بلومبرگ: ژست های حرکتی جایگزین کلید هوم در آیفون 8 میشود
براساس تصویرها، شایعات و اخباری که تاکنون از پرچمدار بعدی اپل بهدست آمده است، این شرکت قصد دارد تا نحوهی تعامل و استفاده از آیفون نسل بعدی را با کنار گذاشتن دکمهی هوم و ایجاد تغییرات دیگری که منجر به حذف حاشیههای نمایشگر میشود، تغییر دهد.
دکمهی هوم یکی از بخشهای کلیدی آیفون محسوب میشود و طراحی آن از زمان عرضهی نخستین نسل آیفون در سال ۲۰۰۷ تاکنون تغییر چندانی نداشته است. در حال حاضر، کاربران با فشردن این دکمه به صفحهی آغازین اپلیکیشنها بازمیگردند و در طول روز بارها از این قابلیت استفاده میکنند. با پایین نگاه داشتن آن شروع به صحبت با سیری، دستیار صوتی آیفون میکنند یا با دو بار فشردن این دکمه از قابلیت چندوظیفگی یا مالتیتسکینگ و استفادهی همزمان از اپلیکیشنها بهره میبرند.
اپل در حال آمادهسازی سه مدل جدید از آیفون برای رونمایی در ماه آینده است. یکی از این مدلها، یک دستگاه پیشرفتهی جدید است و شامل تغییرات گستردهای میشود. بهبودهای این مدل به اندازهای است که آن را به یکی از ارتقایافتهترین مدلهای آیفون در تاریخ ۱۰ سالهی عرضهی این محصول تبدیل کند. با وجود یک نمایشگر بهبودیافتهتر که تقریبا تمام نمای جلوی گوشی را اشغال میکند، اپل حذف کامل دکمهی فیزیکی و حتی دیجیتال هوم را در دستور کار قرار داده است. براساس گزارش بلومبرگ، وظایف دکمهی هوم از این پس، توسط دستورات جدید حرکتی انجام خواهد شد.
همچنین تصاویر انتشار یافته به ما نشان میدهند که اپل در مدل پیشرفتهی آیفون جدید، قصد استفاده از یک نمایشگر کشیدهتر را به همراه گوشههای گرد شده دارد. در قسمت بالای نمایشگر یک فضای کوچک برای جاسازی دوربین، سنسورها و آنتن تعبیه خواهد شد. یکی از سخنگویان اپل به بلومبرگ میگوید که این شرکت معمولا طراحیهای مختلفی از آیفون را آزمایش میکند و جزئیات ذکر شده ممکن است با نمونهی عرضه شدهی نهایی تفاوت داشته باشد.
در طول قسمت پایین نمایشگر، یک نوار نرمافزاری باریک جایگزین دکمهی هوم شده است. کاربر میتوند با کشیدن آن از پایین تا وسط نمایشگر، گوشی را روشن کند. این دستور حرکتی، هنگام استفاده از اپلیکیشنها، چندوظیفگی را فعال میکند. از همین جا (وسط نمایشگر)، کاربر میتواند انگشت خود را تا بالا بکشد و از اپلیکیشن خارج شود و به صفحهی هوم بازگردد. تصاویر انتشار یافته نشان میدهند که رابط کاربری چندوظیفگی بازطراحی شده است و ظاهر آن برخلاف دستهی انبوه کارتهای فعلی، شبیه مجموعهای از کارتهای مستقلی شده است که قابلیت سوایپ کردن آنها وجود دارد.
براساس منابع آگاه بلومبرگ، ابعاد کلی این مدل جدید، مشابه آیفون ۷ خواهد بود؛ اما برخلاف نسل پیشین، مدل جدید از یک نمایشگر اولد بهره میبرد و اندازهی آن از نمونهی به کار رفته در آیفون ۷ پلاس بزرگتر خواهد بود. این آیفون، از حاشیههای بسیار نازک و متقارن در سرتاسر نمایشگر بهره میبرد و این موضوع بدین معنی است که فضای پایین نمایشگر که در حال حاضر مکان قرارگیری دکمهی هوم و فضای بالای نمایشگر که میزبان اسپیکر است حذف خواهند شد. تصاویر نشان میدهند که اسپیکر، سنسور تشخیص چهره و دوربین سلفی، همگی داخل یک فضای کوچک خالی در قسمت بالای نمایشگر قرار گرفتهاند.
گوشههای نمایشگر جدید اکنون گرد شده است؛ در حالی که آیفون فعلی از گوشههای مربعی بهره میبرد. بلومبرگ گزارش میدهد که دکمهی پاور در قسمت راست گوشی بلندتر شده تا فشردن آن هنگام گرفتن گوشی در یک دست، راحتتر باشد.
همچنین نمایشگر اکنون به طرز قابل توجهی از نمایشگر آیفون ۷ پلاس بلندتر شده است. در این صورت محتوای بیشتری در این نمایشگر قابل مشاهده خواهد بود. با این وجود، این گوشی همچنان شش ردیف عمودی اپلیکیشن خواهد داشت و در هر صفحه، به استثنای نوار خاکستری رنگ قسمت پایین که میزبان اپلیکیشنهای پرکاربرد است، ۲۴ آیکون نمایش خواهد داد. تصاویر نشان میدهند که این نوار یا داک با رابط کاربری جدید بازطراحی شده و ظاهر آن به نمونهی فعلی در آیپد مجهز به آیاواس ۱۱ شبیه شده است.
اپل تمایل داشته تا فضای خالی بالای نمایشگر را مخفی نکند؛ در نتیجه این موضوع منجر به نمایش یک بریدگی در قسمت بالای اپلیکیشنهایی که از پسزمینهی مشکی بهره نمیبرند میشود. آنطور که تصاویر نشان میدهند، این بریدگی هنگام استفاده از اپلیکیشنها در بالاترین قسمت نمایشگر، جایی که نوار وضعیت، نام اپراتور و درصد عمر باتری قرار دارد، قابل ملاحظه خواهد بود. در این صورت، نوار وضعیت به دو قسمت چپ و راست تقسیم خواهد شد که برخی از کارکنان اپل آن را «ears» مینامند. در تصاویر آزمایشهای اخیر دستگاه، قسمت چپ زمان را نمایش میدهد و قسمت راست میزبان اپراتور، اتصال وایفای و درصد عمر باتری خواهد بود. براساس گزارش یک منبع آگاه، به علت محدودیت فضا، نوار وضعیت ممکن است براساس وظیفهی در حال انجام، تغییر کند.
بنابر منابع بلومبرگ، استفاده از نمایشگر اولد و پهنهی رنگی آن منجر به این میشود که هنگام نمایش رنگ مشکی، رنگ نمایشگر با رنگ آن قسمت خالی بالا همسان شود. در نتیجه گوشی ظاهری یکدست پیدا میکند با این حال، خود نمایشگر همانند آیفونهای فعلی و پیشین، یک نمونهی مسطح است و از خمیدگی موجود در نمایشگر گوشیهای سامسونگ بهره نمیبرد.
اپل همچنین قصد افزودن یک نوار فلزی ضدزنگ را در اطراف گوشی، جایی که شیشهی دستگاه خمیده میشود دارد. تصاویر نشان میدهند که این نوار فلزی حاوی آنتن همانند آیفونهای پیشین، برای بهبود کیفیت دریافت امواج، در گوشهها قطع میشود. اپل قبلا از کنارههای فلزی و یک روکش شیشه در ساخت آیفون ۴ و ۴ اس استفاده کرده بود؛ اما پس از آن در آیفون ۵ به استفاده از پشت و کنارههای غالبا فلزی روی آورد. اما از آیفون ۶ به بعد، پشت گوشی کاملا از جنس فلز ساخته شد.
علاوه بر این، اپل در حال برنامهریزی برای عرضهی دو مدل جدید آیفون مجهز به پردازندههای سریعتر، اما با همان نمایشگر آیفون ۷ و آیفون ۷ پلاس است. این دستگاههای جدید در رویداد ماه سپتامبر اپل به همراه اپلتیوی ارتقا یافته و مدلهای جدید اپل واچ معرفی خواهند شد.
برای مطالعهی تمام مقالات مرتبط با آیفون ۸ به این صفحه مراجعه کنید.
نظرات