مقایسه دوربین گلکسی اس 8، جی 6، آیفون 7 پلاس، یو 11، اکسپریا ایکس زد پرمیوم و پی 10
با عرضهی اکسپریا ایکس زد به بازار، تنور رقابت پرچمداران دنیای موبایل در بخش دوربین بیش از پیش داغ شد. جدیدترین محصول سونی به واسطهی سنسور جدید، الگوریتم پردازش تصویر توانمند و لنز باکیفیت، حرفهای زیادی برای گفتن دارد.
البته این در حالی است که سامسونگ با گلکسی اس ۸ همچنان بهعنوان یکی از بازیگران اصلی این عرصه حضور دارد. سنسور ۱۲ مگاپیکسلی توانمند ، در کنار الگوریتم پردازش تصویر پیشرفتهی سامسونگ، پیش از این تواناییهای خود را در اس ۷ نشان داده بود و اس ۸ نیز بهخوبی ادامهی این راه را پیمود.
الجی همواره تمرکز بسیاری در بخش دوربین محصولات خود داشته است و جی ۶ نیز بهعنوان پرچمدار این شرکت، از این قضیه مستثنا نیست. دو سنسور ۱۳ مگاپیکسلی با لنزهای استاندارد و واید، در این گوشی تعبیه شده است تا نیازهای هر کاربری را بهخوبی تأمین کند.
هواوی پس از همکاری با شرکت مطرح لایکا، خود را بهعنوان یکی از شرکتهای توانا در بخش دوربین گوشیهای هوشمند معرفی کرد. هواوی پی ۱۰ نیز با همان ترکیب آشنای استفاده از دو لنز برای ارتقای کیفیت تصاویر، همراه شده است.
اچتیسی عموما در بخش دوربین محصولات قدرتمندی را به بازار عرضه نکرده بود. همواره دوربین گوشیهای هوشمند این برند، در برابر رقبای اصلی و به خصوص پرچمداران دنیای موبایل شکست میخوردند. اما اچتیسی در یو ۱۱، معادلات خود را تغییر داد تا با یکی از برترین دوربینهای گوشی روبرو شویم.
گوشیهای آیفون هم همواره به بهترین دوربینهای زمان خود مجهز بودهاند. سرمایهگذاری گستردهی اپل در این بخش، عموما نتایج جذابی به همراه داشته است. آیفون ۷ پلاس بهعنوان پرچمدار کنونی اپل، به دوربین دوگانه با سنسور ۱۲ مگاپیکسلی مجهز شده است. البته با این که نزدیک به ۱ سال از معرفی این گوشی به بازار میگذرد؛ اما نمیتوان مقایسهی دوربین گوشیهای هوشمند را بدون حضور آیفون انجام داد.
نکاتی که پیش از شروع مقایسه باید به آنها توجه کنید:
- نام تلفنها، مشخص نشده است تا اگر به برند یا تلفن خاصی علاقهمند هستید، روی انتخاب بیطرفانهتان تأثیر نگذارد.
- تمام گوشیها به آخرین نسخه بروزرسانی شدهاند تا جدیدترین بهینهسازیها در عملکرد دوربین در آنها اعمال شود.
- پس از ۵ روز از انتشار این مقاله، مشخص خواهیم کرد که تصاویر، مربوط به چه تلفنهایی هستند.
- در پایین هر تصویر، نظرسنجی مربوط به آن وجود دارد و از طریق آن میتوانید به گوشی که از نظر شما عکس بهتری گرفته است، رأی دهید.
- برای آنکه به جزییات تصویر نیز توجه کرده باشیم، در برخی از تصاویر، برش ۱۰۰ درصد نیز قرار دادهایم.
- از هر کدام از سوژهها، با هر تلفن ۳ تا ۵ بار عکاسی شده و بهترین تصویر از بین آنها برای مقایسه انتخاب شده است.
- با توجه به کاربری Point and Shoot دوربینهای موبایل، ثبت تصویر روی دست انجام شده است تا توانایی گوشیهای موجود در این مقاله در حذف لرزشها نیز بررسی شود.
- بررسی میزان توانایی پرچمداران حال حاضر دنیای موبایل، در ۱۲ آزمایش جداگانه انجام شده است. هر یک از این آزمایشها معیاری برای بررسی نقاط قوت و ضعف محصولات در زمینههای مختلف است. دوربین کانن 5D Mark IV مجهز به لنز 70-24 با F/2.8، نیز بهعنوان معیار به کار گرفته شده است.
- تمامی عکسها در حالت اتوماتیک و بدون فعال کردن حالت HDR ثبت شدهاند.
آزمایش ۱:
در آزمایش اول توانایی و دقت ثبت رنگها در کنار نمایش مناسب جزئیات در مکانهای تاریک (درختان پسزمینه و پلهها) در شرایط نوری مساعد بررسی شده است.
آزمایش ۲:
در آزمایش دوم توانایی ثبت مناسب و دقیق رنگها در شرایط نور مصنوعی مناسب، بررسی شده است. بیش از ۱۰ الگوی رنگی مختلف در محیط تنظیمشده، وجود دارد. با مقایسهی آنها با تصویر مرجع، بهترین عکس را انتخاب کنید.
آزمایش ۳:
آزمایش سوم، ثبت تصویر و دقت رنگ در شرایط نوری طبیعی و مساعد است. دوربین توانمند باید در این بخش قادر به کنترل میزان شدت تابش آفتاب و ثبت مناسب و نه اغراقشدهی رنگها باشد.
آزمایش ۴:
در این آزمایش دقت ثبت رنگها در شرایط نوری مناسب و طبیعی بررسی شده است. نزدیکترین تصاویر ثبتشده به نمونهی مرجع، توانایی و دقت ثبت رنگها در سنسور و الگوریتم پردازش تصاویر را نشان میدهد.
آزمایش ۵:
این آزمایش یکی از سختترین شرایط عکاسی برای هر دوربینی خواهد بود. ثبت تصاویر مناسب از سوژهای پشت به منبع نور و در حالی که میزانی از تابش به لنز دوربین نیز ورود میکند، توانایی بالایی میطلبد. در این شرایط دوربین باید توانایی کنترل میزان تابش ورودی به لنز و ثبت مناسب جزئیات و رنگهای سوژه را داشته باشد.
آزمایش ۶:
توانایی ثبت دقیق رنگها، در این آزمایش بررسی شده است. در این تصویر سوژه مورد نظر، درخت قرار گرفته در قاب است.
آزمایش ۷:
در این آزمایش، توانایی ثبت مناسب و دقیق رنگها در شرایط نوری قوی با منبع نور طبیعی بررسی شده است. رنگ گل، رنگ آسمان و رنگ برگها را مد نظر قرار دهید.
آزمایش ۸:
ثبت مناسب رنگها در سایه و بخش روشن سوژه، در این آزمایش بررسی شده است.
آزمایش ۹:
توانایی تصویربرداری مناسب از سوژه در حالت ماکرو، یکی دیگر از ملزومات هر دوربینی است. در این آزمایش جزئیات بالا در کنار ثبت مناسب رنگها، میزان توانایی هر گوشی را نشان میدهد.
آزمایش ۱۰:
دوربین سلفی توانمند یکی از قابلیتهای مهم کاربران هنگام خرید گوشی هوشمند است. در این آزمایش توانایی ثبت تصویر سلفی مناسب در شرایط نوری مساعد با منبع نور طبیعی بررسی شده است. رنگ پوست و حفظ جزئیات مهمترین المانهای بررسی میزان توانایی دوربینهای سلفی است. (در این آزمایش تصویر دوربین کانن یک روز بعد گرفته شده است و رنگ لباس را نباید معیار قرار دهید.)
آزمایش ۱۱:
عکاسی پرتره را شاید بتوان مهمترین وظیفهی دوربینهای موبایل دانست. برای بررسی دقیقتر این پارامتر، برش ۱۰۰ درصدی از تصاویر تهیه شده است که به مقایسهی دقیقتر میزان جزئیات و ثبت مناسب رنگها پرداخته شود. این آزمایش در شرایط نوری مناسب با منبع نور مصنوعی انجام شده است.
برش ۱۰۰ درصد
آزمایش ۱۲:
عکاسی در شرایط نوری کم و محیطهای تاریک، میتواند تواناییهای سنسور و لنز هر دوربینی را تعیین کند. در این آزمایش سوژه در اتاقی تاریک قرار گرفته است که برای ثبت تصویری مناسب، دوربینها به ایزو بالاتر از ۱۲۰۰ مراجعه کردهاند. فوکوس در این آزمایش، روی متن روزنامه انجام شده است. حفظ مناسب جزئیات، اصلیترین وظیفهی دوربینها در این حالت است که با مقایسهی عملکرد هر یک در حالت برش ۱۰۰ درصد، میتوانید بهترین گزینه را انتخاب کنید. وجود لرزش گیر اپیتکال در این آزمایش اهمیت ویژهای دارد.
برش ۱۰۰ درصد
میتوانید دوربینهای مختلف را حدس بزنید؟