یافتن اتفاقی روشی برای مبارزه با ویروس ابولا و ایدز

جمعه ۷ شهریور ۱۳۹۳ - ۲۲:۱۵
مطالعه 2 دقیقه
محققان در یافته‌ای غیر منتظره خانواده‌ای از پروتئین‌ها را کشف کردند که در ورود ویروس ایدز به سلول‌ها تاثیر گذار بوده و توان مهار رشد و تکثیر آن را دارد. جالب‌تر این که این پروتئین بر روی ویروس‌های دیگر از جمله ابولا نیز تاثیر گذار است. برای توضیحات بیشتر در ادامه مطلب همراه زومیت باشید.
تبلیغات

با کم اثر شدن داروها این یافته‌ها اطلاعات ارزشمندی را در مورد عفونت‌های ویروسی و تکثیر ویروس HIV در اختیار محققان قرار می‌دهند که در نهایت باعث شکل‌گیری استراتژی‌های ضد ویروسی موثرتری خواهد شد.

ویروس‌ها به تنهایی قادر به تکثیر خود نیستند و برای این‌کار احتیاج به میزبان دارند، ویروس HIV یا ویروس نقص ایمنی انسانی برای ورود به سلول‌های بدنِ میزبان، باید به گیرنده‌های سلول هدف متصل شود، پس یک سری از اتفاقات مختلف ویروس وارد سلول می‌شود، به محض ورود سلول را تبدیل به کارخانه‌ی تکثیر خود می‌کند و از درون سلول را می‌خورد تا تعداد بیشتری از خود را تولید کند.

مطالعات اخیر به کشف خانواده‌ای از پروتئین‌ها به نام TIM منجر شد که نقش اساسی در تسهیل ورود ویروس‌های مختلف مانند Ebola ، West Nile و Dongue به سلول بازی می‌کنند. محققان دانشگاه میسوری ایالات متحده خاصیت جدیدی در این خانواده از پروتئین‌ها یافتند که علاوه بر ورود ویروس به سلول میزبان از انتشار ویروس نیز می‌تواند جلوگیری کند.

در این تحقیق تقابل میان TIM و HIV-1 با استفاده از تکنیک‌های مولکولی، بیوشیمی و میکروسکوپی مختلف بررسی شد. پروسه‌ی پیچیده‌ی این تعامل به این صورت است که در هنگام ریشه زدن ویروس در میزبان یا هنگام خروج از سلول، TIM ویریون‌ها را به سمت غشا سلولی هدایت می‌کند. این پروسه از طریق واسطه‌ای به نام PS که نوعی چربی است، انجام می‌شود. معمولا PS در داخل سلول‌ها وجود دارد اما عفونت ویروسی باعث بیرون افتادن آن از فضای سلولی می‌شود و در نتیجه PS و TIM هم درون سلول و هم خارج از آن در کنار یکدیگر قرار می‌گیرند. در هنگام خروج ویروس HIV-1 از سلول این دو به هم می‌چسبند و باعث می‌شوند ذرات در سطح سلول حفظ شوند.

ویروس HIV

با وجود گسترش دانسته‌های ما از رفتار ویروس‌ها هنوز مشخص نیست تعامل TIM با HIV-1 مثبت است یا منفی. در آینده این تحقیقات به شناخت بیولوژی خانواده‌ی پروتئین‌های TIM منجر خواهد شد و امیدواریم به ساخت داروهای ضد ویروس موثری منتهی شود.

نتایج این تحقیق در مجموعه مقالات آکادمی ملی علوم ایالات متحده منتشر شده است.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات