نگاه نزدیک اختصاصی زومیت به ال جی وی 30
ساعاتی پیش الجی طی مراسمی در جریان برگزاری نمایشگاه ایفا ۲۰۱۷، از الجی وی ۳۰، نسل جدید پرچمدارش رونمایی کرد. الجی در سالهای اخیر با مشکلی به نام کاهش فروش گوشیهای هوشمندش دست و پنجه نرم میکرد که میتوان اصلیترین دلیل آن را برداشت نادرست یا نگرش نادرست طراحان الجی به ویژگیهای یک گوشیهوشمند تمام عیار عنوان کرد. الجی پس از عرضهی گوشیهای تحسین شدهای نظیر جی ۲ و جی ۳ با رونمایی از جی ۵ به عنوان یک گوشی ماژولار به وضوح عدم رغبت کاربران برای خرید چنین گوشی هوشمندی را تجربه کرد؛ از اینرو کمپانی کرهای سعی کرد تا با کنار گذاشتن رویکرد خود، دوباره به سمت خواستههای کاربران رفته و گوشی هوشمندی را باب میل خریداران راهی بازار کند. وی ۲۰ و پس از آن جی ۶ نشان دادند که الجی نهایت سعی خود را برای عرضهی یک محصول خوب به کار گرفته است. حال به نظر میرسد الجی با وی ۳۰ موفق شده تا گوشی خوب، دوست داشتنی و دلچسبی را تولید کند.
وی ۳۰ نیز با وجود به ارث بردن شماری از ویژگیها از نسل پیش، تغییرات بزرگی را به خود دیده است. در وی ۳۰، الجی استفاده از پنل السیدی را کنار گذاشته و یک پنل ۶ اینچی پی-اولد (P-OLED) را به کار گرفته است. بهرهگیری از این نمایشگر ۶ اینچی با رزولوشن +qHD در کنار حذف حاشیهها که به ترند اصلی پرچمداران امسال تبدیل شده، باعث شده تا وی ۳۰ ظاهر زیبایی داشته باشد. نسبت نمایشگر به مساحت پنل جلویی وی ۳۰ بیش از ۸۲ درصد است. الجی تکنولوژی ساخت پنلهای پی-اولد را که در سری فلکس خود مورد استفاده قرار میداد، توسعهی بیشتری داده و در وی ۳۰ از آن استفاده کرده است. استفاده از شاسی فلزی و ترکیب آن با شیشه زیبایی این گوشی را دوچندان کرده است. لبهی فلزی و براق وی ۳۰ بین دو پنل از جنس گوریلا گلس ۵ قرار گرفته تا درخشندگی آن زیر نور بسیار چشمگیر باشد. برخلاف دو نسل پیشین این گوشی خبری از صفحهی نمایش دوم در بالای پنل اصلی برای نمایش اعلانیهها نیست، چراکه نمایشگر اولد ۶ اینچی جایی را برای قرار گرفتن این پنل روی گوشی قرار نداده است. پشت وی ۳۰ نیز برای خوش دست بودن بیشتر دارای خمیدگی در طرفین لبهها است.
استفاده از نمایشگر اولد را نمیتوان تنها نکتهی بارز این گوشی هوشمند خواند. الجی در وی ۳۰ با B&O همکاری کرده تا خروجی صدای وی ۳۰ بسیار باکیفیتتر از رقبا و نسلهای پیشین این گوشی هوشمند باشد.
جان سخت بودن یکی دیگر از ویژگیهای گوشیهای هوشمند سری وی الجی است که در این گوشی نیز مورد توجه قرار گرفته است. الوی ۳۰ علاوه بر داشتن گواهی IP68 برای مقاومت در برابر نفوذ آب و گردو غبار، از استاندارد نظامی MIL_STD-810 نیز پشتیبانی میکند.
الجی توجه ویژهای را نیز معطوف به دوربین دوگانه وی ۳۰ کرده است. الجی وی ۳۰ از دوربین دوگانهای بهره میبرد که همچون سایر محصولات الجی شامل یک لنز واید و یک لنز استاندارد است. این گوشی یک سنسور ۱۳ و ۱۶ مگاپیکسلی به ترتیب برای لنز واید و استاندارد استفاده کرده است. اما این تنها تغییر در دوربین دوگانه نیست. الجی از لنزهای شیشهای جدیدی در لنز واید استفاده کرده که به تنهایی ۴ درصد نور بیشتری را به سنسور میرساند. دیافراگم لنز واید وی ۳۰ f/1.6 است که رسیدن نور بیشتری به سنسور را نوید میدهد، حال آنکه استفاده از لنز شیشهای جدید باعث میشود تا نور بیش از پیش عبور داده شود. با توجه به اینکه در عکاسی با استفاده از لنزهای واید اعوجاج روی میدهد، الجی برای این مشکل نیز چارهاندیشی کرده و از اینرو با استفاده از الگوریتمهای نرمافزاری از اعوجاج نیز جلوگیری میکند. دوربین استاندارد از وجود سنسور ۱۶ مگاپیکسلی بهره میبرد. لنز مورد استفاده در این دوربین دارای دیافراگم f/1.9 است که در مقایسه با f/2.4 دوربین استاندارد جی ۶ و وی ۲۰ بسیار بازتر شده است. الجی تغییری در دوربین سلفی ایجاد نکرده و همان سنسور ۵ مگاپیکسلی را با دیافراگم f/2.2 در وی ۳۰ تعبیه کرده تا تجربهی عکاسی مشابهی با جی ۶ و وی ۲۰ را در زمان ثبت تصاویر سلفی در اختیار کاربران قرار دهد.
شاید استفاده از تراشهی اسنپدراگون ۸۲۱ در جی ۶ در نهایت کفهی ترازو را به سمت نخریدن این گوشی برای شماری از کاربران حساس سنگینتر کند، اما وی ۳۰ چنین کاستی نخواهد داشت، چراکه با در دست گرفتن این گوشی ۶ اینچی ۱۵۸ گرمی حس داشتن یک گوشی کامل به کاربران القا میشود. وی ۳۰ از تراشهی اسنپدراگون ۸۳۵ بهره میبرد. ضمنا یک باتری ۳٫۳۰۰ میلی آمپر ساعتی نیز در این گوشی قرار گرفته که میتوان با استفاده از فناوری شارژ سریع کوالکام بیش از ۵۰ درصد ظرفیت آن را در کمتر از ۳۰ دقیقه شارژ کرد.
باید دید که این گوشی پس از عرضه به بازار میتواند به ناکامیهای الجی پایان دهد یا خیر؟