بررسی ال جی K61

چهارشنبه ۱۸ فروردین ۱۴۰۰ - ۲۲:۰۰
مطالعه 18 دقیقه
ال جی K61، توانمندترین میان‌رده‌ی اقتصادی ال جی در بازار ایران به‌حساب می‌آید؛ اما این گوشی هوشمند باید با محصولات کارآمدتر و سریع‌تری در بازه‌ی قیمتی خود رقابت کند. بررسی ال جی K61 را در زومیت بخوانید.
تبلیغات

بازار موبایل بار دیگر روی بی‌رحم خود را نشان داد و شرکت باسابقه‌ی دیگری را از گود رقابت خارج کرد؛ ال جی چند روز پیش به گمانه‌زنی‌ها پایان داد و با انتشار بیانیه‌ای رسمی تأیید کرد که براساس تصمیم هیئت‌مدیره، این شرکت با خروج از بازار موبایل، روی حوزه‌های روبه‌رشد دیگری همچون قطعات خودروهای الکتریکی، اینترنت اشیا و راهکار‌های B2B تمرکز خواهد کرد؛ البته با وجود خداحافظی ال جی از بازار موبایل، کره‌ای‌ها می‌گویند به پشتیبانی از محصولات و انتشار به‌روزرسانی برای کاربران کنونی ادامه خواهند داد.

پیش‌تر تعدادی از گوشی‌های ال جیِ موجود در بازار ایران را بررسی کرده‌ایم؛ بررسی مدل‌هایی مانند ال جی ولوت، ال جی K41S، ال جی G8s هم‌اکنون در آرشیو مقالات زومیت موجود هستند؛ طی چند روز آتی آخرین گوشی‌های ال جی در بازار ایران را نیز بررسی خواهیم کرد؛ K61 یکی از همین گوشی‌ها به‌حساب می‌آید؛ میان‌رده‌ی اقتصادی کره‌ای‌ها که در بازه‌ی قیمتی ۵ تا ۶ میلیون تومان به‌فروش می‌رسد. با بررسی ال جی K61 همراه زومیت باشید.

کپی لینک

طراحی و کیفیت ساخت ال جی K61

با بدنه‌ی کاملا پلاستیکی براق و ظاهری شبیه به محصولات گران‌قیمت‌ترِ شیشه‌ای، کی ۶۱ از همان طراحی موردانتظارمان از دستگاه‌های میان‌رده‌ی اقتصادی بهره می‌برد و فراتر از آن نمی‌رود. در نمای پشتی، پیش از هرچیز دیگری، مجموعه‌ی چهارگانه‌ی دوربین خودنمایی می‌کند که با چینش افقی و برآمدگی نسبتا قطوری روی محور تقارن عمودی دستگاه قرار دارد و به‌همین دلیل باعث لق‌خوردن گوشی حین استفاده روی میز نمی‌شود.

طراحی جلوی گوشی ال جی K61 و رابط کاربری LG UX

کمی پایین‌تر از دوربین، حسگر اثر انگشت به‌چشم می‌خورد. دسترسی به حسگر انگشت به‌سادگی امکان‌پذیر است و عملکرد آن چه از نظر سرعت، چه دقت، مناسب ارزیابی می‌شود. چنانچه دستان کوچکی دارید، می‌توانید با سوایپ عمودی روی حسگر اثر انگشت ال جی K61، به نوار اعلانات دسترسی داشته باشید.

به‌لطف ابعاد ۸٫۴ × ۷۷٫۵ × ۱۶۴٫۵ میلی‌متری و انحنای اندک پنل پشتی در کناره‌ها، گوشی ال جی به‌خوبی در دست جای می‌گیرد، از سوی دیگر، بدون جابه‌جایی زیاد دست روی بدنه‌ی دستگاه نیز تقریبا می‌توان با انگشت شست به تمام سطح صفحه‌نمایش ۶٫۵۳ اینچی K61 دسترسی داشت.

گوشی ال جی K61 در دست

وزن ۱۹۱ گرمی گوشی اقتصادی ال جی K61 چندان سبک محسوب نمی‌شود؛ اما به‌اندازه‌ای نیست که در استفاده‌های مداوم باعث خستگی دست شود.

ال جی درباره‌ی سازگاری K61 با استاندارد شش‌گانه‌ی MIL-STD-810G ارتش آمریکا (دمای بالا، دمای پایین، رطوبت، شوک حرارتی، ارتعاشات و ضربه) و مقاومت گوشی در برابر سقوط‌های ناگهانی، مانور زیادی می‌دهد؛ اما ما توصیه می‌کنیم در صورت این گوشی یا هر دستگاه دیگر، از بی‌مبالاتی در مراقبت از آن بپرهیزید.

حاشیه بالا و دوربین سلفی گوشی ال جی K61
حاشیه پایین صفحه نمایش و رابط کاربری گوشی ال جی K61
لوگو LG پشت گوشی ال جی K61
دوربین پشت گوشی ال جی K61 از نمای نزدیک

۸۲٫۵ درصد از نمای جلویی K61 دراختیار نمایشگر ۶٫۵۳ اینچی‌اش قرار دارد که با گوشه‌های گِردَش تا نزدیکی‌های سه لبه‌ی بالا، چپ و راست پیشروی کرده؛ اما حاشیه‌ی پایینی آن بسیار قطور است. دوربین سلفی K61 درون حفره‌ی نسبتا کوچکی در گوشه‌ی چپ نمایشگر قرار دارد. کره‌ای‌ها در مورد شرکت سازنده‌ یا سطح مقاوت پوشش شیشه‌ای نمایشگر در برابر خراشیدگی اظهارنظر نمی‌کنند؛ بنابراین استفاده از محافظ برای نمایشگر ال جی K61 را پیشنهاد می‌کنیم.

در لبه‌ی راست فریم پلاستیکی K61 درگاه‌ تفکیک‌شده‌ی سیمکارت‌ها و کارت حافظه‌ی microSD به‌همراه کلید پاور به‌چشم می‌خورد؛ درحالی‌که لبه‌ی چپ فریم از کلیدهای کنترل صدا به‌همراه کلید اختصاصی گوگل اسیستنت قرار دارند. دسترسی به‌تمام کلیدها به‌سادگی صورت می‌گیرد؛ اما محل قرارگیری کلید گوگل اسیستنت به‌گونه‌ای است که در طول روز بارها و بارها حین برداشتن گوشی به‌اشتباه آن را فشار خواهید داد. امکان غیرفعال‌سازی این کلید وجود دارد؛ اما ای‌کاش ال جی امکان شخصی‌سازی را نیز فراهم می‌کرد.

دکمه پاور و شکاف سیمکارت گوشی ال جی K61
کلید کنترل صدا و گوگل اسیستنت روی گوشی ال جی K61
پورت شارژ USB-C ، جک هدفون و اسپیکر گوشی ال جی K61
حسگر اثر انگشت و دوربین پشت گوشی ال جی K61

در لبه‌ی بالایی K61 صرفا روزنه‌ی میکروفون به‌چشم می‌خورد؛ اما لبه‌ی پایینی از دریچه‌ی اسپیکر، پورت USB 2.0 Type-C، روزنه‌ی دیگر میکروفون و جک ۳٫۵ میلی‌متری هدفون میزبانی می‌کند.

کپی لینک

نمایشگر و اسپیکر ال جی K61

ال جی K61 از نمایشگر ۶٫۵۳ اینچی IPS LCD با وضوح ۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل و نسب تصویر عریض ۱۹٫۵:۹ استفاده می‌کند و تراکم پیکسلی بسیار مناسب ۳۹۴ پیکسل‌براینچ را برای نمایش واضح تصاویر و متون ارائه می‌دهد. برخلاف محصولی همچون پوکو X3 در میان‌رده‌ی اقتصادی ال جی خبری از نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتزی نیست و این گوشی از نرخ مرسوم ۶۰ هرتز برای نوسازی تصویر بهره می‌گیرد.

پخش سریال Money Heist روی گوشی ال جی K61

بررسی‌های زومیت نشان می‌دهد که نمایشگر K61 به‌ترتیب به حداکثر روشنایی ۳۶۸٫۸ و ۴۰۰ نیت در حالت تنظیم دستی و خودکار دست می‌یابد؛ درحالی‌که حداقل روشنایی نمایشگر حدود ۲٫۱۱ نیت است. بدین‌ترتیب صفحه‌نمایش میان‌رده‌ی اقتصادی ال جی در محیط‌های روشن و تاریک خوانایی مناسبی دارد. ما کنتراست Native نمایشگر را نیز عدد ۲۴۰٫۹ به‌دست آوردیم که نتیجه‌ی به‌مراتب بهتری از اغلب رقبای هم‌قیمت به‌حساب می‌آید.

عملکرد نمایشگر ال جی K61 دربرابر رقبا

محصول ٫ پارامترها

حداقل روشنایی

حداکثر روشنایی دستی

حداکثر روشنایی خودکار

نسبت کنتراست Native

خطای رنگی میانگین

سفید

مشکی

سفید

مشکی

سفید

حالت پیش‌فرض

دقیق‌ترین حالت

ال جی K61

۲٫۱۱

۲٫۰۱

۳۶۸٫۸

۱٫۶۶

۴۰۰

۲۴۰٫۹

۴٫۹

۴٫۹

پوکو X3

۲٫۴۱

۳٫۹۵

۳۵۶٫۴

۴٫۶۹

۴۴۲

۹۴٫۲

۴٫۸

۱٫۵ (Standard)

گلکسی A31

۳٫۳۵

۰

۸۵۰

۰

۱۱۷۰

۴٫۸

۳ (Natural)

پوکو M3

۱٫۰۷

۱٫۸

۲۱۰

۱٫۷۵

۲۱۱

۱۱۶

۴٫۲

۱٫۶ (Standard)

گلکسی A21s

۵٫۷

۵/۴

۴۹۸

۵٫۵

۵۹۲

۱۰۸

۷٫۶

۷٫۶

ردمی نوت ۹ اس

۰٫۷

۳٫۷۵

۳۳۳

۵٫۲

۴۸۰

۹۶

۵

۲٫۲ (Standard)

ردمی نوت ۹

۱

۴٫۱۵

۳۶۰

۴٫۴۲

۴۸۲

۹۵

۶٫۶

۴٫۷ (Saturated)

ردمی نوت ۸

۱

۴٫۷

۴۷۰

۶

۶۱۳

۱۰۲

۵٫۹

۱٫۸ (Standard)

* زومیت تمامی نتایج جدول بالا را با ابزاری مخصوص به‌‌‌دست آورده است.

در منوی تنظیمات ال جی K61 از پروفایل‌های رنگی و قابلیت شخصی‌سازی رنگ‌ها خبری نیست. بررسی‌های زومیت نشان می‌دهد که نمایشگر این گوشی هوشمند رنگ‌های فضای رنگی sRGB را به‌صورت کامل پوشش می‌دهد و حتی در نمایش رنگ‌های طیف سبز از sRGB‌ نیز کمی فراتر می‌رود؛ اما رنگ‌ها تمایل بسیاری به سردی دارند و دقت نمایش آن‌ها نیز چندان بالا نیست.

از نمایشگر که بگذریم به یکی از بخش‌های جذاب ال جی K61 یعنی بخش صوتی آن می‌رسیم. تک بلندگویی که روی لبه‌ی پایینی گوشی قرار دارد، صدایی مونو و کاملا معمولی مثل دیگر گوشی‌های اقتصادی تولید می‌کند؛ مادامی‌که بلندی صدا را در سطح متوسطی نگه دارید، شفافیت صدا رضایت‌بخش است، ولی اگر بلندی را روی حداکثر قرار دهید، با اعوجاج و به‌هم‌ریختگی صدا مواجه می‌شوید.

کانال یوتیوب زومیت روی گوشی ال جی K61

هنگامی‌که به گوشی هدفون متصل کنید، تجربه‌ی صوتی کی ۶۱ متحول می‌شود؛ با فعال‌سازی گزینه‌ی صدای DTS-X 3D Surround، صدا بلندتر و کوبنده‌تر و دیالوگ‌ها شفاف‌تر به‌گوش می‌رسند، با این گزینه، امکان تجربه‌ی صدای سه‌بعدی فراگیر با حالت‌های Wide و Front و Side to Side تا نیز فراهم می‌شود؛ حتی اگر باز هم کیفیت صدا باب میلتان نبود، می‌توانید ازطریق اکولایزر دستی ۱۰ خطی موجود در تنظیمات صدا، کیفیت صدا را افزایش دهید.

کپی لینک

نرم‌افزار و رابط کاربری ال جی K61

میان‌رده‌ی اقتصادی ال جی به‌صورت پیش‌فرض با اندروید ۹٫۰ و رابط کاربری اختصاصی LG UX به‌فروش می‌رسد؛ اما اندروید ۱۰ هم‌اکنون برای این گوشی منتشر شده است. رابط کاربری کنونی ال جی به One UI سامسونگ شباهت زیادی دارد؛ اگر به آیکون‌های مربعی با گوشه‌های گرد، المان‌هایی با رنگ‌های زنده و البته قابلیت‌های شخصی‌سازی متعدد علاقه‌مند هستید، احتمالا LG UX می‌تواند رضایتتان را جلب کند.

رابط کاربری ال جی امکان استفاده از کلیدهای ناوبری قدیمی اندروید یا ژست‌های حرکتی اندروید ۱۰ را برای جابه‌جایی در محیط نرم‌افزار دراختیار کاربر می‌گذارد. از سوی دیگر امکان اضافه‌کردن Google Feed به صفحه‌ی سمت چپ Home Screen نیز وجود دارد.

حالت تیره روی گوشی گوشی ال جی K61

صرف‌نظر از دوگانگی Gallery / Google Photos، اپلیکیشن‌های Phone/Contacts ال جی، رابط کاربری اختصاصی ال جی نرم‌افزار Duplicate دیگری ندارد و در باقی موارد از اپلیکیشن‌های خود گوگل استفاده می‌کند؛ اما چند اپلیکیشن‌ و بازی متفرقه‌ در دل رابط کاربری وجود دارد که شاید برای عده‌ای آزاردهنده باشد؛ پنج بازی شامل Asphalt Nitro، DragonML، Empires، Pastry و Little Big City 2 در کنار اپ‌های Booking.com و LG ThinQ از جمله‌ی آن‌‌ها هستند؛ البته تمام آن‌ها را حذف کرد.

تجربه‌ی ما از گوشی ال جی K61 با لگ‌های گهگاه و کُندی‌هایی در جابه‌جایی بین منوها و بارگذاری مجدد آیکون‌ها/ویجت‌ها در صفحه‌ی Home همراه بود؛ اما مشخص نیست که این موارد به سخت‌افزار نسبتا ضعیف دستگاه مربوط باشد یا بهینه‌نبودن نرم‌افزار.

کپی لینک

عملکرد و باتری ال جی K61

ال جی K61 درمقایسه‌با رقبایی همچون موتو G9 پلاس یا پوکو X3 از سخت‌افزار به‌مراتب ضعیف‌تری استفاده می‌کند؛ تراشه‌ی Helio P35 به‌کاررفته در میان‌رده‌ی اقتصادی ال جی قدمتی ۳ ساله دارد و با فرایند ساخت ۱۲ نانومتری TSMC تولید می‌شود. این تراشه ترکیب ۴ هسته‌ی ۲٫۳ گیگاهرتزی و ۴ هسته‌ی ۱٫۸۰ گیگاهرتزی Cortex A53 را به‌عنوان پردازنده‌ی مرکزی و ماژول ۶۸۰ مگاهرتزی IMG PowerVR GE8320 را به‌عنوان GPU به‌کار می‌گیرد.

اجرای بازی با گوشی ال جی K61

تراشه‌ی Helio P35 از اتصال دیتا با حداکثر سرعت دانلود و آپلود ۳۰۰ و ۱۵۰ مگابیت‌برثانیه، اتصال Wi-Fi 5 و بلوتوث ۵٫۰ پشتیبانی می‌کند. در گوشی ال جی K61، این تراشه را ۴ گیگابایت رم LPDDR4X به‌همراه ۶۴ یا ۱۲۸ گیگابایت حافظه‌ی ذخیره‌سازی نه‌چندان سریعِ eMMC 5.1 همراهی می‌کند؛ البته امکان ارتقاء حافظه‌ی ذخیره‌سازی از طریق درگاه مستقل microSD وجود دارد. ما نسخه‌ی ۱۲۸ گیگابایتی K61 را برای بررسی دراختیار داشتیم؛ اما در کمال تعجب ۲۰ گیگابایت از حافظه دراختیار System قرار دارد!

عملکرد حافظه‌ی ذخیره‌سازی ال جی K61 دربرابر رقبا

مدل‌ها / عملکرد

نرخ خواندن ترتیبی

(مگابایت‌برثانیه)

نرخ نوشتن ترتیبی

(مگابایت‌برثانیه)

نرخ خواندن تصادفی

(مگابایت‌برثانیه)

نرخ نوشتن تصادفی

(مگابایت‌برثانیه)

ال جی K61

۲۷۱٫۰۷

۱۷۸٫۷۸

۵۷٫۲۱

۱۳٫۵۶

پوکو X3

۴۹۴٫۹۷

۲۵۴٫۲۹

۱۴۷٫۰۶

۱۳۲٫۲۹

گلکسی A31

۳۰۰٫۵۲

۱۷۷٫۸

۹۵٫۱۵

۶۹٫۰۹

پوکو M3

۴۹۷٫۳۲

۱۷۶٫۴۶

۱۳۱٫۴۳

۸۶٫۳۴

گلکسی A21s

۳۱۴٫۵۸

۲۱۸٫۷۹

۱۰۹٫۵۴

۸۱٫۴

ردمی نوت ۹ اس / پرو

۴۸۶٫۶۳

۱۷۵٫۳۹

۱۲۷٫۱۵

۱۱۳٫۶

ردمی نوت ۸ پرو

۵۲۵٫۲۱

۱۹۵٫۹۷

۱۴۹٫۳۵

۱۷۲٫۴۳

ردمی نوت ۸

۳۰۲٫۴۷

۲۳۷٫۸۱

۵۹٫۷۳

۱۱۴٫۲۳

* زومیت تمامی نتایج جدول بالا را با ابزاری مخصوص به‌دست آورده است.

ال جی K61 عملکرد بسیار ضعیفی را به‌نمایش می‌گذارد و در تمام سناریوها از رقابت با محصولات هم‌قیمت بازمی‌ماند؛ به‌عنوان مثال، محصول ارزان‌قیمت‌ترِ پوکو M3 حدود ۱۵۰ درصد در پردازش‌های گرافیکی و بیش‌از ۶۰ درصد در عملکرد کلی، بهتر از دستگاه اقتصادی ال جی عمل می‌کند. ضعف سخت‌افزاری K61‌ در کاربری‌های روزمره نیز نمایان است؛ لگ‌ها و کُندی‌های گاه‌وبی‌گاه در جابه‌جایی بین منوها و مکث در اجرای فرامین از جمله‌ی این ضعف‌ها در دنیای واقعی هستند.

عملکرد ال جی K61 دربرابر رقبا

نام و کارایی بنچمارک / محصول

AnTutu 8

PCMark

Speedometer 2.0

3DMark

GeekBench 5

GFXBench

عملکرد کلی

مرورگر

پردازنده‌ی مرکزی و گرافیکی

پردازنده‌ی گرافیکی

پردازنده‌ی مرکزی

شبیه‌ساز بازی (نرخ فریم)

Sling Shot Extreme

OpenGL/Metal

Wild Life

Vulkan/Metal

Single Core

Multi Core

Aztec Ruins

Onscreen/1440p

Car Chase

Onscreen/1080p

1440p

1440p

OpenGL

Vulkan

Metal

OpenGL

Metal

ال جی K61

۱۰۲۹۶۶

۳۷۳۲

۱۳٫۱

۴۷۳

Failed*

۱۶۶

۹۴۲

۲٫۴

۱٫۵

۱٫۹

۱٫۲

--

۳٫۰

۳٫۲

--

پوکو X3

(۱۲۰ هرتز)

۲۸۹۶۵۰

۸۱۵۳

۴۴٫۱

۲۸۳۳

۷۱۹

۵۶۵

۱۷۷۸

۱۱

۷٫۴

۱۱

۷٫۵

--

۱۷

۱۹

--

گلکسی A31

Failed

۶۲۵۳

--

۱۱۷۹

--

۳۱۳

۱۱۳۴

--

۵٫۷

۶٫۵

--

۷٫۰

۸٫۱

--

پوکو M3

۱۸۰۷۶۰

۶۰۲۳

۲۸٫۵

۱۱۹۶

۳۶۷

۳۱۷

۱۴۰۶

۴٫۵

۲٫۹

۴٫۴

۲٫۸

--

۶٫۴

۷٫۲

--

گلکسی A21s

۱۲۹۵۶۱

۵۵۲۹

۱۵

۹۱۴

--

۱۵۳

۱۰۴۰

--

--

--

۱۰

۵٫۹

--

ردمی نوت ۹ اس / پرو

۲۵۳۶۳۲

۷۸۹۹

--

۲۶۳۳

--

۵۶۹

۱۶۹۱

--

۱۶

۱۸

--

۱۶

۱۸

--

ردمی نوت ۸ پرو

۲۸۱۴۶۷

۱۰۲۰۲

--

۲۰۳۸

--

۴۹۸

۱۶۴۰

۱۳

۱۳

--

--

۱۱

۱۱

--

ردمی نوت ۸

۱۶۵۶۱۹

۶۷۱۹

--

۱۱۲۴

--

۳۱۳

۱۳۸۹

--

Failed

--

۶٫۲

۷٫۰

--

* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

ال جی K61 برای تأمین انرژی موردنیازش به باتری ۴۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی از نوع لیتیوم-پلیمر اتکا دارد و به‌صورت پیش‌فرض به‌همراه شارژر ۱۰ واتی به‌فروش می‌رسد. ال جی می‌گوید میان‌رده‌ی اقتصادی‌اش با این باتری برای تماشای فیلم، انجام بازی یا عکاسی از طلوع تا غروب آفتاب کافی خواهد بود؛ اما ادعای کره‌ای‌ها تا چه اندازه با واقعیت هم‌خوانی دارد؟

باتری ال جی K61 دربرابر رقبا

محصول ٫ آزمایش

نمایشگر

باتری

ویدئو

PCMark

Work 2.0

ابعاد و رزولوشن

میلی‌آمپرساعت

دقیقه:ساعت

دقیقه:ساعت

ال جی K61

۶٫۵۳ اینچ

۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل

۴۰۰۰

۱۲:۵۲

۱۰:۴۱

پوکو X3

(۱۲۰ هرتز)

۶٫۶۷ اینچ

۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل

۵۱۶۰

۱۳:۲۸

۱۲:۱۵

گلکسی A31

۶٫۴ اینچ

۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل

۵۰۰۰

۲۱:۲۳

۱۶:۰۱

پوکو M3

۶٫۵۳ اینچ

۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل

۶۰۰۰

۱۶:۰۷

۱۱:۲۴

گلکسی A12

۶٫۵ اینچ

۱۵۶۰ در ۷۲۰ پیکسل

۵۰۰۰

۱۶:۴۸

۱۰:۵۹

گلکسی A21s

۶٫۵ اینچ

۱۶۰۰ در ۷۲۰ پیکسل

۵۰۰۰

۱۸:۴۶

۱۶:۲۹

ردمی نوت ۹ اس / ۹ پرو

۶٫۶۷ اینچ

۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل

۵۰۲۰

۱۵:۴۲

۱۱:۵۳

ردمی نوت ۸ پرو

۶٫۵۳ اینچ

۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل

۴۵۰۰

۱۴:۰۳

۸:۱۱

ردمی نوت ۸

۶٫۳ اینچ

۲۳۴۰ در ۱۰۸۰ پیکسل

۴۰۰۰

۱۶:۲۳

۱۱:۰۲

* تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

بررسی‌‌های زومیت نشان می‌دهند که در کاربری‌های روزمره و روشنایی ۷۰ درصد (۲۰۰ نیت)، می‌توان از ال جی K61 تا ۱۰ ساعت استفاده کرد؛ بنابراین چنانچه استفاده‌ی روزانه‌ی شما از گوشی ۵ ساعت باشد، میان‌رده‌ی اقتصادی ال جی تا دو روز هم می‌تواند همراه شما باشد. 

کپی لینک

دوربین ال جی K61

مانند اغلب محصولات اقتصادی، کی 61 نیز برای جلب توجه کاربر، دوربین‌های متعددی در پشت خود دارد؛ دوربین چهارگانه‌ی LG K61 از دوربین ۴۸ مگاپیکسلی با لنز واید، دوربین ۸ مگاپیکسلی با لنز اولتراواید، دوربین ۲ مگاپیکسلی با لنز ماکرو و ماژول ۵ مگاپیکسلی عمق‌سنج به‌همراه فلش LED تشکیل شده است.

رابط کاربری دوربین گوشی ال جی K61

نرم‌افزار رابط کاربری دوربین سرراست و ساده است. با سوایپ روی منظره‌یاب می‌توان بین حالت‌های مختلف استفاده از دوربین جابه‌جا شد؛ البته تراشه‌ی ضعیف دستگاه باعث می‌شود تا جابه‌جایی بین حالت‌ها به‌کُندی صورت بگیرد. نوار بالا (سمت چپ در حالت افقی)، تنظیمات، فیلترها، فلش و تایمر در دسترس قرار دارند؛ درحالی‌که آیکون‌های مربوط به Google Lens و جابه‌جایی بین دوربین‌ها/بزرگ‌نمایی در نوار پایین به‌چشم می‌خورند. حالت‌های دوربین موارد زیر هستند که می‌توان ترتیب نمایش آن‌ها را نیز شخصی‌سازی کرد:

  • Video: فیلم‌برداری FHD@30FPS با تمامی دوربین‌ها
  • Photo: حالت عکاسی خودکار
  • Portrait: عکاسی پرتره با افکت بوکه
  • AI CAM: عکاسی به کمک هوش مصنوعی
  • موارد بیشتر: عکاسی از غذا، پانوراما، Flash Jump-Cut (برای تهیه‌ی تصاویر گیف)، فیلم‌برداری اسلوموشن، YouTube Live و عکاسی ماکرو
عکاسی با گوشی ال جی K61

دوربین ۴۸ مگاپیکسلی ال جی K61 از حسگر 1/2.0 اینچی با پیکسل‌هایی به‌ضلع ۰٫۸ میکرومتر، لنز واید (معادل ۲۶ میلی‌متر) با دیافراگم باز f/1.8 و فوکوس خودکار تشخیص فاز (PDAF) استفاده می‌کند، مطابق انتظار از سیستم لرزش‌گیر اپتیکال تصویر نیز خبری نیست.

کپی لینک

گالری عکس‌های دوربین اصلی در نور مناسب

عکس نمونه دوربین اصلی ال جی K61 در نور مناسب - نمای پارک صبا جردن از بالا
عکس نمونه دوربین اصلی ال جی K61 در نور مناسب - بوفه غذای سیار پارک صبا جردن
عکس نمونه دوربین اصلی ال جی K61 در نور مناسب - نمایی از پارک صبا جردن
عکس نمونه دوربین اصلی ال جی K61 در نور مناسب - ترمز دیسکی یک موتورسیکلت
عکس نمونه دوربین اصلی ال جی K61 در نور مناسب - نمایی از بن بست آناهیتا خیابان جردن
عکس نمونه دوربین اصلی ال جی K61 در نور مناسب - ابزارهای ورزش پارک صبا جردن
عکس نمونه دوربین اصلی ال جی K61 در نور مناسب - نمایی از ساختمان های خیابان جردن از دفتر کار زومیت
عکس نمونه دوربین اصلی ال جی K61 در نور مناسب - نمایی از خیابان جردن - دفتر کار زومیت
کپی لینک

گالری عکس‌های دوربین اصلی در نور کم

عکس نمونه دوربین اصلی ال جی K61 در نور کم - دسته‌هایی از گل
عکس نمونه دوربین اصلی ال جی K61 در نور کم - ساختمانی در خیابان گلبرگ
عکس نمونه دوربین اصلی ال جی K61 در نور کم - مجسمه ای در میدان هفت حوض
عکس نمونه دوربین اصلی ال جی K61 در نور کم - درختانی در میدان هفت حوض

دوربین اصلی ال جی K61 در روشنایی روز جزئیات مناسب، رنگ‌های زنده و کنتراست خوبی ثبت می‌کند؛ اما آثاری از شارپ‌شدن بیش‌ازحد عکس‌ها به‌ویژه در نقاطی با بافت‌های پیچیده به‌چشم می‌خورد، از سوی دیگر، گستره‌ی دینامیکی نیز متوسط روبه‌پایین ارزیابی می‌شود. متأسفانه در نرم‌افزار دوربین K61 از حالت Night خبری نیست و عکس‌های ثبت‌شده در محیط‌های کم‌نور با حالت Photo نیز نویز زیاد، جزئیات اندک و گستره‌ی دینامیکی محدودی دارند. میان‌رده‌ی اقتصادی ال جی حالت عکاسی مجزای AI CAM را نیز دراختیار کاربر می‌گذارد که نتیجه‌ی استفاده از آن، اشباع‌شدن رنگ‌ها است.

تأثیر هوش مصنوعی بر عکس‌های ال جی K61

دوربین اولتراواید ال جی K61 از حسگر ۸ مگاپیکسلی با ابعاد تقریبی 1/3.75 اینچ و پیکسل‌هایی به‌ضلع ۱٫۱ میکرومتر استفاده می‌کند و نور از لنز عریضی با میدان دید ۱۱۸ درجه و دیافراگم f/2.2 روی سطح حسگر می‌تاباند.

کپی لینک

گالری عکس‌های دوربین اولتراواید در نور مناسب

عکس نمونه دوربین اولتراواید ال جی K61 در نور مناسب - نمایی در پارک صبا خیابان جردن
عکس نمونه دوربین اولترواید ال جی K61 در نور مناسب - وسایل ورزش پارک صبا جردن
عکس نمونه دوربین اولترواید ال جی K61 در نور مناسب - نمایی فوق عریض از بالای پارک صبا جردن
عکس نمونه دوربین اولترواید ال جی K61 در نور مناسب - خیابان جردن تهران
کپی لینک

گالری عکس‌های دوربین اولتراواید در نور کم

عکس نمونه دوربین اولترواید ال جی K61 در نور کم - نمای فوق عریض از ساختمانی در خیابان گلبرگ
عکس نمونه دوربین اولترواید ال جی K61 در نور کم - حوضی در میدان هفت حوض
عکس نمونه دوربین اولترواید ال جی K61 در نور کم - نمایی از ورودی میدان هفت حوض
عکس نمونه دوربین اولترواید ال جی K61 در نور کم - نمای فوق عریض از درختان میدان هفت حوض

عکس‌های دوربین اولتراواید در کناره‌ها اعوجاج درخورتوجهی دارند، جزئیات آن‌ها پایین است و بسیار سافت هستند، از سوی دیگر رنگ‌ها نیز به‌اندازه‌ی عکس‌های دوربین اصلی زنده نیستند. فقدان حالت Night روی دوربین اولتراواید بیش‌از دوربین اصلی به‌چشم می‌آید؛ چرا که عکس‌های این دوربین در محیط‌های کم‌نور کیفیت به‌مراتب نازل‌تری دارند.

گوشی اقتصادی ال جی K61 دوربین تله‌فوتو ندارد و برای بزرگ‌نمایی تصویر دوربین واید را کراپ می‌کند؛ تصویری که در شرایط نوری مناسب تا سقف ۲ برابر کیفیت رضایت‌بخشی دارد. شما می‌توانید در تصاویر زیر کیفیت بزرگ‌نمایی با کی ۶۱ را مشاهده کنید:

کپی لینک

مقایسه‌ی میدان دید دوربین‌ها

عکس اولتراواید ال جی کی ۶۱
0.6x
عکس واید ال جی کی ۶۱
1x
عکس کراپ شده ال جی کی ۶۱
2x (Cropped)

کی ۶۱ قابلیت عکاسی پرتره با افکت بوکه را نیز با دوربین اصلی خود دارد و برای تفکیک بهترِ سوژه از پس‌زمینه، ماژول عمق‌سنج ۵ مگاپیکسلی‌اش را به‌کار می‌گیرد؛ چنانچه این ماژول را (ماژول میانی در مجموعه‌ی دوربین چهارگانه‌ی گوشی) بپوشانید، پیغام خطایی روی منظره‌یاب دوربین ظاهر شده و امکان عکاسی پرتره غیرممکن می‌شود. گوشی اقتصادی ال جی برای ثبت عکس‌های سلفی به دوربین ۱۶ مگاپیکسلی با حسگری به‌ابعاد تقریبی 1/2.91 اینچ و پیکسل‌های ۱٫۰ میکرومتری به‌همراه لنز وایدی با دیافراگم f/2.0 اتکا دارد.

کپی لینک

گالری عکس‌های پرتره و سلفی

عکس نمونه پرتره ال جی K61 - محدثه سلطان‌زاده
عکس نمونه پرتره ال جی K61 - فرهنگ حشمتی
عکس نمونه سلفی ال جی K61 - محمدامین صدقی
عکس نمونه سلفی ال جی K61 - مهرداد عیسی لو

کی ۶۱ سوژه‌های عکس پرتره را با دقت رضایت‌بخشی از پس‌زمینه تفکیک می‌کند و سطح مناسبی از جزئیات را نیز حفظ می‌کند؛ اما محدودیت گستره‌ی دینامیکی کماکان به‌چشم می‌آید. ما از جزئیات و رنگ‌های دوربین سلفی کی ۶۱ رضایت داشتیم

دوربین چهارم از حسگر ۲ مگاپیکسلی با لنز f/2.4 برای ثبت عکس‌های ماکرو استفاده می‌کند؛ اما فقدان قابلیت فوکوس خودکار و وضوح پایین حسگر به عکس‌هایی بی‌کیفیت، سافت و بدون جزئیات حتی در شرایط نوری مناسب می‌انجامد. بهتر بود تا ال جی به‌جای این ماژول‌های بی‌کیفیت، روی بخش‌های حیاتی‌تر گوشی K61 متمرکز باشد.

کپی لینک

گالری عکس‌های ماکرو

عکس نمونه ماکرو ال جی K61 - نمای نزدیک از یک گل
عکس نمونه ماکرو ال جی K61 - نمای نزدیک از یک گیاه
عکس نمونه ماکرو ال جی K61 - نمای نزدیک از یک گل
عکس نمونه ماکرو ال جی K61 - نمای نزدیک از یک گل

کی ۶۱ چه با دوربین‌های واید و اولتراواید پشتی، چه دوربین سلفی، می‌تواند ویدئوهای 1080p با نرخ ۳۰ فریم‌برثانیه ضبط کند. ویدئوها با بیت‌ریت ۱۶٫۶ مگابیت‌برثانیه ضبط می‌شوند و مطابق انتظار جزئیات چندانی ندارند؛ اما رنگ‌ها زنده هستند. توجه داشته باشید که حین فیلم‌برداری امکان جابه‌جایی بین دوربین‌ها فراهم نیست و باید ویدئوهای هر دوربین را به‌صورت مجزا ضبط کنید.

کپی لینک

جمع‌بندی

متأسفانه ال جی K61 در زمینه‌ی توان پردازشی و دوربین هم‌سطح محصولات هم‌قیمت یا حتی پاره‌از مدل‌های ارزان‌تر ظاهر نمی‌شود؛ میان‌رده‌ی اقتصادی ال جی در شرایطی با تراشه‌‌ی ۳ سال پیش مدیاتک و برچسب قیمتی ۵ تا ۶ میلیون تومان به‌فروش می‌رسد که محصولی همچون پوکو ایکس ۳ با قیمت نزدیک به آن (نسخه‌ی ۶۴ گیگابایت) در کاربری‌ها روزمره تا ۲ برابر سریع‌تر عمل می‌کند. از سوی دیگر دوربین ال جی K61 نیز فقط در روشنایی روز عملکرد رضایت‌بخشی دارد و در تاریکی بسیار ضعیف ظاهر می‌شود.

گوشی ال جی K61 در دست و نمای جلوی آن

شاید بتوان اصلی‌ترین نقاط قوت ال جی K61 را روشنایی و کنتراست مطلوب نمایشگر، تجربه‌ی موسیقایی با هدفون به‌لطف قابلیت DTS-X 3D Surround Sound، شارژدهی باتری و طراحی بدنه دانست. این گوشی هوشمند با اندروید ۹ وارد بازار شد و مدتی پیش به‌روزرسانی اندروید ۱۰ را دریافت کرد؛ اما با وجود بیانیه‌ی ال جی در رابطه با پشتیبانی نرم‌افزاری از محصولات کنونی، به‌نظر نمی‌رسد که K61 به‌روزرسانی بزرگ دیگری دریافت کند. در هر صورت ال جی K61 به‌عنوان یکی از آخرین محصولات ال جی در بازار ایران و جهان، در خاطرمان می‌ماند.

نکات مثبت

  • گواهی نظامی برای مقاومت بدنه
  • نمایشگر +FHD با روشنایی و کنتراست مناسب
  •  تجربه‌ی موسیقایی بسیار خوب (با هدفون) به لطف DTS-X 3D 
  • عملکرد رضایت‌بخش دوربین اصلی در طول روز

نکات منفی

  • تراشه‌ی بسیار ضعیف‌تر از رقبا
  • عملکرد ضعیف دوربین‌ها در شب
  • عرضه‌ی دستگاه با اندروید ۹ و به‌روزرسانی به اندروید ۱۰
  • بیش‌از ۲۰ گیگابایت از حافظه دراختیار سیستم‌عامل
مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات