بررسی گوشی هوشمند Moto E موتورولا
گوشی هوشمند Moto E، سختافزار قابل قبول، طراحی ظاهری مناسب و قیمت بسیار مناسب ۱۳۰ دلاری دارد. این تلفن برای کاربرانی که مایل هستند وارد پلتفرم اندروید شده اما قصد ندارید خیلی هزینه کنند یا افرادی که به دنبال یک گوشی اندرویدی به عنوان تلفن دوم خود هستند، گزینهی مناسبی محسوب میشود. موتورولا پشتیبانی خوبی از تلفنهای هوشمند خود دارد و معمولا به سرعت نسخهی جدید اندروید را برای تلفنهای خود، ارائه میکند. موتو ای در حال حاضر از اندروید ۴.۴.۴ بهره میبرد و قرار است به زودی به اندروید ۵ بروز شود.
تلفن موتو ای توسط شرکت ستاره کیان ماد در اختیار زومیت قرار گرفت تا مورد نقد و بررسی قرار گیرد.
طراحی و سخت افزار
پیش از هر چیز باید در نظر داشته باشید که Moto E یک گوشی ارزان قیمت است و نباید از گوشیهای ارزان قیمت انتظاراتی در سطح گوشیهای پرچمدار داشته باشیم. با این حال موتورولا تمام سعی خود را کرده تا کیفیت گوشی خود را حفظ کرده و به قول معروف، کیفیت را فدای کمیت نکند. یکی از نکاتی که در هنگام استفاده از این گوشی توجهمان را جلب کرد، خوشدستی این محصول در کنار بدنهی قرص و محکم و مقاومش بود که خیال کاربر را از جنس بدنهی گوشی راحت میکند. جنس بدنهی Moto E از پلاستیک فشرده ساخته شده است. بدنهی پلاستیکی تلفن موتو ای در مقایسه با بسیاری از تلفنهای ارزان قیمت، مقاومتر است و در زمان استفاده از آن کمتر حس یک کالای ارزان قیمت به کاربر منتقل میشود.
مشخصات فنی گوشی موتورولا Moto E:
| Motorola Moto E |
---|---|
پردازنده | Chipset Qualcomm Snapdragon 200 CPU Dual-core 1.2 GHz Cortex-A7 GPU Adreno 302 |
حافظه رم / ذخیره سازی | 4 GB, 1 GB RAM |
صفحه نمایش | 540 x 960 pixels, 4.3 inches (~256 ppi pixel density) Corning Gorilla Glass 3 |
شبکه | 3G, 2G, GSM, EDGE |
ابعاد | 124.8 x 64.8 x 12.3 mm |
وزن | 142 grams |
دوربین | 5 MP, 2592 х 1944 pixels Video480p@30fps |
باتری | 1,980 mAh |
سیستم عامل | Android 4.4.4 |
اتصالات | Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi hotspot Bluetooth 4.0 LE GPS / GLONASS Micro-USB 2.0 MicroSD storage slot 3.5 mm stereo headphone jack with microphone support |
سایز سیم کارت | MicroSIM |
اگر با گوشیهای موتورولا آشنا باشید، طراحی تلفن هوشمند ۴.۳ اینچی Moto E برایتان آشنا خواهد بود. این تلفن هوشمند با وجود اینکه ضخامت ۱۲.۵ میلیمتری دارد و وزن آن ۱۴۲ گرم است، اما از ارگونومی خوبی بهره میبرد. لبههای گوشی و انحنایی که در قسمت پشت دستگاه داده شده است از سری X و G، الهام گرفته شده است. در نگاه اول، مورد خاصی در ظاهر محصول مشاهده نمیکنید. همه چیز در طراحی ساده و یک دست خلاصه شده است. در نمای رو به رویی، جدا از نمایشگر که سطح قابل توجهی را در بر گرفته، دو قطعهی فلزی در بالا و پایین نمایشگر مشاهده میکنیم که به ترتیب جایگاه بلندگوی شنیداری و اسپیکر پخش صدا هستند. بلندگوی شنیداری کیفیت خوبی در مکالمات صوتی ارائه میدهد و اسپیکر هم اگر چه وضوح بالایی ندارد، اما میتواند بلندی و کیفیت صدای معمولی را ارائه کند. به نظر من، با اینکه با یک گوشی ۴.۳ اینچی روبرو هستیم، ولی به خاطر حاشیههای نسبتا کم دور صفحه نمایش و انحنای خاصی که در بخش لبههای پشتی دستگاه در نظر گرفته شده است، تلفن به خوبی در دست جای میگیرد و جلوی ظاهری آن نیز خوب است.
بر روی لبهی سمت راست گوشی، دکمهی کاهش و افزایش صدا و دکمهی پاور به چشم میخورد. جایگیری این دکمهها مناسب است، اما نکتهی آزاردهنده در مورد این دکمههای فلزی، سفتی بیش از حد آنها است که در کارکردهای روزانه، برخی اوقات کاربر را اذیت میکند. لبهی بالای دستگاه، میزبان جک ۳.۵ میلیمتری هدفون است و لبهی پایین درگاه میکرو USB به چشم میخورد. قسمت پشت دستگاه کمی انحنا دارد و از طراحی سادهای بهره میبرد که در میان آن لوگوی موتورولا در یک فرورفتگی خاص جای گرفته است. کمی بالاتر از آن نیز، دوربین ۵ مگاپیکسلی که متاسفانه فلاش هم ندارد، دیده میشود.
استحکام و محکمی این گوشی را درست جایی متوجه میشوید که میخواهید درب پشتی آن را باز کنید. از آنجایی که جایگاه دو سیمکارت و ورودی کارت حافظه جانبی در داخل گوشی تعبیه شده است، باید درب گوشی را باز کرده تا به این موارد دسترسی پیدا کنید. نکتهی اول، سختی بازکردن قاب گوشی بود که البته این مورد منفی در این محصول محسوب نمیشود. همین استحکام باعث شده تا دوام گوشی افزایش یابد. نکتهی دوم، باتری است که متاسفانه غیرقابل جداسازی است.
موتو ای با وجود اینکه از بدنهی پلاستیکی بهره میبرد و کمی ضخامت آن زیاد است، اما از نظر طراحی نمرهی قابل قبول را دریافت میکند مخصوصا اگر قرار باشد، قیمت مناسب آن را نیز در نظر داشته باشیم.
نمایشگر
وقتی اسم گوشی ارزان قیمت را میشنوید، در مورد صفحهی نمایش آن چه فکری میکنید؟ احتمالا توقع صفحه نمایش با کیفیت را نخواهید داشت؛ اما Moto E تا حد زیادی از این قائده مستثنی است. نمایشگر IPS LCD این گوشی با رزولوشن qHD یا ۹۶۰ در ۵۴۰ پیکسل و تراکم ۲۵۶ پیکسل در هر اینج، یکی از بهترینها در سطح خود است. از آنجایی که صفحهنمایش موتو ای از نوع IPS LCD است، زاویهی دید قابل قبولی را ارائه میکند و دقت آن در نمایش صحیح و طبیعی رنگها نیز خوب است. با این وجود حداکثر شدت روشنایی این صفحه نمایش ، چندان زیاد نیست و شیشهی براق نمایشگر در زیر نور خورشید کمی آزاردهنده است. هر چند در زیر نور خورشید میتوان از تلفن استفاده کرد، اما تصاویر وضوح کافی ندارند.
نمایشگر Moto E قادر است رنگ مشکی را بصورت عمیق نمایش دهد. رنگ سفید نیز به شکل قابل قبولی در آن نمایش داده میشود. جدا از بحث کیفیت بصری نمایشگر، موتورولا از شیشهی محافظ گوریلا گلاس ۳ در این گوشی استفاده کرده است که مقاومت صفحه نمایش را در برابر خط و خش و ضربههای احتمالی بالا میبرد. موتورولا مانورهای زیادی دربارهی مقاومت نسبتی دستگاه در مقابل نفوذ مایعات و همچنین ضد خش بودن صفحه نمایش موتو ای داشته است. در حال حاضر کمتر تلفن ارزان قیمتی را میتوان یافت که به صفحهی محافظ گوریلا گلس ۳ مجهز شده باشد.
دوربین
Moto E فقط یک دوربین پشت ۵ مگاپیکسلی دارد و خبری از دوربین جلو نیست. متاسفانه این دوربین فاقد قابلیت فوکوس خودکار است ولی قابلیت تصویربرداری HDR را در اختیار کاربر قرار میدهد که میتوان آن را در حالت اتوماتیک تنظیم کرد تا در مواقع نیاز، دوربین به طور خودکار از آن استفاده کند.
در آزمایشات و تصاویر تهیه شده با دوربین Moto E، به هیچوجه نتوانستیم تصویری با کیفیت تهیه کنیم و گوشی ضعف خود را در بخش دوربین نشان داد. این مورد نه تنها در عکسبرداری، بلکه در حالت فیلمبرداری هم مشهود است. دوربین Moto E توانایی تهیه ویدیو در رزولوشن ۸۶۴ در ۴۸۰ پیکسل را دارد که مارا یاد گوشیهای قدیمی میاندازد. رابط کاربری اپلیکیشن دوربین، چکیدهای از قابلیتهای سری X و G است که با توجه به کیفیت پایین دوربین، نمیتوان انتظار کارکرد مناسبی از قابلیتهایی همچون پاناروما یا عکسبرداری HDR داشت.
از نقاط ضعف دیگری که میتوان در این بخش به آنها اشاره داشت، نبود دوربین جلو و عدم استفاده از فلاش در کنار تنها دوربین این گوشی است، اما میتوان حذف این موارد را به حساب ارزان کردن محصول از سوی موتورولا دانست.
نمونه تصاویر تهیه شده با گوشی Moto E را در زیر میتوانید مشاهده کنید:
[widgetkit id=1107]
نرمافزار
اگر توجه کرده باشید، موتورولا در گوشیهای خود برای بخش نرمافزار اهمیت زیادی را قائل میشود که این مورد را به وضوح در نرمافزار گوشی Moto X 2013 شاهد بودیم. در مورد گوشی پایینردهی Moto E، این قاعده تکرار شده است و موتورولا سعی داشته است تا بروزترین و روانترین رابط کاربری و سیستمعامل اندروید موجود را برای محصول خود ارائه کند. Moto E در حال حاضر از اندروید ۴.۴.۴ پشتیبانی میکند و طبق گفتههای موتورولا، اندروید ۵ آبنبات چوبی برای این گوشی منتشر خواهد شد. مسلما پشتیبانی نرمافزاری از یک گوشی رده پایین میتواند طیف وسیعی از مشتریان را جذب خود کند و موتورولا به اهمیت این موضوع پی برده است.
موتورولا در گوشی رده پایین خود به مانند باقی محصولاتش، از رابط کاربری اصیل و بدون تغییر اندروید خام بهره میبرد. به همین سبب، در هنگام کار با گوشی و حرکت در رابط کاربری، متوجه سبک بودن و راحتی هرچه تمامتر نرمافزار خواهید شد. برنامهها بسیار روان اجرا میشوند و بار اضافی بر دوش سختافزار نمیگذارد.
اگر قصد داشته باشید تا از یک تلفن اندرویدی یا آیفون به یکی از محصولات موتورولا مهاجرت کنید، نرمافزاری به نام Motorola Migrate پیش روی شما قرار میگیرد تا بتوانید به وسیلهی آن، اطلاعات خود را به سادگی به گوشی جدید موتورولایی خود انتقال دهید.
نرمافزار Assist، دیگر قابلیت اختصاصی است که در گوشیهای موتورولا مشاهده میشود و گوشی پایینردهی Moto E هم از این قائده مستثنی نیست.
این نرمافزار پس از فعالسازی، حالتی هوشیار نسبت به محیط را به دستگاه میبخشد. بنابراین شما در هر وضعیتی که قرار گرفته باشید گوشی هوشمندتان موقعیت شما را با استفاده از سنسورها، تشخیص میدهد و مثلا در هنگام رانندگی، حالت Driving Mode را فعال خواهد کرد. از دیگر قابلیتهای این اپلیکیشن میتوان به حالت ساکت (سایلنت) دستگاه در جلسههای کاری و نیز غیرفعال کردن نوتیفیکیشنها در ساعات خواب، اشاره کرد که البته همگی این موارد نیازمند راهاندازی اولیهی Assist است. یکی از جالبترین ویژگیهای Assist این است که مثلا میتوانید آن را طوری تنظیم کنید که مواقعی که در منزل هستید، اگر کسی با شما تماس گرفت، دستگاه نام مخاطب را بگوید یا مثلا وقتی پیامکی برای شما ارسال میشود، بدون نیاز به اجازه، محتوای آن برای شما خوانده شود.
به طور کلی، رابط کاربری و برخی نرمافزارهای اختصاصی موتورولا در این گوشی، در کنار راحتی و سبکی کارکرد سیستمعامل، باعث خواهد شد احساس ضعف خاصی در هنگام کار با Moto E نکنید و انتظارات اولیهای که از یک گوشی هوشمند در بخش نرمافزار دارید، تا حد زیادی برطرف خواهد شد. همچنین از آنجایی که موتورولا تغییرات بسیار کمی را در سیستمعامل اندروید ایجاد میکند با وجود پردازندهی نه چندان قوی بکار رفته در موتو ای، کمتر با لگ یا تاخیر روبرو خواهید شد و همه چیز نرم و روان اجرا میشود.
ارتباطات
گوشی Moto E در دو مدل تک سیمکارت و دو سیمکارت عرضه شده است که ما مدل دو سیمکارت آن را در اختیار داشتیم. به مانند بیشتر گوشیهای دو سیمکارت، فقط یکی از ورودیها از سیمکارت شبکه 3G پشتیبانی میکند. Moto E از وایفای 802.11b/g/n، هاتاسپات، و بلوتوث v4.0, LE بهره میبرد.
عملکرد و کارایی
موتورولا تمام سعی خود را کرده است تا یک گوشی ارزانقیمت با کیفیت را به بازار عرضه کند و بتواند سهم بزرگی را در این بازار پر مخاطب کسب کند. به همین سبب در بخش سختافزار، ما شاهد چیپست ردهپایین اسنپدراگون ۲۰۰ هستیم که یک پردازشگر دو هستهای مبتنی بر معماری Cortex-A7 با سرعت ۱.۲ گیگاهرتز است که با پردازشگر گرافیکی Adreno 302 و یک گیگابایت حافظهی رم مجتمع شده است. به طور حتم نباید از این گوشی با مشخصات سختافزاری که مارا به یاد گوشیهای دو سال قبل میاندازد، انتظار سرعت و قدرت بالایی داشت. اما از نظر قدرت و بازده، Moto E واقعا گوشی راضیکنندهای است. در طول دو هفتهای که گوشی را به طور روزمره مورد استفاده قرار دادم، در کارکردهای معمول مانند تماسهای تلفنی، ارسال پیامک، پخش موسیقی و استفاده از اپلیکیشنهای شبکههای اجتماعی، به مشکل خاصی برنخورد نکردم و سرعت جابهجایی میان نرمافزارها راضیکننده بود. یکی از مواردی که از آن لذت بردم، وبگردی بسیار روان با مرورگر گوگل کروم بود که بدون هیچ مشکلی و کاملا پرسرعت انجام میشد. پخش موسیقی در پس زمینه، بازکردن قفل صفحه و اجرای بازیهای سبک به سرعت انجام میشود. به طور کلی، Moto E برای کسانی که انتظار کارکردهای معمول از گوشی را با سرعت بالا دارند، گزینهی خوبی است. فقط یک نقطه ضعف میتوان به سختافزار گرفت و آن هم حافظهی داخلی بسیار پایین (۴ گیگابایت حافظهی ذخیره سازی) است که کاربر را مجاب به استفاده از کارت حافظهی میکرو SD میکند.
حال به سراغ آزمایشات تخصصی و همیشگی زومیت میرویم تا میزان قدرت این گوشی را با سایر محصولات بر اساس آمار و ارقام به شما نشان دهیم:
AnTuTu
AnTuTu تمام بخشهای سختافزار شامل حافظه رم، حافظه ذخیره سازی، پردازنده و GPU را مورد آزمایش قرار میدهد و یک امتیاز کلی را در اختیار کاربر قرار میدهد. CPU بیشترین تاثیر را در کسب امتیاز بهتر در AnTuTu دارد.
Linpack
لینپک از طریق اجرای دستورات محاسباتی ریاضی، قدرت پردازنده در اجرای دستورات ریاضی را مورد ارزیابی قرار میدهد. هرچه امتیاز بالاتر باشد نشان از قدرت بیشتر پردازنده در محاسبات عددی است. لینپک حتی برای محاسبه توان پردازشی سوپر کامپیوترها نیز مورد استفاده قرار میگیرد.
Quadrant 2
در این بنچمارک، پردازنده اصلی (CPU)، ورودی و خروجیها و پردازنده گرافیکی مورد ارزیابی قرار میگیرند و امتیاز ارائه شده در واقع برآیند امتیاز این سه بخش اصلی است.
BaseMark OS II
بیسمارک نیز کلیه سختافزار یک گجت را مورد ارزیابی قرار میدهد. در این بنچمارک نیز تمرکز اصلی بر روی قدرت پردازنده است. بیسمارک حتی قدرت تک هسته و چند هستهی پردازنده را مورد ارزیابی قرار میدهد. هر چه امتیاز بیشتر باشد بهتر است.
3D Mark: Ice Storm
3D Mark یکی از معتبرترین نرمافزارهای بنچمارک در دنیای PC است که از چندی پیش به دنیای موبایل نیز راه یافته است. در این نرمافزار تمرکز اصلی بر روی قدرت پردازنده گرافیکی (GPU) است. هرچه امتیاز بالاتر باشد، محصول قدرت پردازش گرافیکی بیشتری دارد و قادر است به شکل بهتری بازیهای گرافیکی را اجرا کند.
Vellamo
در این بنچمارک بخشهای مختلف سختافزار مورد آزمایش قرار میگیرد. این نرمافزار عملکرد سیستم را در وبگردی، اجرای کدهای جاوا اسکریپت، HTML 5 و رندر تصاویر دو بعدی و سه بعدی میپردازد. در این بنچمارک بخشهای مختلف سختافزار تاثیر گذار هستند، اما CPU نقش بیشتری در کسب امتیاز بهتر ایفا میکند.
CF Bench
در سیاف بنچ، تمرکز بر روی قدرت پردازنده (CPU) و حافظه رم است. هر چه این دو بخش سیستم سریعتر و بهتر عمل کنند، امتیاز CF Bench بالاتری نیز بدست میآورند. این نرمافزار به خوبی قادر است پردازندههای چندهستهای را نیز مدیریت کرده و مورد آزمایش قرار دهد. هرچه امتیاز بالاتر باشد، بهتر است.
باتری
موتورولا خوش قول بودنش را در بخش باتری Moto E به معنای واقعی کلمه ثابت کرده است و باتری 1980 میلی آمپر ساعت این گوشی را به شکلی تعبیه کرده است که میتواند یک روز کاری را بدون دردسر پشت سر بگذارد. این طول عمر باتری به لطف رزولوشن پایین صفحه نمایش و پردازندهی فوقالعاده کممصرف Snapdragon 200 میسر شده است. حتی اگر در طول روز کمترین استفاده را از گوشی داشته باشید، میتوان تا دو روز هم از شارژ اولیه موتو E استفاده کرد. در آزمایش همیشگی زومیت٬ ما فیلمی با رزولوشن 720p را در شرایطی پخش کردیم که شدت روشنایی صفحه نمایش روی ۵۰ درصد تنظیم شده بود و شبکههای بیسیم نیز خاموش بودند. در این شرایط Moto E حدود ۶ ساعت و نیم دوام آورد. همچنین این گوشی در تست بنچمارک باتری، زمان ۱۰ ساعت را به نام خود ثبت کرد. موتو ای در وبگردی حدود ۸ ساعت دوام میآورد. طول عمر باتری موتو ای در استفاده روزمره و حتی وبگردی مناسب است اما این تلفن در آزمایش پخش ویدیو چندان خوب عمل نکرد.
جمعبندی
گوشی Motorola Moto E یک محصول با کیفیت در بین گوشیهای رده پایین است که میتواند نیازهای اولیه یک کاربر را تا حد زیادی برطرف کند. صفحه نمایش واضح و با کیفیت در کنار رابط کاربری سبک و سریع، عمر باتری نسبتا مناسب و کیفیت ساخت بدنهی راضیکننده، از Moto E محصولی درخور توجه ساخته است. اگر کل کارکرد شما از گوشی شامل گشت و گذار در شبکههای اجتماعی، گوش دادن به موسیقی، ویدیو، وبگردی، تماس و پیامک است، یا اگر نیاز بازی کردن شما با گوشی محدود به عناوینی مانند Clash of Clans و Subway surf میشود، Moto E میتواند انتخاب مناسبی برای شما باشد. با این حال نباید از یک تلفن ارزان قیمت انتظار اجرای بازیهای سنگین گرافیکی یا عکسبرداری با کیفیت را داشته باشید.
اگر مایل به خرید Moto E یا دیگر محصولات موتورولا هستید به وب سایت iranmotorola.ir مراجعه کنید.
نقاط قوت
- طراحی ساده و بدنهی خوش ساخت با ارگونومی مناسب
- صفحه نمایش با کیفیت قابل قبول
- رابط کاربری سبک و سریع
- ارتقا به اندروید ۵ آبنبات چوبی
نقاط ضعف
- دوربین ضعیف و ناکارآمد
- حافظهی داخلی محدود