مایکروسافت سرفیس لپ تاپ استودیو معرفی شد؛ قویترین سرفیس تاریخ
مایکروسافت دقایقی پیش طی رویدادی اختصاصی، از جدیدترین اعضای خانوادهی سرفیس رونمایی کرد. سرفیس لپتاپ استودیو جدیدترین محصول اختصاصی مایکروسافت است که با ورود خود، فرمفکتور جدیدی را نیز معرفی میکند. این دستگاه را میتواند فرزند سرفیس لپتاپ و سرفیس استودیو دانست؛ تا اکنون شرایط کاربری سرفیس استودیو در محصولی با قابلیت حمل بالا مانند سرفیس لپتاپ، اکنون در اختیار کاربران باشد.
عرضهی سرفیس لپتاپ استودیو را شاید بتوان پایانی برای سرفیس بوک و فرم فکتور آن در محصولات مایکروسافت دانست. ظاهرا با توجه به عدم استقبال مناسب از سرفیس بوک ۲ و قابلیت جدا شدن نمایشگر از بدنهی لپتاپ، مایکروسافت تصمیم به تغییر بنیادین در آن گرفت و اکنون شاید حضور سرفیس لپتاپ استودیو و زبان طراحی جدید آن به عنوان پرچمدار جدید لپتاپهای مایکروسافت هستیم.
اصلیترین مشخصهی سرفیس لپتاپ استودیو را میتوان نمایشگر آن دانست. نمایشگر ۱۴/۴ اینچی لمسی با رزولوشن ۲۴۰۰ در ۱۶۰۰ پیکسل و فرکانس نوسازی ۱۲۰ هرتز این دستگاه، دارای دو لولا است. لولای اصلی که مانند تمامی لپتاپها در بخش پایینی نمایشگر قرار دارد. اما لولای دوم که مایکروسافت آن را Dynamic Woven Hinge مینامد که طول عمر بالا و عملکرد روان و بسیار مناسبی دارد، کاربر را قادر به خواباندن نمایشگر جهت استفاده از قابلیتهای لمسی یا انجام طراحی با راحتی بیشتر خواهد کرد. این مکانیزم باعث میشود تا کاربران درست همانند سرفیس استودیو قادر به انجام طراحیهای خود در زاویهی مناسب نمایشگر باشند. این دستگاه در واقع سه حالت قرارگیری دارد:
- لپتاپ: نمایشگر همانند سایر لپتاپها قرار دارد؛ مناسب برای انجام امور روزمره و استفاده از صفحهکلید
- استیج (Stage): با تغییر زاویهی نمایشگر، تنها ترکپد در دسترس باشد: مناسب برای نمایش فیلم یا استریم و انجام بازی
- استودیو: نمایشگر به صورت کامل خوابانده شده باشد: مناسب برای طراحی با قلم
به گفتهی غول دنیای فناوری، پس از خواباندن نمایشگر، ویندوز ۱۱ بهصورت خودکار به حالت لمسی تغییر کاربری میدهد.
مایکروسافت در سرفیس استودیو لپتاپ سنگ تمام گذاشته است و آن را در هر زمینهای برترین عضو خانوادهی سرفیس معرفی میکند. پردازندهی قدرتمند Core i7 و i5 نسل ۱۱ اینتل (نمونههای ۳۵ واتی) در کنار پردازندهی گرافیکی RTX 3050Ti انویدیا (مدل Core i5 تنها از واحد گرافیکی Intel Xe بهره میبرد)، حافظهی رم تا ۳۲ گیگابایت و حداکثر ۲ ترابایت SSD، این دستگاه را بسیار توانمندتر از برادران خود میکند. جایی که سرفیس لپتاپ و سرفیس پرو همهگی از پردازندههای کممصرف اولترابوکها بهره میبرند. به گفتهی مایکروسافت توان پردازشی سرفیس استودیو لپتاپ آن را به توانمندترین سرفیس تاریخ تبدیل کرده است.
مایکروسافت لپتاپ جدید خود از ترکپد با روکش شیشه و درایور پرسیژن بهره برده است. اما نکتهی قابل تامل در این خصوص وجود فناوری بازخورد هپتیک است تا به کاربر حس بسیار بهتری در کاربریهای روزمره بدهد. سرفیس استودیو لپتاپ از قلم جدید سرفیس پن نیز پشتیبانی میکند و مایکروسافت نیز بخش خاصی را برای قرارگیری آن در زیر لپتاپ تعبیه کرده است.
همانند سرفیس پرو ۸، مایکروسافت به استفاده از درگاه تاندربولت ۴ روی آورده است تا شاهد تعبیهی دو عدد از این درگاه، در کنار جک ۳/۵ میلیمتری هدفون و درگاه شارژ مخصوص سرفیس کانکت باشیم. به لطف تاندربولت ۴، کاربران قادر خواهند بود تا لپتاپ را به دو نمایشگر 4K متصل کنند، از کارتهای گرافیک یا حافظههای SSD فوق سریع اکسترنال بهره ببرند.
اسپیکر چهارگانه در کنار میکروفن با فناوری Advance Echo Control، سرفیس استودیو لپتاپ را به دستگاهی بسیار توانمند برای انجام امور چندرسانهای مانند تماشای فیلم و موسیقی و همچنین جلسات ویدیویی تبدیل میکند.
این دستگاه نیز همانند سایر محصولات جدید سرفیس، ۵ اکتبر و همزمان با ویندوز ۱۱ به بازار عرضه خواهد شد. مایکروسافت برای سرفیس لپتاپ استودیو، قیمت پایهی ۱۶۰۰ دلاری را تعیین کرده است.