۵ باوراشتباه رایج درباره‌ی باتری لپ‌تاپ

دوشنبه ۲۹ تیر ۱۳۹۴ - ۱۶:۰۵
مطالعه 3 دقیقه
توجه به طول عمر باتری یکی از مهم‌ترین معیارهای انتخاب لپ‌تاپ است. هیچ‌کس دستگاهی نمی‌خواهد که با چند ساعت گشت وگذار در وب و پخش فیلم، با باتری خالی مواجه شود. اما براستی چگونه با این مشکل دست به گریبان نشویم؟ لطفا همراه زومیت باشید.
تبلیغات

در این مطلب، تعدادی از رایج‌ترین باورهای اشتباه درباره‌ی افزایش مدت شارژدهی باتری لپ‌تاپ و ماندگاری آن، به‌علاوه‌ی نکاتی درمورد مراقبت از باتری برای استفاده‌ی متمادی از آن را بیان می‌کنیم.

کپی لینک

۱. صحت ادعای سازندگان، درمورد مدت شارژدهی باتری

بیشتر سازندگان، ادعای طول عمر بالای شارژدهی را داشته و لپ‌تاپ‌های خود را با این ادعاهای به نظر مشکوک به بازار فروش عرضه می‌کنند. آزمایش‌ها و بررسی‌های انجام گرفته، مشکوک بودن این ادعاها را تصریح می‌کند. کارشناسان، اغلب به دنبال ادعاهای این چنینی رفته و صحت ماجرا را در آزمایشگاه بررسی می‌کنند. اخیرا لپ‌تاپی ادعای شارژدهی ۸ ساعته را کرده بود. امّا با کمتراز۵ ساعت وبگردی با اتصال وای‌فای، شارژ آن خالی شد!

کپی لینک

۲. جدا کردن شارژر، پس از شارژ کامل باتری

به‌طور خلاصه، نیازی به انجام این کار نیست. باتری‌های لپ‌تاپ پس از پرشدن، فرایند شارژ را متوقف می‌کنند. فناوری مورد استفاده در باتری‌های امروزی بسیار هوشمندانه‌تر از قبل عمل می‌کند. درمقایسه با ۱۰ سال پیش، هم‌اکنون می‌توانید با اطمینان کامل باتری درحال شارژ را به حال خود رها کنید. جای هیچ‌گونه نگرانی نیست؛ زیرا باتری دستگاه به‌خوبی هوای خودش را دارد!

کپی لینک

۳. تخلیه‌ی کامل باتری، قبل‌ از شارژ مجدد

این مورد هم، به هیچ‌وجه صحت ندارد. این باور اشتباه، تحت‌تأثیر تکنولوژی‌های قدیمی باتری که دوام کمی هم داشت به وجود آمده است. اگر از لپ‌تاپ استفاده‌ی خانگی می‌کنید، بهتر است به شارژر متصل باشد. دراین حالت با قرار دادن تنظیمات باتری روی high performance، سطح بالایی از عملکرد دستگاه را تجربه خواهید کرد.

کپی لینک

۴. جایگزینی بی‌دردسر باتری قدیمی لپ‌تاپ

مدت زمان شارژدهی باتری دستگاه، طبیعتا به مرور زمان کوتاه و کوتاه‌تر خواهد شد. از این‌ رو پس از گذشت چند سال، نیازمند جایگزین کردن باتری جدیدی خواهید بود. جدای از هزینه‌ی تعویض باتری، این کار همیشه عملی نبوده یا با دردسرهایی همراه است. برای نمونه، اولترابوک‌ها معمولا همراه با باتری غیرقابل تعویض عرضه می‌شوند. به همین خاطر، اجازه‌ی تعویض عادی باتری را از کاربر سلب می‌کنند.

کپی لینک

۵. کارکرد شارژدهی باتری طبق تعهد سازنده

نمی‌توان گفت که باوری کاملاً اشتباه است. امّا این ادعا صرفاّ به دوام باتری زیر شرایط محیطی بسیار ویژه اشاره می‌کند. دراین میان، ممکن است برخی از سازندگان ادعای نسبتاّ صحیحی را داشته باشند؛ یا ممکن است ادعای شارژدهی هفتگی و حتی یک ماهه را هم دربرخی از اولترابوک‌ها ببینید.برخی لپ‌تاپ‌ها مدعی شارژدهی ۵۰ روزه‌ی باتری در حالت Standby هستند. اگرچه، می‌توان انتظار شارژدهی طولانی مدّتی را در حالت Sleep دستگاه داشت؛ اما نه تا این حد.

به‌طور معمول مدت زمان شارژدهی ادعا شده، درنتیجه‌ی ارزیابی باتری دستگاه تحت شرایط محیطی ویژه‌ای به دست می‌آید؛ که کمی شک برانگیز است. مدّت زمان‌های ادعا شده بایستی میزان دوام شارژدهی باتری را در موقعیّت زندگی واقعی به کاربران و خریداران نشان دهد.

کپی لینک

نکاتی درمورد افزایش مدت شارژدهی باتری لپ‌تاپ

- بررسی Power Options ویندوز: به‌طور خودکار، لپ‌تاپ در زمان استفاده از باتری به گزینه‌ی Power Saving تغییر حالت می‌دهد. اما بازرسی Power Options ویندوز خالی از لطف نیست. اگر درحال استفاده از باتری لپ‌تاپ هستید، در ویندوز ۷ یا ۸ نباید گزینه‌ی High performance در بخش Power Options فعال باشد؛ گزینه‌های Balanced یا Power Saver بسیار مناسب‌تر هستند. حالت Power Saver ممکن است تأثیر بسزایی بر کاهش کارایی کلی سیستم بگذارد.

- کاهش روشنایی نمایشگر: این عمل، سرعت مصرف شارژ باتری را کاهش می‌دهد. دکمه‌ی تنظیم روشنایی اغلب با نماد خورشیدی شکل روی صفحه‌کلید لپ‌تاپ مشخص می‌شود.

- خاموش کردن وای‌فای و بلوتوث: خاموش کردن این اتصال‌ها، مدت شارژدهی باتری را بهبود می‌بخشد.

- خارج کردن CD و DVD از درایو نوری: چرخش دیسک‌ها می‌تواند شارژ باتری را قورت دهد! تا جای ممکن از استفاده‌ی طولانی مدت از درایو نوری اجتناب کنید.

شما چه راهکار دیگری را برای افزایش طول عمر باتری پیشنهاد می‌کنید؟

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات