احتمال عرضه اولین آیفون 5G در سال ۲۰۲۰ ضعیف شد
یکی از تحلیلگران مؤسسهی UBS اخیرا در یادداشتی اعلام کرده که اپل احتمالا نخواهد توانست نخستین آیفون 5G را در سال ۲۰۲۰ روانهی بازار کند؛ ظاهرا این شرکت برای تولید گوشی موردبحث، تا سال ۲۰۲۱ و تولید مودم 5G اختصاصی صبر خواهد کرد.
تیموتی آرکوری، تحلیلگر مؤسسهی USB در اینباره نوشته است: «باتوجهبه عدم توافق احتمالی بین اپل و کوالکام طی ماههای آینده، تحقیقات ما نشان میدهد که اپل بهاحتمال بسیار قوی نخواهد توانست آیفون ۵ جی را در سال ۲۰۲۰ روانهی بازار کند». او همچنین در ادامهی یادداشتش آورده است که اینتل هم تا سال ۲۰۲۱ توانایی تولید تراشهی 5G برای اپل را نخواهد داشت. تمامی این قضایا دستبهدست هم خواهند داد تا اپل مجبور باشد با تولید تراشهی 5G اختصاصی در سال ۲۰۲۱، اولین آیفون 5G را عرضه کند.
آرکوری همچنین ادعا میکند اپل با شرکتهایی نظیر سامسونگ و مدیاتک برای تهیهی مودم فایو جی همکاری نخواهد کرد. این تحلیلگر بارها در نوشتهاش به تولید مودم فایو جی اختصاصی اپل در سال ۲۰۲۱ اشاره میکند؛ او پیشنهاد میکند که اینتل هرچهزودتر شاخهی فعال در حوزهی مودم خودش را به بزرگترین مشتریاش (یعنی اپل) بفروشد.
امروزه آیفونها غالبا با مودمهای اینتل ساخته میشوند، بااینحال برخی از این گوشیها همچنان مودم کوالکام را دارند که البته بهدلیل تنشهای اخیر بین اپل و کوالکام و برخی احکام صادرشده از سوی دادگاه، فروش برخی از آنها متوقف شده است.
گزارشهای اخیر از اعمال برخی تغییرات مهم در تیم سازندهی قطعات داخلی گوشیهای اپل حکایت دارد؛ بهاحتمال زیاد این تغییرات بهدلیل دستیابی زودتر به مودم فایو جی اختصاصی صورت گرفتهاند. طبق شایعههای اخیر، جانی سروجی، قائممقام ارشد بخش سختافزار اپل، هماکنون ناظر تیم سازندهی مودم 5G است؛ فعلا کسی نمیداند که روند توسعهی این مودم اختصاصی، قرار است تا چه زمانی بهطول بیانجامد.
گفتنی است که اپل از سالها پیش و بهطور دقیقتر بهمدت یک دهه است که اقدام به تولید تراشههای مختلفی میکند؛ از جمله پردازندههای قدرتمند سری A و همچنین ماژولهای وایرلس سری W.
اپل احتمالا در سال ۲۰۲۱، مودم 5G اختصاصی تولید میکند
گرچه احتمالا اینتل موفق به ساخت مودم 5G در سال ۲۰۱۹ خواهد شد، اما نخستین گوشیهای مجهز به این مودم، طبق پیشبینیها، در سال ۲۰۲۰ بهدست مصرفکنندگان خواهند رسید؛ اتفاقی که اگر رنگ حقیقت بهخود بگیرد، خلاف پیشبینیهای مؤسسهی UBS را اثبات میکند.
بااینحال فراموش نکنید که نمونههای نهایی این مودمها برای قرارگیری در آیفونهای اپل، لازم است ماهها زودتر از عرضهی رسمی این گوشیها به بازار، بهدست اپل برسند تا بررسیهای دقیقی روی آنها انجام شوند و انواع آزمایشها را پشت سر بگذارند. اپل لازم است ضمن انجام آزمایش روی این مودمها، آنها را با گوشیهایش سازگار و سپس بهنیهسازی کند.
از طرفی آرکوری میگوید ۴۷۰ میلیون آیفون از ۹۰۰ میلیون آیفون موجود در بازار، محصولاتی دستاول هستند؛ او همچنین مدعی است که از مجموع ۲۰۴ میلیون آیفون بهفروشرسیده در سال ۲۰۱۸، ۱۴۰ میلیون دستگاه، گوشیهایی بودهاند که توسط کاربران پیشین این شرکت خریداری شدهاند. این یعنی شمار زیادی از کاربران در سال ۲۰۱۸ تصمیم گرفتهاند آیفون خود را ارتقاء دهند و مدل جدید را تهیه کنند.
UBS میگوید نرخ ارتقاء گوشیهای آیفون، بهطور متوسط ۳.۴ سال است. بااینحال آرکوری میگوید طبق پیشبینیهای خود اپل، این نرخ در عمل کمتر از سه سال است. این تحلیلگر میگوید درحال حاضر احتمالا ۱۸۵ میلیون گوشی آیفون ۵، ۵ سی، ۵ اس، اسای، ۴ اس و ۴ غالبا بهشکل دستدوم در بازار موجود هستند و کاربران از آنها استفاده میکنند.
طبق ادعای آرکوری، هماکنون ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون آیفون بازار، ظرفیت درآمدزایی برای اپل ازطریق سرویسهایی نظیر اپل موزیک و اپل تیوی پلاس را دارند. او همچنین میگوید نرخ نفوذ اپل تیوی چنلز و اپل تیوی پلاس در بین کاربران، سریعتر و عمیقتر از اپل موزیک خواهد بود.
دیدگاه شما کاربران زومیت در این زمینه چیست؟
نظرات