هشدار به خریداران آیفون؛ عرضه گوشی‌ ریفربیشد به‌جای آکبند در بازار

یک‌شنبه ۸ مرداد ۱۳۹۶ - ۱۲:۰۰
مطالعه 4 دقیقه
این روزها برخی از سودجویان بازار، گوشی‌های ریفربیشد آیفون را به‌جای گوشی‌ آکبند به فروش می‌رسانند.
تبلیغات

به گوشی‌هایی که بنا به دلایلی از جمله مشکلات نرم‌افزاری یا سخت‌افزاری یا استفاده در یک مناسبت خاص فعال شده‌اند و دوباره به کارخانه مرجوع و پس از رفع ایراد، به بازار برگردانده می‌شوند، ریفربیشد (Refurbished) می‌گویند. البته کارخانه روی جعبه محصول مورد نظر، کدی را به همراه شماره سریال قید می‌کند تا خریدار هنگام خرید بداند کالایی که می‌خرد، از نوع ریفربیشد است. بد نیست بدانید که این کالا دست‌دوم یا مشکل‌دار محسوب نمی‌شود؛ بلکه به دلیل اینکه یک‌بار جعبه آن باز شده است و ایرادش برطرف شده، به آن ریفربیشد یا بازسازی‌شده گفته می‌شود.

آیفون ریفربیشد

در تمام دنیا مرسوم است که گوشی‌های ریفربیشد با قیمتی ارزان‌تر به فروش می‌رسد؛ این رقم در کشورهای مختلف ۱۰۰ دلار یا ۳۰۰ درهم و معادل ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار تومان در ایران است.

درحالی‌که پیش‌تر تعداد معدودی از آیفو‌ن‌های ریفربیشد وارد بازار می‌شد، به‌تازگی تعداد این گوشی‌ها زیاد شده است و بدون آگاهی خریدار و با قیمت نسخه‌ی آکبند در اختیار آن‌ها قرار می‌گیرد.

گزارش‌ها حاکی از این هستند که غیر از کالای قاچاقی که به‌وفور در بازار موجود است، تعداد گوشی‌های ثبت سفارش شده‌ی ریفربیشد از سوی واردکنندگان قانونی نیز زیاد شده و مدل‌های بازسازی‌شده به‌جای مدل آکبند ثبت سفارش می‌شوند.

بر این اساس به خریداران توصیه می‌شود هنگام خرید گوشی‌های آیفون حتما دقت کنند که در کنار شماره سریال، کدی قرار دارد که نشان می‌دهد آن گوشی نسخه‌ای است که قبلا مشکل داشته و رفع ایراد شده یا در کل آکبند است و قیمت این دو با هم حدود ۳۰۰ تا ۳۵۰ هزار تومان تفاوت دارد. البته به این معنی نیست که گوشی مورد نظر مشکل دارد؛ اما بر اساس قوانین، به دلیل باز شدن و رفع ایراد آن دستگاه، باید با قیمت کمتری در اختیار مشتری قرار گیرد.

البته مشکل بازار موبایل و گوشی‌های آیفون فقط فروش نسخه‌ی ریفربیشد به‌جای آکبند نیست؛ یکی دیگر از مواردی که خریداران باید هنگام خرید آیفون به آن توجه داشته باشند، فعال و اکتیو بودن یا نبودن گوشی است. در بسیاری از موارد دیده‌ شده که خریداران آیفون پس از خرید متوجه می‌شوند گوشی آن‌ها قبلا روشن شده است. این گوشی نیز از قیمت کمتری نسبت به نسخه آکبند برخوردار است؛ اما معمولا فروشنده این موضوع را به خریدار اعلام نمی‌کند و گوشی را با قیمت بالاتری به فروش می‌رساند. بر این اساس، کاربر هنگام خرید باید به سایت اپل مراجعه و شماره سریال گوشی خود را وارد کند. پس از وارد کردن این شماره، مشخص می‌شود که گوشی قبلا فعال شده است یا خیر.

اما یکی دیگر از کلاهبرداری‌هایی که این روزها به‌وفور در بازار دیده می‌شود، فروش گوشی لیبل به‌جای آکبند است. برخی از گوشی‌ها دارای لیبل هستند و به آن‌ها اصطلاحا در بازار ایران «آیفون لیبل» گفته می‌شود. گوشی به هر دلیلی خراب بوده و برای اپل ارسال شده است. کارخانه گوشی را تعویض کرده اما داخل همان جعبه قدیمی گذاشته و مجددا ارسال کرده است. شماره سریال درج‌شده روی جعبه گوشی با شماره سریال خود گوشی متفاوت است و بر این اساس لیبل قرارگرفته روی جعبه، شماره سریال گوشی جدید است. این گوشی نیز قیمت کمتری از نسخه‌ی آکبند دارد. اما بارها مشاهده شده است که این گوشی‌ها نیز با قیمت گوشی آکبند در بازار ایران به فروش می‌رسند.

یکی دیگر از موارد تخلفی که از گذشته وجود داشته است و همچنان شاهد بروز آن در بازار هستیم، تعویض هدفون، آداپتور و کابل اصلی گوشی‌های آیفون است.

آیفون ریفربیشد

قیمت نسخه اصلی هدفون بین ۱۳۰ تا ۱۵۰ هزار تومان، آداپتور ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تومان و کابل ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تومان است که به‌طور میانگین همین لوازم جانبی داخل جعبه گوشی، قیمتی برابر ۳۵۰ هزار تومان دارند. اما بسیاری از سودجویان نسخه‌ی اصلی لوازم جانبی گوشی‌ها را از جعبه خارج می‌کنند و نسخه تقلبی آن را که یک‌سوم نسخه‌ی اصلی قیمت دارد، در جعبه قرار می‌دهند و به این شکل مشتری متوجه تعویض این قطعات نمی‌شود. بعد این لوازم در بازار آزاد به قیمت بسیار بالایی به فروش می‌رسد. این موضوع نه‌تنها به لحاظ اقتصادی به ضرر خریدار است، بلکه ممکن است باعث بروز مشکلاتی همچون انفجار و آتش‌سوزی دستگاه نیز بشود؛ چرا که لوازم تقلبی استاندارد نیستند و ممکن است خسارات جانی و مالی هم در پی داشته باشند.

بنابراین به کاربران توصیه می‌کنیم هنگام خرید گوشی، حتما شماره سریال و لوازم جانبی گوشی را چک کنند که متضرر نشوند.

مقاله رو دوست داشتی؟
نظرت چیه؟
داغ‌ترین مطالب روز
تبلیغات

نظرات