گوشی های معروف و نوستالژیک نوکیا (بخش اول)

جمعه ۴ تیر ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۰
مطالعه 7 دقیقه
شایعات مختلفی در ارتباط با بازگشت کمپانی نوکیا به بازار گوشی‌های هوشمند شنیده می‌شود. به بهانه این رویداد مهم، در این مقاله، تعدادی از گوشی‌های معروف و نوستالژی این کمپانی را معرفی می‌کنیم. در ادامه با زومیت همراه باشید.
تبلیغات

کمپانی فنلاندی نوکیا زمانی تأسیس شد که فنلاند جزو روسیه (شوروی سابق) بود. در سال ۱۸۶۵ میلادی (۱۲۴۴ ه.ش) Fredrik Idestam (مهندس معدن) شرکت تولیدی کاغذ را تأسیس کرد. زمانی که فردریک بخش دوم شرکت خود را در بخش رودخانه Nokianvirta  بنیان نهاد، نام نوکیا بوجود آمد. تا سال ۱۹۲۲ میلادی (۱۳۰۱ ه.ش)، نوکیا وارد کار‌های تولید کابل و لاستیک شد.  این شرکت کار‌های مختلفی از قبیل تولید کاغذ، تایر، کفش، کابل‌های ارتباطی، ماشین‌های تولید الکتریسیته، ربات، خازن، پلاستیک، آلومینیوم و مواد شیمیایی را انجام داد. همچنین این شرکت، وسایل ارتباطی نظیر Sanomalaite m/90 و m61 را برای ارتش فنلاند تولید کرد. در دهه ۸۰ میلادی، نوکیا توجه خود را معطوف تکنولوژی مخابراتی کرد و آنچه که در ادامه به آن دست یافتند، به گفته مدیران این شرکت، تاریخ را ساخت.

آنچه امروزه ما از نوکیا می‌دانیم، مربوط به تولید گوشی‌های این شرکت در طول سه دهه اخیر است. بنابراین در این مقاله تعدادی از گوشی‌های معروف و نوستالژی این شرکت را بررسی می‌کنیم، که باعث شدند کمپانی نوکیا در یاد‌ها باقی بماند.

کپی لینک

Nokia Mobira Cityman 900  

سال ساخت : ۱۹۸۷ (۱۳۶۶ ه.ش) – قیمت در زمان عرضه : ۴۰۰۰۰۰ روپیه هند ( ۵۹۶۰ دلار)

در دهه ۸۰ میلادی، زمانی که وزن گوشی‌ها حدود ۵ کیلو‌گرم بود، نوکیا گوشی Mobira Cityman 900 را معرفی کرد. این گوشی با وزنی کمتر از ۸۰۰ گرم (با توجه به استاندارد‌های کنونی، بسیار سنگین است) یکی از سبک‌ترین گوشی‌های بازار در سال ۱۹۸۷ بود . زمانی که میخائیل گورباچوف، رئیس جمهور اتحاد جماهیر شوروی، با این گوشی، از هلسینکی با مسکو تماس گرفت، گوشی موبیرا سیتیمن ۹۰۰ و کمپانی نوکیا، توجه رسانه‌ها را به خود جلب کردند. این گوشی در ادامه با نام گوربا شناخته می‌شد.

ویژگی‌های اصلی :

صفحه نمایش تک رنگ که توانایی نمایش ۸ عدد را داشت.

باتری ۱۰۰۰ میلی‌آمپر‌ساعتی (مدت زمان مکالمه ۵۰ دقیقه).

کار در شبکه NMT (Nordic Mobile Telephone). این شبکه اکنون از بین رفته است.

nokia history
کپی لینک

Nokia 1011

سال ساخت : ۱۹۹۲ (۱۳۷۱ ه.ش) – قیمت در زمان عرضه : ۱۱۰۰۰۰ روپیه هند (۱۶۳۹ دلار)

این گوشی در تاریخ ۱۰ نوامبر (۱۹ آبان) عرضه شد، که نشان‌دهنده نام ۱۰۱۱ آن است. اگرچه این گوشی اولین گوشی موجود در بازار نبود، اما اولین گوشی GSM تولید انبوه بازار بود. گوشی ۱۰۱۱ می‌توانست پیامک‌ها را دریافت کند اما قابلیت ارسال پیامک را نداشت. در آن زمان، هزینه تماس‌های تلفنی آنقدر بالا بود که شلوغی خطوط معنایی نداشت.

ویژگی‌های اصلی :

صفحه نمایش تک رنگ دو خط ۸ کاراکتری با امکان نمایش علامت‌های اختصاصی.

دفترچه تماس : ۹۹ شماره.

باتری ۹۰۰ میلی‌آمپر‌ساعتی Ni-CD

وزن : ۴۹۵ گرم.

nokia history
کپی لینک

Nokia 9000 communicator

سال ساخت : ۱۹۹۶ ( ۱۳۷۵ ه.ش) – قیمت در زمان عرضه : ۵۳۰۰۰ روپیه هند (۷۹۰ دلار)

در حالی که دنیا در حال عادت به گوشی‌های با حاشیه کم‌تر بود، نوکیا اولین گوشی مخصوص کسب و کار خود، ۹۰۰۰ Communicator را عرضه کرد. این گوشی نشان‌دهنده‌ی این است که نوکیا بسیار زود، آینده گوشی‌های موبایل را پیش‌بینی کرده بود. گوشی بر پایه سیستم عامل GEOS کار می‌کرد، که توسط GEO Works توسعه یافته بود. پردازش این گوشی توسط پردازنده ۲۴ مگا‌هرتز ۳۸۶ اینتل انجام می‌شد و یک مموری ۸ مگا‌بایت داشت. فقط تصور کنید که در سال ۱۹۹۶ می‌توانستید از طریق گوشی، از ایمیل، فکس و مرورگر اینترنت استفاده کنید.

ویژگی‌های اصلی :

دو صفحه نمایش ال‌سی‌دی خاکستری

صفحه نمایش اصلی دارای رزولیشن ۶۴۰×۲۰۰ پیکسل بود.

نسخه سیستم عامل : GEOSTM 3.0

پشتیبانی از پیامک، ایمیل، فکس و مرورگر اینترنت.

پردازنده ۳۸۶ اینتل با کلاک ۲۴ مگا‌هرتز

فلش مموری ۸ مگا‌بایت

صفحه کلید QWERTY  

nokia history
کپی لینک

Nokia 3210

سال ساخت : ۱۹۹۹ (۱۳۸۷ ه.ش) – قیمت در زمان عرضه : ۱۰۰۰۰ روپیه هند (۱۵۰ دلار)

به عقیده بسیاری از کاربران گوشی‌های موبایل، نوکیا ۳۲۱۰ بهترین گوشی تاریخ است. ۳۲۱۰ اولین گوشی ارزان قیمتی بود که از آنتن داخلی استفاده می‌کرد و طراحی مناسبی داشت. بیش از ۱۶۰ میلیون عدد از این گوشی در سطح جهان فروخته شد. بازی معروف Snake برای اولین‌بار در این گوشی در اختیار کاربران قرار گرفت.

ویژگی‌های اصلی :

آنتن داخلی

طراحی مناسب

قابلیت ساخت زنگ‌های تک کانالی به وسیله برنامه نصب شده بر روی گوشی

وزن : ۱۵۳ گرم

باتری ۱۲۵۰ میلی‌آمپر‌ساعتی

nokia history
کپی لینک

Nokia 3310

سال ساخت : ۲۰۰۰ ( ۱۳۷۹ ه.ش) – قیمت در زمان عرضه : ۱۲۰۰۰ روپیه هند (۱۷۹ دلار)

این گوشی که در سال ۲۰۰۰ عرضه شد، مانند چاک نوریس گوشی‌های موبایل بود. طراحی خوب و رابط کاربری ساده، باعث شد که این گوشی در زمان خود جزو پر‌فروش‌ترین گوشی‌ها باشد. کیفیت ساخت گوشی ۳۳۱۰ بسیار عالی بود و یکی از دلایل معروف‌شدن این گوشی بود. گوشی نوکیا ۳۳۱۰ به همراه بازی‌های معروف ماری (Snake) و فضایی (Space Impact) عرضه شد که این بازی‌ها تا سالیان بعد جزو محبوب‌ترین برنامه‌های موبایلی بودند.

ویژگی‌های اصلی :

صفحه نمایش تک رنگ با پشتیبانی از ۵ خط نوشتار

کاور جلو و پشت قابل تعویض توسط کاربر

باتری ۱۰۰۰ میلی‌آمپر‌ساعتی

فنا‌ناپذیر

nokia history
کپی لینک

Nokia 7650

سال ساخت : ۲۰۰۲ (۱۳۸۱ ه.ش) – قیمت در زمان عرضه : ۵۳۰۰۰ روپیه هند (۷۹۰ دلار)

گوشی نوکیا ۷۶۵۰ اولین گوشی این شرکت با دوربین داخلی بود. این گوشی همراه با سیستم عامل سری ۶۰ (S60) عرضه شد که بر پایه پلتفرم سیمبین ساخته شده بود. به جز این‌ها، طراحی کشویی گوشی، بسیار جذاب بود. بعد از این که گوشی در فیلم گزارش اقلیت ساخته استیون اسپیلبرگ استفاده شد، داشتن آن برای طرفداران، بسیار مهم شد.

ویژگی‌های اصلی:

صفحه نمایش ال‌سی‌دی با ۴۰۹۶ رنگ، اندازه پیکسلی ۱۷۶ × ۲۰۸

پردازنده ۱۰۴ مگا‌‌هرتز ARM، حافظه داخلی ۴ مگا‌بایت

دوربین VGA، مرورگر، بلوتوث، پشتیبانی از جاوا MIDP ۱.۰

سیستم عامل سیمبین ۶.۱ ، سری ۶۰

باتری ۷۵۰ میلی‌آمپر‌ساعتی

nokia history
کپی لینک

Nokia 1100

سال ساخت : ۲۰۰۳ (۱۳۸۲ ه.ش) – قیمت در زمان عرضه : ۵۰۰۰ روپیه هند (۷۵ دلار)

در زمانی که دنیا به سرعت به سمت گوشی‌های هوشمند حرکت می‌کرد، نوکیا موفق شد گوشی ساده دیگری را تبدیل به یکی از جذاب‌ترین گوشی‌های بازار کند. به جز طبیعت کاربری این گوشی، چراغ قوه بالایی نوکیا ۱۱۰۰ بود که بسیاری از کاربران کشور‌های در حال توسعه را ترغیب به خرید این گوشی کرد. نوکیا ۱۱۰۰ با فروش ۲۵۰ میلیون عددی، نه تنها موفق‌ترین گوشی موبایل است، بلکه پر‌فروش‌ترین وسیله الکتریکی مشتری‌مدار جهان است.

ویژگی‌های اصلی:

صفحه تک رنگ با قابلیت پشتیبانی از ۴ خط نوشتار

چراغ قوه داخلی

کاور قابل تعویض

باتری ۸۵۰ میلی‌آمپر‌ساعتی

nokia history
کپی لینک

Nokia 6600

سال ساخت : ۲۰۰۳ ( ۱۳۸۲ ه.ش) – قیمت در زمان عرضه : ۴۰۰۰۰ روپیه هند ( ۶۰۰ دلار)

گوشی ۶۶۰۰ جزو گوشی‌های پرچمدار نوکیا بود و در زمان عرضه، پیشرفته‌ترین گوشی کمپانی نوکیا بود. این گوشی از سیستم عامل سیمبین ۷ (نسخه دوم سری ۶۰) استفاده می‌کرد و از دوربین VGA، برنامه پخش موسیقی و ویدئو، بلوتوث و حافظه داخلی قابل ارتقا (اولین گوشی بعد از سری Communicator) بهره می‌برد. نوکیا ۶۶۰۰، هنوز در بخش‌هایی از جهان، مورد استفاده قرار می‌گیرد و این، نشان‌دهنده‌ی کیفیت بالای ساخت آن است. صفحه نمایش ۲.۱۶ اینچ این گوشی، در زمان خود، جزو با‌کیفیت‌ترین نمایشگر‌های بازار بود.

ویژگی‌های اصلی :

صفحه نمایش ۲.۱۶ اینچ TFT با قابلیت نمایش ۶۵۵۳۶ رنگ

پردازنده ۱۰۴ مگا‌هرتز ARM

سیستم عامل سیمبین ۷ نسخه دوم سری ۶۰

پشتیبانی از HSCSD و GPRS

حافظه داخلی ۶ مگا‌بایت با قابلیت ارتقا

فیلمبرداری همراه با صدابرداری (تا ۹۵ کیلو‌بایت – از ۹ تا ۲۷ ثانیه)

باتری ۸۰۰ میلی‌آمپر‌ساعتی

nokia history

در بخش اول این مقاله، شما را با تعدادی از گوشی‌های معروف نوکیا آشنا کردیم. در بخش بعدی با گوشی‌های دیگر این کمپانی شامل گوشی‌های سری N آشنا می‌کنیم.

نظر شما در رابطه با این مقاله چیست؟ آیا شما هم جزو کاربران گوشی‌های نوکیا بوده‌اید؟ کدام‌یک از گوشی‌های معرفی شده در این مقاله برای شما خاطره‌انگیز است؟

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات