرفیس لپ‌تاپ در تست باتری، رکوردی را از خود بر جای نگذاشت؛ اما باید عملکرد مایکروسافت را به جهت ثبت چنین نتایجی توسط باتری کوچک این لپ‌تاپ تحسین کرد. واضح است که ردموندی‌ها زمان زیادی را صرف بهینه‌سازی نرم‌افزاری سرفیس لپ‌تاپ صرف کرده‌اند؛ چرا که این لپ‌تاپ در استفاده‌ی روزمره، مانند تولید محتوا، استریم موسیقی و تماشای فیلم، به‌راحتی می‌تواند یک روز کاری، شما را همراهی کند.

کپی لینک

جمع‌بندی

سرفیس لپ‌تاپ محصولی بسیار خوب ارزیابی شود و شاید کمی با اغماض بتوان آن را در مجموع بهترین اولترابوک ویندوزی موجود در بازار به‌شمار آورد؛ اما به‌طور حتم نمی‌توان این لپ‌تاپ را بی‌نقص دانست. پورت‌های سرفیس لپ‌تاپ بسیار محدود هستند و بی‌شک نبود پورت USB-C در سال ۲۰۱۷ و برای لپ‌تاپ پریمیومی همچون سرفیس لپ‌تاپ، یک نقطه‌ی ضعف محسوب می‌شود.

سرفیس لپ تاپ / Surface Laptop

ویندوز ۱۰ اس با وجود آنکه تجربه‌ی روان و امنی از سیستم‌عامل ویندوز را ارائه می‌دهد؛ بسیار محدود است و فروشگاه اپلیکیشن آن نیز، ابزارهای مورد نیاز بسیاری از کاربران را تامین نمی‌کند. از سویی دیگر مرورگر اج هنوز هم آماده‌ی رقابت با مرورگرهای دیگری همچون گوگل کروم و فایرفاکس نیست؛ اما خوشبختانه مایکروسافت تا پایان سال جاری میلادی امکان ارتقای رایگان به ویندوز ۱۰ پرو را فراهم کرده است.

سرفیس لپ‌تاپ به‌ هیچ‌وجه محصول ارزانی نیست؛ اما تجربه‌ی لذت‌بخشی که ارائه می‌دهد در کنار طراحی زیبا، عملکرد روان و عمر باتری بسیار خوب این لپ‌تاپ بر ارزش خرید این محصول می‌افزاید؛ بنابراین چنانچه به‌دنبال لپ‌تاپی پریمیوم به همراه سیستم‌عامل ویندوز هستید و نبود پورت USB-C نیز برای‌تان اهمیتی ندارد، خرید سرفیس لپ‌تاپ را به شما توصیه می‌کنیم. 

در پایان از شما دعوت می‌کنیم برای اطلاع از قیمت لپ‌تاپ و مشاهده‌ی مشخصات فنی لپ‌تاپ ایسوس،اچ‌پی، لنوو، ایسر، دل، سرفیس‌های مایکروسافت و مک‌بوک‌های اپل از بخش محصولات زومیت استفاده کنید.

نکات مثبت

  • نمایشگر بسیار باکیفیت
  • طراحی زیبا 
  • کیفیت ساخت خوب و بدنه‌ی مستحکم
  • عمر باتری بالا
  • عملکرد سریع و روان

نکات منفی

  • پورت‌های محدود
  • محدودیت‌های ویندوز ۱۰ اس
  • سرعت پایین‌تر از حد انتظار حافظه‌ی ذخیره‌سازی
مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات