کیبورد پروانه‌ای اپل چیست و چرا در مک‌بوک‌ها مشکلاتی ایجاد کرده است؟

سه‌شنبه ۱۸ تیر ۱۳۹۸ - ۱۲:۰۰
مطالعه 3 دقیقه
گفته می‌شود اپل قصد دارد طراحی دردسرساز  کیبوردهای پروانه‌ای را در مک‌بوک‌های آینده خود کنار بگذارد؛ اما کیبورد پروانه‌ای چیست و چرا موجب بروز مشکل در مک‌بوک‌ها شده است؟
تبلیغات

در سال‌های اخیر، جنجال‌های فراوان اپل و محصولاتش را تحت تأثیر قرار داده است. یکی از مهم‌ترین بحث‌های داغ این چند سال، درباره‌ی کیبورد مک‌بوک‌های اپل بوده که دردسرهای زیادی برای کاربران ایجاد کرده است. با وجود پیشرفت‌ها در زمینه‌ی طراحی مک‌بوک‌ها، کاربران هنوز انتقادهایی از کیبورد این دستگاه‌ها می‌کنند. کیبورد پروانه‌ای دلیل اصلی پدیده‌ی مذکور شناخته می‌شود و در نهایت، اپل تصمیم گرفت به استفاده از چنین کیبوردهایی خاتمه دهد. کیبورد پروانه‌ای در واقع چیست و چرا موجب ایجاد چنین مشکلاتی در محصولات اپل شده است؟

قبل از توضیح‌دادن ویژگی‌های کیبورد پروانه‌ای، باید سیستم عملکرد کیبورد معمولی را شرح دهیم. چندین نوع کیبورد تاکنون طراحی شده است؛ اما معمول‌ترین آن‌ها ‌سوییچ‌های قیچی‌ای دارند که در تصویر پایین، شکل ساده‌ای از آن‌ها به نمایش گذاشته شده است. به دلیل طراحی متقاطع، ‌سوییچ‌‌های قیچی‌ای مسافت کمتری در مقایسه با کیبورد‌های مکانیکی متداول در رایانه‌های شخصی طی می‌کنند. ویژگی گفته‌شده موجب شده است این نوع از کیبوردها در لپ‌تاپ‌ها به‌وفور استفاده‌ شود؛ اما همان‌ طور که در تصویر مشخص است، باز هم فضای خالی بسیاری در چنین ساختار متقاطعی وجود دارد.

سوییچ کیبورد / keyboard switches

وجود فضای خالی در کیبوردهای مرسوم در صنعت لپ‌تاپ موجب شد اپل به فکر طراحی سیستم جدیدی برای کیبورد مک‌بوک‌های خود باشد. هدف این شرکت کیبوردهایی با فضای خالی کمتر بود که در نهایت، کاهش ضخامت کلید‌ها و ابعاد کلی کیبورد را سبب می‌شد. در همین زمینه، اپل کیبورد پروانه‌ای را معرفی کرد. دلیل نام‌گذاری این کیبورد نیز شباهت آن به بال‌های پروانه است. تفاوت اساسی میان این نوع کیبورد با کیبوردهای متداول، قوس بیشتر و وجود شیاری در قسمت میانی کلید است. اگر کلید کیبوردهای معمولی را Xشکل در نظر بگیریم، کیبوردهای پروانه‌ای ساختاری شبیه حرف V دارند.

طرح اپل در ابتدا به‌عنوان ابتکاری بزرگ در طراحی به شمار می‌رفت. چنین کیبورد‌هایی نه‌تنها ضخامت کمتری از رقبای خود دارند؛ بلکه هنگام استفاده، کاربر لذت بیشتری از آن می‌برد. با وجود این، مشکل اساسی پس از مدتی در دنیای واقعی مشخص شد. به دلیل شکل خاص سوییچ‌های این کیبورد‌ها، تکه‌های کوچک خوراکی و خاک و گردوغبار آسان‌تر می‌توانستند در زیر کلیدها جمع شوند؛ در حالی که سوییچ‌های Xشکل کمتر به این مشکل دچار می‌شوند. در واقع، قرارگرفتن مواد ناخواسته در زیر کیبورد پروانه‌ای، دلیل اصلی شکست این طراحی در محصولات اپل بوده است. 

به نظر می‌رسد اپل نیز متوجه نقص طراحی خود شده است و با وجود مزیت‌های بسیار، کیبورد پروانه‌ای مناسب استفاده‌ی روزمره نیست و در محیط‌های کنترل‌شده با آلودگی کمتر، کاربرد بیشتری دارد. این شرکت قصد دارد با استفاده از طراحی قدیمی در محصولات آینده‌ی خود، مشکل جمع‌شدن جِرم در زیر کلیدها را تا حدودی حل کند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات