نمایی از پنل پشتی ویوو X200 پرو

بررسی ویوو X200 پرو؛ شکوه غیرمنتظره

چهارشنبه ۱۲ دی ۱۴۰۳ - ۲۲:۰۵
مطالعه 46 دقیقه
ویوو X200 پرو در نگاه نخست پرچم‌داری دیگر از شرق آسیا با انبوهی از قطعات سخت‌افزاری بالارده است؛ اما در عمل هم شگفتی می‌آفریند.
تبلیغات

وقتی به گذشته‌ی بازار گوشی‌های موبایل نگاه می‌کنیم، به‌یاد آوردن اینکه «دوربین و عکاسی» دقیقا از چه زمانی برای تولیدکنندگان و کاربران تابه‌این‌حد اهمیت پیدا کرد، یکی از مشکل‌ترین کارها به‌نظر می‌رسد. چیزی که بااطمینان می‌توان گفت این است که نام‌های مطرحی همچون نوکیا،‌ سونی، سامسونگ، هواوی و حتی HTC با نوآوری‌های منحصربه‌فردشان، در رسیدن به چیزی که امروز در مورد دوربین گوشی‌ها در ذهنمان داریم، نقش بزرگی ایفا کرده‌اند.

حالا به‌جایی رسیده‌ایم که وجود بازیگران متعدد، با دستی بر آتشِ تولید گوشی‌های دوربین‌محور، باور اینکه همچنان می‌توانیم انتظار شگفت‌زده شدن را داشته باشیم، سخت‌تر و سخت‌تر می‌کند؛ آن‌هم وقتی، طرف حسابمان برند بی‌حاشیه‌ای همچون ویوو باشد که بدون هیاهوی خاصی، از راه می‌رسد و نور صحنه را روی خودش ثابت می‌کند.

فارغ از اینکه ویوو X200 پرو، نخستین نماینده‌ی ویوو است که برای بررسی در اختیار زومیت قرار می‌گیرد، برایمان از بسیاری جنبه‌ها دستگاه هیجان‌انگیزی تلقی می‌شود؛ مثلا اینکه جزو اولین گوشی‌های هوشمندی است که از تراشه‌ی پرچمدار و قدرتمند Dimensity 9400 مدیاتک با لیتوگرافی ۳نانومتری قوت می‌گیرد و از همان عکس‌های اولیه و آزمایشی که با دوربین‌هایش به‌ثبت رساندیم، فهمیدیم که برای گرفتن «عکس بد» با گوشی ویوو، باید مهارت‌های خاصی داشته باشیم.

ویوو X200 پرو از سوی فروشگاه نیک‌دیجی برای بررسی در اختیار زومیت قرار گرفته است.

تا انتهای مقاله‌ی بررسی ویوو X200 پرو با زومیت همراه باشید تا گوشی ویوو را نه‌فقط به‌عنوان یک اسمارت‌فون، بلکه به‌عنوان یک کمرافون جذاب زیر ذره‌بین قرار دهیم و ببینیم همکاری ویوو و زایس، چه شگفتی‌هایی برایمان در آستین دارد.

پخش از رسانه

کپی لینک

طراحی؛ فرصتی برای عرض اندام دوربین‌ها

پرچمدار جدید ویوو، از حیث طراحی، هرآنچه از یک گوشی پرچمدار انتظار داریم، به‌طور کامل برآورده می‌کند؛ بدنه‌ی شیشه‌ای با فریم آلومینیومی تخت، به‌همراه مقدار کمی خمیدگی پنل پشتی و پنل جلویی به سوی فریم، ظاهر یک گوشی پریمیوم و مدرن را کاملا تداعی می‌کند.

ویوو، پرچمدارش را در چهار رنگ آبی، سفید، تیتانیومی و مشکی عرضه می‌کند؛ پنل پشتی رنگ آبی، براق است و در باقی رنگ‌ها، پوشش مات را روی بدنه می‌بینیم. بااینکه اطلاعات دقیقی در مورد نوع محافظت بدنه‌ی گوشی در دست نداریم؛ اما چینی‌ها با دریافت گواهی IP69 برای X200 پرو، گوشی‌اش را برای مقاومت در برابر گردوغبار نیز آماده کرده‌اند.

برخلاف چیزی که از ظاهر گوشی به‌نظر می‌رسد، وزن گوشی کاملا به‌نظرمان متعادل و متناسب آمد. ویوو X200 پرو حدود ۱۰ گرم از گلکسی S24 اولترا و حدود ۴ گرم از آیفون ۱۶ پرو مکس سبک‌تر است و به‌هیچ‌وجه حس بیش‌ازحد سنگین‌بودن را منتقل نمی‌کند. تعادل وزن گوشی در دست؛ به‌ویژه با درنظر داشتن برآمدگی بسیار بزرگ دوربین‌ها، باعث می‌شود که حس تحسین بیشتری نسبت به زحمات طراحان ویوو احساس کنیم.

کلیدهای پاور و تنظیم صدا در لبه‌های ویوو X200 پرو
کاربری در حال کار با ویوو X200 پرو

ویوو ایکس ۲۰۰ پرو، حتی تلاش هم نمی‌کند که چیزی جز یک کمرافون به‌نظر برسد. محل قرارگیری دوربین‌ها، اولین و احتمالا تنها المانی است که در طراحی گوشی ویوو به‌چشم می‌آید و ما را تا حد زیادی به‌یاد پرچمداران شیائومی می‌اندازد. ویوو در اقدامی کاملا شجاعانه، با بردن تمام تمرکز طراحی روی ماژول‌های دوربین، به ما نشان می‌دهد که X200 Pro، واقعا دوربینی است که با حفظ سِمت، نقش یک گوشی هوشمند را نیز ایفا می‌کند.

برآمدگی دوربین حدود یک‌سوم پنل پشتی را در برمی‌گیرد و با در نظر داشتن حس کاربری، نوعی ضعف در طراحی به‌نظر می‌رسد. جای‌گیری این عنصر غول‌پیکر و ابعادی که روی بدنه‌ی گوشی اشغال کرده است، در دست‌گرفتن دستگاه را دچار چالش می‌کند؛ زیرا موجب می‌شود انگشت اشاره‌ی کاربر مدام با دوربین‌ها در برخورد باشد. هنگامی‌که گوشی روی میز قرار می‌گیرد، به‌سمت پایین شیب زیادی می‌گیرد؛ اما خوشبختانه به‌خاطر متقارن بودن جای‌گیری دوربین‌ها، موجب لق‌خوردن گوشی روی میز نمی‌شود.

با تمام ایرادها و انتقادهایی که می‌توان به‌طراحی گوشی ویوو و برآمدگی غول‌پیکر دوربین‌اش وارد کرد، کافی است نتایج عکاسی با مجموعه‌ی دوربین‌ها را ببینید تا همه‌ی عیب و ایرادها را با رضایت و شادمانی تمام، به‌دست فراموشی بسپارید.

کپی لینک

«ترین»‌ها را با دوربین تجربه کنید

ویوو برای دوربین صرفا به‌دنبال ظاهرسازی نبوده و از نهایت فرصت‌ها، امکانات و ظرفیت‌های در دسترسش چه در فاز تحقیق‌و‌توسعه، چه در همکاری با بزرگان صنعت عکاسی برای پیاده‌سازی بهترین سیستم دوربین به‌قصد مغلوب‌کردن رقبا استفاده کرده است و ثمره‌ی آن‌ را نه فقط از نظر سخت‌افزاری بلکه در بخش نرم‌افزار دوربین نیز می‌توان نظاره کرد.

سازندگان گوشی‌های هوشمند معمولا توجه بیشتری به‌ دوربین واید (دوربین اصلی) دارند و سعی می‌کنند از حسگر و لنز‌های باکیفیت‌تر استفاده کنند؛ درحالی‌که پرچمدار ویوو نه‌تنها از اهمیت دوربین‌های دیگر غافل نشده بلکه بیشتر توجه خود را به‌سمت دوربین تله‌فوتو معطوف کرده است. با نگاهی به لنز تله‌فوتوی گوشی و ابعاد بسیار بزرگش می‌توان حدس زد که احتمالا با چیزی فراتر از حد تصورات مواجه خواهیم شد.

دوربین

حسگر

لنز

فیلتر رنگی

قابلیت‌ها

دوربین واید (اصلی)

۵۰ مگاپیکسل

ابعاد 1/1.28 اینچ

پیکسل‌های ۱٫۲۲ میکرومتر

فوکوس خودکار تشخیص فاز

۲۳ میلی‌متر

دیافراگم f/1.6

لرزش‌گیر اپتیکال

Quad Bayer

فیلم‌برداری 4K@30/60/120fps

8K@30fps

1080p@30/60/120/240fps

Dolby Vision HDR

10-bit LOG

دوربین اولتراواید

۵۰ مگاپیکسل

ابعاد 1/2.76 اینچ

پیکسل‌های ۰٫۶۴ میکرومتر

فوکوس خودکار

۱۵ میلی‌متر

دیافراگم f/2.0

فاقد لرزش‌گیر

Tethrapixel

دوربین تله‌فوتو

۲۰۰ مگاپیکسل

ابعاد 1/4 اینچ

پیکسل‌های ۰٫۵۶ میکرومتر

فوکوس خودکار چند جهته تشخیص فاز

۸۵ میلی‌متر (بزرگ‌نمایی ۳٫۷ برابری)

دیافراگم f/2.7

لرزش‌گیر اپتیکال

Tethra2pixel

دوربین سلفی

۳۲ مگاپیکسل

ابعاد 1/3.42 اینچ

پیکسل‌های ۰٫۶۴ میکرومتر

۲۵ میلی‌متر

دیافراگم f/2.4

Tethrapixel

فیلم‌برداری

4K@30/60fps

1080p@30/60fps

باتوجه‌ به اینکه وضعیت دوربین تله‌فوتوی بیشتر گوشی‌ها به‌خصوص در نور کم چندان قابل تعریف و تمجید نیست و به‌اعتقاد بسیاری از افرادی که با گوشی به‌طور حرفه‌ای عکاسی می‌کنند، با بی‌مهری مواجه شده است، X200 پرو نشان می‌دهد که دوربین‌های هوشمند چقدر می‌توانند جای پیشرفت داشته باشند و تجربه‌ی عکاسی با گوشی را روزبه‌روز به دوربین‌های حرفه‌ای نزدیک‌تر کنند.

چرا تاکید دارم که X200 پرو روی عکاسی با دوربین تله‌فوتو متمرکز است؟ به‌این دلیل که از حسگر ۲۰۰ مگاپیکسلی HP9 سامسونگ به‌ابعاد 1/1.4 اینچ استفاده کرده که تقریبا بزرگ‌ترین و دقیق‌ترین حسگر برای دوربین تله‌فوتو بین تمام گوشی‌ها محسوب می‌شود. حسگر در پس لنز پریسکوپی با فاصله‌ی کانونی معادل ۸۵ میلی‌متر در دوربین‌های DSLR قرار دارد که بزرگ‌نمایی اپتیکال ۳٫۷ برابری ارائه می‌دهد.

حسگر بزرگ دوربین تله‌فوتو افزون‌بر جذب نور بیشتر، عمق میدان کاملا طبیعی به عکس‌ها اضافه می‌کند؛ بدین‌معنی که نقاط فوکوس روی تصاویر به‌خصوص هنگام عکاسی از سوژه‌های نزدیک کاملا با چشم قابل درک هستند و می‌توان دید که دوربین دقیقا روی کدام نقطه متمرکز شده است.

کپی لینک

مقایسه عمق میدان عکس‌های دوربین تله‌فوتو

گربه ای روی دیوار
سطلی در چمن
حصار در دشت
جوی آب
پلکان آجری
حالت های عکاسی دوربین

از طرفی مات‌شدن تدریجی نقاط خارج از محدوده‌ی فوکوس قابل مشاهده است؛ درست‌مانند عکس‌هایی که با لنز‌های تله‌ی دوربین‌های حرفه‌ای گرفته شده‌اند؛ به‌بیان واضح‌تر عکس‌های دوربین تله‌فوتو X200 پرو مفهوم عمق و پلان‌های عکاسی را به‌درستی تصویر می‌کنند و اهمیت استفاده از حسگر بزرگ‌ را به‌ما می‌فهماند.

فوکوس در عکاسی با عمق میدان محدود بسیار نکته‌ی مهمی است؛ بنابراین X200 پرو از فوکوس خودکار بسیار دقیقی برای دوربین تله‌فوتو استفاده می‌کند. فوکوسی که محدوده‌ی گسترده‌تری را پوشش داده و اجازه می‌دهد از دوربین تله‌فوتو برای عکاسی ماکرو نیز استفاده کرد. در این شرایط می‌توان از اجسام با فاصله‌ی کمتر از ۲۰ سانتی‌متر عکس ماکرو گرفت و تا ۲۰ برابر نیز بزرگ‌نمایی آن‌ را به‌صورت کراپ دیجیتال روی عکس افزایش داد.

کپی لینک

نمونه عکس‌های ماکرو

علف خشک شده
عکس ماکرو (زوم ۳٫۷ برابری)
میوه های یک درخت
عکس ماکرو (زوم ۱۰ برابری)
میوه خشک شده
عکس ماکرو (زوم ۲۰ برابری)

در کنار توانمندی سخت‌افزاری دوربین، ویوو X200 پرو از نرم‌افزار دوربین بسیار مهندسی‌شده و کاملی بهره می‌برد؛ یعنی برای همه‌ی حالت‌های عکس‌برداری و فیلم‌برداری، امکان دسترسی به تنظیمات و پیکربندی‌های کامل وجود دارد.

برخی تنظیمات مهم افزون‌بر امکان دسترسی به آن‌ها در حالت دستی یا Pro Mode به‌حالت Photo قابل اضافه‌شدن هستند؛ برای مثال با توجه‌به احتمال نیاز کاربر به‌فوکوس دستی هنگام کار با دوربین تله فوتو، می‌توانید اسلایدر فوکوس را به گزینه‌های روی View Finder اضافه کنید. هنگامی مشغول عکاسی ماکرو هستید بیشتر از هر زمانی به ضرورت این‌گزینه پی خواهید برد.

دوربین گوشی ویوو ایکس۲۰۰ پرو، عکس‌ها را با سه افکت Vivid، Textured و Zeiss Natural ثبت می‌کند. به‌صورت پیش‌فرض عکس‌ها با افکت Vivid ثبت می‌شوند تا تصاویری با کنتراست بالا و رنگ‌هایی زنده و چشم‌نواز به‌دست آید.

کپی لینک

تفاوت افکت‌های عکاسی

کوه های برف گرفته از دور
افکت Vivid در عکس اولتراواید
قله های برف گرفته
افکت Textured در عکس اولتراواید
کوه های برف گرفته
افکت Natural در عکس اولتراواید
کوه های برف گرفته در جاده
افکت Vivid در عکس واید
نور خورشید روی کوه
افکت Textured در عکس واید
طلوع خورشید روی کوه ها
افکت Natural در عکس واید
نمایی از رشته کوه ها
افکت Vivid در عکس تله‌فوتو
کوه ها از دور
افکت Textured در عکس تله‌فوتو
منظره کوه ها
افکت Natural در عکس تله‌فوتو

افکت Textured کمی بیشتر در رنگ، کنتراست و وایت بالانس دست می‌برد و تأکید بیشتری روی سایه‌ها و هایلایت‌ها دارد، ضمن اینکه عکس‌ها اندکی تمایل به‌گرمی پیدا می‌کنند. در نهایت افکت Zeiss Natural را داریم که می‌توان ثبت طبیعی‌ترین عکس‌ها را از آن انتظار داشت.

افکت Zeiss Natural با استفاده از فناوری تصحیح رنگ Zeiss APO Color correction رنگ‌ها را در دقیق‌ترین شکل ممکن ثبت کرده و تنظیمات متعادلی را برای نوردهی و کنتراست اعمال می‌کند. به‌همین دلیل این افکت بیشتر از دو مورد دیگر مورد توجهم قرار گرفت و برای گرفتن عکس‌ها، از آن استفاده کردم.

عکس‌ها جدا از واقعی‌بودن رنگ‌ها، گستره‌ی دینامیکی وسیعی به‌نمایش می‌گذارند. کوچک‌ترین آثاری از نویز در نقاط تاریک عکس به‌ویژه عکس‌های تله‌فوتو دیده نمی‌شود حتی دستی در عکس برای حذف نویز و سافت‌کردن برده نشده و جزئیات این نقاط در سطح راضی‌کننده ظاهر می‌شوند؛ درحالی‌که عکس‌ها نزدیک به‌غروب آفتاب گرفته شده‌اند و شرایط نوری برای دوربین گوشی کاملا ایدئال نبوده است.

کپی لینک

عملکرد دوربین‌ها در روشنایی روز

برگ های درخت روی زمین
عکس اولتراواید
جاده ای روستایی
عکس واید
جاده ای در پاییز
عکس تله‌فوتو
خانه ای مدرن
عکس اولتراواید
ویلای مدرن
عکس واید
نمایی از تراس ویلا
عکس تله‌فوتو

دوربین برای جذب نور بیشتر در نقاط تاریک به افزایش زمان نوردهی متوسل نشده و از این‌رو عکس‌ها در هر شرایطی کنتراست بالای خود را حفظ کرده‌اند و حالتی از مرده‌بودن رنگ‌ها و اکسپوز شدن بیش‌از حد به آن‌ها دست نداده؛ به‌طور کلی عکس به چیزی که چشم می‌بیند، بسیار نزدیک است و جزئیات نقاط روشن و تیره در سطح متعادلی قرار دارند.

دوربین تله‌فوتو به‌جز در بزرگ‌نمایی پیش‌فرض، در وضعیت زوم‌شده و کراپ دیجیتال روی عکس‌ها عملکرد بسیار درخشانی از خود نشان می‌دهد و حتی در هر مرحله از زوم می‌توان عکسی باکیفیت و با سطح جزئیات بالا ثبت کرد؛ به‌طوری که نمی‌توان در بیشتر پرچمدارها شاهد عکسی با چنین سطح از جزئیات بود؛ زیرا در بیشتر مواقع چیزی جز عکس‌هایی محو و عاری از جزئیات عاید کاربر نمی‌شود.

کپی لینک

عملکرد دوربین در بزرگ‌نمایی‌های مختلف

دشتی با درخت
عکس اولتراواید
نمایی از درختان و تپه
عکس واید
نمایی از تپه
زوم دو برابری روی عکس واید
ویلایی روی تپه
عکس تله‌فوتو
خانه روستایی
زوم ۱۰ برابری روی عکس تله‌فوتو
خانه قدیمی روی تپه
زوم ۲۰ برابری روی عکس تله‌فوتو
ویلا با سقف نارنجی
زوم ۶۰ برابری روی عکس تله‌فوتو
ویلای قدیمی
زوم ۱۰۰ برابری روی عکس تله‌فوتو

معمولا در سطوح بالای زوم، به‌ویژه در زوم صدبرابری، قاب دوربین بسیاری از گوشی‌ها به‌درستی روی منطقه‌ی موردنظر ثابت نمی‌شود و تکان‌های بسیار زیادی دارد؛ اما ویوو X200 پرو به‌خوبی ناحیه‌ی زوم‌شده را ثابت نگاه می‌دارد تا از عامل اصلی افت کیفیت عکس‌های زوم‌شده یعنی لرزش کمترین تأثیر را بپذیرد. بخشی از این اتفاق به عملکرد فوق‌العاده دوربین تله‌فوتو در لرزشگیری برمی‌گردد، درعین‌حال نمی‌توان نقش توانمندی‌های نرم‌افزاری و پردازش تصویر گوشی را نیز نادیده گرفت.

کپی لینک

نمونه عکس‌های زوم دیجیتال

شاخه های درخت
زوم ۳۰ برابری
کلاغ زاغی
زوم ۳۸ برابری
دارکوب روی درخت
زوم ۱۰۰ برابری

عکس‌های پیش‌فرض دوربین تله‌فوتو با روش تجمیع هر ۱۶ پیکسل مجاور وضوح ۱۲٫۵ مگاپیکسلی دارد با این‌حال در حالت High Resolution می‌توان عکس‌هایی با خروجی ۵۰ و ۲۰۰ مگاپیکسلی گرفت تا ریزترین جزئیاتی را که می‌تواند در تیررس دوربین تله‌فوتوی یک گوشی قرار بگیرد، بتوان از دل تصویر بیرون کشید.

کپی لینک

مقایسه عملکرد دوربین در وضوح پیش‌فرض و وضوح کامل

خانه روستایی قدیمی
عکس اولتراواید ۱۲ مگاپیکسلی
دیوار خانه قدیمی
برش عکس اولتراواید ۱۲ مگاپیکسلی
خانه خشتی قدیمی
عکس اولتراواید ۵۰ مگاپیکسلی
دیوار خشتی خانه
برش عکس اولتراواید ۵۰ مگاپیکسلی
خانه خشتی روستایی
عکس واید ۱۲ مگاپیکسلی
دیوار خشتی خانه قدیمی
برش عکس واید ۱۲ مگاپیکسلی
خانه خشتی چوبی
عکس واید ۵۰ مگاپیکسلی
خانه روستایی خشتی
برش عکس واید ۵۰ مگاپیکسلی

حسگرهای دوربین اولتراواید و واید ویوو ایکس۲۰۰ پرو ۵۰ مگاپیکسلی هستند و می‌توان در حالت مذکور خروجی پرجزئیات‌تری از آن‌ها استخراج کرد. اگرچه عکس‌هایی که در حالت ۵۰ و ۲۰۰ مگاپیکسلی گرفته می‌شوند، اندکی از نظر رنگ دستخوش تغییرات می‌شوند؛ اما سطح جزئیات آن‌ها به‌میزان قابل توجهی بهبود پیدا می‌کند و بافت‌ها با ظرافت بیشتری رندر می‌شوند.

خانه قدیمی
عکس تله فوتو ۱۲ مگاپیکسلی
خانه چوبی
عکس تله فوتو ۵۰ مگاپیکسلی
خانه چوبی قدیمی
عکس تله فوتو ۲۰۰ مگاپیکسلی
تیر چوبی
برش عکس تله فوتو ۱۲ مگاپیکسلی
تیر چوبی
برش عکس تله فوتو ۵۰ مگاپیکسلی
تیرهای خانه قدیمی
برش عکس تله فوتو ۲۰۰ مگاپیکسلی

عملکرد عالی دوربین تله‌فوتو، ویوو X200 پرو را برای عکاسی پرتره نیز به‌گزینه‌ی بسیار جذابی تبدیل می‌کند و ویوو نیز با ترکیب انواع فیلترها و قابلیت‌های متنوع، حالت Portrait را به‌نحو احسن در نرم‌افزار دوربین پیاده‌سازی کرده است. به‌همین جهت این‌گوشی یکی از لذت‌بخش‌ترین تجربه‌های عکاسی پرتره با گوشی موبایل را به‌ارمغان می‌آورد.

در حالت Portrait تعداد بسیار زیادی از انواع فیلترها و نورپردازی‌های مناسب عکاسی پرتره از جمله نورهای طبیعی یا استودیویی در اختیار قرار می‌گیرد. هر کدام از فیلترها به‌طور جداگانه قابل شخصی‌سازی بوده و تنظیمات نور و رنگ آن‌ها قابل تغییر هستند. بخشی تحت‌عنوان Portrait lens kit نیز هفت حالت پیش‌آماده برای عکاسی پرتره در اختیار قرار می‌دهد که درواقع استفاده از لنزهای مختلف دوربین عکاسی را هم از نظر فاصله‌ی کانونی (واید تا تله)، هم فیلتر رنگی و هم نورپردازی مشابه‌سازی می‌کند.

کپی لینک

نمونه عکس‌های پرتره

فردی با عینک آفتابی
فردی با کلاه کرمی
فردی مقابل به خورشید

ویوو با همکاری شرکت زایس، تعدادی افکت پخش نور (Bokeh flare) با شکل‌ها و سبک‌های مختلف برای بهره‌برداری حرفه‌ای‌تر از حضور پرتوهای نور در عکس‌های پرتره در اختیار می‌گذارد. X200 پرو در عکس‌های پرتره با ترکیب عمق میدان طبیعی و فاصله‌یابی دقیق، سوژه را به‌خوبی از پس‌زمینه تشخیص می‌دهد و جلوه‌ی بوکه‌ی غیریکنواختی در پلان‌های مختلف عکس اعمال می‌کند به‌طوری که شاید برخی افراد به‌سختی بتوانند تشخیص دهند که عکس با دوربین گوشی گرفته شده است.

دوربین ویوو در شب نیز عملکرد خارق‌العاده‌ای از خود به‌جا می‌گذارد؛ به‌ویژه در دوربین تله‌فوتو که تقریبا تمامی گوشی‌ها در آن ضعف دارند؛ اما X200 پرو به‌طور کامل تصورات ما درمورد عکاسی تله با گوشی در شب را عوض کرد. همان‌طور که در تصاویر مشاهده می‌کنید، ویوو در چالش‌برانگیزترین شرایط توانسته است عکس‌های واضح، بدون هیچ‌گونه نویز و هیچ‌گونه لرزشی را در تاریکی ثبت کند.

کپی لینک

عملکرد دوربین‌ها در شب

نمایی از دریاچه
عکس اولتراواید
دریاچه در تاریکی
عکس واید
دریاچه در شب
عکس تله‌فوتو
پیاده رو در شب
عکس اولتراواید
مسیر پیاده رو در شب
عکس واید
المان های شهری
عکس تله‌فوتو
مرکز خرید در شب
عکس اولتراواید
مرکز خرید
عکس واید
مرکز خرید
عکس تله‌فوتو
نورپردازی ساختمان
عکس اولتراواید
نورپردازی ساختمان
عکس واید
ساختمانی با چند رستوران
عکس تله‌فوتو

عکس‌های شب به‌اندازه‌ای تحسین‌برانگیز هستند که حتی اگر پای پردازش‌های نرم‌افزاری نیز در میان باشند، به‌این اندازه نمی‌توانند در بهبود کیفیت عکس تأثیر داشته باشند؛ برای مثال منابع نوری از هر نوع نقطه‌ای و گسترده به‌بهترین شکل ممکن به‌تصویر درآمده‌اند؛ یعنی آثار پخش نور در نواحی اطراف آن‌ها دیده نمی‌شود. اگر به‌ عکس ثبت‌شده از نمای دوردست دریاچه نگاه کنید حتی با وجود غبار محلی و آلودگی هوا، عکس وضوح، شفافیت و کنتراست بالای خود را از دست نداده است و رنگ‌ها نیز حالت مرده به‌خود نگرفته‌اند.

کپی لینک

گالری عکس‌های شب

ویترین گل فروشی
مسیر پیاده روی
نیم رخ گربه
ساختمان در شب
چراغ در بوته
فضای سبز
مجسمه برنزی
درخت نور
راه پله
مسیر پیاده روی

به‌طور کلی عکس‌های شب ویوو کنتراست بالایی دارند و به‌لطف کوتینگ Zeiss T، آثار انعکاس یا پدیده‌ی Lens flare در عکس‌ها به‌حداقل می‌رسد. نکته‌ی مهم دیگر نحوه‌ی برخورد دوربین با انعکاس‌های نور به‌ویژه روی سطوح است و در این بخش‌ها نیز کمترین میزان دخالت نرم‌افزاری در عکس را شاهد هستیم. به‌بیان دیگر X200 پرو می‌تواند حتی در شب نزدیک‌ترین عکس‌ها را به‌واقعیت بگیرد و به‌سختی می‌توان ایرادی از آن گرفت.

رابط کاربری دوربین ویوو دارای حالت عکاسی به‌اسم Landscape است که با استفاده از آن می‌توان روی عکس‌های شب مانور بیشتری داد؛ برای مثال می‌توان انواع مختلفی از عکس‌های Long Exposure مانند رد نور خودروها و حرکت آب در روز و شب را ثبت کرد. خوشبختانه برای عکاسی شب اصلا نیازی به استفاده از حالت Night mode نیست و عکس‌های بررسی نیز با حالت پیش‌فرض دوربین گرفته شده‌اند.

یکی دیگر از قابلیت‌های جذاب رابط کاربری دوربین ویوو حالتی به‌اسم Street Photography mode یا عکاسی خیابانی است. با سوایپ از لبه‌ی پایین به بالا در دوربین به محیطی متفاوت از محیط پیش‌فرض و مشابه رابط کاربری دوربین‌های حرفه‌ای وارد خواهید شد. در این بخش تسلط کاملی روی تنظیمات دستی دوربین پیدا می‌کنید و افزون‌بر سه افکت همیشگی می‌توانید با افکت Black & White حس‌و‌حال هنری‌تری به عکس‌ها بدهید و با مجسم‌کردن فضای عکاسی خیابانی و اجتماعی، استعدادهای عکاسی‌تان را شکوفا کنید.

کپی لینک

نمونه عکس‌های Street photography mode

آنش سوزی در اتوبان
سک در باغ
کلبه در دشت
اسب در دشت
کوچه قدیمی
تیر برق در دشت

شاید تصور کنید که دوربین X200 پرو فقط در عکاسی مطرح است و مانند بیشتر گوشی‌های اندرویدی از نظر فیلم‌برداری حرف خاصی برای گفتن نداشته باشد؛ اما ویوو از اهمیت فیلم‌برداری غافل نبوده و از شرایط نه‌چندان مطلوب گوشی‌های اندرویدی درمقایسه‌با آیفون‌ها به‌نفع خود استفاده کرده تا یکی از بهترین و لذت‌بخش‌ترین تجربه‌های فیلم‌برداری را برای کاربران گوشی به‌ارمغان بیاورد.

وقتی صحبت‌از فیلم‌برداری می‌شود ذهن بسیاری از کاربران به‌سمت فیلم‌برداری سینماتیک حرکت می‌کند که باز هم آن‌جا از تکنیک‌ کادرهای بسته و زوم، جابه‌جایی فوکوس روی سوژه‌های مختلف و عمق میدان برای تأثیرگذاری در مخاطب استفاده می‌شود و دوباره لنز تله‌فوتوی X200 پرو در این‌جا به‌کمک گوشی می‌آید تا بتواند فیلم‌های سینماتیک بسیار جذابی بگیرد.

کپی لینک

نمونه ویدئوی سینماتیک

پخش از رسانه

در حالت Portrait Video نیز مانند Portrait می‌توان به‌طیف وسیعی از افکت‌های سینماتیک دسترسی داشت و آن‌ها را شخصی‌سازی کرد؛ به‌عنوان مثال افکت Classic movie حال‌وهوای فیلم‌ها را بسیار به فیلم‌های سینمایی نزدیک می‌کند و به‌نوعی می‌توان گفت حس انگیزه‌ و اعتماد‌به‌نفس برای ورود به‌حوزه‌ی تولید محتوا را با دیدن نتیجه‌ی کار در افراد بیدار می‌کند.

سخت‌افزار قدرتمند گوشی به آن اجازه می‌دهد تا بتواند با کیفیت 4K و نرخ ۶۰ فریم‌برثانیه، روی تمامی لنز‌ها از جمله تله‌فوتو ویدیوهای دالبی ویژن ضبط کند و کاربر اجازه دارد که تا ۲۰ برابر روی ویدیو زوم کند. می‌توان با نرخ ۱۲۰ فریم‌برثانیه نیز با همین وضوح فیلم‌برداری کرد و زوم را تا ۱۵ برابر بیشتر کرد. ضبط ویدیوی اسلوموشن با همین نرخ‌فریم یا وضوح FHD با نرخ ۲۴۰ فریم‌برثانیه نیز با تمامی دوربین‌های این گوشی امکان‌پذیر است.

کپی لینک

نمونه ویدئوی اسلوموشن

پخش از رسانه

در پایان نگاهی به دوربین ۳۲ مگاپیکسلی این گوشی داریم که از نظر وضوح، نوردهی رنگ و کنتراست عملکرد خوبی دارد؛ اما می‌توانست به‌عنوان یک پرچمدار دوربین‌محور از این نظر تکمیل بوده و به فوکوس خودکار نیز مجهز باشد.

کپی لینک

نمونه عکس‌های سلفی

فردی با عینک
سلفی
فردی روی پل عابر
سلفی پرتره

با توجه‌به عملکرد درخشان گوشی هم در زمینه‌ی عکاسی و هم فیلم‌برداری مقایسه‌ای بین این گوشی، گلکسی S24 Ultra و آیفون ۱۶ پرو مکس ترتیب داده‌ایم که در آن براساس رای کاربران گوشی برتر از نظر دوربین تعیین خواهد شد.

کپی لینک

سخت‌افزار قدرتمند، باتری غول‌پیکر

دوربین، تنها نقطه‌ی قوت ویوو ایکس ۲۰۰ پرو نیست و در بخش سخت‌افزار هم باید امتیازات ویژه‌ای برای گوشی ویوو در نظر بگیریم. پرچمدار چینی‌ها از باتری غول‌پیکر ۶هزار میلی‌آمپرساعتی استفاده می‌کند. ویوو درون باتری X200 پرو از فناوری نسل سوم آند سیلیکونی و باتری نیمه‌جامد استفاده می‌کند که به شارژ سریع‌تر، پایداری بالاتر و دوام بیشتر کمک می‌کند.

متاسفانه شارژدهی پرچمدار ویوو در حد انتظاری نیست که از باتری ۶۰۰۰ میلی‌آمپرساعتی در ذهنمان داریم. در شارژدهی روزمره که برای سنجش آن از آزمایش PCMark‌ استفاده می‌کنیم، X200 پرو موفق به ارائه‌ی ۱۲ ساعت و ۴۰ دقیقه شارژدهی شد. از طرفی در آزمایش پخش ویدئوی معیار زومیت هم توانست با یک بار شارژ تا ۲۹ ساعت و ۴۰ دقیقه دوام بیاورد.

باوجود برآورده نشدن انتظاراتمان، نتایج تست‌های شارژدهی ایکس ۲۰۰ پرو مأیوس‌کننده هم نیستند؛ زیرا گوشی ویوو با همین عملکرد هم به‌خوبی می‌تواند در کاربری‌های روزمره تا یک روز کامل کاربر را همراهی کند. بااین‌وجود، در مقایسه با رقبایی همچون گلکسی اس ۲۴ اولترا و آیفون ۱۶ پرو مکس که ظرفیت باتری کمتری نسبت به محصول ویوو دارند، اوضاع چندان به نفع چینی‌ها نیست. گوشی ویوو از شارژ سریع ۹۰ واتی و شارژ بی‌سیم ۳۰ واتی نیز پشتیبانی می‌کند.

عمر باتری ویوو X200 پرو در برابر رقبا

محصول/بنچمارک

نمایشگر

باتری

پخش ویدیو

کاربری روزمره

ابعاد، وضوح و نرخ نوسازی

میلی‌آمپرساعت

دقیقه:ساعت

دقیقه:ساعت

ویوو ایکس ۲۰۰ پرو

۶٫۷۸ اینچ، ۱۲۰ هرتز

۲۸۰۰ × ۱۲۶۰ پیکسل

۶۰۰۰

۲۹:۴۰

۱۲:۳۹

آیفون ۱۶ پرو مکس

۶٫۹ اینچ، ۱۲۰ هرتز

۲۸۶۸ × ۱۳۲۰ پیکسل

۴۶۸۵

۲۹:۴۸

--

آیفون ۱۶ پرو

۶٫۳ اینچ، ۱۲۰ هرتز

۲۶۲۲ × ۱۲۰۶ پیکسل

۳۵۸۲

۲۶:۰۵

--

پیکسل ۹ پرو XL

۶٫۸ اینچ، ۱۲۰ هرتز

۲۹۹۲ × ۱۳۴۴ پیکسل (Native)

۵۰۶۰

۲۵:۰۰

۱۳:۲۵

پیورا ۷۰ اولترا

۶٫۸ اینچ، ۱۲۰ هرتز

۲۸۴۴ × ۱۲۶۰ پیکسل

۵۲۰۰

۲۵:۰۰

۱۷:۰۰

گلکسی S24 اولترا

۶٫۸ اینچ، ۱۲۰ هرتز

۳۰۸۸×۱۴۴۰ پیکسل

۵۰۰۰

۲۷:۴۱

۱۴:۰۵

تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

شاید یکی از دلایلی که عملکرد باتری ویوو ایکس ۲۰۰ پرو در حد انتظار نیست، وجود تراشه‌ی پرقدرت و پرمصرف Dimensity 9400 در قلب آن است. دیمنسیتی ۹۴۰۰، تراشه‌ی پرچمدار و قدرتمند مدیاتک و رقیب مستقیم اسنپدراگون ۸ الیت به‌شمار می‌آید که برپایه‌ی لیتوگرافی ۳نانومتری TSMC تولید می‌شود؛ این تراشه با تکیه‌بر طراحی Ultimate Big Core، از یک هسته‌ی ۳٫۶۳ گیگاهرتزی Cortex-X925، سه هسته‌ی ۳٫۳۰ گیگاهرتزی Cortex-X4 و چهار هسته‌ی ۲٫۴۰ گیگاهرتزی Cortex-AQ720 در بخش پردازنده‌ی مرکزی و از ۱۲ هسته در واحد پردازش گرافیکی Immortalis-G925 استفاده می‌کند.

مشخصات فنی تراشه

مشخصات/تراشه

Dimensity 9400

+Dimensity 9300

Snapdragon 8 Gen 3

پردازنده‌ی مرکزی

۱ هسته‌ی ۳٫۶۳ گیگاهرتزی Cortex-X925

۳ هسته‌ی ۳٫۳۰ گیگاهرتزی Cortex-X4

۴ هسته‌ی ۲٫۴۰ گیگاهرتزی Cortex-AQ720

۱۲ مگابایت کش L3

۱۰ مگابایت SLC

۱ هسته‌ی ۳٫۴ گیگاهرتزی Cortex-X4

۳ هسته‌ی ۲٫۸۵ گیگاهرتزی Cortex-X4

۴ هسته‌ی ۲ گیگاهرتزی Cortex-A720

۱۶ مگابایت کش L3 + SLC

۱ هسته‌ی ۳٫۳ گیگاهرتزی Cortex-X4

۳ هسته‌ی ۳٫۲ گیگاهرتزی Cortex-A720

۲ هسته‌ی ۳٫۰ گیگاهرتزی Cortex-A720

۲ هسته‌ی ۲٫۳ گیگاهرتزی Cortex-A520

۱۲ مگابایت کش سیستم

گرافیک

واحد ۱۶۱۲ مگاهرتزی Mali-G925 Immortalis MP12

۱۲ هسته‌ای

واحد ۱۳۰۰ مگاهرتزی Mali-G720 Immortalis MP12

۱۲ هسته‌ای

واحد ۷۷۰ مگاهرتزی Adreno 750

رهگیری پرتو و نورپردازی سراسری

واحد پردازش عصبی

MediaTek NPU 890

MediaTek APU 790

Qualcomm Hexagon NPU

کنترلر حافظه

۴ کانال ۱۶بیتی

رم ۵۳۳۳ مگاهرتزی LPDDR5X

پهنای باند ۸۵٫۳ گیگابایت‌برثانیه

۴ کانال ۱۶بیتی

رم ۴۸۰۰ مگاهرتزی LPDDR5T

پهنای باند ۷۶٫۸ گیگابایت‌برثانیه

۴ کانال ۱۶بیتی

رم ۴۸۰۰ مگاهرتزی LPDDR5X

پهنای باند ۷۶٫۸ گیگابایت‌برثانیه

ضبط و پخش ویدیو

8K60 / 4K120 10-bit H.265

8K30 / 4K60 10-bit H.265

8K30 / 4K120 10-bit H.265

اتصال بی‌سیم

بلوتوث ۶ و وای‌فای ۷

بلوتوث ۵٫۴ و وای‌فای ۷

بلوتوث ۵٫۴ و وای‌فای ۷

مودم

--

مودم Mediatek T830

دانلود ۷۹۰۰ مگابیت‌برثانیه

آپلود ۴۲۰۰ مگابیت‌برثانیه

مودم X75

دانلود ۱۰٬۰۰۰ مگابیت‌برثانیه

آپلود ۳۵۰۰ مگابیت‌برثانیه

فرآیند ساخت

TSMC N3

(۳ نانومتری)

TSMC N4X

(۵ نانومتری بهبودیافته)

TSMC 4nm

مدیاتک ادعا می‌کند که دیمنسیتی ۹۴۰۰ علاوه‌بر کاهش ۴۰ درصدی مصرف توان، در عملکرد تک‌هسته‌ای ۳۵ درصد و در عملکرد چندهسته‌ای پایدار، ۲۸ درصد درمقایسه‌با نسل قبلی‌اش بهبود یافته است.

ویوو ایکس ۲۰۰ پرو از حالتی برای افزایش توان پردازشی موسوم‌به Boosted بهره می‌برد؛ تمام بنچمارک‌های زومیت را در حالت عملکردی عادی و Boosted اجرا کردیم. نتایج به‌دست آمده نشان دادند که عملا تفاوت ویژه‌ای بین عملکرد در این دو حالت وجود ندارد.

عملکرد ویوو ایکس ۲۰۰ پرو در برابر رقبا

محصول/بنچمارک

تراشه

Speedometer 2.1

GeekBench 6

GFXBench

تجربه‌ی وب‌گردی

توان محاسباتی GPU

توان محاسباتی CPU

شبیه‌ساز بازی

Vulkan/Metal

Single/Multi

Aztec Ruins

Onscreen/1440p

Vulkan/Metal

ویوو ایکس ۲۰۰ پرو

Dimensity 9400

۲۱۱

۲۵۶۳۱

۲۶۵۱

۸۴۱۶

۱۲۰

۸۰

آیفون ۱۶ پرو مکس

A18 Pro

۵۵۶

۳۲۹۲۷

۳۵۵۱

۸۸۵۰

۵۹

۶۹

پیکسل ۹ پرو XL

Tensor G4

۲۲۱

۶۹۶۵

۱۹۴۵

۴۷۰۹

۷۰

۴۴

گلکسی S24 اولترا

Snapdragon 8 Gen 3 for Galaxy

۲۴۰

۱۷۰۱۲

۲۲۶۲

۷۰۰۵

۷۵

۸۱

تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

عملکرد ویوو ایکس ۲۰۰ پرو در پردازش‌های تک‌هسته‌ای، حدود ۱۷ درصد بهتر از SD 8 Gen 3 در گلکسی S24 اولترا ظاهر می‌شود؛ اما A18 Pro در قلب آیفون ۱۶ پرو، همچنان سلطان بلامنازع عملکرد تک‌هسته‌ای به‌حساب می‌آید. تراشه‌ی A18 پرو با حدود ۳۱ درصد سرعت بیشتر در عملکرد تک‌هسته‌ای CPU، تمام مقایسه‌ها را از موضوعیت خارج می‌کند. در توان محاسباتی گرافیکی نیز تراشه‌ی پرچمدار مدیاتک بااختلاف قابل توجه حدودا ۲۰ درصدی، بر پرچمدار اسنپدراگون چیره می‌شود.

دیمنسیتی ۹۴۰۰ مشخصات فوق‌العاده‌ای دارد و در بنچمارک‌ها هم نتایج خوبی از خود به نمایش می‌گذارد، نگاهی به نتایج آزمایش پایداری عملکرد، ما را به‌این‌نتیجه می‌رساند که ویوو در استفاده از تمام پتانسیل تراشه و مدیریت مصرف توان به‌ازای دریافت عملکرد، چندان موفق عمل نکرده است. در آزمایش پایداری عملکرد، دیمنسیتی ۹۴۰۰ تست را با قدرت زیادی شروع می‌کند؛ اما از دور دوم آزمایش، شاهد افت عملکرد محسوسی هستیم.

بعد از افت اولیه و رسیدن به دورهای پنجم و ششم آزمون، عملکرد ویوو پایداری معقولی پیدا می‌کند. قدرت تراشه‌ی مدیاتک جایی مشخص می‌شود که باوجود افت عملکرد شدید حدودا ۵۰درصدی در طول آزمون، ایکس ۲۰۰ پرو همچنان از رقبای پرچمدار دیگر خود امتیاز نهایی بالاتری را به‌دست می‌آورد.

ویوو X200 پرو در نسخه‌های ۲۵۶/۱۲ گیگابایت، ۵۱۲/۱۶ گیگابایت و ۱ ترابایت با ۱۶ گیگابایت رم به فروش می‌رسد که ما در زومیت نسخه‌ی مجهز به ۵۱۲ گیگابایت فضای ذخیره‌سازی و ۱۶ گیگابایت رم را برای بررسی در اختیار داشتیم. فضای ذخیره‌سازی از نوع UFS 4.0 است و همان‌طور که در جدول زیر مشاهده می‌کنید، سرعت خواندن و نوشتن آن در حد پرچمدار کُره‌ای، یعنی گلکسی اس ۲۴ اولترا به‌دست می‌آید.

سرعت فضای ذخیره‌سازی ویوو ایکس ۲۰۰ پرو درمقایسه با رقبا

مدل گوشی

نرخ خواندن ترتیبی

نرخ نوشتن ترتیبی

ویوو ایکس ۲۰۰ پرو

۲۱۴۰ مگابایت‌برثانیه

۱۲۶۱ مگابایت‌برثانیه

آیفون ۱۶ پرو مکس

۱۶۴۱ مگابایت‌برثانیه

۱۳۵۱ مگابایت‌برثانیه

آیفون ۱۶ پرو

۱۶۳۶ مگابایت‌برثانیه

۱۳۴۰ مگابایت‌برثانیه

پیکسل ۹ پرو XL

۱۳۵۰ مگابایت‌برثانیه

۱۷۱ مگابایت‌برثانیه

گلکسی S24 اولترا

۲۴۷۳ مگابایت‌برثانیه

۱۴۷۱ مگابایت‌برثانیه

تمامی بنچمارک‌های ذکرشده در این جدول را زومیت اجرا کرده است.

تایوانی‌ها از عبارت Fantastic Mobile Gaming برای تعریف و تمجید از عملکرد گرافیکی دیمنسیتی ۹۴۰۰ استفاده می‌کنند؛ بهبود ۴۱درصدی بیشینه‌ی قدرت گرافیک، بهبود ۴۰درصدی در عملکرد ری‌تریسینگ و بهبود ۴۴درصدی بهینگی مصرف، آمار و ارقامی است که مدیاتک اعلام می‌کند و بنچمارک‌های زومیت در بررسی ویوو ایکس ۲۰۰ پرو نیز به خوبی این ادعا را تصدیق می‌کند.

حالت بازی یا Game Mode ویوو X200 پرو
کاربری در حال بازی کردن بازی Genshin Impact در ویوو X200 پرو

برای بررسی قدرت عملکرد ویوو در اجرای بازی‌ها، از بازی سنگین گنشین ایمپکت استفاده می‌کنیم. روی بالاترین تنظیمات گرافیکی بازی، تجربه‌ای روان و بدون لگ داشتیم و با افت فریم خاصی مواجه نشدیم. ضمن اینکه دمای گوشی بعد از چند دقیقه بازی کردن، به‌حدی افزایش پیدا نکرد که دست را اذیت کند.

نباید فراموش کنیم که بخشی از تجربه‌ی لذت‌بخش بازی کردن را مدیون سخت‌افزار قدرتمند و بخش دیگر آن را مدیون نمایشگر درخشان و باکیفیت ایکس ۲۰۰ پرو هستیم.

کپی لینک

نمایشگر درخشان، اما نه چندان دقیق

نمایشگر ۶٫۷۸ اینچی X200 پرو پنلی از نوع LTPO OLED دارد که نرخ نوسازی آن از ۰٫۱ هرتز تا ۱۲۰ هرتز متغیر است؛ رزولوشن ۱۲۶۰ در ۲۸۰۰ پیکسل با تراکم ۴۵۲ پیکسل‌براینچ و پشتیبانی از +HDR10 و دالبی ویژن هم سایر مشخصات نمایشگر پرچمدار ویوو هستند. ویوو روی نمایشگر را با لایه‌ای از جنس آرمور گلس محافظت می‌کند و می‌گوید که این لایه‌ی محافظ تا ۱۰ برابر مقاومت بیشتری درمقایسه‌با نسل پیشین ارائه می‌کند.

عملکرد نمایشگر ویوو ایکس ۲۰۰ پرو در برابر رقبا

محصول/آزمایش

حداقل روشنایی

حداکثر روشنایی

نسبت کنتراست

sRGB

DCI P3

Adobe RGB

دستی

خودکار

موضعی

پوشش

میانگین خطا

پوشش

میانگین خطا

پوشش

میانگین خطا

ویوو ایکس ۲۰۰ پرو

۲٫۱۵

۹۹۷

۴۲۴۰ (HDR)

۹۹٫۵ درصد

۲٫۱

۸۲٫۲ درصد

۴٫۲

--

--

آیفون ۱۶ پرو مکس

۱٫۰

۱۰۵۰

۱۹۰۰

(HDR)

۹۹٫۹ درصد

۰٫۶

۹۹٫۸ درصد

۰٫۶

۷۵ درصد

۳٫۴

آیفون ۱۶ پرو

۱٫۳۵

۱۰۴۴

۱۹۵۰ (HDR)

۹۹٫۷ درصد

۰٫۹۸

--

--

--

--

پیکسل ۹ پرو XL

۴

۱۳۰۰

۲۶۵۰

(HDR)

۹۷٫۲ درصد

(Natural)

۱٫۱

۸۱٫۶ درصد

(Adaptive)

۳

--

--

پیورا ۷۰ اولترا

۲٫۵

۷۴۰

۱۵۰۰

(HDR)

۹۹٫۷ درصد

(Natural)

۱٫۹

۷۹٫۷ درصد

(Vivid)

۵٫۳

--

--

گلکسی S24 اولترا

۰٫۷

۹۱۴

۲۶۳۵

(HDR)

۱۰۲ درصد

(Natural)

۳٫۵

۸۱٫۸ درصد

(Vivid)

۴٫۴

--

--

تمام نتایج درج‌شده در جدول از سوی زومیت اندازه‌گیری شده‌‌اند.

از آنجایی که نمایشگر هم مثل بدنه، به سوی فریم دستگاه خمیده شده است، ابتدا تصور می‌کردیم مانند تجربه‌ای که پیش‌تر از کار کردن با نمایشگرهای خمیده داشتیم، در کار کردن با نمایشگر گوشی ویوو هم دچار چالش باشیم؛ اما خوشبختانه خمیدگی نمایشگر X200‌ پرو اصلا به قدری نیست که موجب لمس اشتباه و اختلال در کاربری شود.

در تنظیمات نمایشگر ویوو ایکس ۲۰۰ پرو پروفایل Professional برای نمایش بهتر فضای رنگی sRGB و پروفایل Bright برای پوشش بهتر فضای رنگی وسیع‌تر DCI P3 به چشم می‌خورد؛ در آزمایش‌های دقت رنگ زومیت، X200 پرو در پروفایل Professional پوشش ۹۹٫۵ درصدی از فضای رنگی sRGB و در پروفایل Bright پوشش ۸۲٫۲ درصدی از فضای رنگی DCI P3 را ارائه می‌کند.

رنگ‌ها در پروفایل Bright چشم‌نواز، اشباع و با طراوت هستند؛ اما اگر حساسیت زیادی به دقت نمایش رنگ‌ها دارید، احتمالا میانگین خطای ۴٫۲ در این پروفایل، شما را به استفاده از پروفایل Professional با میانگین خطای ۲٫۱ ترغیب کند.

در بررسی بیشینه و کمینه‌ی روشنایی نمایشگر Vivo X200 Pro، در حالت دستی به حداکثر روشنایی ۹۹۷ نیت و حداقل روشنایی ۲٫۱۵ نیت رسیدیم. ویوو ادعا می‌کند که پرچمدارش می‌تواند حداکثر روشنایی ۴۵۰۰ نیت را ارائه کند و شگفت‌زده شدیم وقتی در بررسی‌ها در حالت خودکار به حداکثر ۲۳۶۸ نیت و در پخش محتوای HDR به حداکثر ۴۲۴۰ نیت روشنایی دست یافتیم.

نمایی از پنل جلویی ویوو X200 پرو
لبه پایینی ویوو X200 پرو که از بلندگوها و درگاه شارژ USB-C میزبانی می‌کند

بلندگوهای استریوی X200 پرو ناامیدمان نمی‌کند؛ اما حجم صدای نسبتا کم و پوشش ضعیف از Bass و Treble، آن نتیجه‌ای نیست که از پرچمدار ۲۰۲۴ ویوو انتظار داشتیم؛ هرچند که پخش صداهای میدرنج شفافیت کافی را دارد؛ اما کنترل اعوجاج در پخش موسیقی‌هایی که شلوغ هستند، چنگی به دل نمی‌زند.

کپی لینک

رابط کاربری شلوغ و گمراه‌کننده

گوشی‌های هوشمند ویوو همواره در دو نسخه برای بازار چین و بازار جهانی عرضه می‌شوند و X200 پرو هم از این قاعده مستثنی نیست؛ گوشی ویوو برای بازار جهانی با اندروید ۱۵ با رابط کاربری Funtouch OS عرضه می‌شود و برای بازار چین، از اندروید ۱۵ به‌همراه رابط کاربری OriginOS 5 استفاده می‌کند. ما در زومیت نسخه‌ی مخصوص بازار چین را برای بررسی در اختیار داشتیم.

مثل تمام گوشی‌هایی که با رام چین به دست ما افراد غیرچینی می‌رسند، اصلی‌ترین مورد آزاردهنده‌ی رابط کاربری، اپلیکیشن‌های پیش‌فرض متعدد هستند که رابط کاربری را واقعا شلوغ و نازیبا می‌کنند؛ اما خبر خوب اینکه می‌تواند به راحتی آن‌ها را پاک کرد.

درحالی‌که ما زبان پیش‌فرض و منوهای X200 پرو را به زبان انگلیسی تغییر دادیم، کماکان با صفحاتی به‌زبان چینی مواجه می‌شدیم. خلاصه، باید بپذیرید که OriginOS یک رابط کاربری برای کاربران چینی زبان است و حتی اگر بتوانید از شر اپلیکیشن‌های چینی خلاص شوید، حتما یک جایی در منوی تنظیمات با زبان چینی مواجه خواهید شد.

یکی از مسائل جالبی که توجه‌مان را به خود جلب کرد این بود که تقریبا هر ویژگی که در هر رابط کاربری سایر برندها دیده‌اید، می‌توانید در OriginOS پیدا کنید؛ از هوش مصنوعی گرفته تا داینامیک آیلند آیفون‌ها که با نام Origin Island در رابط کاربری ویوو هم گنجانده شده است.

اگر پیش‌تر تجربه‌ی کار با رابط کاربری شیائومی را داشته باشید، رابط کاربری OriginOS هم برایتان آشنا خواهد بود؛ نوع طراحی آیکون‌ها و استفاده از زبان طراحی تخت با جزئیات بالا ویژگی‌های ظاهری این رابط کاربری هستند.

نسخه‌ی چین رابط کاربری ویوو X200 پرو، دسترسی بسیاری به کاربر می‌دهد تا تنظیمات را کنترل کند و عملا این امکان را دارید تا جزئی‌ترین موارد را مدیریت کنید؛ به‌عنوان مثال می‌توانید به‌طور دقیق ژست‌های حرکتی هر لبه از گوشی را تنظیم کنید.

نمی‌توان سطح دسترسی زیاد کاربر به تنظیمات رابط کاربری را ایراد جدی دانست؛ اما به راحتی می‌توان آن را «گمراه‌کننده» خواند؛ ویوو به‌قدری گزینه پیش روی کاربر می‌گذارد که تقریبا تمام اعضای تحریریه در مواجهه با این موضوع، از گشت‌وگذار در تنظیمات گوشی پشیمان شدند.

در مجموع، OriginOS جای زیادی برای بلوغ از حیث تجربه کاربری دارد و در عمل بسیاری از ویژگی‌های آن نظیر امکانات هوش مصنوعی، نه تنها برای کاربر فارسی‌زبان، بلکه برای کاربران انگلیسی زبان هم بهینه نیستند. از سوی دیگر، اپلیکیشن‌های گوگل به‌صورت پیش‌فرض روی آن فعال نیستند که زحمت فعال‌سازی آن برای بارِ نخست، بر دوش کاربر است.

درنظر داشته باشید که در مدت زمانی که ویوو X200 پرو برای بررسی در اختیار زومیت بود، علی‌رغم تجربه‌ی روان و سریع رابط کاربری، چند باری هم با کرش‌کردن در بخش‌های مختلف مواجه شدیم و متأسفانه مثل رابط کاربری شیائومی، OriginOS‌ را هم خالی از تبلیغات ندیدیم.

کپی لینک

کلام آخر

شاید از ابتدای مقاله‌ی پیش‌رو تمرکز ویژه‌ای بر دوربین ویوو X200 پرو داشتیم؛ اما در مجموع باید اعتراف کنیم که پرچمدار ویوو یک گوشی هوشمند تمام‌عیار و با کیفیت است؛ طراحی خاص، سخت‌افزار قدرتمند، شارژدهی معقول و همان‌طور که حدس می‌زدیم، دوربین بسیار فوق‌العاده و حیرت‌انگیز!

شاید بزرگ‌ترین ضعف X200 پرو را بتوان تجربه‌ی نه چندان کارآمد رابط کاربری OriginOS دانست؛ حداقل در نسخه‌ی چین که برای بررسی در اختیار زومیت قرار داشت، رابط کاربری پُر از امکانات و اپلیکیشن‌هایی است که چندان کاربردی نیستند و بیشتر کاربر را گمراه می‌کنند. در مجموع اگر با ریسک‌های خرید گوشی هوشمند بسیار خاصی نظیر ویوو X200 پرو کنار بیایید، این گوشی حتما رضایتتان را به طریقی جلب خواهد کرد.

نکات مثبت

  • عکاسی فوق‌العاده و کم‌نظیر؛ به‌ویژه دوربین تله‌فوتو
  • دریایی از قابلیت‌های فیلم‌برداری و عکاسی
  • بهره‌مندی از گواهی IP69
  • سخت‌افزار قدرتمند

نکات منفی

  • طراحی بحث‌برانگیز
  • رابط کاربری شلوغ و گمراه‌کننده
مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات