بررسی موتورولا اج پلاس

دوشنبه ۳۱ شهریور ۱۳۹۹ - ۲۲:۰۰
مطالعه 33 دقیقه
موتورولا اج پلاس، نخستین پرچم‌دار موتورولا پس از چندین سال تمرکز بر بازار محصولات اقتصادی، به استانداردهای روز بسیار نزدیک است.
تبلیغات

پس از سال‌ها تمرکز بر بازار محصولات میان‌رده و اقتصادی، موتورولا مدتی پیش با رونمایی Motorola Edge و Motorola Edge+ بازگشت خود به دنیای محصولات پرچم‌دار را جشن گرفت. مهم‌ترین المان ظاهری اج و اج پلاس به نمایشگر آبشاری‌شان بازمی‌گردد که با انحنای تندوتیزی تا لبه‌های فیزیکی دستگاه پیشروی کرده است و تجربه‌ی بصری فراگیری را به‌ارمغان می‌آورد؛ اما نسخه‌ی پلاس علاوه‌بر ظاهر منحصربه‌فرد، از سخت‌افزاری قدرتمند نیز بهره می‌برد و «پرچم‌دار تمام‌عیار» موتورولا به‌حساب می‌آید.

صفحه نمایش موتورولا اج پلاس / Motorola edge plus

نمایشگر ۹۰ هرتزی AMOLED، دوربین ۱۰۸ مگاپیکسلی با توانایی فیلم‌برداری 6K، پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸۶۵، باتری حجیم ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی، ۱۲ گیگابایت رم و ۲۵۶ گیگابایت حافظه‌ ذخیره ‌سازی پرسرعت نظر هر کاربری را می‌تواند جلب کند؛ اما آیا موتورولا اج پلاس با چنین مشخصاتی در عمل می‌تواند تجربه‌ی لذت‌بخشی را به‌ارمغان آورد؟ در ادامه با بررسی پرچم‌دار جذاب موتورولا همراه زومیت باشید.

گوشی موتورولا اج پلاس از سوی شرکت هما تلکام برای بررسی دراختیار زومیت قرار گرفته است.

کپی لینک

طراحی

«لبه‌ی بی‌‌انتها (Endless Edge)»؛ همان‌طور که از نام تبلیغاتی صفحه‌نمایش اج‌پلاس نیز برمی‌آید، نخستین پرچم‌دار موتورولا طی چند سال اخیر، از نمایشگر خمیده‌ای بهره می‌برد که از دو طرف تا میانه‌‌ی لبه‌های کناری نیز پیشروی کرده است. این لبه‌های آبشاری با انتقال حاشیه‌های کناری به لبه‌های دستگاه، نسبت نمایشگر به بدنه را به عدد فوق‌العاده‌ی ۹۵٫۸ درصد می‌رساند.

لبه‌های کناری فریم اج پلاس براثر پیشروی نمایشگر به‌سمت پایین انتقال یافته و از حالت متقارن خارج شده‌اند. علاوه‌براین، به‌اندازه‌ای باریک هستند که گویی فریم دستگاه یکپارچه نبوده، بلکه بخش‌های بالا و پایین فریم به‌کمک لبه‌های کناری به همدیگر جوش خورده باشند. منطبق‌نبودن سطح پوشش شیشه‌ای نمایشگر با کناره‌های فریم از دیگر موارد ناخوشایند طراحی اج پلاس به‌شمار می‌آید حس پایین‌بودن دقت ساخت محصول را القاء می‌کند.

پشت گوشی موتورولا اج پلاس/ Motorola edge plus

نمایشگر ۶٫۷ اینچی موتورولا اج پلاس از لبه‌های بالا و پایین فاصله‌ی بسیار اندکی دارد؛ به‌گونه‌ای که طراحان دستگاه صرفا موفق به‌ جادادن اسپیکر مکالمه درون لبه‌ی بالا شده و دوربین سلفی تکی را درون حفره‌ی کوچکی در گوشه‌ی سمت چپ نمایشگر جای داده‌اند. مانند هر دستگاه دیگری با نمایشگر خمیده، اج ‌پلاس نیز به‌خوبی حس غوطه‌وری در محتوای بصری را به‌ارمغان می‌آورد؛ اما این لبه‌های خمیده، در تعامل با دستگاه اختلال ایجاد می‌کنند، چراکه گاهی اوقات کف دست کاربر با لبه‌ها منجر به لمس تصادفی نمایشگر می‌شود.

کلیدهای پاور و کنترل صدا در لبه‌ی سمت راست فریم قرار دارند و به‌تبعیت از آن بسیار باریک هستند. کلیدها در ارتفاع مناسبی قرار دارند؛ بنابراین دسترسی به آن‌ها به‌سادگی صورت می‌گیرد. سطح مقعر فریم در لبه‌های بالا و پایین ظاهر نامتعارفی به اج پلاس بخشیده است. لبه‌ی پایینی فریم از دریچه‌ی کانال اصلی اسپیکر، پورت USB 3.1 Type-C، درگاه سیمکارت و روزنه‌ی میکروفون میزبانی می‌کند؛ درحالی‌که روی لبه‌ی بالایی فریم در کمال تعجب جک ۳٫۵ میلی‌متری هدفون به‌چشم می‌خورد.

مشخص نیست که پنل پشتی شیشه‌ای موتورولا اج پلاس مانند پوشش گوریلا گلس ۵ نمایشگر، از همین جنس باشد. پرچم‌دار موتورولا در سه رنگ Smokey Sangria, Thunder Grey, Baltic Gray به‌فروش می‌رسد که از بین آن‌ها مدل Thunder Grey مورد بررسی زومیت بیش از آنکه خاکستری باشد، آبی به‌نظر می‌رسد. رنگ آبی روی لبه‌های خمیده‌ی پنل پشتی تیره است؛ اما رفته‌رفته از تیرگی کاسته شده و در میانه‌های پنل به روشنی می‌گراید.

حاشیه بالای نمایشگر موتورولا اج پلاس / Motorola edge plus
پورت USB-C شارژ و اسپیکر موتورولا اج پلاس / Motorola edge plus
لبه خمیده صفحه نمایش موتورولا اج پلاس / Motorola edge plus
دوربین پشتی موتورولا اج پلاس/ Motorola edge plus

روی پنل پشتی اج پلاس تنها لوگوی خاطره‌انگیز موتورولا، دوربین و دو روزنه‌ی کوچک میکروفون در بخش بالایی و پایینی به‌چشم می‌‌خورد. دوربین پشتی سه‌گانه‌ی دستگاه با چینشی عمودی و برآمدگی نسبتا قطوری به‌همراه ماژول سه‌بعدی TOF و فلش LED دوگانه در گوشه‌ی سمت چپ قرار دارد. بدین‌ترتیب امکان استفاده از موتورولا اج پلاس روی میز به‌دلیل لق خوردن آن فراهم نخواهد بود.

پرچم‌دار موتورولا برای احراز هویت کاربر به حسگر اثر انگشت زیر نمایشگر از نوع اپتیکال متکی است که در فاصله‌ی مناسبی از لبه‌ی پایین نمایشگر قرار دارد. سرعت و دقت حسگر اثر انگشت اج پلاس مطلوب ارزیابی می‌شود. از سوی دیگر به‌نظر می‌رسد حسگر همواره در حالت آماده‌به‌کار قرار دارد؛ چراکه بدون ظاهرشدن نشانگر حسگر، با قرار دادن انگشت روی آن می‌توان قفل دستگاه را گشود.

کپی لینک

نمایشگر و اسپیکر

همانند دیگر گوشی‌های بالارده و پرچم‌دار بازار موتورولا اج پلاس با نمایشگر اولد روانه‌ی بازار شده است؛ پنل خمیدگی زیادی در طرفین دارد و رزولوشن FHD+ برای آن در نظر گرفته شده است. رزولوشن ۲۳۴۰ در ۱۰۸۰ نمایشگر این گوشی و تراکم ۳۸۵ پیکسل آن برای ارائه‌ی تصاویر شارپ کافی است. پنل بزرگ و ۶.۷ اینچی اج پلاس با نرخ نوسازی تصویر ۹۰ هرتزی تجربه‌ی بصری روانی را همانند دیگر پرچمداران جدید ارائه می‌کند؛ البته تعدادی از رقبا استفاده از پنل ۱۲۰ هرتزی را در پیش گرفته‌اند.

فیلم TENET روی موتورولا اج پلاس / Motorola edge plus

در آزمایش روشنایی زومیت، اج پلاس با ثبت روشنایی ۸۹۵ نیت در حالت تنظیم خودکار (الگوی ۵۰ درصدی) به اندازه‌ی کافی شما را از این نظر راضی خواهد کرد؛ در حالت دستی نیز روشنایی تا ۶۲۷ نیت افزایش می‌یابد که کاملا قابل قبول است. به‌عنوان یک نکته مثبت، تفاوت روشنایی بین نقاط مختلف نمایشگر کمتر از ۱۰ نیت است. در روشنایی بالا و پس‌زمینه‌ی سفید به خوبی هاله‌‌ی ایجاد شده به دلیل انحنای لبه‌های نمایش مشخص است؛ البته این مسئله در اکثر گوشی‌های با نمایشگر خمیده دیده می‌شود اما شدتی کمتر دارد.

نمایشگر این گوشی علاوه بر پشتیبانی HDR10+، فضای رنگی گسترده‌ی DCI-P3 را نیز به‌صورت کامل پوشش می‌دهد؛ باتوجه‌به روشنایی نسبتا مناسب نمایشگر قطعا از تماشای محتوای با HDR در یوتیوب و ... لذت خواهید برد. در مجموع سه حالت تصویر زیر در تنظیمات نمایشگر به چشم می‌خورد:

  • Natural: حالت مبتنی بر فضای sRGB با رنگ‌های طبیعی و دقت بالاتر
  • Boosted: حالت پیش‌فرض با پوشش ۹۱ درصدی DCI-P3 و رنگ‌های زنده‌
  • Saturated: حالت با پوشش ۱۰۰ درصدی DCI-P3 و رنگ‌های زنده و تاحدی اشباع

هر سه حالت تصویر از نظر تعادل رنگ سفید (وایت بالانس) وضعیت مناسبی ندارند و گرایش به سردی در آن مشهود است. خطای نمایش رنگ در سه حالت بالا به ترتیب ۳.۶، ۳.۹ و ۳.۶ است؛ این خطای برای دو حالت دوم که در فضای گسترده‌تری کار می‌کنند قابل‌قبول و مناسب است اما خطای ۳.۶ برای حالت مبتنی بر sRGB با این برچسب قیمتی مناسب نیست.

عملکرد نمایشگر محصولات بالارده

محصول / پارامترها

حداقل روشنایی

حداکثر روشنایی دستی

حداکثر روشنایی خودکار

نسبت کنتراست Native

خطای رنگ میانگین

سفید

مشکی

سفید

مشکی

سفید

حالت پیش‌فرض

دقیق‌ترین حالت

موتورولا اج پلاس

۴.۴

۰

۶۲۷

۰

۸۹۵

۳.۹

۳.۶ (Natural)

گلکسی نوت ۲۰ اولترا

۲.۴

۰

۶۹۲

۰

۱۴۷۰

۵.۳

۳.۲ (Natural)

گلکسی نوت ۲۰

۲.۶۵

۰

۷۰۲

۰

۱۲۶۱

۴.۹

۳.۲ (Natural)

پی ۴۰ پرو

۲.۶

۰

۵۸۰

۰

۶۳۰

۲.۷

۲.۶ (Normal)

گلکسی اس ۲۰

۲

۰

۵۹۵

۰

۱۲۰۵

۵.۳

۳.۳ (Natural)

گلکسی اس ۲۰ پلاس

۱.۹

۰

۶۰۴

۰

۱۱۷۲

۵.۲

۳.۳ (Natural)

گلکسی اس ۲۰ اولترا

۱.۹

۰

۵۸۰

۰

۱۱۵۰

۵.۳

۳ (Natural)

ال‌جی ۸ اس

۳.۷۵

۰

۴۶۵

۰

۵۵۲

۲.۶

۲ (Cinema)

شیائومی می ۹تی پرو

۲.۹

۰

۷۲۰

۰

۹۴۰

۴.۹

۱.۶ (Standard)

بلک شارک ۲ پرو

۲.۹

۰

۶۷۰

۰

۹۸۰

۴

۲.۳ (Standard)

آیفون ۱۱ پرو مکس

۲.۲

۰

۱۱۳۰

۰

۱۱۳۰

۱.۲

۱.۲

آیفون ۱۱ پرو

۲.۱

۰

۱۰۲۴

۰

۱۰۲۴

۱.۲

۱.۲

گلکسی نوت ۱۰ پلاس

۲.۱

۰

۶۴۰

۰

۱۲۵۵

۴.۹

۲.۸ (Natural)

وان‌پلاس ۷ پرو

۲.۳

۰

۶۴۵

۰

۹۸۴

۳ 

۱.۲ (Natural)

شیائومی می ۹

۲.۹

۰

۶۷۰

۰

۸۰۲

۳.۳

۱.۸ (Standard)

هواوی پی ۳۰ پرو

۱.۷

۰

۶۱۰

۰

۷۴۸

۷.۲

۲.۶ (Normal)

گلکسی اس ۱۰ پلاس

۲.۲

۰

۶۲۰

۰

۱۱۲۵

۴.۷

۳ (Natural)

آیفون XS Max

۲.۴

۰

۹۴۰

۰

۹۴۰

۱.۹

۱.۹

* تمامی نتایج به‌دست‌آمده حاصل از آزمایش‌های زومیت در شرایط یکسان آزمایشگاهی است.

در آزمایش روشنایی ما،‌ حداقل روشنایی ۴.۴ نیت اندازه‌گیری شد که با از معیار قابل قبول زیر ۳ نیت کمی فاصله دارد. از نظر زاویه‌ی دید نیز اج پلاس همانند اکثر پرچمداران اولد بازار موفق است. در مجموع نمایشگر را نمی‌توان نقطه‌ی ضعفی برای این گوشی دانست اما در عمل نیز در برابر رقبا نکته‌ی مثبت بزرگی را نیز ندارد.

اج پلاس برای تولید صدا به اسپیکرهای استریویی اتکا دارد که به‌ترتیب در لبه‌ی پایین فریم و درون اسپیکر مکالمه قرار گرفته‌ و از سوی شرکتی موسوم به Waves تنظیم شده‌اند. در عمل پرچم‌دار موتورولا از حیث بلندی صدا در سطح بهترین‌های بازار ظاهر می‌شود؛ اما وضوح و کیفیت صدای خروجی آن را نمی‌توان با بهترین‌ها هم‌تراز دانست. خوشبختانه موتورولا محصول گران‌قیمتش را به درگاه جک هدفون نیز مجهز کرده است.

کپی لینک

نرم‌افزار و رابط کاربری

موتورولا جزو معدود شرکت‌هایی است که در زمینه‌ی رابط کاربری سفارشی‌سازی سنگینی پیاده نمی‌کند؛ به‌طوری که حتی آن دسته از محصولات شرکت که عضوی از برنامه‌ی اندروید وان نیستند، حس‌وحالی نزدیک به اندروید خالص دارند. اج پلاس با سیستم‌عامل اندروید ۱۰ نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ تنها بخش‌های اختصاصی پرچم‌دار موتورولا به اپلیکیشن دوربین و اپلیکیشن دیگری به‌نام Moto App بازمی‌گردد که مورد آخر به مواردی همچون ژست‌های حرکتی یا قابلیت‌های اختصاصی لبه‌های خمیده‌ی نمایشگر شامل اج تاچ (نواری برای میان‌بر اپ‌های دلخواه) یا اج لایتس (نورپردازی لبه‌ها برای اعلانات) مربوط می‌شود.

رابط کاربری موتورولا اج پلاس

اج پلاس برای جابه‌جایی در محیط رابط کاربری به ژست‌های حرکتی اتکا دارد؛ بدین‌ترتیب که با سوایپ به‌ بالا از لبه‌ی پایین نمایشگر می‌توان به صفحه‌ی هوم بازگشت، سوایپ به بالا و مکث، صفحه‌ای با کارت‌های عمودی اپ‌های اخیر را ظاهر می‌کند، سوایپ از چپ یا راست نمایشگر حکم بازگشت به صفحه‌ی قبل را دارد، با سوایپ به چپ یا راست روی نوار باریک موجود در لبه‌ی پایین می‌توان بین اپ‌های در حال اجرا جابه‌جا شد و در نهایت با سوایپ از گوشه‌ها می‌توان به گوگل اسیستنت دسترسی داشت. 

کپی لینک

دوربین

پس از پرچم‌داران سامسونگ و شیائومی اکنون نوبت موتورولا است تا حسگر غول‌آسای ۱۰۸ مگاپیکسلی را در دوربین اصلی محصول خود به‌کار گیرد. موتورولا اج پلاس با مجموعه‌ی دوربین سه‌گانه‌ی واید ۱۰۸ مگاپیکسلی، تله‌فوتوی ۸ مگاپیکسلی با بزرگ‌نمایی ۳ برابری و اولتراواید ۱۶ مگاپیکسلی به‌همراه ماژول تشخیص عمق TOF روی کاغذ با محصولات شاخص بازار در یک سطح قرار می‌گیرد.

اپلیکیشن دوربین اج پلاس جزو معدود بخش‌های سفارشی‌شده از رابط کاربری آن به‌حساب می‌آید. با سوایپ به‌سمت دو طرف می‌توان بین عکاسی و فیلم‌برداری و منو شامل سایر حالت‌ها نظیر پرتره، نایت‌ویژن (حالت شب)، حالت اولترا (۱۰۸ مگاپیکسلی)، سینماگراف، کات‌آگوست و لایو فیلتر جابه‌جا شد؛ در‌حالی‌که سوایپ به بالا یا پایین، امکان بزرگ‌نمایی دیجیتال را به‌ کاربر می‌دهد. در لبه‌ی بالا نیز میان‌برهایی برای منو تنظیمات، HDR، فلش، تایمر، عکاسی Auto / Manual و عکس‌های زنده به‌چشم می‌خورد. از سوی دیگر کنار میان‌برهای لبه‌ی بالایی، سوئیچی برای جابه‌جایی بین حالت‌های 1X، 3X و 0.5X وجود دارد.

رابط کاربری دوربین موتورولا اج پلاس / Motorola edge plus

در حالت Manual موتورولا اج پلاس امکان دسترسی به هر سه دوربین را صرف‌نظر از شرایط نوری محیط دراختیار کاربر می‌گذارد؛ از سوی دیگر می‌توان به پارامترهای عکاسی شامل حالت فوکوس، تراز سفیدی، سرعت شاتر (۱/۶۰۰۰ تا ۳۲ ثانیه)، سطح ایزو (۱۰۰ تا ۳۲۰۰) و میزان نوردهی (۲- تا ۲+) دسترسی داشت.

دوربین واید موتورولا اج پلاس درست‌مانند شیائومی می نوت ۱۰ و خانواده‌ی می ۱۰ از حسگر ۱۰۸ مگاپیکسلی و 1/1.33 اینچی ISOCELL Bright HMX سامسونگ بهره می‌برد. این حسگر برخلاف نمونه‌ی HM1 به‌کاررفته در گلکسی نوت ۲۰ اولترا و اس ۲۰ اولترا از نوناسل نیست؛ بدین‌ مفهوم که به‌جای تجمیع ۳×۳، پیکسل‌ها به‌صورت ۲×۲ تجمیع می‌شوند و تصویری با وضوح ۲۷ مگاپیکسل شکل می‌دهند. نتیجه‌ی تجمیع، پیکسل‌هایی با ابعاد ۱٫۶ میکرومتری و توانایی جذب نور بیشتر خواهد بود.

پشت گوشی موتورولا اج پلاس / Motorola edge plus

دوربین اصلی نور را ازطریق لنزی با دیافراگم f/1.8 و لرزش‌گیر اپتیکال به‌سمت حسگر انتقال می‌دهد و از فوکوس خودکار تشخیص فاز استفاده می‌کند؛ بنابراین از فوکوس خودکار لیزری برای فواصل نزدیک نیست. موتورولا درباره‌ی فاصله‌ی کانونی معادل لنز اطلاعاتی ارائه نمی‌دهد؛ اما بنابر بزرگنمایی ۳ برابری دوربین تله‌فوتو و فاصله‌ی کانونی ۸۱ میلی‌متری‌اش، می‌توان تخمین زد که فاصله‌ی کانونی دوربین اصلی معادل ۲۷ میلی‌متر باشد.

کپی لینک

گالری عکس‌های دوربین اصلی

نمونه عکس دوربین اصلی موتورولا اج پلاس - ساختمان
نمونه عکس دوربین اصلی موتورولا اج پلاس - میدان مشاهیر پارک آب و آتش
نمونه عکس دوربین اصلی موتورولا اج پلاس - بوستان نهج البلاغه
نمونه عکس دوربین اصلی موتورولا اج پلاس - فضا سبز بوستان نهج البلاغه
نمونه عکس دوربین اصلی موتورولا اج پلاس - بزرگراه همت
نمونه عکس دوربین اصلی موتورولا اج پلاس - پل کابلی پارک آب و آتش
نمونه عکس دوربین اصلی موتورولا اج پلاس - درخت پارک آب و آتش
نمونه عکس دوربین اصلی موتورولا اج پلاس - بزرگراه مدرس
نمونه عکس دوربین اصلی موتورولا اج پلاس - پارک ژوراسیک
نمونه عکس دوربین اصلی موتورولا اج پلاس - گنبد مینا پارک آب و آتش
نمونه عکس دوربین اصلی موتورولا اج پلاس - پارک ژوراسیک
نمونه عکس دوربین اصلی موتورولا اج پلاس - گیاه بوستان نهج البلاغه
نمونه عکس دوربین اصلی موتورولا اج پلاس - پارک ژوراسیک
نمونه عکس دوربین اصلی موتورولا اج پلاس - فشارسنج
نمونه عکس دوربین اصلی موتورولا اج پلاس - پارک ژوراسیک
نمونه عکس دوربین اصلی موتورولا اج پلاس - درخت بوستان نهج البلاغه

عکس‌های ۲۷ مگاپیکسلی دوربین اصلی در روشنایی روز جزئیات بسیار زیاد، گستره‌ی دینامیکی وسیع و رنگ‌هایی طبیعی دارند. موتورولا اج پلاس امکان عکاسی با وضوح ۱۰۸ مگاپیکسلی را نیز در قالب حالت عکاسی جداگانه‌ای فراهم می‌سازد که نتیجه‌ی آن بهبود ناچیز جزئیات و محدودتر شدن گستره‌ی دینامیکی عکس‌ها است.

کپی لینک

تفاوت جزئیات عکس‌های ۲۷ و ۱۰۸ مگاپیکسلی دوربین اصلی در برابر دوربین تله‌فوتو

مقایسه‌ جژئیات عکس‌های ۲۷، ۱۰۸ مگاپیکسلی در کنار دوربین تله‌فوتو

از تصمیم‌های عجیب و غیرمنطقی موتورولا می‌توان به Upscale کردن تصاویر ۱۶ و ۸ مگاپیکسلی دوربین‌های اولتراواید و تله‌فوتو در حالت Auto به عکس‌هایی با وضوح ۲۷ مگاپیکسل اشاره کرد؛ البته امکان عکاسی با وضوح اصلی دو دوربین یادشده در حالت Manual وجود دارد، اما در این حالت براثر فقدان Auto HDR گستره‌ی دینامیکی عکس‌ها افت خواهد کرد.

کپی لینک

تفاوت گستره‌ی دینامیکی عکس‌های دوربین تله‌فوتو در دو حالت Auto و Manual

تفاوت گستره دینامیکی دوربین تله فوتو موتورولا اج پلاس در حالت Auto و Manual

در دوربین ۸ مگاپیکسلی تله‌فوتو خبری از لنز پریسکوپی با بزرگنمایی ۵ یا ۱۰ برابری نیست. این دوربین از حسگر OmniVision با مدل OV08A10، ابعاد بسیار کوچک 1/4.4 اینچی و پیکسل‌های یک میکرومتری به‌همراه لنز f/2.4 با فاصله‌ی کانونی معادل ۸۱ میلی‌متری بهره می‌برد که بزرگ‌نمایی اپتیکال ۳ برابری را به‌ارمغان می‌آورد.

کپی لینک

گالری عکس‌های دوربین تله‌فوتو

نمونه عکس دوربین تله فوتو موتورولا اج پلاس در حالت Auto با وضوح ۲۷ مگاپیکسل - پارک آب و آتش
نمونه عکس دوربین تله فوتو موتورولا اج پلاس در حالت Auto با وضوح ۲۷ مگاپیکسل - فانوس دریایی پارک آب و آتش
نمونه عکس دوربین تله فوتو موتورولا اج پلاس در حالت Auto با وضوح ۲۷ مگاپیکسل - تقاطع نلسون ماندلا و میرداماد
نمونه عکس دوربین تله فوتو موتورولا اج پلاس در حالت Auto با وضوح ۲۷ مگاپیکسل - جرثقیل

تصاویر دوربین تله‌فوتو در حالت Auto با وضوح ۲۷ مگاپیکسل و بزرگنمایی حدود ۶ برابر

نمونه عکس دوربین تله فوتو موتورولا اج پلاس در حالت Manual با وضوح ۸ مگاپیکسل - منظره تهران از پل طبیعت پارک آب و آتش
نمونه عکس دوربین تله فوتو موتورولا اج پلاس در حالت Manual با وضوح ۸ مگاپیکسل - پل طبیعت پارک آب و آتش
نمونه عکس دوربین تله فوتو موتورولا اج پلاس در حالت Manual با وضوح ۸ مگاپیکسل - گربه بوستان نهج البلاغه
نمونه عکس دوربین تله فوتو موتورولا اج پلاس در حالت Auto با وضوح ۲۷ مگاپیکسل - پارک آب و آتش

تصاویر دوربین تله‌فوتو در حالت Manual با وضوح ۸ مگاپیکسل و بزرگنمایی ۳ برابر

اج پلاس در حالت عکاسی Auto با دوربین تله‌فوتو رفتار بسیار عجیبی دارد: عکس‌ها به‌جای ۳ برابر به‌صورت حدودی تا ۶ برابر بزرگ‌نمایی شده، سپس از وضوح ۸ به ۲۷ مگاپیکسل Upscale می‌شوند، با انتخاب حالت Manual، می‌توان عکس‌های دوربین تله‌فوتو را با وضوح ۸ مگاپیکسلی و بزرگ‌نمایی ۳ برابری گرفت. براساس تجربه‌ی ما، عموما وضوح و گستره‌ی دینامیکی عکس‌ها در حالت Auto بهتر از حالت Manual بود؛ اما در پاره‌ای از موارد، سطح جزئیات در عکس‌های ۸ مگاپیکسلی فراتر از نمونه‌های ۲۷ مگاپیکسلی می‌رفت.

کپی لینک

تفاوت میدان دید عکس‌های دوربین تله‌فوتو در حالت Auto و Manual

تفاوت میدان دید دوربین تله‌فوتو موتورولا اج پلاس در حالت Auto و Manual

موتورولا اج پلاس در حالت عکاسی Auto بسته به شرایط نوری و محیطی، بزرگ‌نمایی را به‌صورت اپتیکال با دوربین تله‌فوتو یا به‌صورت کراپی از تصویر دوربین اصلی انجام می‌دهد؛ اما متأسفانه گوشی صرف‌نظر از مشکل میزان بزرگ‌نمایی که پیش‌تر اشاره شد، در زمینه‌ی تشخیص شرایط نوری و کراپ مناسب تصویر نیز عملکرد صحیحی ندارد. عکس‌‌های زیر در طول روز و از یک زاویه‌ی یکسان ثبت شده‌اند؛ در حالت Auto گوشی عکس را با کراپی نامناسب از تصویر دوربین اصلی ثبت کرده؛ اما در حالت Manual، عکس با دوربین تله‌فوتو ثبت شده است.

کپی لینک

مشکل کراپ نادرست عکس‌های 3X از تصویر دوربین اصلی

مشکل کراپ نادرست عکس 3X موتورولا اج پلاس از تصویر دوربین اصلی

دوربین اولتراواید ۱۶ مگاپیکسلی Motorola Edge+ از لنزی با فاصله‌ی کانونی معادل ۱۳ میلی‌متری و دیافراگم f/2.2 استفاده می‌کند و برخلاف پرچم‌داری همچون گلکسی نوت ۲۰ اولترا و اس ۲۰ اولترا از فوکوس خودکار نیز پشتیبانی می‌کند. به‌لطف فوکوس خودکار می‌توان با دوربین اولتراواید عکس‌های ماکرو نیز ثبت کرد. توجه داشته باشید که برخی از عکس‌های اولتراواید زیر با وضوح ۲۷ و برخی دیگر با وضوح ۱۶ مگاپیکسل ثبت شده‌اند.

کپی لینک

گالری عکس‌های اولتراواید

نمونه عکس دوربین اولتراواید در حالت Auto با وضوح ۲۷ مگاپیکسل - پارک ژوراسیک
نمونه عکس دوربین اولتراواید در حالت Auto با وضوح ۲۷ مگاپیکسل - ساختمان
نمونه عکس دوربین اولتراواید در حالت Auto با وضوح ۲۷ مگاپیکسل - پارک ژوراسیک
نمونه عکس دوربین اولتراواید در حالت Auto با وضوح ۲۷ مگاپیکسل - پارک ژوراسیک

تصاویر ۲۷ مگاپیکسلی ثبت‌شده با دوربین اولتراواید

نمونه عکس دوربین اولترواید با وضوح ۸ مگاپیکسل - بوستان نهج البلاغه
نمونه عکس دوربین اولتراواید با وضوح ۸ مگاپیکسل - درخت پارک آب و آتش
نمونه عکس دوربین اولتراواید با وضوح ۸ مگاپیکسل - فانوس دریایی پارک آب و آتش
نمونه عکس دوربین اولتراواید با وضوح ۸ مگاپیکسل - بزرگراه مدرس

تصاویر ۸ مگاپیکسلی ثبت‌شده با دوربین اولتراواید

عکس‌های حاصل از دوربین اولتراواید در طول روز از نظر گستره‌ی دینامیکی و رنگ‌ با دوربین اصلی برابری می‌کند؛ اما سطح جزئیات پایین‌تر است. از سوی دیگر به‌لطف وجود قابلیت فوکوس خودکار، می‌توان عکس‌های ماکروی جذابی نیز با دوربین اولتراواید گرفت. ناگفته نماند که دوربین اولتراواید نیز به‌صورت جزئی از مشکل بزرگ‌نمایی تصویر در حالت Auto رنج می‌برد.

کپی لینک

گالری عکس‌های ماکرو

نمونه عکس ماکرو دوربین اولتراواید موتورولا اج پلاس - شیشه خرد شده
نمونه عکس ماکرو دوربین اولتراواید موتورولا اج پلاس - کابل
نمونه عکس ماکرو دوربین اولتراواید موتورولا اج پلاس  - ساعت مچی G-Shock
نمونه عکس ماکرو دوربین اولتراواید موتورولا اج پلاس - گل

پرچم‌دار موتورولا عکس‌های پرتره را با دوربین اصلی به‌صورت کراپی ۲۷ مگاپیکسلی با بزرگ‌نمایی ۲ برابری می‌گیرد. به‌لطف وجود ماژول TOF، عکس‌های پرتره‌ی در زمینه‌ی تشخیص سوژه از پس‌زمینه و پیاده‌سازی افکت بوکه مطلوب هستند. اج پلاس امکان استفاده از حالت پرتره در مورد سوژه‌های بی‌جان را نیز دراختیار کاربر می‌گذارد.

کپی لینک

گالری عکس‌های پرتره

عکس پرتره دوربین سلفی موتورولا اج پلاس - مهرداد عیسی لو
عکس پرتره دوربین اصلی موتورولا اج پلاس - کیوان هندی
عکس پرتره دوربین اصلی موتورولا اج پلاس - گیاه
عکس پرتره دوربین اصلی موتورولا اج پلاس - گل

موتورولا اج پلاس برای ثبت عکس‌های سلفی به دوربین ۲۵ مگاپیکسلی با فیلتر رنگی Quad Bayer اتکا دارد؛ بنابراین خروجی آن عکس‌هایی با وضوح ۶٫۲۵ مگاپیکسلی است. حسگر دوربین سلفی لنزی با دیافراگم f/2/0 را مقابل خود می‌بیند، ضمن اینکه خبری از فوکوس خودکار نیست. بدین ترتیب مادامی‌که گوشی را در فاصله‌ای مناسب از چهره‌تان نگه دارید، عکس‌هایی با وضوح مطلوب و گستره‌ی دینامیکی وسیع خواهید گرفت.

کپی لینک

حالت Photo در برابر Night Vision

تفاوت حالت Photo و Night موتورولا اج پلاس

با فاصله‌گرفتن شرایط نوری از وضعیت ایده‌آل و تاریک‌تر شدن محیط، عملکرد دوربین اج پلاس نیز افت می‌کند. در حالت خودکار و محیط‌هایی با منابع نوری متعدد عملکرد دوربین اصلی در زمینه‌ی رنگ‌ها و سطح نویز پذیرفتنی است؛ اما در مورد گستره‌ی دینامیکی چنین نیست. خوشبختانه حالت Night Vision تا حدودی نوردهی را متعادل می‌سازد و وضعیت کلی عکس‌ها را بهبود می‌دهد.

کپی لینک

گالری عکس‌های دوربین اصلی در تاریکی

نمونه عکس دوربین اصلی موتورولا اج پلاس در تاریکی - درخت
نمونه عکس دوربین اصلی موتورولا اج پلاس در تاریکی - پست برق
نمونه عکس دوربین اصلی موتورولا اج پلاس در تاریکی - گل در محیط داخل
نمونه عکس دوربین اصلی موتورولا اج پلاس در تاریکی - خیابان سردار جنگل
نمونه عکس دوربین اصلی موتورولا اج پلاس در تاریکی - مجسمه باغ کتاب
نمونه عکس دوربین اصلی موتورولا اج پلاس در تاریکی - چراغ برق
نمونه عکس دوربین اصلی موتورولا اج پلاس در تاریکی - نیمکت و درخت
نمونه عکس دوربین اصلی موتورولا اج پلاس در تاریکی - ساختمان سعادت آباد
نمونه عکس دوربین اصلی موتورولا اج پلاس در تاریکی - تراکتور پورشه
نمونه عکس دوربین اصلی موتورولا اج پلاس در تاریکی - تهران شب هنگام
نمونه عکس دوربین اصلی موتورولا اج پلاس در تاریکی - هامر باغ کتاب
نمونه عکس دوربین اصلی موتورولا اج پلاس در تاریکی - باغ کتاب

عکس‌‌های دوربین اولتراواید در تاریکی چه از حیث سطح نویز، چه رنگ‌ها و گستره‌ی دینامیکی فرسخ‌ها با حالت ایده‌آل فاصله دارند. توجه داشته باشید که دوربین اولتراواید ۱۶ مگاپیکسلی کماکان در حالت خودکار عکس‌ها را به وضوح ۲۷ مگاپیکسل Upscale می‌کند! از سوی دیگر از حالت Night Vision نیز در دوربین اولتراواید خبری نیست که اندکی از وخامت اوضاع بکاهد.

کپی لینک

گالری عکس‌های دوربین اولتراواید در تاریکی

نمونه عکس ۲۷ مگاپیکسلی دوربین اولتراواید موتورولا اج پلاس در تاریکی - خیابان
نمونه عکس ۲۷ مگاپیکسلی دوربین اولتراواید موتورولا اج پلاس در تاریکی - خیابان
نمونه عکس ۲۷ مگاپیکسلی دوربین اولتراواید موتورولا اج پلاس در تاریکی - خیابان
نمونه عکس ۲۷ مگاپیکسلی دوربین اولتراواید موتورولا اج پلاس در تاریکی - خیابان

تصاویر ۲۷ مگاپیکسی با دوربین‌های اولتراواید

نمونه عکس ۱۶ مگاپیکسلی دوربین اولتراواید موتورولا اج پلاس در تاریکی - نیمکت درخت
نمونه عکس ۱۶ مگاپیکسلی دوربین اولتراواید موتورولا اج پلاس در تاریکی - باغ کتاب
نمونه عکس ۱۶ مگاپیکسلی دوربین اولتراواید موتورولا اج پلاس در تاریکی - باغ کتاب
نمونه عکس ۱۶ مگاپیکسلی دوربین اولتراواید موتورولا اج پلاس در تاریکی - باغ کتاب تراکتور پورشه

تصاویر ۱۶ مگاپیکسی با دوربین‌های اولتراواید

باگ‌های مربوط به بزرگنمایی در محیط‌های تاریک نیز پابرجا هستند: در حالت خودکار یا عکس‌هایی با بزرگنمایی بیش‌از ۳ برابر (حدود ۶ برابر) و Upscale-شده به ۲۷ مگاپیکسل توسط دوربین تله‌فوتو ثبت می‌شوند یا گوشی با ایجاد کراپ نامناسبی با بزرگنمایی ۳ برابری از تصویر دوربین اصلی، عکسی با بزرگنمایی دیجیتالی تحویل می‌دهد. از سوی دیگر متأسفانه حالت Night Vision با دوربین تله‌فوتو نیز دردسترس نیست.

کپی لینک

گالری عکس‌های 3X در تاریکی

نمونه عکس دوربین تله‌فوتو موتورولا اج پلاس - ساختمان
نمونه عکس دوربین تله فوتو موتورولا اج پلاس - ساختمان
نمونه عکس دوربین تله فوتو موتورولا اج پلاس - خیابان
بزرگنمایی با دوربین اصلی موتورولا اج پلاس - تهران شب

تصاویر بزرگ‌نمایی شده و ۲۷ مگاپیکسی با دوربین‌های اصلی و تله‌فوتو

بزرگنمایی ۸ مگاپیکسلی دوربین تله فوتو موتورولا اج پلاس - باغ کتاب
بزرگنمایی ۸ مگاپیکسلی دوربین تله فوتو موتورولا اج پلاس - ساختمان
بزرگنمایی ۸ مگاپیکسلی دوربین تله فوتو موتورولا اج پلاس - تهران
بزرگنمایی ۸ مگاپیکسلی دوربین تله فوتو موتورولا اج پلاس - چراغ برق

تصاویر بزرگ‌نمایی شده و ۸ مگاپیکسی با دوربین‌ تله‌فوتو

موتورولا اج پلاس با دوربین اصلی توانایی فیلم‌برداری با وضوح بالغ‌بر 6K یا ۳۳۸۴ × ۶۰۱۶ پیکسل و نرخ ۳۰ فریم‌برثانیه را دارد. این وضوح روی کاغذ می‌تواند برای بزرگ‌نمایی با افت ناچیز کیفیت حین تدوین ویدئوها 4K به‌کار آید. دوربین اصلی گوشی قابلیت فیلم‌برداری با وضوح 4K و 1080P را نیز دارد؛ اما تنها در حالت Full HD می‌توان فیلم‌برداری با نرخ ۶۰ فریم‌برثانیه را تجربه کرد.

اگر محدودیت حالت‌های فیلم‌برداری دوربین اصلی مأیوستان کرده است، باید بگوییم که متأسفانه دو دوربین دیگر اولتراواید و تله‌فوتو تنها می‌توانند فیلم‌برداری با وضوح 1080P و نرخ ۳۰ فریم‌برثانیه را انجام دهند. براساس بررسی‌های زومیت ویدئوهای 6K و 4K به‌ترتیب بیت‌ریت‌های ۵۳ و ۴۲ مگابیت‌برثانیه‌ای دارند؛ درحالی‌که بیت‌ریت ویدئوهای ۳۰ و ۶۰ فریم‌برثانیه‌ای 1080P به‌ترتیب به ۱۷ و ۲۰ مگابیت‌برثانیه می‌رسد. ما با دوربین‌های تله‌فوتو و اولتراواید نیز به بیت‌ریت‌های ۱۴ و ۵ (!) مگابیت‌برثانیه‌ای دست یافتیم.

ویدئوهای 6K و 4K رنگ‌های دقیق، گستره‌ی دینامیکی وسیع و جزئیات رضایت‌بخشی دارند؛ اما ویدئوهای Full HD هیچ‌کدام از ۳ دوربین موتورولا اج پلاس مطلوب نبودند. شما می‌توانید ازطریق لینک‌های بالا، ویدئوهای نمونه‌ی ضبط‌شده با پرچم‌دار موتورولا را تماشا کنید.

کپی لینک

بازده و عملکرد

در آستانه‌ی سه‌ماهه‌ی پایانی ۲۰۲۰ و رونمایی احتمالی اسنپدراگون ۸۷۵ (؟) هستیم؛ اما موتورولا اج پلاس نخستین دستگاه با پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸۶۵ است که به دفتر زومیت راه می‌یابد، بنابراین برای مقایسه‌ی پایداری آن با پردازنده‌های بالارده‌ی شرکت‌های دیگر بسیار هیجان‌زده هستیم! اجازه دهید تا پیش از بررسی عملکرد گوشی، ابتدا به مشخصات و ویژگی‌های اسنپدراگون ۸۶۵ نگاهی داشته باشیم.

برخلاف انتظار، کوالکام تولید پردازنده‌ی پرچم‌دار امسال خود را به‌جای سامسونگ به TSMC تایوانی سپرد. اسنپدراگون ۸۶۵ با فرایند ساخت ۷ نانومتری بهبودیافته‌ی N7P تایوانی‌ها تولید می‌شود.

درحالی‌که نسل گذشته از هسته‌های سفارشی‌شده‌ی Kryo 485 مبتنی‌بر Cortex - A76 بهره می‌برد، مهندسان کوالکام بدون ایجاد هیچ‌گونه تغییری، هسته‌های Cortex - A77 را در اسنپدراگون ۸۶۵ به‌کار برده‌اند. کوالکام می‌گوید به‌لطف هسته‌های A77 پردازنده‌ی جدیدش بالغ‌بر ۲۵ درصد عملکرد بهتری نسبت به گذشته دارد.

موتورولا اج پلاس حین اجرای بازی/ Motorola edge plus

یک هسته‌ی ۲٫۸۴ گیگاهرتزی A77  تحت عنوان Prime با کش ۵۱۲ کیلوبایتی L2، سه هسته‌ی ۲٫۴۲ گیگاهرتزی A77 تحت عنوان Gold هریک با کش‌های ۲۵۶ کیلوبایتی L2 و در نهایت چهار هسته‌ی کم‌مصرف ۱٫۸۰ گیگاهرتزی A55 هریک با کش‌های ۱۲۸ کیلوبایتی L2، واحد پردازش مرکزی (CPU) اسنپدراگون ۸۶۵ را شکل می‌دهند که همگی درون یک کلاستر قرار دارند.

کوالکام حافظه‌ی L3 اشتراکی CPU را با افزایش ۱۰۰ درصدی به ۴ مگابایت رسانده است، بدین ترتیب اسنپدراگون ۸۶۵ دفعات کمتری نیاز به دسترسی به ماژول DRAM خواهد داشت. صرف‌نظر از ماژول اشتراک L3، اسنپدراگون ۸۶۵ مانند گذشته ۳ مگابایت کش سیستمی برای سایر بلوک‌های خود دارد که به‌خودی خود از شدت نیاز برای دسترسی به حافظه‌ی خارجی کم می‌کند.

با افزایش ۵۰ درصدی تعداد واحدهای ALU (محاسبه و منطق) و ROP (رندر پیکسل‌ها) در Adreno 650، کوالکام می‌گوید پردازنده‌ی جدیدش در رندر محتوای گرافیکی ۲۵ درصد سریع‌تر عمل می‌کند؛ البته واحد پردازش گرافیکی اسنپدراگون ۸۶۵ همانند گذشته با فرکانس ۵۶۷ مگاهرتز کار می‌کند.

مشخصات فنی اسنپدراگون ۸۶۵ در برابر اسنپدراگون ۸۵۵

CPU

یک هسته‌ی ۲٫۸۴ گیگاهرتزی

Cortex A77

با ۵۱۲ کیلوبایت کش L2

۳ هسته‌ی ۲٫۴۲ گیگاهرتزی

Cortex A77

هریک با کش ۲۵۶ کیلوبایت کش L2

۴ هسته‌ی ۱٫۸۰ گیگاهرتزی Cortex A55 هریک با کش ۱۲۸ کیلوبایت L2

۴ مگابایت

کش مشترک L3

یک هسته‌ی ۲٫۸۴ گیگاهرتزی Cortex A76 با ۵۱۲ کیلوبایت کش L2

۳ هسته‌ی ۲٫۴۲ گیگاهرتزی Cortex A76 هریک با کش ۲۵۶ کیلوبایت کش L2

۴ هسته‌ی ۱٫۸۰ گیگاهرتزی Cortex A55 هریک با کش ۱۲۸ کیلوبایت L2

۲ مگابایت کش مشترک L3

GPU

Adreno 650

۵۶۷ مگاهرتز

Adreno 640

۵۸۵ مگاهرتز

DSP / NPU

Hexagon 698

۱۵ تراپس عملکرد AI (مجموع تمام ماژول‌های پردازنده)

Hexagon 698

۷ تراپس عملکرد AI (مجموع تمام ماژول‌های پردازنده)

مودم یکپارچه

ندارد، استفاده همراه‌با مودم خارجی X55

(5G NR Sub-6 + mmWave)

دانلود ۷۰۰۰ مگابیت‌برثانیه

آپلود ۳۰۰۰ مگابیت‌برثانیه

X24 LTE Cat.20

دانلود ۲۰۰۰ مگابیت‌برثانیه

آپلود ۳۱۶ مگابیت‌برثانیه

کنترلر حافظه

رم ۲۷۵۰ مگاهرتزی LPDDR5

رم ۲۱۳۳ مگاهرتزی LPDDR4X

۳ مگابایت کش سیستمی

رم ۱۸۶۶ مگاهرتزی LPDDR4X

۳ مگابایت کش سیستمی

ان‌کد/دی‌کد

8K30 / 4K120 10-bit H.265

Dolby Vision, HDR10+, HDR10, HLG

4K60 10-bit H.265

HDR10, HDR10+, HLG

فرایند ساخت

۷ نانومتری N7P

۷ نانومتری N7

تغییر بزرگ دیگر اسنپدراگون ۸۶۵ درمقایسه‌با نسل قبل به ۴ برابر شدن توان پردازش هسته‌های Tensor در بلوک Hexagon 698 بازمی‌گردد. کوالکام مجموع نرخ پردازشی تمام بلوک‌های اسنپدراگون ۸۶۵ در زمینه‌ی هوش مصنوعی را برابر با ۱۵ تراپس عنوان می‌کند که از این مقدار حدود ۱۰ تراپس برعهده‌ی هسته‌های Tensor جدید است.

پردازنده‌ی پرچم‌دار کوالکام مودم یکپارچه‌ای درون خود ندارد و به‌صورت باندل با مودم X55 دراختیار تولیدکنندگان قرار می‌گیرد. این مودم به‌صورت توأمان با اتصال 5G مبتنی‌بر استانداردهای NR Sub-6 و mmWave سازگاری دارد از اتصال 5G با سرعت دانلود و آپلود بیشینه‌ی ۷۰۰۰ و ۳۰۰۰ مگابیت‌برثانیه‌ای پشتیبانی می‌کند. به‌مدد پشتیبانی از اتصال LTE Cat. 24/22، سرعت دانلود و آپلود در اتصال LTE به‌ترتیب به ۲۵۰۰ و ۳۱۶ مگابیت‌برثانیه می‌رسد.

اسنپدراگون ۸۶۵ از کنترلر رم هیبریدی LPDDR5 و LPDDR4X بهره می‌برد. حافظه‌های مبتنی‌بر استاندارد جدید سرعت بالاتر، پهنای باند بهتر و مصرف بهینه‌تر را برای دستگاه به‌ارمغان می‌آورند. از سوی دیگر کوالکام در نسل جدید میزان تأخیر در دسترسی به رم را نیز حدود ۲۰ نانوثانیه کاهش داده است که به‌خودی خود به عملکرد بهینه‌تر پردازنده می‌انجامد.

عملکرد حافظه‌ ذخیره ‌سازی

 ابزارهای موبایل پرچم‌دار

مدل‌ها / عملکرد

نرخ خواندن ترتیبی

(مگابایت‌برثانیه)

نرخ نوشتن ترتیبی

(مگابایت‌برثانیه)

نرخ خواندن تصادفی

(مگابایت‌برثانیه)

نرخ نوشتن تصادفی

(مگابایت‌برثانیه)

موتورولا اج پلاس

۱۷۱۵٫۲۱

۷۵۱٫۰۴

۲۲۹٫۰۳

۲۰۳٫۷۹

گلکسی نوت ۲۰ اولترا

۱۷۷۲٫۴۴

۷۸۱٫۵۹

۱۸۸٫۷۵

۲۲۸٫۴۱

گلکسی نوت ۲۰

۱۷۰۶۵٫۵۵

۷۷۱٫۳

۲۰۹٫۱۳

۲۳۹٫۴۹

هواوی پی ۴۰ پرو

۱۸۰۹.۹۷

۳۹۴٫۵۳

۲۰۴٫۶۵

۲۳۵٫۶۵

گلکسی S20 پلاس

۱۶۲۹/۱۴

۷۱۱/۸۳

۲۰۱/۸۴

۲۱۹/۱۲

گلکسی S20

۱۶۱۸/۶۸

۶۹۸/۱۶

۲۰۶/۶۹

۲۲۶/۲۹

گلکسی S20‌ اولترا

۱۶۳۷/۹۳

۷۰۳/۱

۲۰۸/۵۱

۲۲۸/۵۸

گلکسی S10 پلاس

۷۹۳/۷۴

۱۹۴/۶۳

۱۳۸/۵۷

۲۴/۱

ال‌جی جی ۸ اس

۷۹۰/۰۸

۱۷۸/۵۳

۱۳۷/۷۵

۲۹/۴۸

می ۹‌تی پرو

۸۴۶/۵

۱۸۸/۶۵

۱۴۳/۳

۱۲۸/۲۶

آیفون ۱۱ پرو مکس

۱۵۹۵

۶۸۹

--

--

آیفون ۱۱ پرو

۱۵۳۱

۶۵۷

--

--

آیفون ۱۱

۱۱۹۷

۵۰۴

--

--

آیفون

XS Max

۱۶۴۲

۵۲۵

--

--

گلکسی نوت ۱۰ پلاس

۱۵۱۱/۹۵

۵۸۷/۷۷

۲۰۳/۰۸

۲۰۵/۳۹

وان‌پلاس

۷ پرو

۱۴۷۵/۸۲

۳۸۵/۱

۱۷۶/۴

۲۷/۸۸

هواوی

پی ۳۰ پرو

۸۵۰/۴۶

۲۵۱/۰۱

۱۴۹/۲۶

۱۵۵/۵۳

*تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

موتورولا اج پلاس درکنار پردازنده‌ی توانمند اسنپدراگون ۸۶۵ از ۱۲ گیگابایت رم LPDDR5 و ۲۵۶ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی UFS 3.0 بهره می‌برد؛ بنابراین چه ازلحاظ مالتی‌تسکینگ چه سرعت بارگذاری اپلیکیشن‌ها و بازی‌ها عملکرد بسیار خوبی دارد. متأسفانه از درگاه کارت حافظه برای ارتقا حافظه‌ی ذخیره‌سازی خبری نیست.

پرچم‌دار موتورولا از نمایشگر ۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل بهره می‌برد و از وضوح QHD در آن خبری نیست؛ بنابراین این گوشی هوشمند روی کاغذ عملکرد بسیاری خوبی در زمینه‌ی اجرای بازی‌ها خواهد داشت. از سوی دیگر موتورولا امکان انتخاب نرخ نوسازی از بین دو حالت ۶۰ و ۹۰ هرتز را فراهم می‌سازد که مورد دوم با نرم‌تر کردن فرایند جابه‌جایی بین منوها یا اسکرول در صفحات مختلف، تجربه‌ی بی‌نهایت لذت‌بخشی را به‌ارمغان می‌آورد. 

برای ارزیابی کارایی Motorola Edge+ از آزمون‌های نرم‌افزاری متداول زومیت کمک می‌گیریم. آزمون‌های زیر کارایی کلی گوشی (Antutu 7 و PCMark)، عملکرد پردازنده‌ مرکزی (GeekBench) و بازده‌ی گرافیکی گوشی (3DMark و GFXBench) زیر ذره‌بین قرار می‌دهند و همگی به‌صورت Offscreen اجرا می‌شوند؛ بنابراین وضوح یا نرخ نوسازی نمایشگر تأثیری بر نتیجه‌ی حاصل نخواهد داشت. در هر صورت آزمون‌های زیر با تنظیمات پیش‌فرض نمایشگر (نرخ ۹۰ هرتزی) اجرا شده‌اند.

جدول بنچمارک‌ ابزارهای موبایل پرچم‌دار

محصول / بنچمارک

AnTutu 8

3DMark

PCMark

Work 2.0

GeekBench 5

GFXBench

IceStorm

Sling Shot Extreme

OpenGL

Overall / Web Browsing

Single / Multi

Aztec Ruins Vulkan

High Tier 

Manhattan 3.1

Car Chase

T-Rex

Unlimited

Unlimited

(Onscreen / Offscreen (FPS

موتورولا اج پلاس

۵۸۵۷۴۵

۸۷۴۳۶

۸۲۶۶

۱۲۰۲۸

۱۱۵۲۳

۹۱۳

۳۳۸۷

۳۲

۲۱

۸۳

۸۹

۴۸

۵۲

۹۰

۲۰۹

گلکسی نوت ۲۰ اولترا

۵۰۵۲۳۲

۶۸۵۳۶

۷۳۲۵

۱۰۰۰۳

۸۷۹۴

۹۴۱

۲۷۸۴

۱۲

۱۹

۴۰

۸۳

۲۱

۴۹

۶۰

۱۴۴

گلکسی نوت ۲۰

۵۰۴۷۸۹

۶۷۱۰۵

۷۲۴۰

۱۰۳۳۴

۸۸۴۰

۹۰۳

۲۷۳۶

۲۰

۲۰

۵۹

۸۵

۴۲

۵۰

۶۰

۱۹۴

گلکسی نوت ۱۰ پلاس(۲۲۸۰ × ۱۰۸۰)

۴۵۴۳۲۲

۵۰۱۵۸

۵۱۶۱

۹۰۲۸

۸۳۱۴

۷۲۸

۲۰۸۶

۲۰

۱۷

۵۷

۷۱

۳۸

۴۲

۶۰

۱۷۰

هواوی پی ۴۰ پرو (Perf. mode)

۶۸۹۱۸

۶۴۱۰

۱۰۴۲۸

۹۶۴۶

۷۷۹

۳۲۱۸

۱۶

۱۷

۵۲

۷۵

۳۱

۴۵

۸۲

۱۵۲

گلکسی S20

۵۰۵۰۴۱

۶۴۹۴۷

۷۱۸۸

۱۰۳۵۱

۹۲۸۱

۹۱۲

۲۸۰۱

۲۳

۲۰

۴۸

۸۵

۴۴

۵۰

۶۰

۲۰۰

گلکسی S20 اولترا

۵۲۷۴۲۹

۷۱۶۳۲

۷۲۳۰

۱۰۴۰۲

۹۲۵۳

۹۱‌۷

۲۷۷۴

۲۰

۲۰

۵۹

۸۵

۴۵

۵۱

۶۰

۲۰۰

گلکسی اس ۱۰ پلاس(۲۲۸۰ × ۱۰۸۰)

۴۱۴۰۸۰

۵۶۴۹۷

۴۵۵۳

۷۶۰۲

۸۳۴۲

۷۵۶

۲۰۹۲

۱۹

۱۵

۵۷

۶۷

۴۰

۴۳

۶۰

۱۶۹

ال‌جی جی ۸ اس

۴۳۰۷۱۸

۶۳۶۲۵

۶۲۸۴

۹۲۹۰

۷۰۸۹

۷۳۴

۲۶۸۴

۲۵

۱۶

۵۸

۶۴

۳۹

۴۲

۶۰

۱۶۷

می ۹‌تی پرو

۴۴۵۰۰۹

۶۰۵۵۵

۵۸۲۹

۹۵۴۹

۷۸۰۴

۷۳۶

۲۷۸۰

۲۳

۱۶

۵۷

۶۷

۳۶

۴۲

۶۰

۱۶۶

شیائومی می ۹

۴۳۸۶۰۸

۶۰۵۴۵

۵۸۲۳

۸۸۸۲

۷۵۴۱

۶۶۷

۲۵۳۷

۲۳

۱۵

۵۲

۵۷

۳۵

۳۹

۶۰

۱۴۱

بلک‌شارک ۲ پرو

--

۸۵۷۹۵

۶۸۴۰

۸۰۱۴

۶۵۰۷

۷۶۷

۲۶۸۲

۲۶

۱۸

۵۹

۷۸

۴۰

۴۷

۶۰

۱۸۵

وان‌پلاس ۷ پرو(۹۰ هرتز)

۴۷۲۲۷۲

۷۰۱۰۲

۶۰۷۱

۹۱۹۶

۷۳۲۰

۷۲۱

۲۶۴۰

۱۳

۱۶

۱۹

۴۰

۳۱

۶۶

۶۰

۱۶۰

آیفون ۱۱ پرو مکس

۵۴۷۱۹۳

۹۷۰۱۴

۶۴۱۱ (Metal)

--

۱۳۱۰

۳۳۶۸

۴۵.۳

۲۸.۸

۵۹.۲

۱۰۰.۱

۴۹.۶

۶۴.۶

۵۹.۸

۲۸۶.۷

 آیفون ۱۱ پرو

۵۴۶۰۰۵

۹۶۷۱۲

۶۴۳۸ (Metal)

--

۱۳۱۵

۳۳۶۱

۴۵.۳

۲۸.۴

۵۹.۹

۱۱۶.۳

۴۸.۹

۶۲.۷

۶۰.۰

۲۹۷.۱

آیفون ۱۱

۵۲۲۱۷۰

۹۷۱۶۹

۶۵۵۸

--

۱۳۲۶

۳۲۶۲

۵۹.۹

۳۱.۶

۶۰.۰

۱۰۴.۶

۶۰.۰

۷۱.۶

۶۰.۰

۲۷۲.۲

آیفون XS Max

۴۵۳۰۸۹

۷۷۴۲۸

۴۲۰۱

--

۱۱۰۸

۲۶۱۸

۳۴.۴

۱۸.۴

۵۰.۵

۶۶.۳

۳۲.۱

۴۰.۹

۵۹.۹

۱۹۷.۸

گلکسی نوت ۱۰ پلاس(۲۲۸۰ × ۱۰۸۰)

۴۵۴۳۲۲

۵۰۱۵۸

۵۱۶۱

۹۰۲۸

۸۳۱۴

۷۲۸

۲۰۸۶

۲۰

۱۷

۵۷

۷۱

۳۸

۴۲

۶۰

۱۷۰

*تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

با صرف‌نظر از خانواده‌ی آیفون ۱۱ که به‌لطف پردازنده‌ی A13 Bionic در اغلب بنچمارک‌ها درخشش خیره‌کننده‌ای دارد، موتورولا اج پلاس تقریبا در تمامی آزمون‌ها، پرچم‌داران اندرویدی را از پیش‌رو برمی‌دارد؛ پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸۶۵ به‌ترتیب ۲۰ درصد عملکرد چندهسته‌‌ای بهتر و حدود ۱۰ درصد عملکرد گرافیکی سریع‌تر درمقایسه با گلکسی نوت ۲۰ اولترا مبتنی‌بر پردازنده‌ی اکسینوس ۹۹۰ برای موتورولا اج پلاس به‌ارمغان می‌آورد.

به‌لحاظ تئوری، نرخ نوسازی نمایشگر باعث تغییر توان پردازشی پردازنده نمی‌شود؛ اما پایین‌بودن آن می‌تواند کاربر را از تجربه‌‌کردن تمام این توان پردازشی محروم سازد؛ بدین مفهوم که چنانچه پردازنده‌ای، محتوای گرافیکی را با نرخ ۱۲۰ فریم‌برثانیه رندر کند؛ کاربر روی نمایشگر ۶۰ هرتزی، با نرخ به‌مراتب کمتری این محتوا را تماشا خواهد کرد.

برای ارزیابی تأثیر ارتقا نرخ نوسازی نمایشگر، آزمون‌های Onscreen بنچمارک GFXBench را با هر دو حالت ۶۰ هرتز و ۹۰ هرتز روی موتورولا اج پلاس اجرا می‌کنیم:

تفاوت عملکرد موتورولا اج پلاس در نرخ‌های نوسازی ۶۰ و ۹۰ هرتز

وضوح نمایشگر

GFXBench

Aztec Ruins Vulkan

High Tier

Manhattan 3.1

Car Chase

T-Rex

Vulkan

OpenGL

۶۰ هرتز

۳۲

۶۰

۴۸

۶۰

۹۰ هرتز

۳۲

۸۳

۴۸

۹۰

ازآنجاکه آزمون PCMark Work 2.0 با شبیه‌سازی کاربری‌های روزمره، امتیازی را به عملکرد دستگاه نسبت می‌دهد؛ بنابراین آزمون یادشده را با دو نرخ نوسازی ۶۰ و ۹۰ هرتز، روی موتورولا اج پلاس اجرا می‌کنیم تا به‌نوعی تجربه‌ی لذت‌بخش حاصل از ارتقا نرخ نوسازی را در مواردی همچون وب‌گردی به تصویر بکشیم.

تفاوت عملکرد موتورولا اج پلاس در کاربری‌های روزمره با نرخ نوسازی ۶۰ و ۹۰ هرتز

نرخ نوسازی

امتیاز کلی

وب‌گردی

ویرایش ویدئو

ویرایش اسناد

ویرایش عکس

کار با داده‌های حجیم

۹۰ هرتز

۱۲۰۲۸

۱۱۵۲۳

۶۵۷۲

۱۲۴۹۴

۲۷۷۰۴

۹۶۰۲

۶۰ هرتز

۱۰۸۴۹

۱۰۱۰۶

۵۶۴۳

۱۱۹۷۲

۲۷۴۸۲

۸۰۱۳

فراموش نکنیم که به‌دست‌آوردن نتایج تحسین‌برانگیز در بنچمارک‌ها نشان از عملکرد خوب یک گوشی هوشمند باشد؛ زیرا بسیاری از این آزمون‌ها در بازه‌های زمانی کوتاه اجرا می‌شوند، درحالی‌که کاربری‌های دنیای واقعی مانند اجرای مداوم یک بازی گرافیکی، بار پردازشی سنگینی را به‌مدت طولانی روی دوش دستگاه می‌گذارد. زومیت برای شبیه‌سازی چنین سناریویی، آزمون گرافیکی سنگین Sling Shot Extreme OpenGL ES3.1 را ۱۰ بار به‌صورت متوالی روی گوشی با وضوح +FHD و نرخ نوسازی ۶۰ هرتز اجرا می‌کند، این آزمون، محتوای گرافیکی را با رزولوشن ۱۴۴۰ × ۲۵۶۰ پیکسل رندر می‌کند و با رزولوشن یکسان با صفحه‌نمایش گوشی به‌نمایش می‌گذارد.

Motorola Edge+ Stress Test

اج پلاس در زمینه‌ی حفظ سطح عملکرد بسیار موفق ظاهر می‌شود، در شرایطی که گلکسی نوت ۲۰ اولترا برای حفظ دما در محدوده‌ی ۴۷ درجه‌ی سلسیوس، با افت ۵۰ درصدی عملکرد مواجه می‌شود، در مورد پرچم‌دار موتورولا پس از رسیدن به دمای ۵۰ درجه‌ی سلسیوس، عملکرد گرافیکی در مرحله‌ی هشتم تا ۱۷ درصد کاهش می‌یابد.

کپی لینک

باتری

موتورولا پرچم‌دارش را میان تمام گوشی‌های هوشمند 5G مجهز به بزرگ‌ترین باتری می‌داند و می‌گوید اج پلاس به‌لطف باتری غول‌آسای ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی‌اش می‌تواند تا ۲ روز کاربر را همراهی کند. برای بررسی صحت و سقم ادعای موتورولا، سراغ آزمون‌های زومیت برای ارزیابی عمر باتری گوشی‌های هوشمند می‌رویم.

حسگر اثر انگشت موتورولا اج پلاس / Motorola edge plus

ازآنجاکه گلکسی موتورولا اج پلاس به‌صورت پیش‌فرض با وضوح +FHD و نرخ نوسازی ۹۰ هرتزی به‌دست کاربر می‌رسد؛ بنابراین آزمون‌های شارژدهی زومیت را با حفظ همین شرایط روی این گوشی اجرا می‌کنیم.

برای اجرای آزمون پخش ویدئو معیار زومیت با وضوح HD، ابتدا اتصالات بی‌سیم دستگاه را غیرفعال می‌سازیم، صدای اسپیکر را قطع می‌کنیم و روشنایی نمایشگر را روی ۲۰۰ نیت قرار می‌دهیم. موتورولا اج پلاس با وضوح +FHD و نرخ نوسازی ۹۰ هرتز در این آزمون ۱۹ ساعت و ۵۱ دقیقه دوام آورد که نتیجه‌ی کم‌نظیری به‌حساب می‌آید؛ البته با کاهش نرخ نوسازی به ۶۰ هرتز، مدت‌زمان پخش فیلم با افزایش ۵۰ دقیقه‌ای به ۲۰ ساعت و ۴۰ دقیقه می‌رسد.

محصول / آزمون

نمایشگر

باتری

ویدئو

GFXBench

Manhattan 3.1

PCMark

Work 2.0

ابعاد و رزولوشن

میلی‌آمپرساعت

دقیقه:ساعت

طول‌عمر باتری

(دقیقه)

عملکرد طولانی‌مدت

(فریم)

افت عملکرد

(درصد)

دمای بیشینه

(درجه‌ی سلسیوس)

دقیقه:ساعت

موتورولا اج پلاس

۶٫۷ اینچ

۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل

۵۰۰۰

۱۹:۵۱

۳۰۰٫۹

۴۱۲۹

۱۹٫۶

۴۹٫۵

۱۳:۵۳

گلکسی نوت ۲۰ اولترا

۶٫۹ اینچ

۳۰۸۸ × ۱۴۴۰ پیکسل

۴۵۰۰

۲۴:۱۷

۲۲۹٫۵

۱۵۵۳

۵۷٫۷

۴۶٫۷

۱۱:۰۷

گلکسی نوت ۲۰

۶٫۷ اینچ

۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل

۴۳۰۰

۲۲:۱۳

۲۲۵٫۶

۱۵۳۲

۵۸٫۴

۴۷٫۷

۱۰:۳۵

هواوی پی ۴۰ پرو

(Performance)

۶٫۵۸ اینچ

۲۶۴۰ × ۱۲۰۰ پیکسل

۴۲۰۰

--

۲۰۲٫۱

۳۱۷۸

۰٫۵

۴۷

۱۱:۵۱

هواوی پی ۴۰ پرو

۱۹:۲۱

۴۳۱٫۰

۱۴۲۲

۵۶٫۵

۳۷٫۵

۱۲:۴۳

گلکسی S20 پلاس

+FHD و ۶۰ هرتز

۶٫۷ اینچ

۳۲۰۰ × ۱۴۴۰ پیکسل

۴۵۰۰

۱۷:۱۳

۳۱۹/۵

۱۴۳۵

۳۸/۲

۴۳/۷۵

۸:۵۹

گلکسی S20

+FHD و ۶۰ هرتز

۶٫۲ اینچ

۳۲۰۰ × ۱۴۴۰ پیکسل

۴۰۰۰

۱۶:۴۰

۲۹۷/۰

۱۴۴۸

۳۷/۶

۴۶/۲۵

۹:۱۹

گلکسی S20 اولترا

+FHD و ۶۰ هرتز

۶٫۹ اینچ

۳۲۰۰ × ۱۴۴۰ پیکسل

۵۰۰۰

۱۸:۰۷

۳۳۳/۵

۱۳۲۷

۶۳/۹

۴۳/۵

۱۰:۳۴

شیائومی می ۹تی پرو

۶٫۳۹ اینچ

۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل

۴۰۰۰

۲۱:۲۸

۲۷۵/۸

۲۵۰۳

۲۹/۶

۴۰∼

۱۲:۴۱

آیفون ۱۱ پرو مکس

۶٫۵ اینچ

۲۶۸۸ × ۱۲۴۲ پیکسل

۳۹۶۹

۱۶:۲۳

۳۸۱/۶

۳۰۱۳.۷

--

--

--

آیفون ۱۱ پرو

۶٫۳۹ اینچ

۲۴۳۶ × ۱۱۲۵ پیکسل

۳۰۴۶

۱۴:۰۳

۲۵۱/۱۸

۳۰۹۶.۳

--

--

--

آیفون ۱۱

۶٫۱ اینچ

۱۷۹۲ × ۸۲۸ پیکسل

۳۱۱۰

۱۲:۱۷

۶۹۲/۹۷

۳۷۱۸.۲

--

--

--

گلکسی نوت ۱۰ پلاس

۶٫۸ اینچ

۳۰۴۰ × ۱۴۴۰ پیکسل

۴۳۰۰

۱۵:۲۵

۲۲۹/۶

۱۲۴۳

۳۸/۳

۴۵/۵

Failed

وان‌پلاس ۷ پرو

(۹۰ هرتز)

۶٫۶۷ اینچ

۳۱۲۰ × ۱۴۴۰ پیکسل

۴۰۰۰

۱۴:۱۷

Failed

Failed

--

--

۹:۵۲

گلکسی اس ۱۰ پلاس

۶٫۴ اینچ

۳۰۴۰ × ۱۴۴۰ پیکسل

۴۱۰۰

۱۶:۳۵

۲۳۹/۲

۲۲۸۴

۳۵/۴

۴۰/۴

۱۰:۴۲

*تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

پرچم‌دار موتورولا در آزمون ۳۰ مرحله‌ای و گرافیکی GFXBench که شارژدهی و پایداری عملکرد را در شرایطی مشابه اجرای بازی FHD موردارزیابی قرار می‌دهد، تا مرحله‌ی دهم با رندر تعداد فوق‌العاده‌ی ۵۱۰۰ فریم عملکرد پایداری دارد، سپس به‌تدریج عملکرد آن تا مراحل پایانی آزمون، افتی ۱۹ درصدی تجربه می‌کند.

جلوی گوشی موتورولا اج پلاس / Motorola edge plus

آزمون Work 2.0 Battery از بنچمارک PCMark با شبیه‌سازی کاربری‌های روزمره نظیر وب‌گردی، ویرایش عکس، فیلم و اسناد، می‌تواند در قالب معیاری استاندارد، مدت‌زمان روشن‌ماندن دستگاه را در استفاده‌های نیمه‌سنگین تخمین بزند. موتورولات اج پلاس با شرایط پیش‌فرض در آزمون PCMark مدت‌زمان بسیار خوب ۱۳ ساعت و ۵۳ دقیقه را ثبت کرد؛ اما با کاهش نرخ نوسازی به ۶۰ هرتز، نتیجه‌ی حاصل با بهبودی یک ساعته به ۱۴ ساعت و ۵۲ دقیقه می‌رسد.

تفاوت شارژدهی موتورولا اج پلاس با نرخ‌های نوسازی ۶۰ و ۹۰ هرتز

نرخ نوسازی / آزمون

پخش ویدئو

GFXBench

PCMark Work 2.0

۹۰ هرتز

۱۹:۵۲

۳۰۰٫۹

۱۳:۵۳

۶۰ هرتز

۲۰:۴۰

۳۰۶٫۸

۱۴:۵۲

موتورولا اج پلاس برخلاف پرچم‌داران دیگر بازار، از سیستم‌ شارژ سریع پیشرفته با توان چنددَه واتی بهره نمی‌برد و به‌صورت پیش‌فرض با شارژر ۱۸ واتی به‌فروش می‌رسد؛ شارژری که برای پُر کردن کامل باتری حجیم دستگاه به بیش از ۲ ساعت و ۳۰ دقیقه زمان نیاز دارد! در عوض پرچم‌‌دار موتورولا امکان شارژ بی‌سیم ۱۵ واتی و شارژ بی‌سیم معکوس ۵ واتی را دراختیار کاربر قرار می‌دهد.

کپی لینک

جمع‌بندی

موتورولا جدیدترین پرچم‌دارش را «سریع‌ترین، رساترین، متفاوت‌ترین» توصیف می‌کند؛ اگرچه ما انتخاب دو صفت نخست را برای شعار تبلیغاتی اج پلاس تا حدودی معقول می‌دانیم، معتقدیم که لزوما متفاوت‌ترین طراحی نمی‌تواند لذت‌بخش‌ترین تجربه‌ی کاربری را به‌ارمغان آورد. اج پلاس به‌لطف نسبت تصویر کشیده‌اش می‌توانست یکی از ارگونومیک‌ترین پرچم‌داران حال حاضر بازار باشد؛ درحالی‌که خمیدگی نزدیک به ۹۰ درجه‌ای نمایشگر در لبه‌ها به تجربه‌ی کاربری محصول به‌ویژه برای افرادی با دست‌های کوچک آسیب می‌زند. نمایشگر آبشاری موتورولا اج پلاس، حس غوطه‌وری در محتوای بصری را به‌خوبی القا می‌کند؛ اما تماس کف دست با لبه‌های نمایشگر در مواقعی همچون اسکرول صفحات و منوها گهگاه عملکرد لمسی را مختل می‌سازد.

صفحه دیتابیس زومیت روی موتورولا اج پلاس / Motorola edge plus

موتورولا اج پلاس به‌لطف پردازنده‌ی اسنپدراگون ۸۶۵ عملکردی قدرتمند و پایدار دارد، به‌مدد نمایشگر AMOLED و اسپیکرهای رسای خود می‌تواند گزینه‌‌‌ای ایده‌آل برای کاربری چندرسانه‌ای باشد، باتری حجیم ۵۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی دستگاه بیش از یک روز استفاده‌ی سنگین را تضمین می‌کند و رابط کاربری ساده‌ی آن حس‌وحالی نزدیک به اندروید خالص دارد؛ اما دوربین بخشی است که اج پلاس را از بدل‌شدن به پرچمداری تمام‌عیار بازمی‌دارد: عملکرد ناامیدکننده‌ در تاریکی و محدودیت‌های فیلم‌برداری از جمله‌ی اصلی‌ترین ضعف‌های دوربین به‌شمار می‌آیند.

نکات مثبت

  • عملکرد کم‌نظیر و پایدار
  • عمر باتری بسیار خوب
  • دوربین سه‌گانه با عملکرد رضایت‌بخش در طول روز
  • نرم‌افزار نزدیک به اندروید خالص

نکات منفی

  • رفتار عجیب نرم‌افزار دوربین و عملکرد ناامیدکننده‌ی آن در تاریکی
  • فیلم‌برداری 4K صرفا محدود به دوربین اصلی
  • اختلال گهگاه عملکرد لمسی در اثر خمیدگی شدید نمایشگر
  • سرعت شارژ نسبتا کم در مقایسه با رقبا
مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات