مهاجرت اپل از پردازندههای اینتل به آرم چه پیامدهایی برای مشتریان سازمانی مک دارد؟
تصمیم اپل به مهاجرت از پردازندههای اینتل به پردازندههای اختصاصی مبتنی بر آرم، کاملا منطقی بهنظر میرسد. تصمیمی که از محصولات سال ۲۰۲۱ وارد فاز اجرایی خواهد شد. شرکت با استفاده از پردازندههای اختصاصی میتواند اکوسیستم خود در کامپیوترهای رومیزی و لپتاپ را با تبلت و گوشی هوشمند هماهنگ کند. بهعلاوه، حاشیهی سود فروش محصولات با پردازنده اختصاصی هم بسیار بالا خواهد بود. کوپرتینوییها هماکنون نیز با پیادهسازی سیستم مشابه در دنیای گوشی هوشمند، حاشیهی سود بسیار بالایی را تجربه میکنند و همین روند را میتوان در دنیای کامپیوترهای شخصی پیشبینی کرد.
مهاجرت اپل به آرم، با تمام مزایایی که برای شرکت دارد، شاید برای کاربران در دستههای گوناگون ممکن است با چالشهایی همراه باشد. خصوصا مشتریان سازمانی شاید مجبور به توسعهی مجدد اپلیکیشنها باشند تا سرویسهایی هماهنگ با پلتفرم جدید توسعه دهند.
قطعا در ابتدای راه چالشهای هماهنگی اپلیکیشن سازمانی با پلتفرم جدید ایجاد میشود
حرکت جدید اپل برای شرکتهای مشتری به این معنا خواهد بود که آنها باید مسیر جدیدی را برای استفاده از پلتفرم برای نیروی کاری خود انتخاب کنند. دراینمیان اپل ادعا میکند که تغییر رویکرد به سیستمهای مبتنی بر آرم، تنها با کمی اختلال عملکرد در ابتدای مسیر همراه خواهد بود، اما کارشناسان اعتقاد دارند بدون شک ساختارشکنیهایی در مسیر کاری مشتریان سازمانی ایجاد میشود. البته قطعا اپل تلاش میکند تا چالشها در تغییر مسیر به سمت آرم به حداقل ممکن برسند. درنهایت کسبوکارها باید راهکارهایی را در نظر داشته باشند تا کمترین اختلال در سیستمهای مبتنی بر مک رخ دهد.
اپلیکیشنهای سازمانی مخصوص مک
بسیاری از اپلیکیشنهای حرفهای با کارایی سازمانی در سطح سیستمعامل یا حتی عمیقتر و در سطح سختافزار بهینهسازی شدهاند. اپلیکیشنهایی که وظایف پردازش گرافیکی سنگین انجام میدهند نیز در همین سطح بهینهسازی و اختصاصی میشوند. از اپلیکیشنهای مشابه میتوان به آنهایی اشاره کرد که با دیتابیسهای سنگین سر و کار دارند و پردازش دادهای مداومی را نیاز خواهند داشت.
اپل در مسیر مهاجرت به پردازندههای مبتنی بر آرم، باید سیستمعامل دسکتاپ خود را نیز برای پلتفرم جدید بازطراحی کند. حرکتی که تاحدودی با عرضهی سیستمعامل macOS Big Sur شروع شد. این تغییر مسیر به احتمال زیاد با اختلال عملکرد در بسیاری از نرمافزارهای اختصاصی و شخصیسازی شده همراه خواهد بود که در نسخهی کنونی فعالیت میکنند. اگرچه اپل برای اپلیکیشنهای ناهماهنگ، یک شبیهساز هم توسعه میدهد، شبیهسازها هیچگاه جایگزینهای مناسبی نخواهند بود. «ترجمه» عملکرد یک نرمافزار در شبیهساز برای سیستمعامل اصلی، خصوصا برای نرمافزارهای سنگین قطعا با کاهش سرعت عملکرد همراه خواهد بود. درنهایت شرکتهایی که اکنون از مک بهعنوان کامپیوترهای سازمانی استفاده میکنند باید اپلیکیشنهای خود را مورد بررسی و بازبینی قرار دهند. آنها باید سرویسهای اساسی را مشخص کنند و برای تغییرهای احتمالی آینده آماده باشند.
سرویس شبیهساز قطعا راهکار مناسبی برای مشکل هماهنگی اپلیکیشنها نیست
همانطور که گفته شد، سرویس شبیهساز را نمیتوان بهعنوان یک راهکار جایگزین پایدار در نظر گرفت. بهعلاوه، شبیهسازی همیشه عالی عمل نمیکند و منجر به کاهش کارایی و سرعت اپلیکیشنها میشود. تجربههای گذشته نشان میدهند که برخی اپلیکیشنها، توانایی اجرای اولیه روی شبیهساز را هم ندارند. درنتیجه سازمانها باید به محض آماده شدن شبیهسازها ازسوی اپل، آنها را برای اجرای تمامی اپلیکیشنهای سنگین خود آزمایش کنند تا هرگونه مشکل، از هماکنون در دست بررسی و رفع قرار بگیرد. بهعلاوه، باید با توسعهدهندههای اصلی نیز همکاری انجام شد تا برنامههای احتمالی آنها برای تغییر کامل اپلیکیشنها به پلتفرم جدید، مورد بررسی قرار گیرد.
هماهنگی لوازم جانبی
قطعا تمامی لوازم جانبی مک نیاز به درایورهای جدید برای هماهنگی با پردازندهی مبتنی بر آرم دارند. البته در بسیاری از موارد لوازم جانبی که در حجم و وسعت بالا فروخته و توزیع میشوند، مشکلی در هماهنگی با پلتفرم جدید ندارند. البته درنهایت لوازم جانبی خاص، نیاز به بازنویسی درایور ازسوی سازندهی اصلی دارند. سازمانها باید برای این موضوع هم آماده باشند و پیش از بهروزرسانی سیستمها به پلتفرم جدید مبتنی بر آرم، هماهنگی لازم را با تولیدکنندههای لوازم جانبی داشته باشند.
زمان به نفع مشتریان سازمانی
تغییر پلتفرم مک از اینتل به آرم قطعا در دورهی زمانی کوتاه رخ نمیدهد. خصوصا در بخش مشتریان سازمانی، همهی کامپیوترهای مبتنی بر اینتل به سرعت به آرم تغییر نمیکنند. درنتیجه مشتریان سازمانی که وابسته به کامپیوترهای مبتنی بر اینتل هستند، امکان استفاده از کامپیوترهای کنونی و حتی سفارش کامپیوترهای جدید مبتنی بر اینتل را خواهند داشت. اپل هم اعلام کرد که در خط تولیدهای آتی، قطعا کامپیوترهای مجهز به پردازنده اینتل هم خواهد داشت، اما مشخص نیست که چه کامپیوترهایی با پردازندههای اینتل تولید میشوند (کامپیوترهای قدرتمند حرفهای، محصولات کنونی که بهروزرسانی دریافت نکردهاند یا سختافزارهای پایینرده).
مشتریان سازمانی که نگران خرید کامپیوترهای جدید مک برای شرکت خود هستند، باید با اپل وارد مذاکره شوند تا برنامهی آتی بهخوبی روشن شود. اگرچه فعلا کوپرتینوییها پنجرهی زمانی دوساله را برای پشتیبانی از سختافزارهای مبتنی بر اینتل اعلام کردهاند، اما هر سازمان باید بداند که کدام دسته از اپلیکیشنهایش در خطر از دست دادن پشتیبانی هستند.
درحال حاضر شرکتهای بسیار کمی باید نگران تغییر مسیر اپل به سمت پردازندههای اختصاصی مبتنی بر آرم باشند. آن محصولات تا ۶ یا ۹ ماه آینده به بازار عرضه نمیشوند. البته درنهایت آنها باید برای تغییرهای زیرساختی که بر اثر ارائهی مک مبتنی بر آرم ایجاد میشود، آماده باشند. درنهایت، مانند هر تغییر مسیر دیگری در سطح پلتفرم، سازمانها باید با توسعهدهندههای نرمافزار وارد مذاکره شوند تا نسخههای جدید و هماهنگ آماده کنند. پیش از تغییر کامل سیستمهای سازمانی نیز باید نرمافزارهای اصلی با سختافزار جدید آزمایش شوند تا عدم هماهنگی یا اختلال عملکرد در وظایف سازمانی به حداقل برسد.
شاید سازمانها پس از تغییر سیستمها به مک مبتنی بر آرم، نیاز به تعویض لوازم جانبی خود داشته باشند. برخی پیشبینی میکنند که درایور اختصاصی برای لوازم جانبی بهزودی توسعه نمییابد و خرید لوازم جدید، منطقیتر خواهد بود. درنهایت استراتژی تمامی مشتریان سازمانی مک که قصد استفادهی دائمی از همین پلتفرم را دارند، باید تغییر کند و برای آیندهای متفاوت، آماده شود.