بررسی ال جی K41S
بازار گوشیهای اقتصادی در قبضهی شیائومی و سامسونگ قرار دارد؛ ولی ال جی که از مدتی پیش بهصورت جدی وارد بازار ایران شد، توانست انتخابهای بیشتر و متنوعتری را دراختیار کاربران قرار دهد. از حدود ۶ سال پیش، الجی سری گوشیهای اقتصادی K را معرفی کرد؛ گوشیهایی که امکانات مناسبی را با قیمتی کم ارائه میدهند. سال گذشته کرهایها سه مدل جدید از سری K با نامهای K51S ،K41S و K61 را معرفی کردند. هر سه مدل از نمایشگرهای ۶٫۵ اینچ، باتری ۴۰۰۰ میلیآمپرساعتی، دوربین چهارگانه، حسگر اثرانگشت روی قاب پشتی و گواهی نظامی MIL-STD 810G بهره میبرند و تفاوتشان در کیفیت نمایشگر، مشخصات دوربینها و سختافزار داخلی است.
امروز به سراغ اقتصادیترین مدل یعنی ال جی K41S میرویم که از نظر قیمتی، در ردهی گوشیهایی مانند سامسونگ گلکسی A11 (مدل دو گیگابایت رم) و نوکیا 5.3 مدل ۲۰۱۹ قرار میگیرد. روی کاغذ و صرفاً از نظر مشخصات فنی، به نظر میرسد که الجی K41S انتخاب خیلی خوبی در این بازهی قیمتی باشد؛ چراکه برتریهای زیادی هم در مقایسه با رقبایش دارد؛ اما آیا در عمل میتوانیم آن را بهعنوان بهترین گوشی در بازهی قیمتی اقتصادی بدانیم؟ برای یافتن پاسخ در ادامه با بررسی K41S همراه زومیت باشید.
طراحی و کیفیت ساخت ال جی K41S
پیش از هر چیز میخواهیم به گواهی نظامی الجی K41S اشاره کنیم. الجی ادعا میکند که گوشی اقتصادیاش گواهینامهی نظامی MIL-STD 810G را دارد. این موضوع روی کاغذ یعنی K41S برای میدان نبرد آماده است و میتواند درمقابل شرایط محیطی خیلی سخت مانند شوک، لرزش، گرما، سرما و رطوبت مقاومت کند؛ البته معمولاً گوشیهایی که گواهینامهی MIL-STD 810G را دارند (مثل CAT S42)، بدنههایی سنگین و ضخیم با روکش لاستیک دارند، ولی در مورد K41S چنین نیست.
الجی میگوید گوشی K41S دربرابر دمای زیاد، دمای کم، رطوبت، تغییر ناگهانی دما، لرزش و ضربه مقاوم است و اگر از دستتان بیفتد، آسیبی نخواهد دید؛ اما ما پیشنهاد میکنیم که تا جای ممکن بااحتیاط از گوشی خود استفاده کنید. بدنهی K41S ساختار کاملاً پلاستیکی دارد؛ البته از گوشیهای بازهی قیمتی اقتصادی، انتظار دیگری هم نداریم. ما در زومیت نسخهی آبی K41S را برای بررسی دراختیار داریم؛ ولی الجی آن را در رنگهای مشکی، نوکمدادی و سفید هم بهفروش میرساند؛ البته نمای جلویی همهی مدلهای K41S مشکی است و رنگ انتخابی به قاب پشتی گوشی مربوط میشود.
در نیمهی بالایی پنل پشتی گوشی ال جی K41S، دوربین چهارگانه و فلش LED دو رنگ بهصورت افقی قرار گرفتهاند. در مورد عملکرد این چهار دوربین در ادامه بهطور کامل توضیح خواهیم داد، ولی بد نیست بدانید که حداقل از نظر تعداد و تنوع دوربین، گوشی K41S در بازهی قیمتی خود، رقبای خیلی کمی دارد. کمی پایینتر از دوربین، حسگر اثر انگشت کلاسیک K41S بهچشم میخورد که بدون چالش خاصی میتوان بدان دسترسی داشت.
فرایند ثبت اثر انگشت بسیار ساده است و کمتر از ۳۰ ثانیه زمان میبرد؛ پس از آن میتوانید فقط با قرار دادن انگشت روی حسگر و بدون فشردن هیچ دکمهای، گوشی را از حالت قفل خارج کنید. در تمام مدتی که برای بررسی، میزبان K41S بودیم، هیچوقت با مشکلی برای شناسایی اثرانگشت مواجه نشدیم؛ فقط باید در نظر داشته باشید که عملکرد حسگر چندان سریع نیست و نزدیک به یک ثانیه طول میکشد تا اثر انگشت کاربر را شناسایی و نمایشگر را روشن کند.
طراحان الجی برای القاء حس شیشه، قاب پلاستیکی K41S را با پوشش براق طراحی کردهاند؛ البته چنین روکش براق و شیشهمانندی، معایب خاص خود را هم دارد که مهمترین ایراد آن، جذب زیاد اثرانگشت و چربی دست است. اگر کمی وسواس داشته باشید، تقریباً هر دو سه ساعت یک بار باید گوشی خود را تمیز کنید. خبر بد اینکه قاب محافظی هم که داخل جعبه K41S قرار دارد، براق است و مشکل جذب اثرانگشت را حل نمیکند.
۸۲ درصد از نمای جلویی K41S دراختیار نمایشگر عریض و ۶٫۵۵ اینچیاش قرار دارد. حاشیههای دورتادور نمایشگر غیر از لبهی پایین باریک هستند؛ بخش قابل توجهی از مساحت ۱۸ درصدی باقیمانده از نمای جلویی را حاشیهی قطور پایین اشغال کرده است. بالای نمایشگر و روی بریدگی V شکل، دوربین سلفی و بالای آن، بلندگوی مخصوص مکالمه قرار دارد. حسگرهای مجاورت و روشنایی هم روی لبه نازک بالای نمایشگر مخفی شدهاند.
دورتادور گوشی فریمی فلزی قرار دارد که با یک پله فاصله، به قاب پشتی چسبیده است؛ البته برای آنکه فاصلهی بین قاب پشتی و فریم دور گوشی تیز و آزاردهنده نشود، طراحان الجی روکش شیشهمانند پشت گوشی را بهصورت یکپارچه روی فریم هم آوردهاند تا در کل با بدنهای (به ظاهر) یکدست روبهرو شویم.
روی لبهی پایینی بلندگوی اصلی در کنار درگاه USB 2.0 Type-C و خروجی صوتی ۳٫۵ میلیمتری هدفون قرار دارد. لبهی بالایی هم صرفاً میزبان میکروفن ثانویه است. روی لبهی سمت راست کلید پاور، شکاف سیمکارت و کارت حافظه بهچشم میخورند؛ البته درگاه سیمکارت دوم و کارت حافظه microSD مستقل از هم هستند. به لبهی سمت چپ میرسیم؛ جایی که الجی K41S را با گوشیهای دیگر متفاوت میکند؛ چراکه علاوهبر کلیدهای کنترل صدا، کلید مجزایی هم برای فراخوانی گوگل اسیستنت را در بطن خود دارد. متأسفانه جایگاه کلید دستیار دیجیتال گوگل چندان بهینه نیست و در چند روزی که از گوشی استفاده کردیم، چندین بار بهصورت تصادفی آن را فشار دادیم.
نظرات