طراحی پشت گوشی گلکسی S24 FE

بررسی گلکسی S24 FE؛ گام‌هایی هرچند ناکافی در مسیر تکامل

سه‌شنبه ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۲۲:۴۷
مطالعه 29 دقیقه
گلکسی S24 FE، پرچمدار اقتصادی سامسونگ با وجود افزایش چشمگیر قدرت پردازشی، کماکان پاره‌ای از ضعف‌های گذشته را با خود به‌همراه دارد.
تبلیغات

امروزه کمتر کسی را می‌توان یافت که به‌نحوی با سری فن‌ادیشن سامسونگ آشنا نباشد. محصولات سری FE سامسونگ به‌لطف ارائه‌ی سخت‌افزار و کیفیت ساختی در حد گوشی‌های پرچمدار با برچسب قیمتی پایین‌تر بسیار محبوب هستند و بیشتر از آن‌که محصولی برای جلب رضایت طرفداران به‌حساب بیایند، از آن‌ها به‌عنوان قاتل پرچمدار یاد می‌شود. از سوی دیگر، وجود رقبای قدرتمندی همچون سری T شیائومی دلیل محکمی است تا حیات خانواده‌ی FE همچنان تداوم یابد.

هوش مصنوعی به‌نوعی بازیگر نقش اول این روز‌های دنیای فناوری به‌حساب می‌آید؛ بنابراین شرکت‌هایی مانند سامسونگ فرصت را غنیمت شمرده‌اند تا از ظرفیت فضای روانی حاکم برای قرارگیری در کانون توجهات، نهایت استفاده را ببرند و از هوش مصنوعی به‌عنوان یک برگ برنده‌ی مهم در برابر رقبا بهره ببرند.

حالا نوبت سری FE است تا افزون‌بر ویژگی‌های سخت‌افزاری، قابلیت‌های هوش مصنوعی را هم از برادران/خواهران پرچم‌دارانشان به‌ارث ببرد؛ اما همه‌چیز هوش مصنوعی نیست و نباید فراموش کرد که سری FE با‌همه‌ی محاسنش، زیر ذره‌بین قرار دارد؛ چراکه نسل‌های قبلی‌اش از نظر پایداری عملکرد تراشه و عمر باتری سابقه‌ی چندان درخشانی به جا نگذاشته‌اند. آیا سامسونگ توانسته چاره‌ای برای این مسئله بیاندیشد؟ در بررسی گلکسی S24 FE به پاسخ این سوال خواهیم رسید.

گلکسی S24 FE از سوی شرکت سیف‌سرویس برای بررسی در اختیار زومیت قرار گرفت.

کپی لینک

ویدیوی بررسی گلکسی اس ۲۴ اف ای

پخش از رسانه

کپی لینک

طراحی گلکسی S24 FE: خداحافظی با جمع خوش‌دست‌ها

نخستین تغییر بزرگی که در ظاهر S24 FE به‌چشم می‌خورد، نه تغییر در زبان طراحی، بلکه بزرگ‌شدن اندازه‌ی آن است؛ اکنون ابعاد گوشی از ۶٫۵ به ۶٫۷ اینچ رسیده که شاید برای برخی خبر خوب و برای برخی، ناخوشایند باشد؛ اما از آن‌جا عمده‌ی گوشی‌ها، ابعاد مشابهی دارند، شاید بهتر می‌بود که سامسونگ برای حفظ تمایز، به اندازه‌ی گوشی دست نزند و شانس بیشتری برای کشاندن طرفداران گوشی‌های جمع‌وجور به‌سمت خود داشته باشد.

کار با گلکسی S24 FE در دست
زومیت

با بزرگ‌شدن ابعاد گوشی، نسبت نمایشگر به بدنه هم به ۸۸ درصد رسیده است که باعث می‌شود حاشیه‌های عریض نسل قبل کمتر به‌چشم بیایند؛ تأکید می‌کنم کمتر به‌چشم می‌آیند چون عرض حاشیه‌های اطراف نمایشگر در گلکسی S24 FE تغییر محسوسی درمقایسه‌با نسل قبلی ندارد و همچنان باید چشم خود را به دیدن آن‌ها عادت دهید.

محافظت نمایشگر گلکسی S24 FE پس‌از یک عقب‌گرد بزرگ در S23 FE با +Gorilla Glass Victus بهبود پیدا کرده؛ اما قاب شیشه‌ای پشتی گوشی کماکان از جنس Gorilla Glass 5 است و به‌دلیل سطح براق و شفافش همچنان استعداد بالایی در جذب اثر انگشت دارد؛ هرچند که اصطکاک خوبی را با دست برقرار می‌کند و اجازه‌ی سرخوردن گوشی را نمی‌دهد.

طراحی ماژول دوربین گلکسی S24 FE
زومیت

فریم آلومینیومی منحنی‌شکل و مات نسل قبلی جای خود را به فریم تخت داده است تا مبادا گلکسی اس ۲۴ اف‌ای از زبان طراحی امسال کره‌ای‌ها سرپیچی کرده باشد؛ این تغییر تاحدی به حفظ پایداری گوشی در دست کمک می‌کند؛ اما از ظرافت گوشی می‌کاهد و حتی با کاهش ۰٫۲ میلی‌متری ضخامت، آن‌را زمخت‌تر از نسل قبل نشان می‌دهد.

با بزرگ‌شدن گوشی و استفاده از باتری بزرگ‌تر، وزن S24 FE چهار گرم بیشتر شده و به ۲۱۳ گرم رسیده است؛ با این‌که افزایش وزن گوشی چندان محسوس نیست؛ اما دستگاه به‌‌دلیل افزایش ابعادش، به‌راحتی نسل قبل در دست جای نمی‌گیرد. ترکیب این دو مورد باعث شد تا بیشتر حس‌وحال یک گوشی میان‌رده برایم تداعی شود تا قاتل پرچمدار؛ هرچند که امروزه گوشی‌های سامسونگ از پایین‌رده تا پرچم‌دار، کم‌وبیش ظاهر یکسانی دارند.

دوربین سلفی گلکسی S24 FE
آیکون های One UI در گلکسی S24 FE
پورت USB-C در گلکسی S24 FE
کلیدهای فیزیکی گلکسی S24 FE

گلکسی S24 FE در رنگ‌های سبز، آبی، زرد، نقره‌ای و خاکستری (گرافیت) تولید می‌شود، با تکیه‌بر استاندارد IP68 می‌تواند به‌مدت ۳۰ دقیقه در عمق ۱٫۵ متری آب دوام بیاورد، در لبه‌ی پایین از درگاه USB 3.2 Type-C، شیار اسپیکر و حفره‌های میکروفون و در لبه‌ی بالا از درگاه سیم‌کارت و حفره‌های میکروفون ثانویه و نویز کنسلینگ میزبانی می‌کند. دکمه‌های های پاور و افزایش/کاهش صدا نیز با همان چیدمان قبلی در لبه‌ی راست قرار گرفته‌اند.

کپی لینک

صفحه‌نمایش و اسپیکر گلکسی S24 FE: دقیق و جذاب

گلکسی S24 FE از نمایشگر OLED با نام تجاری Dynamic AMOLED 2X استفاده می‌کند که محتوا را با وضوح +FHD یا ۲۳۴۰ در ۱۰۸۰ پیکسل و نرخ نوسازی ۱۲۰ هرتز رندر می‌کند. باتوجه‌به افزایش ۰٫۲ اینچی ابعاد نمایشگر، تراکم پیکسلی به‌مقدار بسیار ناچیزی کاهش یافته است که با چشم غیرمسلح قابل تشخیص نیست.

صفحه نمایش گلکسی S24 FE
زومیت

پنل گلکسی S24 FE از نوع LTPO و کم‌مصرف نیست و نرخ نوسازی فقط بین ۶۰ و ۱۲۰ هرتز بسته‌به‌محتوا جابه‌جا می‌شود؛ بنابراین نمایشگر همیشه‌روشن یا AOD گوشی برخلاف سری S24 امکان نمایش تصویر پس‌زمینه را ندارد و فقط به‌نمایش ساعت و اعلانات بسنده می‌کند.

نمایشگر S24 FE مانند گوشی‌های دیگر سامسونگ، از عمق رنگی ۸‌بیتی با قابلیت نمایش ۱۶ میلیون رنگ بهره می‌برد؛ بنابراین استانداردهایی همچون دالبی‌ویژن پشتیبانی نمی‌شوند و فقط محتوای با استاندارد +HDR10 را می‌توانید تماشا کنید؛ اما خبر خوب اینکه نرخ روشنایی دستگاه هنگام پخش چنین محتوایی براساس اندازه‌گیری زومیت به بیش‌از ۲۲۴۰ نیت می‌رسد؛ البته حداکثر روشنایی زیر نور خورشید از عدد ۱۶۹۵ نیت فراتر نمی‌رود که باز هم ۳۰ درصد درخشان‌تر از قبل است.

تماشای فیلم با گلکسی S24 FE
زومیت

نمایشگر S24 FE دو پروفایل رنگی Natural و Vivid دارد که در فضاهای رنگی sRGB و DCI-P3 تعریف شده‌اند. سامسونگ از گوشی‌های S24 به‌بعد تغییراتی را در پروفایل Vivid اعمال کرد که به‌گفته‌ی خودش رنگ‌ها را طبیعی‌تر نشان دهد؛ بنابراین با جابه‌جایی از پروفایل Natural به Vivid به‌طور پیش‌فرض رنگ‌ها، شادابی گذشته و پوشش وسیع‌تر دامنه‌ی رنگی DCI-P3 را باز نمی‌یابند و تغییر خاصی به‌جز سردتر شدن رنگ‌ها را شاهد نیستیم.

عملکرد نمایشگر گلکسی S24 FE در برابر رقبا

محصول/آزمایش

حداقل روشنایی

حداکثر روشنایی

نسبت کنتراست

sRGB

DCI P3

دستی

خودکار

موضعی

پوشش

میانگین خطا

پوشش

میانگین خطا

گلکسی S24 FE

۱٫۷

۵۲۰

۲۲۴۰

(HDR)

۹۹٫۵ درصد

(Natural)

۱٫۴

۹۴٫۳

درصد

(Vivid)

۳٫۲

گلکسی S23 FE

۱٫۹

۶۰۷٫۵

۱۳۱۵

۹۸٫۷

درصد

(Natural)

۱٫۵

۱۰۰

درصد

(Vivid)

۴

گلکسی S24 پلاس

۰٫۸

۵۸۷

۲۹۶۵

(HDR)

۹۵٫۶ درصد

(Natural)

۳٫۲

۸۳٫۳ درصد

(Vivid)

۴٫۶

موتورولا اج ۵۰ پرو

۲/۶

۶۴۰

۲۳۰۰

(HDR)

۱۰۰ درصد

(Natural)

۰٫۸

۱۰۰ درصد

(Vibrant)

۱٫۲

پیکسل ۸

۲

۱۲۲۸

۲۲۰۰

(HDR)

۹۷٫۹ درصد

(Natural)

۰٫۸

۸۴٫۳ درصد

(Adaptive)

۲٫۸

تمام نتایج درج‌شده در جدول توسط زومیت اندازه‌گیری شده‌‌اند.

برای تجربه‌ی رنگ‌هایی زنده‌تر، می‌توانید از اسلایدر موجود در بخش Advanced Settings، برای افزایش غلظت رنگ استفاده کنید. با افزایش‌دادن Vividness به بیشترین میزان می‌توان آن تجربه‌ی بصری گذشته را بازیابی کرد؛ با این‌حال بازهم بخش اندکی از گستره‌ی DCI-P3 از زیر دست S24 FE در می‌رود و به‌طور صددرصدی آن‌را پوشش نمی‌دهد.

پروفایل Natural رنگ‌ها را کاملا خنثی و با دقت بسیار بالا نمایش می‌دهد؛ البته دقت پروفایل Vivid هم با DeltaE 3.2 بسیار خوب است؛ اما همان تمایل همیشگی به‌سردی در نمایش رنگ‌ها را با انتخاب این پروفایل شاهد خواهید بود.

اسلایدر کنترل صدای گلکسی S24 FE
زومیت

زیر نمایشگر حسگر اثرانگشت اپتیکال قرار دارد که جایگاهش نسبت به S23 FE اندکی پایین‌تر و عملکردش مانند گذشته سریع و دقیق است؛ سرعت و دقت حسگر اپتیکال دستگاه را نمی‌توان با حسگر‌های اولتراسونیک مقایسه کرد؛ با این‌حال می‌توان از این موضوع آسوده‌خاطر بود که اختلالی در شناسایی اثرانگشت از روی گلس‌های محافظ صفحه پیش نمی‌آید.

گلکسی S24 FE برای تولید صدای استریو از اسپیکر مکالمه به‌عنوان بلندگوی دوم استفاده می‌کند. اسپیکرها حجم صدای بالا و متوازنی را ارائه می‌دهند. همانند گلکسی S23 FE تفکیک صدا نیز تا زمانی که قصد پخش موسیقی‌های شلوغ را نداشته باشید خوب است؛ با این‌حال بیس‌ها شاید در برخی آهنگ‌ها آن کوبندگی همیشگی را نداشته باشند.

کپی لینک

عملکرد و شارژدهی S24 FE: به قدرت یک پرچمدار تمام‌عیار

وجود تراشه‌های اگزینوس در قلب فن‌ادیشن‌ها به یک سنت تبدیل شده و سامسونگ ترجیح داده است امسال هم همین رویه را در پیش بگیرد. حالا که بعد از یک سال وقفه، مدل‌های پایه و پلاس سری S24 نیز با تراشه‌‌ی Exynos روانه‌ی بازار شده‌اند، سامسونگ برای ایجاد تمایز بین سری پرچمدار و فن‌ادیشن، آن را به تراشه‌ی Exynos 2400e مجهز می‌کند. ضمن اینکه برعکس سال گذشته، از نسخه‌ی اسنپدراگون خبری نیست و تمام مدل‌های S24 FE با تراشه‌ی سامسونگ روانه‌ی بازار می‌شوند.

مشخصات فنی تراشه

مشخصات/تراشه

Exynos 2400

Exynos 2400e

Exynos 2200

پردازنده‌ی مرکزی

۱ هسته‌ی ۳٫۲۱ گیگاهرتزی Cortex-X4

۲ هسته‌ی ۲٫۹ گیگاهرتزی Cortex-A720

۳ هسته‌ی ۲٫۶ گیگاهرتزی Cortex-A720

۴ هسته‌ی ۱٫۹۵ گیگاهرتزی Cortex-A520

۸ مگابایت کش سیستم

۱ هسته‌ی ۳٫۱۱ گیگاهرتزی Cortex-X4

۲ هسته‌ی ۲٫۹ گیگاهرتزی Cortex-A720

۳ هسته‌ی ۲٫۶ گیگاهرتزی Cortex-A720

۴ هسته‌ی ۱٫۹۵ گیگاهرتزی Cortex-A520

۸ مگابایت کش سیستم

۱ هسته‌ی ۲٫۸ گیگاهرتزی Cortex-X2

۳ هسته‌ی ۲٫۵۲ گیگاهرتزی Cortex-A710

۴ هسته‌ی ۱٫۸۲ گیگاهرتزی Cortex-A510

گرافیک

واحد ۱۰۹۵ مگاهرتزی Xclipse 940

واحد ۱۰۹۵ مگاهرتزی Xclipse 940

واحد ۱۳۰۶ مگاهرتزی Xclipse 920

کنترلر حافظه

۴ کانال ۱۶بیتی

رم ۴۲۰۰ مگاهرتزی LPDDR5X

پهنای باند ۶۸٫۲ گیگابایت‌برثانیه

۴ کانال ۱۶بیتی

رم ۴۲۰۰ مگاهرتزی LPDDR5X

پهنای باند ۶۸٫۲ گیگابایت‌برثانیه

۴ کانال ۱۶بیتی

رم ۴۲۰۰ مگاهرتزی LPDDR5

پهنای باند ۵۱٫۲ گیگابایت‌برثانیه

ضبط و پخش ویدیو

8K30 / 4K120 10-bit H.265

8K30 / 4K120 10-bit H.265

8K30 / 4K120 10-bit H.265

اتصال بی‌سیم

بلوتوث ۵٫۴ و وای‌فای ۷

بلوتوث ۵٫۴ و وای‌فای ۷

بلوتوث ۵٫۲ و وای‌فای ۶

مودم

مودم Exynos 5300

دانلود ۹۶۴۰ مگابیت‌برثانیه

آپلود ۲۵۵۰ مگابیت‌برثانیه

مودم Exynos 5300

دانلود ۹۶۴۰ مگابیت‌برثانیه

آپلود ۲۵۵۰ مگابیت‌برثانیه

مودم Exynos 5300

دانلود ۷۳۵۰ مگابیت‌برثانیه

آپلود ۳۶۷۰ مگابیت‌برثانیه

فرآیند ساخت

۴نانومتری سامسونگ

۴نانومتری سامسونگ

۴نانومتری سامسونگ

تراشه‌ی اگزینوس در قلب گلکسی S24 FE با اگزینوس 2400 در قلب پرچمدارهای سری S24 تفاوت چندانی ندارد و صرفا فرکانس هسته‌ی پرقدرت آن ۱۰۰ مگاهرتز کمتر است. سامسونگ می‌گوید که تغییر در فرکانس هسته‌ی پرقدرت اگزینوس 2400e، به بهبود مصرف انرژی تراشه، پایداری بالاتر و کنترل بهتر دمای آن در کاربری‌های مختلف کمک می‌کند.

اجرای کال آو دیوتی روی گلکسی S24 FE
زومیت

با نگاهی به نتایج بنچمارک‌ها در جدول زیر متوجه می‌شویم که کاهش ۱۰۰ مگاهرتزی فرکانس پردازنده در بنچمارک‌های معمول تأثیر محسوسی بر عملکرد S24 FE نسبت به S24 ندارد و با اختلافی اندک در پردازش‌های تک‌هسته‌ای و چندهسته‌ای از آن ضعیف‌تر ظاهر می‌شود. با توجه به یکسان‌بودن پردازنده‌ی گرافیکی عملکرد S24 FE در این بخش نیز با هم‌خانواده‌ی پرچمدارش تفاوت قابل ذکری ندارد.

عملکرد گلکسی S24 FE در برابر رقبا

محصول/بنچمارک

تراشه

Speedometer 2.1

GeekBench 6

GFXBench

تجربه‌ی وب‌گردی

توان محاسباتی GPU

توان محاسباتی CPU

شبیه‌ساز بازی

Vulkan/Metal

Single/Multi

Aztec Ruins

Onscreen/1440p

Vulkan/Metal

گلکسی S24 FE

Exynos 2400e

۳۰۰

۱۵۵۳۹

۲۰۷۷

۶۲۶۸

۱۰۱

۷۱

گلکسی S23 FE

Exynos 2200

۸۸

۹۸۷۴

۱۶۰۸

۴۰۱۴

۵۵

۳۸

پیکسل 8a

Tensor G3

۱۳۵

۶۴۰۴

۱۷۶۳

۴۳۸۴

۶۰

۴۰

شیائومی 13T پرو

Dimensity 9200 Plus

۱۲۱

۷۱۹۷

۱۲۹۲

۳۵۹۱

۷۵

۶۲

ناتینگ‌فون ۲

Snapdragon 8+ Gen 1

۱۵۵

۶۷۴۶

۱۴۱۵

۳۹۵۹

۶۰

۵۱

گلکسی S24

Exynos 2400

۲۴۲

۱۶۲۳۳

۲۱۴۱

۶۶۱۸

۱۰۷

۶۸

تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

شکاف بین نسلی تراشه‌ی S24 FE با S23 FE در حدی است که هرگونه مقایسه‌ای را از موضوعیت خارج کند. اگزینوس 2400e در تمام زمینه‌ها از جمله قدرت پردازشی CPU و GPU نه‌تنها نسل قبل خود را به‌راحتی کنار می‌زند، بلکه تقریبا همه‌ی شبه‌پرچمدارهای سایر برندها را که در زومیت بررسی کرده‌ایم، به زانو در می‌آورد.

فن‌ادیشن ۲۰۲۴ سامسونگ، در پردازش‌های تک‌هسته‌ای ۳۰ درصد و در پردازش‌های چندهسته‌ای و توان محاسباتی گرافیکی نیز ۶۰ درصد بهتر از نسل گذشته ظاهر می‌شود. تست شبیه‌ساز بازی نیز نشان می‌دهد که به‌لطف بهبود ۸۰درصدی در نتایج، در اجرای بازی‌ها نیز می‌توان با اعتماد بیشتری روی S24 FE حساب باز کرد.

اجرای گنشین ایمپکت روی گلکسی S24 FE
زومیت

در اجرای بازی سنگینی همچون Genshin Impact، می‌توان ارزیابی بهتری از عملکرد تراشه‌ی سامسونگ در سناریوهای سنگین و واقعی‌تر داشت. در وضعیتی که تنظیمات گرافیکی بازی را روی بالاترین حالت قرار داده بودیم، بازی به مدت کوتاهی با میانگین ۵۵ فریم‌برثانیه اجرا شد؛ اما پس از گذشت دقایقی با گرم‌تر شدن دستگاه تا حدود ۴۳ درجه‌ی سلسیوس، عملکرد نیز به ۴۰ فریم‌برثانیه افت کرد. افت فریم‌های ناگهانی نیز مشکل دیگری بود که در بازی Genshin Impact تجربه کردیم.

زومیت برای به‌دست‌آوردن نرخ‌های فریم بازی، از نرم‌افزار شرکت GameBench استفاده کرده است.

تست پایداری عملکرد GPU می‌تواند دید بهتری از نحوه‌ی مدیریت عملکرد و دمای تراشه در کاربری‌های سنگین و طولانی به‌دست دهد. گلکسی S24 FE آزمون را با اختلاف تقریبا ۱۰۰۰ امتیازی نسبت به هم‌خانواده‌اش S24 شروع می‌کند، اما آزمون را با سطح امتیاز برابر به‌پایان می‌رساند. چنین شرایطی نشان می‌دهد که افت عملکرد تراشه‌ی 2400e در کاربری سنگین، کمتر از اگزینوس 2400 است که به‌نوعی حاکی از مدیریت بهتر عملکرد آن خواهد بود.

تست استرس GPU در گوشی گلکسی S24 FE‌

از نظر کنترل دما، اوضاع چندان به‌نفع تراشه‌ی سامسونگ پیش نمی‌رود و با توجه به اینکه خاطره‌ی چندان خوبی از وضعیت دمایی تراشه‌های اگزینوس در ذهن‌مان نیست، با حساسیت بیشتری هم به این مقوله نگاه می‌کنیم. در طول تست استرس، دمای بدنه‌ی گوشی تا ۴۶ درجه‌ی سلسیوس هم بالا می‌رفت که به‌هیچ‌وجه نمی‌توان از واژه‌های «پیشرفت» یا «بهبود» برای توصیف آن استفاده کرد.

تنظیمات باتری گلکسی S24 FE
زومیت

باتری گلکسی S24 FE نسبت به مدل سال گذشته، ۲۰۰ میلی‌آمپرساعت افزایش پیدا کرده و با توجه به اینکه امسال ابعاد نمایشگر نیز بزرگ‌تر شده است، نتیجه‌ی به‌دست‌آمده در تست شارژدهی باتری امیدبخش به‌نظر می‌رسد. گلکسی S24 FE می‌تواند در کاربری روزمره حدود ۱۳ ساعت شارژدهی داشته باشد؛ یعنی ۴ ساعت شارژدهی بیشتر از نسل قبل.

عمر باتری گلکسی S24 FE در برابر رقبا

محصول/بنچمارک

نمایشگر

باتری

پخش ویدیو

کاربری روزمره

ابعاد، وضوح و نرخ نوسازی

میلی‌آمپرساعت

دقیقه:ساعت

دقیقه:ساعت

گلکسی S24 FE

۶٫۷ اینچ، ۱۲۰ هرتز

۲۴۱۲ × ۱۰۸۰ پیکسل

۴۷۰۰

--

۱۳:۰۴

گلکسی S23 FE

۶٫۴ اینچ، ۱۲۰ هرتز

۲۳۴۰ × ۱۰۸۰

پیکسل

۴۵۰۰

--

۹:۱۱

پیکسل 8a

۶٫۱ اینچ، ۱۲۰ هرتز

۲۴۰۰ × ۱۰۸۰ پیکسل

۴۴۹۲

۲۰:۰۰

۱۲:۰۰

شیائومی 13T پرو

۶٫۶۷ اینچ، ۱۲۰ هرتز

۲۷۱۲ × ۱۲۲۰ پیکسل

۵۰۰۰

۱۶:۳۹

۱۰:۴۹

ناتینگ‌فون ۲

۶٫۷ اینچ، ۱۲۰ هرتز

۲۴۱۲ × ۱۰۸۰ پیکسل

۴۷۰۰

۲۵:۵۰

۱۴:۵۸

گلکسی S24

۶٫۲ اینچ، ۱۲۰ هرتز

۲۳۴۰ × ۱۰۸۰ پیکسل

۴۰۰۰

۲۷:۵۵

۱۲:۵۱

تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

گلکسی S24 FE امسال نیز تنها با ۸ گیگابایت رم وارد بازار می‌شود که باتوجه به تب‌وتاب هوش مصنوعی، ظرفیت مطلوبی برای یک شبه‌پرچم‌دار اندرویدی به‌حساب نمی‌آید. علاوه‌بر مدل‌هایی با فضای ذخیره‌سازی ۱۲۸ و ۲۵۶ گیگابایت، نسخه‌ی ۵۱۲ گیگابایت آن نیز در دسترس کاربران قرار دارد. مدل ۱۲۸ گیگابایتی از فضای ذخیره‌سازی UFS 3.1 استفاده می‌کند.

سرعت فضای ذخیره‌سازی گلکسی S24 FE درمقایسه با رقبا

مدل گوشی

نرخ خواندن ترتیبی

نرخ نوشتن ترتیبی

گلکسی S24 FE

۲۴۲۶ مگابایت‌برثانیه

۱۵۱۴ مگابایت‌برثانیه

گلکسی S24 اولترا

۲۴۷۳ مگابایت‌برثانیه

۱۴۷۱ مگابایت‌برثانیه

تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

ما مدل ۲۵۶ گیگابایت را برای بررسی در اختیار داشتیم. با توجه به نتیجه‌ی بنچمارک‌ها، به نظر می‌رسد فضای ذخیره‌سازی در مدل‌های ۲۵۶ و ۵۱۲ گیگابایت از نوع UFS 4.0 باشد که سرعت بالایی در خواندن و نوشتن داده در اختیار می‌گذارد.

کپی لینک

نرم افزار گلکسی S24 FE: شبه‌پرچمداری پُر از هوش مصنوعی

علاوه‌بر تراشه‌ی پرچمدار، گلکسی S24 FE ویژگی‌های نرم‌افزاری بسیاری را از خانواده‌ی گلکسی S24 به‌ارث می‌برد. از آنجا که از زمان معرفی سری S24، اسم هوش مصنوعی سامسونگ را زیاد می‌شنویم، انتظار داشتیم که دست کم تعدادی از قابلیت‌های هوش مصنوعی مولد سامسونگ را در فن ادیشن امسال آن‌ها هم ببینیم. خوشبختانه در بخش نرم‌افزار، کُره‌ای‌ها لطف ویژه‌ای به شبه‌پرچمدار امسالشان داشته‌اند.

قابلیت Circle to Search روی گلکسی S24 FE
زومیت

گلکسی S24 FE پکیج کاملی از امکانات هوش مصنوعی سامسونگ را در بطن نرم‌افزارش ارائه می‌کند. قابلیت‌هایی همچون Sketch To Image، ترجمه‌ی زنده تماس‌ها یا همان Live Translate، ویرایش عکس با هوش مصنوعی، قابلیت‌های دستیار هوش مصنوعی همچون Chat Assist و Note Assist و البته، قابلیت جذاب و فوق‌العاده کاربردی Circle To Search در S24 FE نیز حضور پر رنگی دارند.

به‌لطف تراشه‌ی قدرتمند، گلکسی S24 FE می‌تواند برخی از مدل‌های زبانی هوش مصنوعی را بدون نیاز به اتصال اینترنت پردازش کند و به نسخه‌ی آفلاین هوش مصنوعی گوگل، یعنی جمینای نانو نیز دسترسی داشته باشد. از آنجایی که پیش‌تر در مقاله‌ی بررسی گلکسی S24 اولترا به‌طور مفصل در مورد قابلیت‌های هوش مصنوعی سامسونگ صحبت کرده‌ایم، پیشنهاد می‌کنیم حتما سری به این مقاله بزنید.

قابلیت Super HDR در گلکسی S24 FE
زومیت

گلکسی S24 FE، به طور پیش‌فرض اندروید ۱۴ را اجرا می‌کند و حتی اگر قابلیت‌های هوش مصنوعی را هم کنار بگذاریم، ویژگی‌های جذابی را در قلب آن خواهیم یافت. مثلا S24 FE حالا از قابلیت Super HDR بهره می‌برد؛ به‌این مفهوم که روشنایی نمایشگر براساس نقاط روشن و تاریک عکس مستقل از روشنایی خود دستگاه تنظیم می‌شود و مانند ویدیوهای HDR می‌توانید عکس‌ها را زنده‌تر و روشن‌تر از قبل تماشا کنید. ضمن اینکه وعده‌ی ۷ سال به‌روزرسانی سیستم‌عامل، وجه اشتراک دیگر S24 FE با پرچمدارهای امسال سامسونگ به‌حساب می‌آید که می‌تواند هر کاربری را به خرید آن ترغیب کند.

کپی لینک

دوربین گلکسی S24 FE: کم‌و‌بیش بهتر و گاهی بدتر

کره‌ای‌ها برای دوربین S24 FE نه‌تنها همان رویه‌ی همیشگی خود یعنی استفاده از ترکیب سه‌گانه واید، اولتراواید و تله‌فوتو را در پیش گرفته‌اند، بلکه به‌جز دوربین تله‌فوتو در حسگرها و لنزها نیز دست نبرده‌اند. مثل گذشته همان حسگر ۵۰ مگاپیکسلی مورد استفاده در نسل قبل و نیز گوشی‌های S22 تا S24 و حسگر ۱۲ مگاپیکسلی دوربین اولتراواید S23 FE در این گوشی حضور دارد.

عکاسی با گلکسی S24 FE
زومیت

دوربین تله‌فوتو از حسگر ۸ مگاپیکسلی ساخت OmniVision به‌جای SK Hynix استفاده می‌کند که از نظر ابعاد حسگر و پیکسل‌ها تفاوت خاصی با قبل ندارد و بزرگ‌نمایی سه‌برابری را ارائه می‌دهد؛ بنابراین به‌جز نقش پردازنده‌ی سیگنال تصویر در پردازش عکس‌ها، عامل دیگری را نمی‌توان چندان در متفاوت‌بودن خروجی تصاویر دخیل دانست.

دوربین

حسگر

لنز

فیلتر رنگی

قابلیت‌ها

دوربین واید (اصلی)

۵۰ مگاپیکسل

ابعاد 1/1.57 اینچ

پیکسل‌های ۱٫۰ میکرومتر

فوکوس خودکار تشخیص فاز Dual Pixel

۲۳ میلی‌متر

دیافراگم f/1.8

لرزش‌گیر اپتیکال

Tetrapixel

فیلم‌برداری 4K@30/60/120fps

8K@30fps

1080p@30/60/120/240fps

+HDR10

دوربین اولتراواید

۱۲ مگاپیکسل

ابعاد 1/3 اینچ

پیکسل‌های ۱٫۱۲ میکرومتر

۱۳ میلی‌متر

دیافراگم f/2.2

فاقد لرزش‌گیر

RGB Bayer

دوربین تله‌فوتو

۸ مگاپیکسل

ابعاد 1/4.4 اینچ

پیکسل‌های ۱٫۰ میکرومتر

فوکوس خودکار تشخیص فاز

۷۶ میلی‌متر (بزرگ‌نمایی ۳ برابری)

دیافراگم f/2.4

لرزش‌گیر اپتیکال

RGB Bayer

دوربین سلفی

۱۰ مگاپیکسل

ابعاد 1/3 اینچ

پیکسل‌های ۱٫۲۲ میکرومتر

۲۵ میلی‌متر

دیافراگم f/2.4

لرزش‌گیر الکترونیکی تصویر-ژیروسکوپی

RGB Bayer

فیلم‌برداری

4K@30/60fps

1080p@30/60fps

سامسونگ می‌گوید که S24 FE از موتور ProVisual Engine برای بهبود کیفیت عکس‌ها و حذف نویزها و تاری‌های ناشی از لرزش به‌خصوص در هنگام تاریکی بهره می‌برد و در زوم‌های دیجیتال نیز از افت کیفیت تصاویر جلوگیری می‌کند. همچنین به‌لطف تراشه‌ی قدرتمندتر، اکنون می‌توان ویدیوهای 8K با نرخ ۳۰ فریم‌برثانیه و حتی ویدیوی اسلوموشن 4K با نرخ ۱۲۰ فریم‌برثانیه ضبط کرد.

گالری عکس‌های گلکسی S24 FE در روشنایی روز

موتورسیکلت نارنجی در کوچه
سکویی مشکی در پارک
وسایل بازی بچه ها در پارک
نیمکت سبز در پارک
گربه نشسته لب حوض
گل قرمز از نمای نزدیک
چند گلدان بزرگ و کوچک
نمایی نزدیک از گل صورتی رنگ

به‌طور کلی عکس‌های دوربین‌های S24 FE تفاوت چندانی با نسل قبلشان ندارند، با این‌حال در برخی سناریوها این گوشی عملکرد بهتری از خود به‌نمایش می‌گذارد و در برخی شرایط دیگر عکس این قضیه اتفاق می‌افتد.

کپی لینک

مقایسه دوربین گلکسی S24 FE با S23 FE

در این عکس که با دوربین اصلی گرفته شده است، گلکسی S23 FE از نظر گستره‌ی دینامیکی وضعیت بهتری دارد و S24 FE نتوانسته تعادل بهتری بین سایه‌ها و هایلایت‌ها برقرار کند و درنتیجه جزئیات نقاط روشن را سوزانده؛ از سوی دیگر، تمایل به‌زردی عکس‌های S24 FE در مقایسه با نسل قبلش به‌وضوح دیده می‌شود.

اتوبان پر از تردد ماشین
عکس واید S23 FE
نمایی از اتوبان شلوغ
عکس واید S24 FE
ساختمانی با نمای سنگی
برش عکس واید S23 FE
ساختمانی با نمای سفید
برش عکس واید S24 FE

در نمونه‌های زیر، عکس دوربین اولتراواید S24 FE رنگ و روی بهتری داشته و کنتراست بیشتری دارد. از نظر جزئیات و گستره‌ی دینامیکی نیز بهتر از S23 FE ظاهر می‌شود. اگر به گوشه‌های تصویر نیز دقت کنید اعوجاج ناشی از زاویه دید عریض دوربین نیز کمتر است.

نمای اتوبان شهری
عکس اولتراواید S23 FE
نمای اتوبان از پل هوایی
عکس اولتراواید S24 FE
ساختمان مسکونی آجری
برش عکس اولتراواید S23 FE
ساختمانی با نمای آجری
برش عکس اولتراواید S24 FE

دوربین‌های تله‌فوتو هر دو گوشی عملکرد بسیار نزدیکی دارند؛ با این‌حال در برخی از شرایط گلکسی S24 می‌تواند عکس‌های خوش رنگ‌ و لعاب‌تر و کنتراستی‌تری را ثبت کند؛ اما بازهم از نظر گستره‌ی دینامیکی دربرابر گلکسی S23 FE از خود ضعف نشان می‌دهد و در بیرون کشیدن جزئیات از نقاط روشن عاجز می‌ماند.

نمایی از درختان و ساختمان ها
عکس تله‌فوتو S23 FE
ساختمان های شهری
عکس تله‌فوتو S24 FE
بام شلوغ یک ساختمان
برش عکس تله‌فوتو S23 FE
بام ساختمانی با روف گاردن
برش عکس تله‌فوتو S24 FE

برای مقایسه‌ی جزئیات از هر دو گوشی در حالت ۵۰ مگاپیکسلی عکس گرفتم و همان‌طور که می‌بینید S24 FE توانسته است جزئیات بیشتری را از دل تصویر بیرون بکشد؛ اما این کار به بهای افزایش نویز و شارپ‌شدن بیش‌از حد تصاویر تمام شده و آن‌را از حالت طبیعی خارج می‌کند.

نمای ساختمان کرمی
عکس ۵۰ مگاپیکسلی S23 FE
نمای سنگی یک ساختمان
عکس ۵۰ مگاپیکسلی S24 FE
بافت سنگ کرمی
برش عکس ۵۰ مگاپیکسلی S23 FE
بافت سنگی نما
برش عکس ۵۰ مگاپیکسلی S24 FE

در تصاویر پرتره هم می‌بینیم که اگرچه شاید عکس S24 FE مطلوب‌تر به‌نظر برسد، مشخصا گلکسی S23 FE سایه‌ها و هایلایت‌ها را بهتر به‌تصویر کشیده و انعکاس نور را نیز دستکاری نکرده است تا بتواند رنگ پوست را نزدیک به واقعیت و در نتیجه عکس طبیعی‌تری را ثبت کند.

فردی با تیشرت قهوه‌ای
عکس پرتره S23 FE
پسری با عینک
عکس پرتره S24 FE

در تاریکی از آنجایی‌که گلکسی S24 FE می‌تواند عکس‌های باثبات‌تری را ثبت کند، به‌جای افزایش حساسیت، سرعت شاتر را کُند می‌کند تا بتواند عکس‌های کم‌نویزتری را بگیرد. به‌همین دلیل جزئیات سایه‌ها و نواحی تاریک‌تر ممکن است به اندازه‌ی S23 FE قابل تشخیص نباشند؛ اما در عوض پردازش‌های کمتری روی عکس اعمال می‌شود و بنابراین می‌توان شاهد عکسی واقع‌گرایانه‌تر بود.

میزی شلوغ در اتاق تاریک
عکس واید S23 FE
گلدان کوچک روی میز
برش عکس واید S23 FE
گلدان روی کتاب در روی میز
عکس تله‌فوتو S23 FE
میز سفید در اتاق بنفش
عکس واید S24 FE
گلدان و کتاب روی میز
برش عکس واید S24 FE
گلدان روی کتاب
عکس تله‌فوتو S24 FE

از نظر جزئیات نیز برتری در تمامی دوربین‌ها با S24 FE است؛ اگر به‌عکس اولتراواید نیز دقت کنید بافت سوژه بر اثر پردازش نرم‌افزاری در فن‌ادیشن کهنه‌کار سامسونگ تخریب شده درصورتی که در نسل جدیدش جزئیات به‌خوبی قابل روئیت هستند.

گالری عکس‌های گلکسی S24 FE در شب

نورپردازی ساختمانی در شب
ساختمانی بزرگ و سفید
نمایی از بزرگراه در شب
نمایی از دریاچه و ساختمان ها در شب
راهرویی با چند درخت در شب
بادگیر یک ساختمان
ساختمانی با نمای مدرن در شب
نمایی از یک محوطه تفریحی در شب

دوربین سلفی S24 FE همان ۱۰ مگاپیکسلی سابق بوده و هیچ فرقی نکرده است؛ با این‌حال در کمال تعجب، نسل قبل عکس‌های با کنتراست بالا و شاداب‌تری را ثبت می‌کند؛ البته از نظر جزئیات تفاوت خاصی بین آن‌ها دیده نمی‌شود.

فردی ایستاده با تیشرت قهوه ای
عکس سلفی S23 FE
فردی عینکی با تیشرت قهوه ای
عکس سلفی S24 FE
کپی لینک

گلکسی S24 FE؛ محصولی همچنان درگیر با چالش‌های همیشگی

غیبت یک‌ساله‌ی اگزینوس شانس دوباره‌ای به فن‌ادیشن کره‌ای‌ها داد تا بتواند از نظر سخت‌افزاری ارتقای قابل توجهی را تجربه کند؛ به‌طوری که ارتقا از S23 FE به این‌گوشی را می‌توان منطقی‌تر از ارتقا از S21 FE به S23 FE دانست. عمر باتری بیشتر و پشتیبانی نرم‌افزاری هفت‌ساله در کنار قابلیت‌های هوش مصنوعی دو عامل مهم دیگری هستند که نسل‌های قبل سری FE را دربرابر این گوشی به‌زانو درمی‌آورند.

اگر به سوال ابتدای مقاله رجوع کنیم، می‌بینیم که همچنان مشکل افت عملکرد و داغی که همواره گریبان‌گیر سری FE بوده‌اند، امسال نیز مرتفع نشده است و حتی نسخه‌ی ضعیف‌شده‌ی اگزینوس 2400 نیز نتوانسته به آن کمکی بکند. به‌نظر می‌رسد این مسئله تا زمانی که سامسونگ از اگزینوس دست نکشد همچنان سرجهازی قاتل پرچمداران کره‌ای‌ها خواهد بود.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات