بررسی اکسپریا ایکس زد سونی
سونی از سال قبل با عرضهی سری اکسپریا ایکس (Xperia XZ) اعلام کرد که تمرکز این شرکت روی این سری خواهد بود و نهتنها دیگر گوشی در سری Z عرضه نخواهد شد بلکه تمامی پرچمداران تا گوشیهای پایینرده و میانرده در این سری جای خواهند داشت. اولین پرچمدار این سری یعنی اکسپریا ایکس پرفورمنس آنطور که باید در بازار رقابتی گوشیهای هوشمند مورد استقبال قرار نگرفت، اما به نوعی این گوشی بنیان خوبی برای ایجاد تغییرات مثبت در گوشیهای شرکت ژاپنی بود.
چندی پیش سونی در نمایشگاه ایفای امسال نسل جدید پرچمدار خود را با نام اکسپریا ایکس زد روانهی بازار کرد. این گوشی شاید در ظاهر تفاوت بسیاری نسبت به گذشته کرده باشد اما همچنان با در دست گرفتن آن تشخیص میدهید که با گوشی از سونی روبهرو هستید. این تغییرات در طراحی در چه مسیری بودهاند؟ آیا اکسپریا ایکس زد همان پرچمداری است که طرفداران سونی انتظارش را میکشیدند؟ در ادامه با بررسی جدیدترین پرچمدار اندروید با زومیت همراه باشید.
برای بررسی این محصول از دید عملکرد در بازیهای و ویژگیهای مخصوص به سرگرمی، به مقاله بررسی اکسپریا ایکس زد سونی در زومجی مراجعه کنید.
بررسی ویدیویی
دانلود ویدئو 360P | دانلود ویدئو 720P | دانلود از شاتل
طراحی
سونی در اکسپریا ایکس زد دست به تغییرات زیاد در طراحی زده است. البته تغییرات زیاد بهمعنای از بین رفتن زبان طراحی سونی که با نام OmniBalance شناخته میشود، نیستند و با دیدن گوشی متوجه میشوید که محصولی ساخت سونی مواجه هستید. سونی از لبههای خمیده و منحنی شکل بهره برده که به شکل یکپارچهای از پشت تا جلوی گوشی کشیده شده و جلوهی زیبایی به گوشی داده است. هرچند این فریم پلاستیکی است اما قاب پشتی گوشی از جنس آلیاژ خاصی از آلومینیوم ساخته شده که ظاهری بسیار زیبایی به گوشی داده است. بااینحال لکپذیری بدنه زیاد است و به دلیل پوشش رنگی که روی بدنه اضافه شده، حس تمام عیار یک گوشی فلزی را به کاربر القاء نمیکند. با این همه، تغییرات اساسی در طراحی نسبت به گذشته باعث شده تا گوشی زیبا و ساده و البته متفاوت بهنظر برسد.
فریم دور گوشی از جنس پلاستیک ساخته شده و دکمهها نیز پلاستیکی هستند. ترجیح میدادیم این دکمهها فلزی باشند تا حس بهتری بدهند. علاوه بر این موضوع دکمههای تنظیم حجم صدا نیز در سمت راست گوشی و زیر دکمهی پاور قرار دارند که محل بهنظر نمیرسد و باعث میشود بهصورت ناخواسته دست با آنها تماس پیدا کند.
سونی در حرکتی جدید، که البته از سری زد ۵ نیز شاهد آن بودیم، دکمهی پاور در لبهی کناری گوشی را با حسگر اثر انگشت یکپارچه کرده است تا به هنگام فشار دادن آن با انگشت شست، قفل گوشی به سرعت باز شود. دقت و سرعت عملکرد این حسگر عالی است و در اکثر مواقع با فشردن دکمهی پاور حسگر نیز عمل کرده و قفل گوشی باز میشود. تنظیم اولیه حسگر نیر بسیار سریع است و با ۷ یا ۸ بار قرار دادن انگشت روی آن میتوانید آن را آماده به کار کنید. از طرفی یکپارچه کردن حسگر اثر انگشت با دکمهی پاور ایدهی بسیار کاربردی و مناسبی است و محل آن بهتر از قرارگیری در لبه پایین یا پشت دستگاه و همیشه دردسترس است.
خوشبختانه سونی شجاعت به خرج نداده! و همچنان شاهد حضور جک ۳.۵ میلیمتری صدا در بخش بالای گوشی هستیم. در بخش پایین گوشی نیز بار دیگر شاهد طراحی ساده و زیبا هستیم و برای اولینبار در گوشیهای سونی درگاه یواسبی نوع سی بکار گرفته شده است. خشاب میکرو اس دی و نانو سیم نیز همچون گذشته در این گوشی در لبهی چپ جای گرفته است.
در بخش جلوی گوشی شاهد حضور صفحهنمایش جذاب ۵.۲ اینچی اکسپریا ایکس زد هستیم که اسپیکرهای دوگانه نیز در حاشیههای بالا و پایین گوشی قرار گرفتهاند که البته این حاشیهها از مقدار مطلوب اندکی بیشتر هستند. لازم است بدانید که محل اتصال این بخش پلاستیکی با بخش پایین گوشی، فاصلهی اندکی دارد که به مرور زمان گرد و خاک در این بخش به جمع میشود و به زیبایی گوشی لطمه میزند.
در حالت کلی طراحی اکسپریا ایکس زد خاص، ساده و زیبا است و مهمتر از همه این است که بالاخره از طراحی نسبتا تکراری نسلهای قبل فاصله گرفته و نشانگر شروع روندی جدید در تولید گوشیهای هوشمند توسط سونی است و البته ضد آب بودن و گواهی IP68 نیز یکی از نقاط قوت این گوشی به شمار میرود. این طراحی هر چند بینقص نیست، اما بسیار زیبا و متفاوت است. پس بهطور خلاصه در نظر داشته باشید که با دست گرفتن اکسپریا ایکس زد، سه ماده را لمس خواهید کرد: پوشش شیشهای در قسمت جلو (که مشخص نیست کدام نسخه از گوریلا گلس است)، لبههای پلاستیکی و پوشش فلزی در پشت دستگاه.
اسپیکر
شاید یکی از بهترین ویژگی اکسپریا ایکس زد را بتوان اسپیکرهای آن دانست. این اسپیکرها در بهترین جای ممکن یعنی در جلوی گوشی قرار دارند. اسپیکرهای دوگانه مورد استفاده در این گوشی با اینکه کیفیت عادی دارند، اما محل قرارگیری آنها باعث شده تا تجربهی خوبی را به کاربر بدهند. بسیاری از گوشیهای هوشمند کنونی در بخش فریم زیری گوشی خود به یک اسپیکر تکگانه دارند، اما تصمیم سونی برای قرار دادن دو اسپیکر در جلوی گوشی، یک تصمیم عالی است.
بااینحال کیفیت و حجم صدای این اسپیکرها اندکی ضعیفتر از اچتیسی ۱۰ یا نکسوس ۶ پی است، اما کاربر را راضی نگه خواهد داشت. البته متاسفانه کیفیت هدفونهای موجود در جعبهی گوشی چندان خوب نیست و قطعا باید به فکر خرید هدفون بهتر و جدیدی برای بهبود تجربهی صوتی باشید.
صفحهنمایش
اکسپریا ایکس زد به یک نمایشگر ۵.۲ اینچی از نوع IPS LCD و با رزولوشن 1080p یا ۱۹۲۰ در ۱۰۸۰ پیکسل مجهز شده است. این تراکم پیکسلی برای نمایشگر ۵.۲ اینچی کافی بهنظر میرسد. در این نمایشگر نوشتهها کاملا خوانا و تصاویر واضح دیده میشوند.
این نمایشگر از فناوریهای اختصاصی سونی شامل، براویا، Triluminosو X-Reality پشتیبانی میکند تا تصاویر عمق رنگ مشکی بالاتر و کنتراست بهتری داشته باشند. پنل مورد استفاده در این گوشی از فناوری کوانتوم دات نیز بهره میبرد تا رنگها در آن زنده و البته کمی اشباع شده و نزدیک به AMOLED ها بهنظر برسند. با این وجود سونی تلاش کرده است تا رنگها همچنان دقیق و طبیعی بهنظر برسند و در این راه نیز موفق بوده است. اکسپریا ایکس زد شاید از نظر تراکم پیکسلی به خوبی گوشیهای مجهز به نمایشگر QHD نباشد اما تصاویر را با کیفیت مطلوبی نمایش داده و درعینحال استفاده از پیکسلهای کمتر همیشه بهمعنی مصرف انرژی کمتر و طول عمر باتری بالاتر است. اکسپریا ایکس زد در مقایسه با اکسپریا ایکس کنتراست بالاتری داشته و سفید و مشکی را نیز بهتر نمایش میدهد.
به کارگیری تکنولوژی نمایش رنگهای واقعی Triluminos که در تلویزیونهای سری براویا سونی نیز مورد استفاده قرار میگیرد، سبب میشود تا طیف گستردهتری از رنگها در اکسپریا ایکس زد به نمایش در آید و نتیجهی آن تصاویر زنده و درخشان است.
سونی همچنین از موتور اختصاصی پردازش تصویرِ خود با نام X-Reality در اکسپریا ایکس زد استفاده کرده است. این موتور پردازش تصویر، برای آنالیز و بهبود تصاویر به کار میرود که وظیفهی بهینهسازی و همسانسازی کنتراست و شفافیت را درکنار کاهش میزان نویز برعهده دارد. همچنین این تکنولوژی قابلیتی بهنام سوپر رزولوشن را دراختیار دارد که میتواند هر پیکسل تصویر را در هر اندازهای بهینهسازی کند و جزئیات تصاویر را بیشازپیش به نمایش بگذارد. کاربر میتواند به میل خود فناوری X-Reality را فعال یا غیرفعال کند.
همچنین روشنایی حداکثری این صفحهنمایش نیز بسیار بالا است و بهراحتی میتوانید حتی در زیر نور خورشید نیز با این گوشی کار کنید. بهطور کلی صفحهنمایش اکسپریا ایکس زد یکی از نقاط قوت آن است و با وجود رزولوشن پایینتر نسبت به رقبای اندرویدی، کیفیتی فوقالعادهای را دراختیار کاربران قرار میدهد.
نرمافزار
رابط کاربری سونی در طی سالهای گذشته تغییرات زیادی به خود دیده و حالا با رابط کاربری اندروید خالص، تفاوتهای بسیار کمی دارد. منوی تنظیمات، نوار اعلانات و بسیاری از بخشهای دیگر رابط کاربری مانند اندروید خالص هستند که باعث شده رابط کاربری سونی جذابتر از قبل شود. طراحی آیکونها نیز از لبههای تیز گذشته فاصله گرفته و شکل دایرهای دارد که این طراحی با رابط کاربری سونی هماهنگی بیشتری یافته است.
هوم اسکرین گوشی نسبت به گذشته تغییر زیادی نکرده و مانند گذشته شاهد ویژگی مشابه جستجوی اسپاتلایت هستیم. کافی است صفحهنمایش را به سمت پایین لمس کنید تا نوار جستوجو درکنار اپلیکیشنهای پراستفاده پیشروی شما قرار بگیرند. همچنین فهرستی از اپلیکیشنهای پیشنهادی نیز در این بخش وجود دارد تا در صورت نیاز بهصورت مستقیم آنها را از پلیاستور نصب کنید.
با اینکه رابط کاربری سونی تفاوت زیادی با اندروید خالص ندارد، اما ویژگیهای جذابی به آن اضافه شده تا از امکانات اندروید بیشترین استفاده صورت گرفته باشد. گزینههای مثل دوبار لمس صفحهنمایش برای روشن کردن صفحهنمایش گوشی، حالت استفاده با دستکش و برخی موارد دیگر نیز حاضر هستند تا بتوانید هرچه بیشتر از ویژگیها گوشی خود بهره ببرید.
تغییر دیگر در بخش اپلیکیشنهای در حال اجرا است. با فشار دادن دکمهی مربعی Recent Apps دیگر شاهد حضور میانبر اپلیکیشنها با نام Smart apps نیستیم و البته اپلیکیشنهای شناور نیز از این بخش حذف شدهاند.
همچنین ویژگی با نام Smart Cleaner، رفتار اپلیکیشنها را زیر نظر گرفته و اگر از اپلیکیشنی به مدت طولانی استفاده نکنید، اقدام به پاک کردن کش آنها میکند. بااینحال میتوانید حالت خودکار این ویژگی را غیرفعال کنید و هر از چند گاهی بهصورت دستی اقدام به پاک کردن کش اپلیکیشنهای کم استفادهی خود بکنید.
بخش کاربردی دیگر این گوشی امکان بکآپ گیری از دادهها، اپلیکیشنها، پیامکها و سایر اطلاعات است. با استفاده از این بخش میتوانید این دادهها را روی حساب کاربری سونی خود ذخیره کنید یا حتی روی حافظه میکرو اسدی یا حافظهی اکسترنال، بکآپ مدنظر را ذخیره کرده و در صورت نیاز از آن بهره ببرید. حتی میتوانید زمانهایی که میخواهید بکآپها تهیه شوند را نیز تعیین کنید. برای مثال تعیین کنید که در صورت اتصال به شبکه وایفای یا شارژ گوشی، بهصورت خودکار فرایند گرفتن بکآپ صورت بگیرد.
بدون شک تغییرات در بخشهای مختلف رابط کاربری باعث شده تا ظاهر و عملکرد آن به اندروید خالص نزدیک و نزدیکتر شود که این مورد یک نکتهی مثبت بزرگ به شمار میرود. در گذشته شاید این رابط کاربری برای بسیاری ظاهر جذابی نداشت، اما اکنون شاید میتوان گفت ظاهر رابط کاربری، روان بودن و البته امکانات آن از ویژگیهای مثبت گوشی اکسپریا ایکس زد به حساب میآیند.
دوربین
دوربین اصلی گوشی اکسپریا ایکس زد دارای حسگری ۲۳ مگاپیکسلی است که البته سنسوری جدید نبوده و همان حسگر مورد استفاده در اکسپریا زد ۵ است. این حسگر که با نام مدلIMX300 شناخته میشود در اصل 24.8 مگاپیکسلی است که سونی آن را تنها در گوشیهای خود بکار میگیرد و دراختیار دیگر شرکتها قرار نمیدهد. لنز این دوربین F/2.0 و فاصلهی کانونی ۲۴ میلیمتری دارد.
بسته به نسبت طول و عرض تصویر که در آن عکاسی میکنید میتوانید از ۲۲.۸ یا ۲۰.۱ مگاپیکسل از حسگر استفاده کنید و تمام ۲۴.۸ مگاپیکسل حسگر دراختیار شما نخواهد بود. تصاویر ثبت شده در نسبت ۴ به ۳ ابعاد ۵٫۵۲۰ در ۴٫۱۴۰ پیکسلی دارند که درواقع همان رزولوشن ۲۳ مگاپیکسلی را دراختیار شما قرار خواهد داد که خود سونی اظهار کرده است. اگر در نسبت ۱۶ به ۹ عکس بگیرید، رزولوشن عکس ثبت شده، ۵٫۹۸۴ در ۳٫۳۶۶پیکسل یا به عبارتی ۲۰.۱ مگاپیکسل است. همانطور که میبینید طول تصویر ۱۶ به ۹ بیشتر از ۴ به ۳ است و برخلاف روشهای معمول سونی عکس ۱۶ به ۹ را از داخل تصویر ۴ به ۳ برش نمیدهد و درواقع بخش بیشتری از حسگر ۲۵ مگاپیکسلی را بهصورت طولی استفاده میکند.
مانند گذشته این حسگر لرزشگیر اپتیکال نداشته و در عوض سونی از سیستم خاص خود برای گرفتن لرزش تصاویر استفاده میکند که حالا بهبود یافته و لرزشگیر ۵ محوره نام گرفته است. البته این لرزشگیر تنها در برخی حالتهای ثبت ویدئو عمل کرده و محدود به فیلمبرداری Full HD است. اگر در سایر حالتهای فیلمبرداری کنید به لرزشگیر سه محوره محدود میشوید.
سونی از فوکوس هیبریدی پیشگویانه (Predictive Hybrid AF) و فوکوس تشخیص فاز در دوربین اکسپریا ایکس بهره برده است. این نوع از فوکوس خودکار باعث میشود تا حتی سوژههای متحرک نیز همیشه در فوکوس باشند و کاربر بتواند تصاویر واضحی را از سوژههای در حال حرکت بگیرد. این قابلیت ترکیبی از سختافزار و نرمافزار است. درکنار این ویژگیها سونی از فوکوس لیزری نیز بهره برده است تا فوکوس روی سوژههای نزدیک با سرعت بیشتری نیز انجام بگیرد.
اقدام جالب و موثری که سونی در دوربین اکسپریا ایکس انجام داده است، افزایش سرعت عکسبرداری پشت سر هم است. سونی موفق شده است تا پردازش بعد از تصویر برداری را به پسزمینه منتقل کند و به این ترتیب بعد از گرفتن هر عکس، سیستم منتظر پردازش تصویر نمیماند و بلافاصله آمادهی عکاسی بعدی است. همچنین دوربین نسل جدید گوشیهای هوشمند سونی بدون درنگ از حالت آمادهباش یا خاموش به حالت عکاسی منتقل میشوند و حتی وقتی گوشی در حالت خواب (Sleep) است با فشار دادن و نگاه داشتن دکمهی فیزیکی شاتر، بدون روشن شدن صفحهنمایش، عکس گرفته میشود. به این ترتیب هیچ سوژهای را از دست نخواهید داد. البته مدت زمان ثبت عکس در این حالت در حدود ۲ تا ۳ ثانیه است که کمی بیش ار حد مطلوب است.
اما ویژگیها به اینجا ختم نشده و سونی از حسگر RGBC-IR هم استفاده کرده است تا با تحلیل رنگ زمینه تصاویر، بالانس رنگ سفید را نیز بهصورت خودکار انجام دهد تا رنگهای ثبت شده طبیعیتر و واقعیتر جلوه کنند.
کیفیت تصاویر ثبت شده
با اینکه سونی امسال نیز توجه بسیاری روی دوربین خود داشته است، اما کیفیت تصاویر در برخی از شرایط مطلبو نیست و رقبایی مانند آیفون ۷ و گلسی اس ۷ سامسونگ عملکرد بهتری نشان میدهند. البته حسگر ۲۳ مگاپیکسلی اکسپریا ایکس زد جزئیات بسیاری را در خود جا داده است اما با زوم کردن روی عکس متوجه خواهید شد که نویز آن بیشتر از میزان مطلوب بوده و شارپ کردنها نیز اندکی مصنوعی جلوه میکنند.
اگر به تصاویر در حالت عادی نگاه کنید، رنج داینامیک مناسب، طبیعی بودن رنگها و جزئیات مناسب برآورد میشوند اما عالی نیستند. از طرفی دوربین اکسپریا ایکس زد، اکسپوژر را در پسزمینه به خوبی کنترل نمیکند و اگر منبع نور به هنگام عکاسی روبروی شما باشد در بخشهای روشن تصویر جزئیات زیادی را از دست میدهید. در عکاسی در نور کم نیز مقدار ایزو بیش از حد زیاد میشود و شاید دلیل این موضوع نبود لرزشگیر اپتیکال باشد. افزایش زیاد از حد ایزو باعث میشود تا تصاویر نویز شدیدی داشته باشند.
از طرفی باتوجهبه استفاده از RGBC-IR درکنار فوکوس لیزری انتظار داشتیم رنگها طبیعیتر بوده و در محیطهای کم نور فوکوس سریعتر انجام میشود. البته کم شدن نور محیط به هیچ عنوان محیط با عملکرد مناسبی برای دوربین ایکس زد نیست. با کم شدن منابع نور جزئیات بهشدت کم میشوند و آنگونه که انتظار داشتیم نبودند. سرعت فوکوس نیز آنگونه که تصور میکردیم نبود و سرعت زیادی نداشت. بهطور کلی انتظار عملکرد بهتری در نور کم از ایکس زد داشتیم.
بازده و عملکرد
پرچمدار سونی مانند اکثر پرچمداران دارای پردازندهی اسنپدراگون ۸۲۰ است و البته این پردازنده را رم ۳ گیگابایتی همراهی میکند که باتوجهبه رم ۴ یا ۶ گیگابایتی سایر پرچمداران کم بهنظر میرسد. بااینحال تا به امروز هیچ دلیل قانعکنندهای مبنی بر تأثیر رم روی عملکرد بهتر گوشی ارائه نشده است و نحوهی استفاده از این مقدار رم است که تعیینکنندهی تجربهی کاربری است.
در ادامه میتوانید نتایج بنچمارکهای اکسپریا ایکس زد را مشاهده کنید:
تلفن / تبلت | AnTutu 6 | Linpack Single / Multi | Quadrant 2.1 | 3DMark IceStorm | Vellamo Browser / Metal | CF Bench v1.3 | BaseMark OS II |
---|---|---|---|---|---|---|---|
Xperia XZ | 124589 | 446.25 587.36 | 35698 | 24569 | 4856 3256 | 64589 | 1852 |
168242 | |||||||
132586 | 426.63 608.36 | 34569 | 23989 | 4823 2956 | 63989 | 1802 | |
122695 | 475.65 533.65 | 37896 | 26859 | 4896 3485 | 65847 | 1899 | |
141895 | 421.36 542.32 | 38562 | 27546 | 4986 3568 | 66587 | 1948 | |
72658 | 130.25 301.28 | 28659 | 19858 | 3589 2235 | 46589 | 1214 | |
128459 | 468.343 532.072 | 37017 | 26152 | 4869 3465 | 65986 | 1895 | |
132456 | 401.25 635.36 | 35264 | 24589 | 4568 3569 | 64589 | 1823 | |
95369 | 360.35 491.23 | 31589 | 19026 | 5401 2956 | 48963 | 1901 | |
127589 | 406.49 624.25 | 34859 | 24046 | 4789 3058 | 65489 | 1798 |
همانطور که انتظار نیز داشتیم اکسپریا ایکس زد یک گوشی قدرتمند تمام عیار است و هیچ درخواست کاربر از سوی این گوشی بدون پاسخ نمانده و به بهترین شکل ممکن پاسخ داده خواهد شد. اما نکتهی عجیب و جالب به هنگام کار با اپلیکیشن دوربین به چشم میخورد. بعد از تنها ۱۵ دقیقه عکاسی با دوربین گوشی، اخطاری روی صفحهنمایش ظاهر شد که باتوجهبه داغ شدن گوشی، اپلیکیشن دوربین بهصورت خودکار بسته خواهد شد. این پیام عجیب از یک طرف و از طرفی داغ شدن گوشی در عملکردی نه چندان سنگین مانند عکاسی در حالت خودکار، علامت سوالی را در بخش عملکرد ایجاد میکند که پاسخ آن نیز مبهم است. بااینحال ازآنجاکه اسنپدراگون ۸۲۰ پردازندهای فوقالعاده سریع و بهینه است احتمالا این موضوع به دلیل مشکلات نرمافزار بوجود میآید و شاید سونی در بروز رسانیهای آینده آن را رفع کند.
باتری
سونی در اکسپریا ایکس زد از باتری با حجم ۲۹۰۰ میلیآمپر ساعت بهره برده است. این حجم باتری شاید در نگاه اول چندان زیاد بهنظر نرسد، اما سونی همواره تلاش کرده است تا با بهبودهای نرمافزاری مصرف باتری گوشیهای خود را پایین بیاورد. همچنین استفاده از رزولوشن Full HD در اکسپریا ایکس زد باعث میشود تا مصرف باتری مانند پنلهای QHD بالا نباشد.
طبق روال همیشه روشنایی صفحهنمایش این گوشی را روی ۵۰ درصد قرار داده، ارتباطات بیسیم را قطع کرده و ویدئویی با رزولوشن HD را تا رسیدن شارژ باتری از ۱۰۰ به صفر پخش کردیم. باتری Xperia XZ توانست در این تست قبل از اتمام کامل شارژ ۹ ساعت دوام بیاورد که این مدت زمانی نسبتا خوبی است. بهعلاوه اکسپریا ایکس زد میتواند تا ۹ ساعت و ۱۰ دقیقه وبگردی را نیز برای کاربران تضمین کند.
البته این معیارها بهعنوان بنچمارک هستند و تجربهی روزانه عملکرد بهتری را نشان میدهد. برای بسیاری مهم است که بدانند علاوه بر اینکه در طی شبانه روز باتری گوشی پاسخگو بوده یا خیر، چند ساعت صفحهنمایش آن در این مدت روشن بوده و در این مدت چه استفادههایی از گوشی شده است. بهترین معیار برای سنجش زمان روشن بودن صفحهنمایش بخش Screen On Time در تظیمات باتری است. دقت کنید که این مقدار بهمعنای مدت زمان شارژدهی باتری نیست بلکه نشان میدهد که در مدت رسیدن شارژ باتری از صد به صفر چند ساعت صفحهنمایش روشن بوده است.
مدت زمان SOT در اکسپریا ایکس زد در تجربهی کاری ما با این گوشی در حدود ۴ ساعت و ۳۰ دقیقه بهصورت منظم بود. در مدت این ۴ ساعت و نیم در حدود ۱.۵ ساعت به تماشای ویدئو نشستهایم، در حدود ۲ ساعت و نیم به وبگردی و کار در شبکههای اجتماعی و اپلیکیشنهای پیامرسان پرداختهایم و نیم ساعت باقی مانده نیز مربوط به انجام بازی و عکاسی میشود. این استفاده یک استفادهی نیمهسنگین به حساب میآید و که در این مورد نیز اکسپریا ایکس زد توانست بهراحتی یک روز را شارژدهی کند که برای غالب کاربران نیز این مقدار کافی خواهد بود.
جمعبندی
اکسپریا ایکس زد بیشتر از بخشهایی مانند دوربین، صفحهنمایش یا نرمافزار در ظاهر گوشی، یعنی جایی که بیشتر ضرورت آن احساس میشد، دچار تغییرات زیاد شده است. البته هر چند این طراحی بدون ایراد نیست اما قدمی در مسیر درست است و البته زیبایی و سادگی گذشته را نیز حفظ کرده است.
اسپیکرهای دوگانه، صفحهنمایش عالی درکنار عمر باتری مناسب باعث میشوند گوشی قدرتمند اکسپریا ایکس زد یک انتخاب مناسب در بین پرچمداران باشد. سونی بزرگترین تأمینکننده حسگرهای دوربین در دنیای موبایل است و بسیاری از گوشیهای موجود در بازار به حسگرهای ساخت سونی مجهز شدهاند بااینحال همچنان دوربین بکار رفته در اکسپریا ایکس زد بهترین در دنیای موبایل نیست و در برخی از شرایط ضعیفتر از رقبای خود عمل میکند.
نکات مثبت
- طراحی ساده و متفاوت
- صفحهنمایش با کیفیت
- ضد آب و گرد و غبار بودن گوشی
- نرمافزار ساده با امکانات کاربردی
نکات منفی
- دوربین با عملکرد پایینتر از حد انتظارات
- لکپذیر بودن قاب پشتی گوشی