۵ قابلیتی که وان درایو برای رقابت با آی کلاد باید داشته باشد
اگرچه سرویس واندرایو از نظر هزینه نسبت به رقبا بهتر عمل کرده اما از نظر امکانات هنوز در پشت سرویسهای رقیبی چون آیکلاد قرار میگیرد.
با وجود اینکه سرویس واندرایو مایکروسافت فضای نامحدودی در اختیار کاربران خود قرار نمیدهد، اما باز هم در بین سایر سرویسهای مشابه، یکی از برترینها محسوب میشود. این سرویس در ازای دریافت ۷۰ دلار به طور سالانه، یک ترابایت فضای ابری را در اختیار کاربر قرار میدهد که از این نظر نسبت به سرویسهای ارائه شده توسط گوگل و اپل بسیار ارزانتر است. علاوه بر این، سرویس واندرایو شامل اشتراک رایگان آفیس ۳۶۵ برای استفادههای شخصی نیز میشود که این مورد نیز یک امتیاز مثبت محسوب میشود.
متاسفانه ابزارهای مدیریت تصاویر واندرایو حتی پس از انتشار آپدیت جدیدی که برای کاربران ویندوز ۱۰ عرضه شد، به پای امکاناتی که سرویسهای دیگر نظیر گوگلفوتوز و اپل آیکلود ارائه میکنند، نمیرسد. همین موضوع باعث شده تا واندرایو به جز قیمت مناسبی که دارد، به سختی بتواند به رقابت بپردازد. نویسنده وبسایت پیسیورلد میگوید، پس از یک سال استفاده مداوم از سرویس واندرایو و گوگلفوتوز به عنوان فضای ذخیرهسازی ابری، خدمات گوگلفوتوز را برای مشاهده عکسهای قدیمی خود ترجیح میداده است.
مایکروسافت قصد دارد تا با استفاده از یادگیری ماشینی، واندرایو به سرویسی تبدیل شود که خدمات ابری را در تمام پلتفرمها ارائه میدهد. مسلما سرویس فضای ذخیرهسازی تصاویر یکی از بهترین گزینهها برای دستیابی به هدف یاد شده است. بنابراین اینکه در حال حاضر مایکروسافت همچنان نسبت به رقبای خود عملکرد ضعیفتری دارد، کمی تعجب برانگیز است. در ادامه به مواردی خواهیم پرداخت که واندرایو برای حضور پر رنگ در بین سرویسهای ارائه دهندهی خدمات ابری، باید آنها را داشته باشد.
۱- تشخیص چهره
مطمئنا یکی از بهترین قابلیتهایی که گوگلفوتوز ارائه میدهد، امکان دستهبندی تصاویر بر اساس چهره است. اما از طرفی این ویژگی باعث شده تا عدم وجود آن در سرویسهای دیگر، باعث شود سرویس یاد شده قدیمی به نظر برسند. بدون نیاز به تگگذاری دستی، در سرویس گوگلفوتوز میتوان تصاویر کودکان یا تصاویر دوستان مورد نظر را براحتی مشاهده کرد و همین عامل باعث میشود تا بیشتر به تصاویر گذشته نگاه کرد. تشخیص چهره در سرویس گوگلفوتوز به صورت خودکار انجام میشود و اگر شما بخواهید به عکسها نام اضافه کنید، این سرویس برچسب نامهای اضافه شده را به صورت مخفی نگه میدارد.
مایکروسافت نیز تکنولوژی تشخیص چهرهی بسیار خوبی را در دست دارد. API تشخیص چهره این شرکت میتواند ویژگیهای صورت را تشخیص داده و افراد را بر اساس تصاویر قبلی آنها شناسایی کند. این در حالی است که Emotion API میتواند حالات احساسی چهره را نیز درک کند. اما مایکروسافت هنوز از این تکنولوژی در سرویس واندرایو بهره نگرفته است.
۲- نتایج بهتر در جستجو
علاوه بر فناوری تشخیص چهره، بخش اسناد واندرایو از قابلیتهای جستجوی هوشمند بهره میبرد. این فناوری میتواند متونی را به همراه عکسها ایندکس کند. در حال حاضر این ویژگی میتواند نتایج جستجو را برای عباراتی چون sunset و dog به خوبی بیابد.
اما در عمل، جستجوی هوشمند واندرایو در مقایسه با قابلیتهای جستجوی گوگلفوتوز چندان کارآمد نیست. عبارات مورد جستجویی که به طور خاص به یک شیء اشاره میکند در واندرایو نتایج چندان مرتبطی را نشان نمیدهد و راه آسانی برای مجزا کردن ویدیو و تصاویر در این سرویس نیست و این موارد قابلیتهایی هستند که گوگل به خوبی آنها را ارائه میدهد. مایکروسافت ایدههای بسیار خوبی را برای جستجوی تصاویر در اختیار دارد اما در عمل سرویس ارائه شده خوب از کار در نیامده است.
۳- کَش و نسخههای بندانگشتی هوشمندتر
در مقایسه لودینگها و منوهای واندرایو، دسترسی به تصاویر ابری در هر دو سرویس گوگلفوتوز و اپل آیکلود آسانتر انجام میشود.
در حال حاضر، اپل میتواند به صورت خودکار اقدام به دانلود تصاویر موجود در فضای ابری آیکلود کرده و همه را بر روی دستگاه شما ذخیره کند. اگر نمیخواهید فضای آزاد موجود در گوشی خود را بیهوده استفاده کنید، امکان بهینهسازی از طریق بخش تنطیمات قابل انجام است که از این طریق میتوان نسخههای کمکیفیتتری از تصاویر را بر روی دستگاه دانلود کرد. این در حالی است که همیشه نسخه اصلی و با کیفیت تصاویر در فضای ابری آیکلود موجود است. با استفاده از همین روش میتوانید نسخهای از تصاویر دلخواه خود را به سرعت بر روی دستگاه خود در اختیار داشته باشید.
با این وجود، گوگلفوتوز به نحوی کار میکند که میتوان گفت همزمان با اسکرول کردن، نسخههای بندانگشتی تصاویر به سرعت بارگذاری میشوند. تصاویر موجود در این سرویس به قدری سریع و آسان در دسترس قرار میگیرند که بیشتر مواقع نمیتوان حس کرد که تصویر مورد نظر دانلود شده یا نه. اگر فضای ذخیرهسازی گوشی شما پر شده، میتوانید با استفاده از گزینهی bulk-delete، فایلهای اضافهای که قبلا از آنها پشتیبانگیری شده، حذف کنید.
۴- اشتراکگذاری منطقیتر آلبومها
اگرچه سرویس واندرایو امکانات پایه لازم را برای اشتراکگذاری آلبومها ارائه میدهد، اما در این زمینه نیز رقبای مایکروسافت، روش اشتراکگذاری لذتبخشتری را به کاربران خود عرضه میکنند.
امکان نوشتن کامنتهای دلخواه بر روی تصاویر و آلبومهای موجود در هر دو سرویس آیکلود فوتو و گوگلفوتوز وجود دارد. بخش اشتراکگذاری سرویس اپل، همچنین شامل یک خوراک برای نشان دادن فعالیتها است و بنابراین میتوانید براحتی ببینید که در گذشته چه کسانی چه کارهایی انجام دادهاند.
گوگل در این زمینه حتی بهتر از سایرین عمل کرده چراکه به کاربران امکان این را میدهد تا تصاویر و آلبومهای به اشتراک گذاشته شده را در نمای کتابخانه اصلی خود اضافه کنند. در این شرایط هیچ مرزی بین تصاویر اشتراکگذاری شده و تصاویر دیگر وجود نخواهد داشت.
۵- اپلیکیشنهای اختصاصی مدیریت تصاویر برای iOS و اندروید
مایکروسافت در ویندوز ۱۰ اپلیکیشنی اختصاصی برای مدیریت تصاویر موجود در واندرایو ارائه کرده، اما در هر دو نسخه iOS و اندروید، برای کار با تصاویر باید مستقیما از طریق اپلیکیشن واندرایو عمل کنید. اگرچه استفاده از یک اپلیکیشن به منظور رفع تمامی نیازهای مرتبط با فضاهای ابری خوب به نظر میرسد اما با این وجود، ارائه اپلیکیشن اختصاصی برای مدیریت تصاویر یک مزیت محسوب میشود.
گوگل و اپل در حال حاضر هر دو ابزارهای مخصوص ویرایش تصاویر را به کاربران خود ارائه میدهند و مایکروسافت این امکانات را فقط برای کاربران ویندوز ۱۰ ارائه میدهد. شما میتوانید از تصاویر مورد نظر خود نسخه پشتیبان تهیه کرده و سپس تغییرات لازم را روی آنها اعمال کنید و در این حالت تغییرات یاد شده بلافاصله در فضای ابری نیز بر روی فایل اصلی اعمال میشوند.
اما در هر شرایط ارائه یک اپلیکیشن اختصاصی برای تصاویر باعث میشود بتوانید سریعتر و آسانتر به عکسها دسترسی داشته باشید و برای این کار نیازی به رفتن به منوهای مختلف نیست. همانطور که گفته شد، مایکروسافت اپلیکیشن اختصاصی مدیریت تصاویر خود را برای کاربران ویندوز ۱۰، ارائه کرده اما فعلا این ابزار برای تمامی پلتفرمها عرضه نشده است.
نظر شما در این مورد چیست؟ به غیر از امکانات بیان شده، چه قابلیتهای دیگری باید به واندرایو اضافه شود تا در زمینهی ارائه خدمات ابری به رقیبی جدیتر برای گوگل و اپل تبدیل شود؟
نظرات