گلکسی نوت 10 با پردازنده اکسینوس ۷ نانومتری و اسنپدراگون ساخت سامسونگ عرضه میشود
سامسونگ در تولید تراشه یک چرخه از پردازندههای سری ۸ اسنپدراگون را از دست داد، اما آنها فرایند تولیدی جدیدی را به کار گرفتهاند که احتمالا بازگشت به عرصه تولید را تضمین میکند. کرهایها لیتوگرافی فرابنفش جدیدی ارائه کردهاند که احتمالا مدیران کوالکام را به شروع مجدد همکاری تشویق میکند.
منابع خبری ادعا میکنند کوالکام احتمالا در پردازندههای آتی اسنپدراگون 865 با سامسونگ همکاری خواهد کرد. احتمالا فرایند تولید نیز از ماههای پایانی سال جاری میلادی شروع خواهد شد. سامسونگ نسل اول تراشههای ۷ نانومتری را از دست داد؛ یعنی تراشههایی که TSMC برای اپل و پردازندهی A12 وهمچنین اسنپدراگون 855 تولید میکرد. بههرحال آنها با نسل جدیدی از تراشهها به بازار بازگشتهاند و احتمالا انویدیا و کوالکام، اولین مشتریان خواهند بود.
مدیر ارشد بخش توسعهی نیمههادیها در سامسونگ، فرایند لیتوگرافی فرابنفش را چالشی میخواند. او در کنفرانسی خبری به مشکلات تولید با این روش پرداخت و البته ادعا کرد که شرکتش بهدنبال پیشگامی در بازار آینده خواهد بود. تجهیزات لیتوگرافی جدید به آنها امکان میدهد تا ترانزیستورهای بسیار کوچک را با مشکلات و هزینههای کمتر، در نزدیکترین فاصله از هم نصب کنند.
تراشههایی که با استفاده از نسل دوم لیتوگرافی ۷ نانومتری فرابنفش ساخته میشوند، فرایند تولید آسانتری دارند. بهعلاوه کارایی آنها هم بیشتر خواهد بود و تعداد مراحل ساخت و همچنین هزینهی نهایی هم کمتر میشود. در مقایسه با تراشههای ۱۰ نانومتری که در گلکسی نوت 9 نصب میشوند، تراشههای ۷ نانومتری فرابنفش ۴۰ درصد فضای کمتری اشغال میکنند. بهعلاوه سرعت آنها نیز ۲۰ درصد بیشتر از نمونههای قلبی خواهد بود.
پردازندههای کنونی موبایل، به اندازهی کافی قدرتمند هستند. بههمین دلیل احتمالا طراحیهای آیندهی محصولات اسنپدراگون، اکسینوس و AX بایونیک با تمرکز روی کاهش مصرف باتری ساخته خواهند شد. بهعلاوه فضایی که بهخاطر استفاده از فناوری فرابنفش صرفهجویی میشود، جانمایی قطعات بیشتر را در معماری گوشیهای هوشمند ممکن خواهد کرد.
5G در اسنپدراگون 865
منابع آگاه به فرایند تولید تراشهها ادعا میکنند که Snapdragon 865 در دو نسخه عرضه خواهد شد. یکی از نسخهها با قابلیت اتصال به شبکهی 5G و دیگری بدون قابلیت اتصال خواهد بود. بهبیان دیگر مودمهای X55 کوالکام بهصورت یکپارچه با پردازنده تولید نخواهند شد. درحالحاضر پردازندهی پرچمدار کوالکام یعنی اسنپدراگون 855 برای ارائهی خدمات 5G نیاز به دو قطعهی مجزا دارد. در نسل بعدی تنها به یک قطعهی مجزا یعنی همان مودم X55 نیاز خواهد بود. درنتیجه در نسل جدید نیز ارتباط مودم و پردازنده آنچنان قوی نیست و شاهد اتصال واقعی 5G نخواهیم بود.
وضعیت کنونی در ارائهی مودم جداگانه برای پردازندههای موبایلی، تصمیمی از سوی شرکتهای تولیدکننده است تا نسخههای حرفهایتر از گوشیهای هوشمند با قابلیت 5G ارائه دهند. از این میان میتوان به Galaxy S7 5G یا OnePlus 7 Pto 5G اشاره کرد. احتمالا تا سال آینده همچنان شاهد همین روند باشیم تا اینکه در فصل پاییز، اپل اولین گوشی مجهز به 5G خود را ارائه کند.
روند مذکور برای گلکسی نوت 10 نیز صادق خواهد بود. گوشی جدید سامسونگ در دو نسخهی کوچک و بزرگ عرضه خواهد شد که هر کدام نسخههای 5G هم خواهند داشت. درنتیجه کرهایها چهار نسخه از گوشی جدید خود را معرفی خواهند کرد. دلیل ارائهی نسخهی کوچکتر نوت 10 از سوی سامسونگ، تمایل بیشتر مشتریان اروپایی به گوشیهای کوچکتر بیان شدهاست.
پردازندهی جدید در نوت ۱۰
اخبار حاکی از آن هستند که سامسونگ فرایند تولید پردازندههای جدید اکسینوس را برای گلکسی نوت ۱۰ شروع کرده است. آنها از فرایند لیتوگرافی فرابنفش ۷ نانومتری استفاده خواهند کرد که تراشهی جدید را به دومین تراشه با فناوری تولید اینچنینی تبدیل میکند. اولین تراشهی ۷ نانومتری فرابنفش بازار، مودم X50 5G کوالکام بود.
خانوادهی گلکسی S10 با پردزاندههای Exunos 9820 عرضه شدند که از فرایند تولید ۸ نانومتری در آنها استفاده شد. درنتیجه گلکسی نوت ۱۰ اولین گوشی با فرایند تولید تراشهی فرابنفش خواهد بود. نسخهی دیگر گلکسی نوت ۱۰ که با پردازندهی اسنپدراگون ۸۵۵ عرضه میشود هم اولین در نوع خود خواهد بود که از فرایند تولید ۷ نانومتری نسل اول بهره میبرد. بههرحال برای عرضهی این گوشیها و مقایسهای میان کارکرد نسخههای گوناگون، باید تا ماه اوت (مرداد) منتظر بمانیم.
قیمت روز موبایل، مشخصات فنی و هر اطلاعاتی که برای خرید ارزان و آگاهانهی انواع گوشی سامسونگ نیاز دارید را در بخش محصولات زومیت بیابید؛ مقایسهی مشخصات فنی انواع گوشیهای سری S، J، M و A سامسونگ و گالری تصاویر رسمی این محصولات همگی در بخش محصولات در دسترس شما خواهد بود.
نظرات